Zaterdag 26 maart 2022 “De Graancirkels van 2021 en de Actuele en Urgente Boodschap van de Crabwood-Formatie (Alien Face) van 2002”, Lezing door Roeland Beljon (Dongen)

Roeland Beljon studeerde sociologie en is werkzaam op het gebied van mobiliteitsmanagement en milieu. In 1994 ontdekte hij met zijn partner Nancy Polet de graancirkels. Een ontdekking die zijn leven drastisch, maar aangenaam veranderde. Sindsdien zijn en blijven zij samen op cirkeljacht. In 1995 werden zij lid van het Dutch Centre for Crop Circle Studies. Sinds 2011 is Roeland de voorzitter van deze groep die nog steeds actief is.

Het graancirkelseizoen van 2021
Het jaar 2021 was weer een bijzonder graancirkeljaar. Het fenomeen is nog altijd zeer actief vooral in Wiltshire en de omliggende Engelse graafschappen. In deze lezing geeft Roeland een fotografisch overzicht van de graancirkels van het afgelopen seizoen wereldwijd. Dat is een feest voor het oog, maar ook voor de geest. Graancirkels hebben naast het visuele aspect ook effect op het onderbewuste. Roeland zal aanstippen wat er over deze graancirkels gezegd wordt door andere deskundigen.

Crabwood 2002
In 2002 verscheen in augustus een graancirkel waarin het gezicht van een Grey was afgebeeld. Daarnaast een soort compact disc met een boodschap in binaire code. We zijn nu 20 jaar verder en de boodschap blijkt actueler dan ooit! Roeland heeft deze graancirkel zelf bezocht en er beeldmateriaal van gemaakt. Roeland legt uit hoe de boodschap naadloos aansluit bij de tijd waarin we nu leven. De belangrijkste waarschuwing van deze legendarische graancirkel is dat de Poort aan het Sluiten is!

Fenomeen
In de loop der jaren veranderde zijn kijk op het fenomeen, maar de overtuiging dat er een fenomeen is bleef altijd bestaan. Roeland droeg bij aan verschillende onderzoeken naar de herkomst van graancirkels en dat leverde hem een aantal belangrijke inzichten op. Naast natuurlijk de observaties die hij zelf in de graanvelden deed en in het graancirkel-wereldje zowel in Nederland als in Engeland. Roeland en Nancy reizen nog steeds elke zomer naar het Engelse graafschap Wiltshire om van het graancirkel- fenomeen te genieten. Helaas was dat de afgelopen zomer niet mogelijk. Sinds enkele jaren organiseren zij midden in het graancirkellandschap met succes de “Night of Crop Circling”. Eén van de weinige evenementen ter wereld die uitsluitend om graancirkels draaien. In 2020 en 2021 vond deze “Night of Crop Circling” noodgedwongen plaats via zoom. Een positief uitvloeisel daarvan is dat zij nu elke maand een lezing over graancirkels via zoom organiseren onder de noemer “Nights of Crop Circling, the Long Versions”, met sprekers uit de hele wereld. Roeland wordt tegenwoordig ook buiten onze landsgrenzen gevraagd om zijn verhaal te vertellen, zoals op het Glastonbury Symposium, “The Summer Lectures” in Devizes, voor het Duitse tijdschrift Omnia en het Belgische tijdschrift Bloom (aprilnummer 2022). Verder schrijft Roeland regelmatig in het tijdschrift Paravisie (o.a. aprilnummer 2022).
Komende zomer, om precies te zijn op donderdag 21 juli 2022, zullen Roeland en Nancy voor het gerenommeerde Glastonbury Symposium de graancirkel-bustour leiden naar het graancirkelgebied in Wiltshire. Zie deze link voor meer informatie: https://glastonburysymposium.co.uk/tour/

Programma
14.00 uur: Ontvangst
14.30 uur: Lezing deel I
15.30 uur: pauze
15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
16.45 uur: Gelegenheid om Roeland Beljon persoonlijk te ontmoeten
17.00 uur: Sluiting

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Graancirkels 2021″. De kosten bedragen € 22,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 25,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 22,50 pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

Locatie
Natuurlijk Henriëtte
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen

Nieuwsbrief
Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.