Agenda

 • Zaterdag 8 oktober 2022, “Het huidige tijdsgewricht volgens de Maya kalenders en wat ons nu te doen staat”, lezing door Peter Toonen (Dongen)

  Maya’s
  Peter Toonen laat zien dat de tijd waarin we nu leven, een tijd van grote veranderingen, al duizenden jaren geleden ‘voorspeld’ was en vastgelegd werd in verschillende kalenders van de Maya’s. Hoe kwamen de Maya’s aan hun kennis? Wat vertellen ons die kalenders over het nu? 

  Deze tijd is een uitnodiging om een eigen script te gaan schrijven vanuit onze innerlijke menselijke kracht, de kracht van het hart, en hiernaar te gaan leven.
  Er kan komende jaren een duidelijke scheiding ontstaan tussen cyborgs en vrije mensen, tussen kunstmatig en natuurlijk leven. Waar sta jij? Wat is de invloed van de buitenaardsen die de huidige matrix hebben geconstrueerd, wat zijn hun plannen en hoe kunnen wij ons hiervan bevrijden?

  Peter Toonen
  Peter (Hilvarenbeek, 1958) is coach, inspirator, verteller en schrijver van tien boeken en vele artikelen, aanvankelijk over de Maya kalenders. Al meer dan dertig jaar verschijnen regelmatig publicaties en columns van hem en interviews met hem in diverse tijdschriften over deze en andere onderwerpen.

  In de afgelopen jaren heeft hij zich toegelegd op het onderzoeken en beschrijven van de structuren die in onze huidige realiteit aanwezig zijn en de fenomenen die daarvan het resultaat zijn. De combinatie van zijn passie voor tijd en geschiedenis en zijn vermogen de energetische aard van zaken in beeld te brengen, benut hij graag om het onzichtbare zichtbaar te maken in ons en om ons heen.

  In 2007 heeft hij de opleiding Energetisch Coach opgezet, die in 2013 is getransformeerd tot de opleiding Bewustzijns Coach te Utrecht en Roosendaal. Hij heeft een praktijk in persoonlijke coaching en geeft regelmatig lezingen en workshops.

  In 2003 won hij de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit. Via landelijke radio en tv werd hij bekend als ‘2012 deskundige’.

  In de afgelopen twee jaar was hij betrokken bij het op een ‘veilige’ manier organiseren van lokale en landelijke bijeenkomsten ten behoeve van de parallelle samenleving. Daarnaast is hij interviewer bij Café Weltschmerz, medeoprichter en lid van de Vereniging van Vrije Journalisten en actief lid van het team We Gaan Het Zelf Doen.  

  Ook was hij spreker op diverse grote manifestaties zoals die van Vrouwen voor Vrijheid en was hij medeoprichter van de Vereniging van Vrije Journalisten (VVJ). Hij is al dertig jaar schrijver voor diverse tijdschriften en van een tiental boeken. Tegenwoordig is Peter interviewer voor Café Weltschmerz en te zien in podcasts zoals Poppencast en Dutch Matrix.

  Peter’s laatste boek ‘Opgesloten in een piramide’ was een tijdje uitverkocht en is onlangs in een grote oplage herdrukt. Het boek zal ook verkrijgbaar zijn bij de lezing.

  Volgens Peter is de enige werkelijke groei die van bewustzijn.
  Zijn motto is Hou het simpel!

  Programma
  14.00 uur: Ontvangst
  14.30 uur: Lezing deel I
  15.30 uur: Pauze
  15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  16.45 uur: Gelegenheid om Peter Toonen persoonlijk te ontmoeten
  17.00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Maya’s”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Locatie
  Natuurlijk Henriëtte
  Een fantastische biologiscge supermarkt maakt deel uit van deze locatie. Henriëtte houdt speciaal voor ons deze winkel open na afloop van de lezing!
  Klein Dongenseweg 81
  5106 AB Dongen

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

   

 • Thursday October 13th 2022, “Ball Lightning, Orbs, and Coherent Matter in Paranormal Phenomena: Crop Circles, UFOs, and Cryptids”, talk by dr. Simeon Hein (Zoom)

  Simeon Hein
  Dr. Simeon Hein is a former professor of statistics and research methods. He came across the idea of remote viewing in 1996 and took a class as an open-minded skeptic. The surprisingly positive training results convinced Dr. Hein that a large area of scientific knowledge is withheld from public discussion. Subsequently, he established the non-profit Institute for Resonance, began teaching remote viewing classes in Boulder, Colorado, and continues to teach online. He also became interested in crop circles, UFOs, and extraterrestrials. 

