Zaterdag 9 juli 2022 “Psychische weerbaarheid in onzekere tijden”, lezing door Elze van Hamelen (Dongen)

Na twee jaar maatschappelijke ontwrichting en nog veel onzekerheid die boven de markt hangt kan het voor sommigen onder ons best uitdagend zijn om de moed erin houden. Veel processen die zich afspelen zijn heel groots en je hebt er als inidvidu weinig invloed op. Die machteloosheid kan een bijna traumatisch effect geven, en veel angst, woede of andere emoties oproepen.
Hoe houd je je psychologisch in balans in tijden die aanhoudend eigenlijk een diffuse angst aan kunnen wakkeren?

De lezing geeft eerst een stuk theoretische uitleg over de psychologische dynamiek die speelt – zoals de psychologische en neurologische effecten van trauma en angst. Daarna volgen een aantal perspectieven, zoals het belang van zingeving en creativiteit, en praktische oefeningen die helpen om psychisch evenwicht te houden. Elze zal je een paar praktische handvatten geven om je in deze onzekere tijd psychisch weerbaar te maken en te houden.

Elze van Hamelen
Elze van Hamelen is zelfstandig onderzoeker en schrijft voor De Andere Krant over de thema’s ‘Mens & Macht’. Tijdens haar studie Sociale Wetenschappen leerde ze veel over sociale psychologie en gedrag van mensen in groepen. Die kennis was behulpzaam tijdens werk in het bedrijfsleven, maar misschien nog wel meer tijdens de corona periode. Aanvullend volgde ze tussen 2005 en 2015 de opleiding Jungiaanse psychologie bij Karen Hamaker-Zondag. In een maatschappij die op veel vlakken ontworteld en ontzield is, biedt de Jungiaanse psychologie houvast, een kader voor persoonlijke ontwikkeling, zin- en betekenisgeving.

Meer informatie: https://vanhamelen.eu/
https://vanhamelen.eu/uncategorized/een-beslissing/

Programma
14.00 uur: Ontvangst
14.30 uur: Lezing deel I
15.30 uur: Pauze
15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
16.45 uur: Gelegenheid om Elze van Hamelen persoonlijk te ontmoeten
17.00 uur: Sluiting

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Psychische weerbaarheid”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

Locatie
Natuurlijk Henriëtte
Een fantastische biologiscge supermarkt maakt deel uit van deze locatie. Henriëtte houdt speciaal voor ons deze winkel open na afloop van de lezing!
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen

Nieuwsbrief
Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.