Evert Jan Poorterman

Evert Jan Poorterman woont in Brummen (Gelderland) waar hij op 7 december 1953 werd geboren. Na een roerige schooltijd kwam hij uiteindelijk in de grafische wereld terecht, waarin hij als werktekenaar actief was. Hij leerde folders maken, zeefdrukken en ook het zogenaamde ‘kladschrift,’ het maken van raambiljetten met stift en kwast. Uiteindelijk kwam hij als werktekenaar/ontwerper in de reclamewereld terecht. Tussen 1987 en 1992 is hij nog als zelfstandige actief geweest met zijn eigen studio en doka.

boek12eplaneetVanaf zijn jeugdjaren is hij al geïnteresseerd in het ongewone en rond zijn twintigste begon hij met de boeken te lezen van von Däniken en anderen. Hij las boek na boek en interesseerde zich ook voor het UFO-fenomeen. Steeds weer moest hij zijn mening en inzicht bijstellen en toen hij in 1986 bij de Slegte in Arnhem het boek; ‘De Twaalfde Planeet’ van Zecharia Sitchin vond en doorbladerde, ‘wist hij het.’ Dit boek zou hem verder helpen. En dat was ook zo. Hij maakte zich het gedachtegoed van Sitchin eigen en moest opnieuw een aantal standpunten en inzichten bijstellen. In die zelfde periode werd hij ook attent gemaakt op ene ‘Willem Hietbrink,’ die naar eigen zeggen beweert het ‘Diets’ als taal weer naar boven te hebben gehaald. Evert Jan zag hem in één van de eerste programma’s van ‘De Stoel’ van Rik Felderhof en moest hem ontmoeten. Dat zou echter nog enkele jaren duren.

In 1990 wilde hij aan zijn boek beginnen. Hij meende al zoveel te weten over die 12e planeet, maar het kwam er niet van. Hij moest kennelijk nog ‘rijpen.’ Dat gebeurde nadat hij met de ‘kop door de muur’ was gegaan. Hij werd in 1994 – na een aanloop van enige jaren – overspannen en vanaf 1995 werd alles anders. Hij sterkte weer wat aan en ook het ‘spirituele’ werd weer actief in hem.

Zo vatte hij de moed op om zelf een vereniging op te richten. Dat zou moeten gebeuren nadat hij in 1997 een UFO-avond organiseerde in Dieren. Uiteindelijk wist hij samen met enkele positief ingestelden de stichting ?TEKENS vorm te geven. Zij wilden een platform bieden aan diegenen die wat te melden hebben, onderzoek hebben gedaan, of een afwijkende manier van werken toepassen.

Evert-Jan ontdekte in april 1999 dat hij ‘zomaar’ toegang had tot de Sumerische en Babylonische woorden en karakters, die het resultaat zijn van vertalingen van het zogenaamde ‘spijkerschrift’, het schrift van de kleitabletten. Deze vondst, die hij de ‘Oertaal des Menschen’ noemt, gaf hij een nieuwe naam; nl. het ‘Kwando’ , oftewel commando-taal. Het is de taal der goden (Nephilim/Elohim) en dus ook die van de mens. Hij beweert dat wij Nederlanders oorspronkelijk komen uit Sumer (Soemerië), het huidige Irak! Wij spreken de oudste taal van de wereld (ook de Vlamingen en neder-Duitsers). Tussendoor schrijft hij nu een boek – gebaseerd op de serie in Frontier magazine – dat waarschijnlijk de titel; ‘Finnen, Friezen en Feniciërs’ zal meekrijgen.

Over hetgeen hem boeit geeft hij ook lezingen in het land en wel verschillende. Allereerst de lezing; ‘De Twaalfde Planeet’ dan ‘De Oertaal’, Sinterklaas en zwarte Piet’ en nu ook ‘Finnen, Friezen en Feniciërs’…