Willem Witteveen

‘Kemet’, het ‘Zwarte Land’; geschenk van de Nijl; ouder dan de eerste Dynastie in het Oude Egypte. De Grote Piramide van Gizeh; ‘Huis van Energie’, ‘Baken van Licht’, ‘Monument van Maten’.

Heel ons leven is ons verteld dat de Grote Piramide van Gizeh het graf van farao Khufu is, dat de oude Egyptenaren hem hebben gebouwd, dat de schachten naar buiten een opening naar buiten zijn zodat de ziel van de overleden farao weg kan komen en dat de bouw van dit immense bouwwerk met onmenselijke precisie gebouwd, 20 jaar duurde en ontelbare bouwers had.

Maar is dat ook werkelijk zo?

Hoe komt het dan dat er nooit overblijfselen van een graf of schatten zijn gevonden zoals in de Vallei der Koningen?

Waarom hebben de oude Egyptenaren geen hiërogliefen achter gelaten waarop zij het leven van farao Khufu beschreven of waaruit duidelijk wordt hoe de Grote Piramide met eenvoudige gereedschappen gebouwd kon worden.

Zijn de luchtschachten gebouwd voor de ontsnapping van de ziel of dienen zij een ander doel?

Willem Witteveen heeft zich al vele jaren verdiept in het mysterie van de Grote Piramide en laat u zien dat niet alles is zoals het ons verteld wordt.

Met veel duidelijke afbeeldingen en een fascinerend verhaal zal hij u aan het denken zetten over de werkelijke betekenis van de Grote Piramide.

U zult de Grote Piramide voortaan met andere ogen bekijken.