  Paranormal phenomenaIn this talk Simeon will look at the UFO/Bigfoot connection and some fundamental characteristics common to paranormal phenomena, such as strange lights and orbs, sudden camera and battery failure, rapid temperature changes, and space-time distortions. He will show how these specific experiences relate to coherent matter and research in low-energy nuclear reaction (LENR), also known as cold fusion. Simeon will explain how witness descriptions and encounters with Bigfoot support these ideas as discussed in his new book, Dark Matter Monsters: Cryptids, Ball Lightning, and the Science of Secret Lifeforms. 

  Programme (CET, Central European Time, Amsterdam)
  7.40 pm CET: waiting room opens
  8.00 pm CET: start
  9.30 pm CET: questions and discussion
  10.00 pm CET: zoom meeting ends (approximately)
   
  Registration
  If you want to attend this on-line lecture, send us an e-mail at info@skyhighcreations.nl entitled “Paranormal Phenomena”. Transfer € 15,– pp to NL78 ABNA 0467074526 to R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A). After payment we send you the link to the zoom meeting in due time. You can log on from 10 minutes before the lecture starts. If you don’t have zoom installed just yet, this link will automatically install it for you. If you have never used zoom before, install it well before the lecture and log on early. If you run into trouble call us at +31 (0) 6 54752559.
   
  Payment from outside The Netherlands
  To receive payment from abroad, we use paypal. Send an e-mail to info@skyhighcreations.nl and we will send you a Paypal invoice.
   
  Newsletter
  If you want to receive our Dutch newsletter, please subscribe here: nieuwsbrief.
  For the international newsletter, send an email to info@skyhighcreations.nl.

  Or give us a call: +31 (0) 6 54 752 559.

   

 • Zondag 16 oktober 2022, “De graancirkels van 2022, Alles draait om Manifestatie”, lezing met harpconcert door Roeland Beljon en Fraukje Ramona Weishaupt (Overberg, bij Veenendaal)

  Wegens succes herhaald! Op verzoek van degenen die er op 24 september in Dongen niet bij konden zijn herhalen wij deze lezing nogmaals op zondag 16 oktober in Overberg, bij Veenendaal.

  Zoals alles altijd in beweging is, is ook het graancirkelfenomeen aan verandering onderhevig. De aantallen graanicrkels die we nog steeds met name in de Zuid-Engelse graanvelden aantreffen nemen af. Maar het plezier dat je aan graancirkels kunt beleven is nog altijd even groot. Je moet alleen je horizon verbreden en op een andere manier met het fenomeen omgaan. Meer interactie, co-creatie, manifestatie en muziek.

  De afgelopen zomer was manifestatie het hoofd-thema. Roeland en Fraukje vertellen elk vanuit hun eigen perspectief welke rol manifestatie voor hen gespeeld heeft in de beleving van de graancirkels. Roeland laat alle graancirkels van 2022 de revue passeren, maar ook alle graancirkels van de afgelopen decennia waarin manifestatie een rol heeft gespeeld. Fraukje laat zien hoe ze de reizen van haar leven heeft gemanifesteerd compleet met graancirkels, ufo’s, orbs en natuurlijk synchroniciteiten. Tussendoor betovert ze het publiek met haar harp. Samen staat ze stil bij het fenomeen manifestatie en hoe je dat in je eigen leven kan inzetten.

  Voorproefje: Fraukje speelt in de Etchilhampton formatie:

  Een verhaal over graancirkels, reizen en manifestatie gelardeerd met harpmuziek.

  Fraukje Ramona Weishaupt
  Fraukje studeerde aan het conservatorium en is professioneel musicus. Ze maakt vast onderdeel uit van de formatie Jyoti Verhoeff als clarinettist. Fraukje heeft haar hele leven al een sterke hang naar Glastonbury en the Isle of Avalon. Dat zie je o.a. aan hoe ze zich kleedt en dat hoor je aan haar muziek. Ze neemt je zo mee naar The Mists of Avalon. Een van haar grote passies is harp spelen op mystieke plekken. Als je geluk hebt en je bent op de juiste plek kan je Fraukje met haar harp aantreffen als zeemeermin op een rots tussen de golven. 

  Roeland Beljon
  Roeland studeerde Sociologie en is voorzitter van het Dutch Centre for Crop Circle Studies (DCCCS). Hij organiseert samen met Nancy Polet onder de namen Sky High Creations en Infinite Source Creations lezingen en evenementen op het gebied van spiritualiteit en grenswetenshap. Daarnaast schrijft hij artikelen en geeft lezingen over graancirkels. Sinds 1994 brengt hij elke zomer door in het Engelse Wiltshire om zich in het graancirkelfenomeen onder te dompelen.

