Woensdag 28 mei 2014, Nancy Polet: “Het Glastonbury van Dion Fortune, het vervolg”

D2Nancy Polet
Nancy Polet verdiept zich al 30 jaar in esoterische en grenswetenschappelijke onderwerpen. Sinds 1994 bezoekt zij samen met haar partner Roeland Beljon jaarlijks de Engelse en Nederlandse graancirkels. Samen zijn zij de drijvende krachten achter Sky High Creations. In het dagelijks leven is Nancy ruim 22 jaar milieujuriste. Voor meer informatie over Nancy Polet, klik hier.

Mystieke ervaring in zomer van 201006
Nancy brengt sinds 1995 ieder jaar een bezoek aan Glastonbury ofwel het magische Avalon. In 2010 had zij een mystieke ervaring in de White Spring in Glastonbury. Deze ervaring liet haar niet meer los en heeft haar leven een andere wending gegeven. Haar leven werd magischer en de synchroniciteiten stapelen zich op. Ook heeft ze veel onderzoek gedaan om de ervaring te kunnen verklaren. Dit onderzoek bracht haar op het spoor van occultiste, trancemedium, magiër en schrijfster Dion Fortune die lang in Glastonbury gewoond heeft.

Lezing van 20 maart 2013
In maart 2013 was Nancy er klaar voor om haar mystieke ervaring te delen. In haar lezing heeft zij  het publiek meegenomen naar de vele krachtplaatsen die Glastonbury rijk is en heeft zij uitgebreid verteld over de gebeurtenis in de White Spring.
Afbeelding7Daarna heeft Nancy de meest bepalende momenten uit het leven van Dion Fortune de revue laten passeren. Dion Fortune heeft in Glastonbury haar eigen esoterische organisatie opgericht, de ‘Fraternity of the Inner Light’, een mysterieschool binnen de westerse mysterie traditie. Met behulp van de krachten die nog steeds aanwezig zijn in Glastonbury ontwikkelde Dion haar mediumschap en kreeg ze essentiële esoterische informatie door. Ook produceerde ze zo’n 21 esoterische boeken, waaronder 6 romans die bij gevoelige 11personen het effect hebben van een spirituele inwijding.
Haar motto was: “I desire to know in order to serve”.
De lezing was een groot succes, de zaal was uitverkocht en er waren veel positieve reacties.
Een Engelstalig artikel van Nancy over het leven en de magie van Dion Fortune is gepubliceerd in VAMzzz nr. 04. Klik hier om het artikel te lezen.

tumblr_mevk5yiwpe1r8xssuo1_1280Lezing van 28 mei 2014
Over haar mystieke ervaring en de queste daarna heeft Nancy een artikel geschreven dat is gepubliceerd in Spiegelbeeld van maart 2014 genaamd: ‘Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury’.
Klik hier om het artikel te lezen.
Tijdens de komende lezing zal ze dieper ingaan op haar zoektocht die volgde op de ervaring in de White Spring. Ze heeft de IMG_6319meeste boeken van Dion Fortune gelezen, maar ook vele andere boeken bestudeerd. De zoektocht bracht haar op vele bijzondere plekken en de puzzelstukjes vielen als vanzelf op hun plaats. Uiteindelijk heeft ze de verklaring gevonden voor wat haar was overkomen in de White Spring.

Tijdens het tweede deel van deze avond vol magie zal Nancy ingaan op de belangrijkste esoterische werken van Dion Fortune, waaronder ‘Psychic Self Defense’ en ‘The Mystical Quabalah’. Bovendien zal ze aandacht besteden aan de beste occulte romans Afbeelding5van Dion, zoals ‘The Sea Priestess, ‘Moon Magic’ en ‘The Secrets of Doctor Taverner’. Met deze boeken kan zelfs iemand die niet veel van magie weet, zijn eigen rituelen maken en resultaat behalen.
Zoals Dion zelf zei: “Het boek ‘The Mystical Quabalah’ geeft de lezer alle theorie die hij nodig heeft, maar de romans geven de daadwerkelijke praktijk, en samen leveren ze de sleutels tot de tempel.”

Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het tijdschrift Spiegelbeeld met daarin het artikel “Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury”.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs
€ 20,–. Consumpties zijn inbegrepen. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon te Oud-Beijerland.

Programma: 

19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.00 uur: pauze
21.30 uur: lezing deel II
22.30 uur: borrel

Locatie

Galerie Beelden Bij Beljon
West-Voorstraat 24
3262 JP  Oud-Beijerland
Zie kaart.

Nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.