Annemieke Witteveen

Annemieke Witteveen werd geboren in Spijkenisse (1966), zij is opgeleid tot lerares basisonderwijs in Rotterdam en staat sindsdien  voor de klas binnen het reguliere onderwijs.
In November 2002 kreeg zij van haar man het boek; “Graancirkels, een wereldwijd mysterie” door Janet Ossebaard en na het lezen daarvan wist zij dat dit was waar ze altijd naar op zoek was geweest zonder het zelf te weten.
Gewapend met haar foto-uitrusting trok zij, alleen, naar Wiltshire en raakte daar compleet in de ban van het fenomeen graancirkels.
Inmiddels is dit een jaarlijks terugkerend ritueel en vertelt ze graag en gedreven aan anderen over haar belevenissen, ervaringen en bevindingen in de velden. Het onderwerp graancirkels geeft altijd stof tot nadenken en discussie. Bij velen roept het de associatie op van Aliens of mensenwerk. Dat dat niet noodzakelijkerwijs zo is én dat er veel meer aan de hand is bemerkt u tijdens een lezing van Annemieke.

Jaarlijks neemt zij wat graan mee uit de velden van Wiltshire om dat te kunnen verwerken in de, door haar ontworpen, antroposofische poppen.

Eerder verscheen haar eerste kinderboek, getiteld “Cirkeljagers” bij uitgeverij Akasha. Hierin wil zij, d.m.v. een spannend verhaal kinderen van 9 tot 12 jaar kennis laten maken met het fenomeen graancirkels en ze op deze manier voorlichten.  Op dit moment werkt zij aan een tweede deel dat zich afspeelt tegen de achtergrond van de raadsels over de grote piramide van Cheops. In de afgelopen jaren zijn er ook regelmatig artikelen verschenen van haar hand en gepubliceerd in verscheidene tijdschriften.