  Programma
  12.30 uur: Ontvangst
  13.00 uur: Programma deel I
  14.00 uur: Pauze
  14.30 uur: Programma deel II 
  15.30 uur: Gelegenheid om Roeland en Fraukje persoonlijk te ontmoeten
  16.00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Manifestatie”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Locatie
  Cliqfrequecy
  Dwarsweg 45-13D
  3959 AE Overberg
  Let op! Voorbij de 2e slagboom op het terrein helemaal naar achter doorrijden en naast gebouw 13D op het gras parkeren naast het schuurtje.

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

 • Woensdag 19 oktober 2022, de eerste van een reeks maandelijkse interactieve zoombijeenkomsten over bewustzijnsverruiming

  Vanaf 19 oktober 2022 organiseert Sky High Creations elke maand een interactieve zoombijeenkomst o.l.v. Michiel Koperdraat over wat je als deelnemer zal stimuleren om bewuster in het leven te staan. Een steeds groter wordende groep mensen wordt maatschappelijk bewust, gelukkig. De groep mensen die wensen om ook innerlijk volledig tot Bewust Zijn te komen is helaas nog klein. Deze reeks zoombijeenkomsten laat je kennismaken met mogelijkheden op dit gebied. Elk onderwerp dat aan bod komt zal leiden tot introspectie.

  Michiel zal elke zoom beginnen met het geven van een inleiding over het onderwerp van die avond. Daarna kan iedere deelnemer er zijn/haar visie er op geven of er vragen over stellen zodat er een inhoudelijk interessante uitwisseling ontstaat. De onderwerpen kunnen confronteren, ze zijn erop gericht om tot meer zelfreflectie en dus tot meer zelfkennis te komen. Vanuit zelfkennis kunnen we ontdekken waar we in ons leven, als individu, werkelijk ‘voor bedoeld zijn’. Zo kunnen we ons steeds meer richten op zelfexpressie en bloei, want dat is gelukkig makend. Het onderwerp van elke zoom wordt van tevoren aangekondigd, dus je kunt je erop voorbereiden, indien gewenst. 

  Meer informatie over Michiel Koperdraat en zijn werk: www.zelfkennis.nu & www.universana.nl

  Sessie 1, woensdagavond 19 oktober 2022
  De eerste van deze reeks maandelijkse zoomsessies vindt plaats op woensdagavond 19 oktober. Het onderwerp van de eerste avond zal zijn:

  ‘De Steen der Wijzen, waar staat die voor?’.

  De legendarische Steen der Wijzen, Lapis Philosophorum, betekent letterlijk vertaald Steen van hen die Wijsheid Liefhebben. De Steen der Wijzen zou onedele metalen in edelmetalen kunnen veranderen, zoals lood in goud, maar het bleek onmogelijk om met behulp van alchemie zo’n atomaire verandering te bewerkstelligen. Al het zoeken naar die fysieke ‘steen’ bleek zinloos. Hebzucht loonde niet.

  Zoals meer oude begrippen staat de Steen der Wijzen voor een esoterische of innerlijke aangelegenheid. Het betrof een metafoor over een innerlijke transformatie ‘van lood naar goud’. Men kreeg echter de illusie dat er een onmiddellijke innerlijke transformatie mogelijk zou zijn, vanuit eenzelfde onbegrip als die van de alchemisten met hun metaal-experimenten. Hebzucht loonde ook hier niet.

  Maar wat behelst die Steen der Wijzen dan wel?

  Data
  De eerste sessie vindt plaats op woensdag 19 oktober en de tweede op woensdag 23 november 2022. Mogelijk gaan we daarna verder op de derde donderdag van de maand, dat maken we tzt bekend.

  Programma
  19.45 uur: Wachtruimte open
  20.00 uur: Inleiding door Michiel Koperdraat
  20.30 uur: Vragen, aanvullingen van de deelnemers en discussie
  21.30 uur: Samenvatting en conclusies 
  22.00 uur: Einde (indicatie)

  Aanmelden
  Als je de lezing virtueel wilt bijwonen, dan stuur je een e-mail naar info@skyhighcreations.nl met als titel “zelfkennis sessie 1”. Je maakt € 10,– pp over op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A). Nadat de betaling is ontvangen sturen we je (een dag van tevoren) een link waarmee je vanaf ongeveer 15  minuten voor aanvang aan de meeting kunt deelnemen. Als je nog geen Zoom hebt, dan installeert dat als het goed is ook automatisch met deze link. Als je nog nooit met Zoom hebt gewerkt, probeer dan ruim op tijd het programma te installeren en zorg dat je op tijd bij de meeting aanwezig bent. Je kunt ook bellen met 06 54752559.

