Nieuws

  • Donderdag 9 februari 2017, Evert van de Ven “Eckhart Tolle Intensive” (Oud-Beijerland)

    ‘Eckhart Tolle: volg je hart en doe NU wat voor jou klopt’
    De meest eenvoudige, praktische en directe manier om te leren leven in het Hier en Nu

    ‘Zo eenvoudig, zo helder en zo waar hoe Evert je inzicht geeft in hoe die stemmen in mijn hoofd de hele dag werken….en hoe ik ze kan horen zonder er op te reageren. Het geeft mij heel veel ontspanning, rust en nieuwe mogelijkheden.’ Tom

    In dit praktische seminar neemt meesterverteller Evert van de Ven je op een dynamische, lichtvoetige en humoristische wijze mee om je handvatten te bieden voor een leven in het Hier en Nu; een leven met meer tevredenheid en minder psychisch lijden.

    Het is volgens Eckhart Tolle ‘het pijnlichaam’ dat ons een constante, nare dialoog in ons hoofd bezorgt en ons belet in het Hier en Nu aanwezig te zijn; het veroorzaakt daarmee veel psychisch lijden.  

    Iedereen ontwikkelt een pijnlichaam, je hoeft er echter niet altijd naar te luisteren en te handelen. Dat inzicht is behulpzaam, maar hoe stap je dan door om het ook anders te gaan doen?

    Op liefdevolle en respectvolle wijze biedt Evert je inzicht in het ontstaan en het functioneren van ‘het pijnlichaam’; tevens laat hij zien hoe je het pijnlichaam kunt leren herkennen, erkennen en ermee om kunt leren gaan. Het goede nieuws is namelijk dat we, zodra we ons bewust zijn van ‘het pijnlichaam’ en de negatieve energie ervan, ook andere keuzes kunnen maken in ons leven: ‘Wij denken dat we ons pijnlichaam zijn en dat is niet waar; wij hebben een pijnlichaam en zijn creatieve wezens met een groot vermogen om nieuwe wegen te leren bewandelen. Sterker nog: dat is de bedoeling! Al het andere is tijdverdrijf’.

    Evert van de Ven is life coach en schrijver. Vanaf 1998 begeleidt hij groepen, bedrijven, relaties en individuele mensen in binnen- en buitenland. Sinds dertien jaar werkt hij vanuit de teachings van Eckhart Tolle, waarbij hij spiritualiteit vertaalt naar de dagelijkse praktijk; naar geïnspireerd werken en liefdevol leven. In zijn twee boeken ‘Het Kompas’ en ‘Een kennismaking met Eckhart Tolle’ schrijft hij over zijn eigen ontwikkelingsweg en zijn visie op de teachings van Eckhart Tolle.

    Aanmelden
    Aanmelden voor dit seminar kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Eckhart Tolle Intensive”. De kosten bedragen € 20.– per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 25,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 20,– overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

    Programma
    19.30 uur: ontvangst
    20.00 uur: seminar deel I
    21.00 uur: pauze
    21.30 uur: seminar deel II
    22.30 uur: borrel en gelegenheid om Evert van de Ven persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

    Locatie
    Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
    Beneden Molendijk 35
    3262 AA Oud-Beijerland
    Klik hier voor de locatie

    In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In sommige straten geldt vergunninghoudersparkeren.

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.

  • Zaterdag 17 december 2016, Ineke Koedam: “Orgaandonatie, is narcose de oplossing?” (Breda)

    gevoelig3Orgaandonatie, doodgewoon? (is narcose de oplossing?)
    Omdat veel mensen erg hechten aan het leven, vinden we het normaal dat we mensen in leven houden, ook al klopt de dood al onmiskenbaar hard op de deur. We hebben machines om mensen kunstmatig in leven te houden in de hoop dat het tij zal keren en wij onze geliefde weer in de armen kunnen sluiten. Wat ook als een doodgewone zaak wordt beschouwd is dat wij onze organen ter beschikking stellen aan anderen, op het moment dat wij zelf ogenschijnlijk niet meer in het leven terug kunnen keren. Maar weten wij wel echt waar we aan beginnen? Een orgaan dat wordt getransplanteerd kan immers niet worden gebruikt als er echt totaal geen leven meer in het lichaam van de donor zit. Wat merkt die donor nog van deze laatste operatie? Is dat een acceptabele vorm van lijden? Zou het verschil maken als de donor onder narcose wordt gebracht? En wat zijn de spirituele consequenties van orgaandonatie?

