Helaas geannuleerd! Zondag 7 november 2021 “De Graancirkels van 2021”, Lezing door Roeland Beljon (Live in Breda)

Helaas hebben wij deze lezing moeten annuleren, Wij zullen de lezing in het voorjaar van 2022 nogmaals programmeren.

Roeland Beljon studeerde sociologie en is werkzaam op het gebied van mobiliteitsmanagement en milieu. In 1994 ontdekte hij met zijn partner Nancy Polet de graancirkels. Een ontdekking die zijn leven drastisch, maar aangenaam veranderde. Sindsdien zijn en blijven zij samen op cirkeljacht. In 1995 werden zij lid van het Dutch Centre for Crop Cirlce Studies. Sinds 2011 is Roeland de voorzitter van deze groep die nog steeds actief is.

Het graancirkelseizoen van 2021
Het jaar 2021 was weer een bijzonder graancirkeljaar. Het fenomeen is nog altijd zeer actief vooral in Wiltshire en de omliggende Engelse graafschappen. In deze lezing geeft Roeland een fotografisch overzicht van de graancirkels van het afgelopen seizoen wereldwijd. Dat is een feest voor het oog, maar ook voor de geest. Graancirkels hebben naast het visuele aspect ook effect op het onderbewuste. Roeland zal aanstippen wat er over deze graancirkels gezegd wordt door andere deskundigen. Verder zal hij ingaan op de mooiste graancirkels van het voorgaande seizoen 2020. Tenslotte zal hij een aantal ervaringen delen die Nancy en hij hebben gehad in de afgelopen 27 jaar en die een belangrijk licht schijnen op het graancirkelfenomeen. Nancy zal in dit deel van de lezing in haar eigen woorden enkele bovennatuurlijke ervaringen beschrijven die zij in de graancirkels heeft meegemaakt.

Fenomeen
In de loop der jaren veranderde zijn kijk op het fenomeen, maar de overtuiging dat er een fenomeen is bleef altijd bestaan. Roeland droeg bij aan verschillende onderzoeken naar de herkomst van graancirkels en dat leverde hem een aantal belangrijke inzichten op. Naast natuurlijk de observaties die hij zelf in de graanvelden deed en in het graancirkel-wereldje zowel in Nederland als in Engeland. Roeland en Nancy reizen nog steeds elke zomer naar het Engelse graafschap Wiltshire om van het graancirkel- fenomeen te genieten. Helaas was dat de afgelopen zomer niet mogelijk. Sinds enkele jaren organiseren zij midden in het graancirkellandschap met succes de “Night of Crop Circling”. Eén van de weinige evenementen ter wereld die uitsluitend om graancirkels draaien. In 2020 en 2021 vond deze “Night of Crop Circling” noodgedwongen plaats via zoom. Een positief uitvloeisel daarvan is dat zij nu elke maand een lezing over graancirkels via zoom organiseren onder de noemer “Nights of Crop Circling, the Long Versions”, met sprekers uit de hele wereld.  Roeland wordt tegenwoordig ook buiten onze landsgrenzen gevraagd om zijn verhaal te vertellen, zoals op het Glastonbury Symposium en “The Summer Lectures” in Devizes en voor het Duitse tijdschrift Omnia.Verder schrijft Roeland regelmatig in het tijdschrift Paravisie.

MELD JE AAN!
Onze bijeenkomsten zijn besloten van aard. Daarom hoeven wij GEEN CORONACHECK te doen aan de deur. Voorwaarde is wel dat iedereen zich van tevoren aanmeldt en niet onaangekondigd aan de deur verschijnt. Het is dus zaak dat je voor vertrek per email of telefoon aanmeldt en de betaling in orde maakt. Bij voorbaat dank voor je begrip en medewerking.

Programma (zondag 7 november 2021)
14.30 uur: ontvangst
15.00 uur: Lezing deel I
16.00 uur: pauze
16.30 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
17.30 uur: borrel en gelegenheid om Roeland Beljon persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Graancirkels 2021″. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 20,– pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

Locatie
De Sacramentskerk in Breda
Zandberglaan 58
4818 GL Breda
Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

Nieuwsbrief
Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.