  Meerdere sessies volgen?
  Het is natuurlijk het leukste en ook het meest leerzaam als je alle, of in ieder geval meerdere sessies volgt. Als je ineens intekent voor alle 9 sessies t/m juni 2023, dan wordt de prijs 7,50 per sessie. Maak in dat geval € 67,50,– over op NL78 ABNA 0467074526 tnv R.J. Beljon. We zetten je dan op de lijst voor alle sessies t/m juni 2023. 

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

   

 • Zaterdag 22 oktober 2022, “Bestaat Reïncarnatie Echt?”, lezing door Peter den Haring (Dongen)

  Reïncarnatie
  Sinds 1987 heeft Peter den Haring in Den Haag een coaching-praktijk, waarin hij werkt met karmische astrologie, auralezen, hypnose en Familie Opstellingen. In zijn nieuwste boek heeft hij allerlei materiaal opgenomen dat de vraag ondersteunt naar enig bewijs voor reïncarnatie.

  Zielsverhuizing, een zelfgeschapen lot, bewustzijn dat reist in meer dimensies dan wij voor mogelijk houden, noem dat maar karma, voorbestemming, opnieuw belichamen van bepaalde opdrachten en beloften. Er wordt duidelijk gezocht naar balans door middel van aanleg en karakter. Een wonder? Er bestaat kennelijk een vorm van geheugenoverdracht voorbij de tijd, die spontaan (door een bepaalde trigger), alsmede door trance kan worden geactiveerd.

  Kerk en Staat zijn zich gaan specialiseren in het klein en bang houden van hun kudde. Niet meer zelf nadenken, voelen noch paranormaliteiten ervaren: Oh nee, het onafhankelijke waarnemen ging snel in de ban. Gelukkig, In Nederland gelooft inmiddels weer bijna een kwart van de bevolking ook zonder zulk aanvullend bewijs in reïncarnatie. Het vrije denken wordt in tijden van crisis en beperking wel essentieel voor het prikkelen van ons zielsweten.

  Het boek Dikke Hans Leert Vliegen heeft als subtitel Bestaat Reïncarnatie Echt? Het vraagteken duidt erop dat niks zeker is. Sociaal gezien leven we in een ontmoedigende tijd waarin ethiek en moraliteit verdwenen lijken. Maar ergens is er altijd Hoop. Daar waar ook Geloof, Vertrouwen en de Liefde huist, waar je geestverwanten ontmoeten kan. Ideeën kunt uitwisselen, research delen, onorthodox filosoferen en zo. De Griekse filosoof Plato beschreef in 420 voor Chr. al een fraai motto: ‘Laat ons streven naar het Schone, het Ware en het Goede.’ Dit wordt een avontuurlijke lezing!

  Peter den Haring
  Peter den Haring (1946) studeerde bedrijfskunde aan Nyenrode, aangevuld met de cursus Journalistiek aan het Instituut voor Perswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte als journalist en reclamecopywriter en deed veertien jaar ervaring op in uitvoerend jongerenwerk. Hij was o.m. jarenlang directeur van het Haagse jongerencentrum Het Paard van Troje. Een verblijf van ruim twee jaar in de Indiase ashram van Bhagwan ‘Osho’ Rajneesh (tot juli 1981) bracht Peter in contact met uiteenlopende vormen van therapie en meditatie. Daarna was hij twee jaar verbonden aan de Stichting Preventie en Voorlichting Druggebruik en trainde gevangenispersoneel in het omgaan met drugsproblematiek.

  Sinds 1987 werkt Peter als zelfstandig coach en therapeut. Schoolde zichzelf zeer gevarieerd bij (o.m. aura lezen, hypnotherapie, Therapeutic Touch en Shiatsu. Hij liep stage in Rio de Janeiro bij Dr. Zina Voltis Gruzman, een psychiater met een specialisatie op seksuele problematiek en Tantra. Inmiddels heeft Peter zich vooral toegelegd op steun aan overgevoelige mensen (HSP), astrologie en de Chinese Quantum Core Method, een systeem van directe correctie van verzwakkingen via energieaanpassingen in het aurageheugen.

  Van zijn hand verschenen diverse boeken zoals “Het Domino-orakel” en “De Belofte”, een SF Spirituele Fantasy roman over het legendarische Atlantis.

  Verder schreef Peter talloze artikelen voor tijdschriften als Onkruid, Bres, Jonas, Spiegelbeeld, Prana, Bewust Zijn, Educare, Orhtofyto, Leef NU, Happinez, Paravisie en Frontier Magazine.