    13254028_237364179975164_4859152696475427437_nIneke Koedam: “Orgaandonatie, doodgewoon?”
    Ineke is oud hospice coördinator, deed onderzoek naar levenseinde-ervaringen en schoolt werkers in de terminale zorg. Sinds 2003 heeft zij een eigen praktijk Weerschijn, voor sterven, afscheid en rouw. Zij is auteur van diverse boeken en veelgevraagd spreker over sterven, het stervensproces en orgaandonatie. Ineke is als adviseur verbonden aan de Stichting Bezinning Orgaandonatie en initiatiefnemer van het Landelijk expertisecentrum Sterven (LeSt). www.weerschijn.nlwww.landelijkexpertisecentrumsterven.nl

    KOEDAM_Orgaandonatie_HR.inddOrgaandonatie 
    Orgaandonatie is een gevoelig thema. We horen over de lange wachtlijsten en de medische mogelijkheden. Complex wordt het als we ook de donor in in het verhaal betrekken. Mensen die bij leven een nier doneren, zullen zich daar goed over hebben geïnformeerd. Anders is dat als het om hersendood gaat. Dan zou donatie, zo lijkt de algemeen geldende regel, vanzelfsprekend moeten zijn. Hersendood is immers dood. Het probleem is echter dat daar ook in medische kringen nogal verschil van mening over bestaat. Wat doet orgaanuitname met de donor? Wat doet orgaandonatie met naasten? Om een bewuste en weloverwogen beslissing te kunnen nemen ten aanzien van donorregistratie zouden we de belangen van donoren wel degelijk in ogenschouw moeten nemen. We zouden een visie moeten hebben op wat sterven voor ons betekent, want wie zijn organen doneert, sterft op de operatietafel aan de gevolgen van de uitname. Welke immateriële consequenties heeft dat? Wat weten we over wie wij ten diepste zijn? Wat hebben wij nodig wanneer wij sterven? Deze vragen komen op deze middag allemaal aan de orde.

    Voor wie:

    • twijfels heeft om zich te registeren als donor;
    • onzeker is over wat er gebeurt als je hersendood bent verklaard;
    • wil weten wat er rondom sterven gebeurt;
    • zich diepgaand(er) wil oriënteren op het thema orgaandonatie om een bewuste keuze te maken vrij van maatschappelijke en/of morele druk

    Programma
    14.30 uur: ontvangst
    15.00 uur: lezing deel I
    16.00 uur: pauze
    16.30 uur: lezing deel II
    17.30 uur: borrel en gelegenheid om Ineke Koedam persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

    Aanmelden
    Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Ineke Koedam”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

    Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

    IMG_7407Locatie
    De kapel van de Sacramentskerk
    Zandberglaan 58
    4818 GL Breda
    Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

    Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

  • Donderdag 8 december 2016, Nancy Polet: “Als Sekhmet tot je spreekt” (Oud-Beijerland)

    img_2141Nancy Polet had onlangs een zeer indringende en persoonlijke ervaring met de Egyptische godin Sekhmet in The British Museum. Tot drie keer riep dit “levende” beeld haar naar zich toe. Nancy ontdekte dat gevoelige mensen ook in de huidige tijd de frequentie van Sekhmet kunnen waarnemen en haar tijdloze wijsheid tot zich krijgen.

    Afgelopen zomer brachten Roeland Beljon en Nancy Polet img_2177-150hun jaarlijkse bezoek aan Glastonbury, Wiltshire en Londen. Nancy is herstellende van een burn out die haar sensitiever heeft gemaakt. Eenmaal in Londen wist Nancy dat ze een bezoek moest brengen aan de Egyptian Hall in het British Museum. In deze prachtige ruimte zoog een groot beeld van de Egyptische godin Sekhmet haar naar zich toe. Roeland zag hoe Nancy’s adem stokte en haar tranen gingen stromen. Nancy ervoer dat dit beeld “levend” was en een overweldigend diepe herinnering kwam boven. Nancy voelde dat ze deze energie heel erg goed kende maar ook dat “Zij” eigenlijk niet op deze plaats thuis hoorde. De ontmoeting met Sekhmet fascineerde Nancy enorm en binnen een week sekhmet-graancirkel-vierkantstond ze opnieuw oog in oog met de godin.

    Hierna barstten de synchroniciteiten los en tot op de dag van vandaag komen leeuwen of katachtigen in allerlei vormen op Nancy’s pad. Tekens dat het contact echt was en er nog steeds is.

