Schatzoekers – Het geheim van de Piramide

Het fantastische nieuwe kinderboek van Annemieke Witteveen is nu verkrijgbaar. Met het oog op de feestdagen die er weer aankomen raden wij je aan het meteen te bestellen bij Frontierworld. 

Schatzoekers – Het geheim van de Piramide
schatzoekers

Langzaam zette Mahmout de fluit aan zijn mond en blies erop.
Tomas luisterde naar hem. ‘Kun jij fluitspelen?’
Mahmout knikte en zei, voordat hij inademde: ‘Geleerd van mijn neef die herder is. Ik ben wel eens met hem mee geweest en om de tijd te doden speelden we fluit.’
Mahmout speelde verder. Het was een prachtig geluid. De fluit gaf lage tonen. Tomas sloot zijn ogen en genoot van de klanken. Het was rustgevend en hij wist dat hij zich dit moment zijn hele leven zou blijven herinneren.
Plotseling hoorde hij een geluid. Hij keek om zich heen en probeerde uit te vinden waar
het vandaan kwam. Het klonk alsof er twee grote stenen langzaam over elkaar wreven.
Mahmout bleef doorspelen. Tomas stond op en liep in de richting van het geluid dat luider werd. Hij keek om de hoek en wenkte Mahmout. ‘Niet stoppen met spelen. Kom eens hier.’
Mahmout deed wat Tomas vroeg en liep al fluitend naar hem toe. Mahmout stopte toch
met spelen toen hij zag wat Tomas bedoelde.
Ze keken elkaar aan. Vol verbazing zagen ze wat er gebeurd was. De Piramide had op
de klanken van de muziek gereageerd. Een grote steen had zich als een deur geopend en erachter bevond zich de geheime kamer.

Tomas is met zijn ouders en zijn zusje op vakantie in Egypte. Daar leert hij Mahmout kennen die een schatkaart heeft. Ze besluiten samen op onderzoek te gaan. Waaruit bestaat de schat en lukt het de jongens deze schat te vinden voor de gevaarlijke safari-man, die hen achtervolgt, dat doet?

Schatzoekers is een spannend boek met veel informatie over Egypte, en de Grote Piramide in het bijzonder, voor kinderen vanaf 9 jaar.

208 pagina’s
HardcoverISBN: 9789078070917
Code: SCHT
Prijs: € 15.00

Bestellen bij Frontierworld. Klik hier