  Tegenwoordig is Peter redacteur van de gratis internetperiodiek TIJDGEEST MAGAZINE

  Meer informatie over Peter den Haring is te vinden op zijn website:  http://peterdenharing.nl/

  Programma
  14.00 uur: Ontvangst
  14.30 uur: Lezing deel I
  15.30 uur: Pauze
  15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  16.45 uur: Gelegenheid om Peter den Haring persoonlijk te ontmoeten
  17.00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Reïncarnatie”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Locatie
  Natuurlijk Henriëtte
  Een fantastische biologiscge supermarkt maakt deel uit van deze locatie. Henriëtte houdt speciaal voor ons deze winkel open na afloop van de lezing!
  Klein Dongenseweg 81
  5106 AB Dongen

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

 • Thursday, October 27th 2022, “The Map and the Manuscript: Journeys in the Mysteries of the Two Rennes” Talk by Simon Miles (Via Zoom)

  For over a century now the debate on Rennes-le-Château and what happened there has been going on.  Simon Miles researched this topic intensively and came up with interesting and surprising conclusions. He just finished his book The Map and the Manuscript: Journeys in the Mysteries of the Two Rennes. It contains many new and original insights which, most likely will come as a pleasant surprise to those who have followed the subject over the years. 

  These include true and complete solutions to the problems of the landscape geometry, the mysterious parchments and Boudet’s book and enigmatic map. It also identifies, for the first time ever, the author of Le Serpent Rouge. In short, The Map and the Manuscript is the book which solves core elements of the mystery of Rennes. 
  in this talk, Simon Miles will explain his findings showing many pictures and visual proof. Afterwards, there will be plenty of time to ask questions and discuss the topic.
   
  Simon Miles
  Simon Miles is an independent researcher and writer living in the UK. He has been sudying mysteries like Rennes-le-Château for most of his life including the crop circle phenomenon. In 2015 Simon did a talk at the Bases Conference in Marlborough Wiltshire UK. The audience was blown away as you will be by this talk.
   
  More information about Simon Miles and his work can be found on his website: simonmmiles.com
   
  Programme (CET, Central European Time, Amsterdam)
  7.40 pm CET: zoom meeting opens
  8.00 pm CET: start
  9.30 pm CET: questions
  10.00 pm CET: zoom meeting ends 
   
  Registration
  If you want to attend this on-line lecture, send us an e-mail at
  info@skyhighcreations.nl entitled “Simon Miles”. Transfer € 15,– pp to NL78 ABNA 0467074526 to R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A). After payment we send you the link to the zoom meeting in due time (usually a day prior to the lecture). You can log on from 20 minutes before the lecture starts. If you don’t have zoom installed just yet, this link will automatically install it for you. If you have never used zoom before, install it well before the lecture and log on early. If you run into trouble call us at +31 (0) 6 54752559. 
   
  Payment from outside The Netherlands
  To receive payment from abroad, we use paypal. Send an e-mail to info@skyhighcreations.nl and we will send you a Paypal invoice. 
   
  Newsletter
  If you want to receive our Dutch newsletter, please subscribe here: nieuwsbrief.
  If you want to be on the international mailing-list, send an email to info@skyhighcreations.nl

  Or give us a call: +31 (0) 6 54 752 559.

 • Woensdag 2 november 2022, “Atlantis in de huidige tijd”, lezing door Yvonne van Steen (Zwolle)

  Volgens Yvonne van Steen is de verloren gegane beschaving van Atlantis weer voelbaar in de huidige tijd. Door haar mediumschap, channelingen, influisteringen en handreikingen van Atlantis-entiteiten heeft ze veel informatie over het oude Atlantis doorgekregen.

  Yvonne heeft vele reizen naar krachtplaatsen gemaakt, o.a. Griekenland, Egypte, Jordanië, Engeland en Frankrijk. Ze wordt op deze reizen begeleidt door Atlantis-entiteiten. In Afbeelding3haar lezing zal ze vertellen over de bijzondere ervaringen die ze op deze reizen had.

  Volgens Yvonne kunnen we ons bewust worden van de magische krachten van weleer. Er is een zoektocht gaande naar mensen die willen helpen om de aarde naar een hogere trilling te brengen.

  Bij de bewustwording van de Atlantis-energie spelen krachtplaatsen, kristallen, kristallen schedels, eenhoorn-energie en graancirkels een belangrijke rol.

  Meer informatie over Yvonne vindt je op de sprekerspagina.