    Terug in Nederland deed Nancy research naar Sekhmet, de godin van het vuur, van zowel vernietiging als van heling. Ze
    leeuwen-150ontdekte dat vele mensen in deze tijd visioenen of spirituele ervaringen hebben bij het aanschouwen van een Sekhmet-beeld. Het verlangen opnieuw in de nabijheid van Sekhmet te zijn liet haar niet los en begin oktober bevonden Nancy en Roeland zich opnieuw in het British Museum. Tegen sluitingstijd had Nancy de mogelijkheid vrijwel alleen te zijn met Sekhmet en Haar energie volledig in zich op te nemen en Haar boodschap tot zich door te laten dringen.

    Wie was/is Sekhmet en wat betekende ze in het Oude Egypte?
    sekhmet-relief hieroglief-150 2000px-sekhmet-150

    Welke Farao heeft de beelden laten maken?
    hoteb karnak-2 karnak

    Waar komen de Sekhmet-beelden vandaan en wanneer zijn ze uit Egypte verscheept?
     sekhmet-4-x-vierkant sothebys parijs

    Waar op de wereld bevinden zich de krachtigste Sekhmet-beelden?
    tour_sek-150 metropolitan-150 afbeelding4-150

    Hoe kan een stenen beeld van een Egyptische godin bezield en “levend” zijn?
    afbeelding11
     sekhmet-orbs-vierkant orbs 

    Hoe werkt Egyptische magie?
    leiden hope nevada

    Waarom spreekt Sekhmet juist in deze tijd tot zoveel gevoelige mensen?
    ra scully judy-hall 

    Wat maakt Sekhmet in mensen los en wat is haar kracht?
    afbeelding3-150 voeten sekhmet-vierkant

    Bevatten de beelden in het Rijksmuseum voor Oudheden ook de “ka” (levensenergie)?
    img_3294-vierkant img_3317-150-pix-hoog img_3402-vierkant

    Op deze vragen en meer zal Nancy tijdens deze avond proberen een antwoord te geven. De avond zal worden afgesloten met een geleide-meditatie waarbij de aanwezigen worden uitgenodigd zelf de “levende” energie van Sekhmet te ervaren. 

    De lezing is doorspekt met prachtige foto’s en filmpjes.
    Voor deze gelegenheid zijn er extra luxe hapjes en drankjes (bij de prijs inbegrepen).

    Een zeer bijzondere avond voor mensen die een hang hebben naar het Oude Egypte!

    Wie is Nancy Polet? Lees hier verder.

    Tentoonstelling RMO
    Vanaf 18 november 2016 t/m 17 april 2017 vindt in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, de tentoonstelling “Koninginnen van de Nijl” plaats, waarin twee grote Sekhmet beelden te zien zijn. http://www.rmo.nl/tentoonstellingen/koninginnen-van-de-nijl

    Aanmelden
    Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Sekhmet”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

    Programma
    19.30 uur: ontvangst
    20.00 uur: lezing deel I
    21.00 uur: pauze
    21.30 uur: lezing deel II
    22.30 uur: borrel

    Locatie
    Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
    Beneden Molendijk 35
    3262 AA Oud-Beijerland
    Klik hier voor de locatie

    In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In sommige straten geldt vergunninghoudersparkeren.

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.

     

  • Schatzoekers – Het geheim van de Piramide

    Het fantastische nieuwe kinderboek van Annemieke Witteveen is nu verkrijgbaar. Met het oog op de feestdagen die er weer aankomen raden wij je aan het meteen te bestellen bij Frontierworld. 

    Schatzoekers – Het geheim van de Piramide
    schatzoekers

    Langzaam zette Mahmout de fluit aan zijn mond en blies erop.
    Tomas luisterde naar hem. ‘Kun jij fluitspelen?’
    Mahmout knikte en zei, voordat hij inademde: ‘Geleerd van mijn neef die herder is. Ik ben wel eens met hem mee geweest en om de tijd te doden speelden we fluit.’
    Mahmout speelde verder. Het was een prachtig geluid. De fluit gaf lage tonen. Tomas sloot zijn ogen en genoot van de klanken. Het was rustgevend en hij wist dat hij zich dit moment zijn hele leven zou blijven herinneren.
    Plotseling hoorde hij een geluid. Hij keek om zich heen en probeerde uit te vinden waar
    het vandaan kwam. Het klonk alsof er twee grote stenen langzaam over elkaar wreven.
    Mahmout bleef doorspelen. Tomas stond op en liep in de richting van het geluid dat luider werd. Hij keek om de hoek en wenkte Mahmout. ‘Niet stoppen met spelen. Kom eens hier.’
    Mahmout deed wat Tomas vroeg en liep al fluitend naar hem toe. Mahmout stopte toch
    met spelen toen hij zag wat Tomas bedoelde.
    Ze keken elkaar aan. Vol verbazing zagen ze wat er gebeurd was. De Piramide had op
    de klanken van de muziek gereageerd. Een grote steen had zich als een deur geopend en erachter bevond zich de geheime kamer.

