Bart Uytterhaegen

Bart Uytterhaegen is een internationaal gevestigde UAP-expert of ufoloog. Hij studeerde Beeldende Kunsten aan het Sint-Lucas te Gent en behaalde daarna een diploma life coach alsook lichaamsbehandeling (Zweedse Massage). Deze studierichtingen fungeerde als basis bij een zelfstudie van de frequentietherapie (fonoforese). Laatste is een essentieel onderdeel om de wereld van de UAP-technologie en zijn effect op het menselijk lichaam beter in kaart te kunnen brengen. De veelzijdige studierichtingen liepen parallel met een uitgebreide studie van het UAP-dossier. Deze resulteerde in het oprichten van de onderzoeksorganisatie BUFON (Belgisch UFO Netwerk). Binnen de wereld van de ufologie heeft Uytterhaegen inmiddels heel wat op zijn conto staan.

Het begon met een close encounter in 1984 die hem naar eigen zeggen krachtig in de ban hield. Het was het startschot voor een intense speurtocht om te trachten achterhalen wie deze vreemde en onbekende bezoekers waren. Geschiedenis, religie, filosofie, esoterie, mythologie, sagen en folklore passeerden de revue. De zoektocht naar vragen vond geen plausibel antwoord binnen de conventionele literatuur maar werd wel door Vrijmetselaars opgemerkt. Jarenlang was Bart Uytterhaegen raadgever bij individuele Vrijmetselaars omtrent de symbolische- en ritualistische taal van de orde (Obediëntie GOB, ‘Groot Oosten van België’ en federatie van het Internationale Orde der Gemengde Vrijmetselarij ‘Le Droit Humain’). Zijn studie en kritisch denken brachten een cruciale ontdekking die de symbolische taal van de loge direct in verband bracht met zijn mysterieuze bezoeker van 1984. Dit leidde tot een gerichter onderzoek naar de waarheid achter het UFO-fenomeen en de origine van de mensheid zelf.

Bart Uytterhaegen, medeoprichter en voorzitter van BUFON (Belgisch UFO Netwerk), en tevens executive director bij het paritair internationaal bekende ‘Transology’, zet zich in voor een actief onderzoek die het UAP-dossier koppelt aan de buitenaardse hypothese. De obscure fringe science (randwetenschap), waar de ufologie zich nog in bevindt met alle bagage van dien, mag plaats maken voor een intrede in de wereld van de wetenschap en academici. Het veldwerk omvat graancirkelonderzoek in Wiltshire (UK), inclusief laboanalyse, onderzoek naar UFO-hotspots, desbetreffende getuigenissen, skywatch-procedures en het uitdokteren van het UAP-dossier. Bart Uytterhaegen geniet samenwerking van internationale experten, waaronder Nick Pope (ex-MoD) die het voorwoord voor dit boek heeft voor hem nam, Stephen Bassett (PRG), Jim Penniston (ex-USAF) en Grant Cameron (auteur van o.a. ‘the Clinton UFO Story Book’). Dit leidde tot een exclusieve gelegenheid voor hem om het draaiend onderzoek van het MIC, Militair industrieel complex (USA) van dichtbij te volgen en rechtstreekse informatie van een ex-functionaris bij AATIP, een voormalig Pentagon onderzoek naar UAP’s, in te winnen. Inmiddels is Bart Uytterhaegen zijn werk en onderzoeksmethode te lezen in diverse magazines, zoals ‘Primo’ (België), ‘Spiegelbeeld’ (Nederland), en is er een lopende briefwisseling met de twee koningshuizen van de Lage Landen.