  Programma
  19.30 uur: Ontvangst
  20.00 uur: Lezing deel I
  21.00 uur: Pauze
  21.30 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  22.30  uur: Gelegenheid om Peter Toonen persoonlijk te ontmoeten
  23..00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Atlantis”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  EnkLocatie
  De Enk Assendorp
  Enkstraat 67
  8012 VA Zwolle
  Zie voor de locatie de website: http://deenkassendorp.nl/contact/

  In de omgeving geldt betaald parkeren tot 20.00 uur en dat kost € 1,– per uur. Vlakbij in de Van Karnebeekstraat is een parkeerterrein. Gratis parkeergelegenheid op 10 minuten loopafstand, maar let goed op de borden!

  Openbaar vervoer
  De Enk Assendorp is op loopafstand van NS Station Zwolle. Zie hiervoor de reisplanner van 9292.nl

  Eten
  In de binnenstad van Zwolle is voldoende gelegenheid om leuk en lekker te eten, wat fijn is voor wie van wat verder weg komt. In de Enk Assendorp kun je ook eten  voor een redelijke prijs.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen: 06 54752559

 • Zaterdag 12 november 2022, Judith Flapper en Arjen Houterman: “Hooggevoelig of hoogalert?” (Dongen)

  Als je hooggevoelig bent, is het van levensbelang dat je leert dealen met je eigen emoties. Zodra je je door die emoties laat leiden, voel je je al snel slachtoffer van de situatie en vanaf dat moment is je hooggevoeligheid eerder een last dan een lust. Hoe meer je vanuit je persoonlijke missie leeft en keuzes maakt vanuit je hart, hoe meer je je hooggevoeligheid als kracht ervaart. Intuïtie is hooggevoeligheid, gestuurd door een helder weten, recht vanuit je hart. Je ‘voelt’ dingen aan, soms lang van te voren, en dat is een waardevol talent, zowel privé als in je werk. Zolang er tenminste geen emoties bij komen.

  Dat is namelijk het punt waar de door Arjen en Judith geïntroduceerde term hoogalertheid om de hoek komt kijken.

  Iedereen die hooggevoelig is, krijgt te maken met hoogalertheid zodra er sprake is van stress, emoties of onbalans in het algemeen. Tegelijkertijd zijn er ook steeds meer mensen die  wel te maken hebben met hoogalertheid maar die in wezen niet hooggevoelig of hoogsensitief zijn. Die mensen scoren echter wel vaak hoog op alle checklists die in omloop zijn over hooggevoeligheid…
  Het goede nieuws is dat je met hoogalertheid kunt afrekenen. Dat is fantastisch als je eigenlijk alleen maar hoogalert was (zonder de hooggevoeligheid). Je moet er wel wat voor doen, maar je kunt er dus uit stappen en uiteindelijk zorgen dat prikkels jou voortaan veel minder hinderen.

  Hooggevoelig én hoogalert
  Maar het is zeker ook goed nieuws voor de mensen die wel degelijk hooggevoelig zijn. De hoogalertheid is namelijk dat deel van de hooggevoeligheid waar mensen meestal minder blij mee zijn. Maar als je die hoogalertheid afleert, of liever, als je ermee leert te dealen, dan pik je nog steeds de emoties, gedragingen en uitingen van anderen op. Maar dan besef je op tijd dat die niets met jou te maken hebben. Je grijpt in vóórdat je de emoties van anderen onbewust verbindt met één van jouw eigen pijnlijke punten en je laat je niet meeslepen. Dan kun je er wellicht om lachen met compassie voor jezelf. Je stapt niet opnieuw in de valkuil om slachtoffer te worden van je (hoog)gevoeligheid, of in dit geval dus hoogalertheid. 

  Lukt het jou om te leven vanuit je hart, kun je dealen met je eigen emoties en durf je je gevoeligheid toe te laten? Dan is je hooggevoeligheid een turbo voor je persoonlijke missie. De weg van je hart bewandelen gaat dan steeds gemakkelijker. Je intuïtie werkt op volle kracht en zorgt ervoor dat jij als vanzelf het leven creëert waarin je moeiteloos de overvloed, vreugde en liefde aantrekt die je toekomen. Grenzenloos en zonder enige beperking.

  Over Judith Flapper en Arjen Houterman
  Judith Flapper en Arjen Houterman zijn behalve coach, trainer en communicatiespecialist ook partners, zowel zakelijk als privé . In hun dagelijkse praktijk en tijdens hun jarenlange zoektocht in persoonlijke ontwikkeling, ontwikkelden zij een mensbeeld dat inmiddels al veel mensen de juiste instrumenten in handen gaf voor een leven met meer balans, geleefd vanuit hun oorspronkelijke kern. Op deze mensbenadering is ook hun eigen unieke visie op hooggevoeligheid (en hoogalertheid) gebaseerd.