    Tomas is met zijn ouders en zijn zusje op vakantie in Egypte. Daar leert hij Mahmout kennen die een schatkaart heeft. Ze besluiten samen op onderzoek te gaan. Waaruit bestaat de schat en lukt het de jongens deze schat te vinden voor de gevaarlijke safari-man, die hen achtervolgt, dat doet?

    Schatzoekers is een spannend boek met veel informatie over Egypte, en de Grote Piramide in het bijzonder, voor kinderen vanaf 9 jaar.

    208 pagina’s
    HardcoverISBN: 9789078070917
    Code: SCHT
    Prijs: € 15.00

    Bestellen bij Frontierworld. Klik hier

  • Donderdag 10 november 2016, Nina Elshof: “Huis en Ziel”

    Huis & Ziel
    De omgeving waar we in leven, beïnvloed in belangrijke mate wie we kunnen zijn. Het veranderen van deze omgeving verandert niet alleen hoe we leven, maar ook hoe we ons kunnen verbinden met anderen en met onszelf. Het verandert het beeld dat we van onszelf gecreëerd hebben. Het is onze omgeving die bepaalt in hoeverre we in staat zijn om ons volledige potentieel te leven. Die bepaalt of we gelukkig en gezond zijn. Of verdrietig en teneergeslagen. Je huis in een thuis veranderen is de beste manier om te herkennen dat de omgeving aanzet tot het ervaren van emoties en deze zelfs oproept. In plaats van te praten over huizen in termen van design, functie, technologie, grootte en geld, wordt het tijd dat we het huis op waarde leren te schatten als de plek waar het hart in vrede aanwezig kan zijn. Het wordt tijd om over emoties te praten en over wonen in een prachtig, ideaal, gezond en persoonlijk huis. Een huis waarin de magisch-spirituele werkelijkheid als vanzelfsprekend aanwezig is en kan zijn. Een huis waarin we onszelf kunnen (her)ontdekken als de magiërs die we zijn, in staat de werkelijkheid te creëren naar ons persoonlijke evenbeeld. Een huis dat een ‘sacred space’ is voor onze ziel. Een huis van waaruit we kunnen beginnen aan het bouwen van een betere wereld.

    ninaNina Elshof
    Nina Elshof wordt inmiddels erkend als dé specialist op het gebied van Feng Shui en Nine Star Ki in Nederland. Nina is grondlegger en directeur van de eerste, volledig erkende en geaccrediteerde Feng Shui opleiding in Nederland, internationaal spreker en veelzijdig en productief auteur. Zij gebruikt Feng Shui, Nine Star Ki, haar kennis van geomantie en haar meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van transformatie processen zowel in mensen als in de gebouwen en omgevingen waarin deze mensen wonen, werken en verblijven. In haar workshops, cursussen, trainingen en consultaties begeleidt zij de deelnemers naar een dieper bewustzijn van henzelf. Over Feng Shui zegt Nina: “Een huis is niet alleen je derde huid, het is de ultieme plek die je stimuleert je te worden en te zijn die je werkelijk ten diepste bent. Je omgeving heeft een enorme impact op jou en je welbevinden omdat het zowel je bewustzijn als je onbewuste reflecteert.”

    Meer informatie over Nina Eshof, Feng Shui en Nine Star Ki: http://ninaelshoffengshui.nl/

    Aanmelden
    Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Huis en Ziel”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

    Programma
    19.30 uur: ontvangst
    20.00 uur: lezing deel I
    21.00 uur: pauze
    21.30 uur: lezing deel II
    22.30 uur: borrel en gelegenheid om Nina Elshof persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

    Locatie
    Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
    Beneden Molendijk 35
    3262 AA Oud-Beijerland
    Klik hier voor de locatie

    In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In sommige straten geldt vergunninghoudersparkeren.

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.