  De mensbenadering waar Arjen en Judith mee werken, gaat uit van twee soorten eigenschappen. Aan de ene kant je aangeleerde eigenschappen en aan de andere kant je aangeboren eigenschappen die horen bij je persoonlijke missie. Waarvoor ben je hier eigenlijk op aarde? Dat is voor iedereen net even anders en de meeste mensen zijn zich daar nauwelijks van bewust. De eigenschappen die horen bij jouw persoonlijke missie vormen jouw unieke licht. Die wil je niet afleren en dat kan ook niet. Wat je wel kunt afleren, zijn je aangeleerde eigenschappen ofwel drijfveren. Die zijn in de loop van je leven ontstaan door invloed van je omgeving. Ze helpen je te zijn wie je in jouw ogen of de ogen van anderen zou móeten zijn.

  Maar wie ben jij echt? En hoe kom jij, privé en zakelijk, het best tot je recht?
  Daar draait het eigenlijk om in alle gesprekken die Arjen en Judith voeren in coaching en trainingen. Hun visie en mensbenadering verwoordden ze in het boek ‘Leven in balans, en gewoon gelukkig zijn’. Dit boek helpt je ontdekken wie je werkelijk bent. Door onderscheid te maken tussen drijfveren en je werkelijke missie. Met veel tips, oefeningen en persoonlijke voorbeelden.

  Judith en Arjen hebben een maandelijkse column in Spiegelbeeld Magazine en publiceerden meerdere artikelen over hooggevoeligheid, o.a. in het tijdschrift Paravisie. Zowel de columns als de artikelen zijn ook terug te vinden op hun website. Zie o.a. deze links:
  Hooggevoeligheid als kracht
  Hooggevoelig of hoogalert?

  Meer informatie over Judith en Arjen vind je op https://www.allesinbalans.nu/

  Programma
  14.00 uur: Ontvangst
  14.30 uur: Lezing deel I
  15.30 uur: Pauze
  15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  16.45 uur: Gelegenheid om Judith en Arjen persoonlijk te ontmoeten
  17.00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Hoogalert”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Locatie
  Natuurlijk Henriëtte
  Een fantastische biologische supermarkt maakt deel uit van deze locatie. Henriëtte houdt speciaal voor ons deze winkel open na afloop van de lezing!
  Klein Dongenseweg 81
  5106 AB Dongen

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

 • Zaterdag 26 november 2022, Ganga Hoogendoorn: “Leven van Prana”

  Ganga zoektocht
  Volgens Ganga begon de transformatie al in haar kindertijd. Eén van haar vragen was: “Waarom wordt je geboren als je toch doodgaat?” Ze zocht naar antwoorden en haar devotie lag bij Maria en Jezus. Ze ging dagelijks vrijwillig naar de kerk en was op jonge leeftijd al veel in gebed.
  Later kwam Ganga in aanraking met Kundalini-yoga en zocht ze yoga-leraren persoonlijk op in Amerika. In New York kwam ze in contact met Shizuko Yamamoto, een bekende Japanse Shiatsu master en macrobiotisch consultant en volgde ze dagelijks Kundalini-yoga bij de Sikhs.
  Toen Ganga terugkwam in Nederland ontmoette ze haar man en kreeg ze vier kinderen. Ze leidde een heel normaal leven, totdat rond haar 34ste haar verleden wakker werd. Ganga besloot dat ze alles wilde weten wat ze toen nog niet zag of wist. Ze dacht: “De pijn van het weten kan niet groter zijn dan de pijn van het niet-weten.”
  Haar zoektocht bracht Ganga voor het eerst naar India en in 1986 werd zij Sai Baba devotee. Later ontmoette ze Devi Amma en haar heeft ze al haar onbeantwoorde vragen kunnen stellen. Amma leerde haar om naar binnen te kijken. Mede dankzij Amma begon Ganga een yogaschool in Amsterdam. Met het stoppen van de yogaschool trad een nieuwe fase in: leven van prana, ofwel universele levensenergie.

  666784462 150Leven van prana
  In 1996 ontmoette Ganga Ellen Greve, beter bekend als Jasmuheen, tijdens een lezing in de Apollohal in Amsterdam. Deze Australische van Noorse afkomst is sinds 1994 vooral bekend vanwege haar onderzoek naar het leven van louter en alleen prana. Ook kwam Ganga het boek “Traveling in the light” van Oberom tegen. De moeder van deze jonge Braziliaan leidt het pranaproces voor groepen en Ganga boekte direct haar reis. Het zaadje van Jasmuheens boodschap: “Het is mogelijk om op licht te leven” groeide in een tijdspanne van zes jaar flink.
  Maar voor Ganga persoonlijk draait het niet zozeer om niet-eten. Voor haar gaat het erover dat wij mensen gedachtepatronen hebben die driedimensionaal zijn – aarde gebonden beelden die wij zelf gecreëerd hebben. Ganga: “Het pranaproces trekt daar een grote streep doorheen. Dat transformatieve proces maakt het mogelijk om dingen te zien en te voelen die je nooit eerder hebt durven dromen of denken.”

  IMG_0373 150Het 21-daagse pranaproces
  Het concept van het 21-daagse vasten is dat de lichaamsenergieën opnieuw uitgebalanceerd worden volgens de originele blauwdruk van de mens. Daarna is het niet langer noodzakelijk om te eten of te drinken; de kosmische levensenergie, die overal is, is voldoende.
  Bij Ganga broedde al 20 jaar een gevoel dat ze het pranaproces “moest”gaan doen. Ze gebruikte een jaar om zich voor te bereiden en steeds lichter te gaan eten.  De eerste week van het pranaproces wordt er niet gegeten of gedronken. Althans, op het fysieke vlak. Want je verplaatst je bron naar een hogere bron of dimensie. Ganga: “Want wat je normaal uit voedsel haalt kun je uit prana halen. Eigenlijk ligt de verandering in je denken. Je fysieke lichaam maakt namelijk geen onderscheid tussen wat fysiek is en wat pranisch voedsel is. Dus als jij en ik het vertrouwen hebben dat er pranisch voedsel is, dan is het er onmiddellijk.”
  De nacht na de derde dag vindt de verandering van het DNA plaats. Het DNA dat gericht is op fysiek voedsel wordt omgezet naar pranisch leven.
  Ganga: “Tijdens het pranaproces realiseer je je dat je het lichaam niet bent, je bent alleen maar geest.
  download 150Daarnaast wordt het lichaam ook nog eens energieker en gezonder. In de tweede en derde week voel je je energie langzaam terugkomen.”
  Tijdens het proces koos Ganga voor veel rust en meditatie en las ze “Autobiografie van een Yogi” van Paramahansa Yogananda. In zijn boek beschrijft Yogananda zijn ontmoeting met de vrouwelijke yogi Giri Bala, die op dat moment (1936) al meer dan 56 jaar zonder fysiek eten en drinken leeft. In het boek worden ook christelijke heiligen genoemd die zonder voedsel leefden, zoals de (volks)heilige Liduina van Schiedam (1380-1433).

  132f5d38f8800b08a0987db7ab66365c 150Gezamenlijke transformatie
  Volgens Ganga zijn we hier allemaal voor transformatie. Nu gaat het erom dat ze haar ervaringen deelt met anderen. Een jonge meester drukte Ganga op het hart om veel kenbaarheid aan het proces te geven en om er zoveel mogelijk mensen in te begeleiden. Dit, omdat er in de toekomst grote veranderingen op komst zijn. Inmiddels begeleidt Ganga anderen bij het pranaproces en gebruikt daar naast meditatie, massage en gebed ook transformatieve teachings bij. Er hoeft volgens haar maar een klein percentage mensen te zijn die het oppakt.
  Wat haar betreft is vertrouwen op God nodig. Ganga: “Als je niet op God vertrouwt, hoe doe je dan het pranaproces? Ik heb iets overleefd wat ik volgens de huidige medische kennis niet had kunnen overleven”.
  “Als je van prana gaat leven, komt er meer stilte in je systeem. Door de stilte verandert alles, ook de sociale contacten. In de tijd selecteert zich dat uit. Als je het pranaproces hebt gedaan, betekent dat niet dat je niet (meer) eet. Het betekent alleen dat de bron is veranderd.”
  Maar prana is meer dan alleen dat voor Ganga. Achter het pranaproces licht een nog een heel andere wereld. “Prana kan de wereldhonger op heffen. Het kan mensen verlichting brengen. Het kan heel veel patronen doorbreken. Het is absoluut een start voor vrede. Het doel van het pranaproces is wakker worden!”

  Bron: Frans Vermeulen Frontier mei/juni 2016

  Programma
  14.00 uur: Ontvangst
  14.30 uur: Lezing deel I
  15.30 uur: Pauze
  15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  16.45 uur: Gelegenheid om Ganga Hoogendoorn persoonlijk te ontmoeten
  17.00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Prana”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Locatie
  Natuurlijk Henriëtte
  Een fantastische biologiscge supermarkt maakt deel uit van deze locatie. Henriëtte houdt speciaal voor ons deze winkel open na afloop van de lezing!
  Klein Dongenseweg 81
  5106 AB Dongen

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.