Donderdag 14 september 2017, Sjaak Damen: “Graancirkels, Werkelijkheid of Fictie?” (Oud-Beijerland)

September staat traditioneel in het teken van graancirkels. Het gewas is grotendeels van het land, het graancirkelseizoen is zo goed als voorbij. De eerste lezing van het nieuwe seizoen in Oud-Beijerland gaat daarom over graancirkels. 

Sjaak Damen
Sjaak Damen is mediamiek begaafd landbouwer. Deze unieke combinatie van eigenschappen maakt dat hij een bijzondere plek inneemt in de graancirkelwereld. Waar de meeste van zijn collega’s de graancirkels met hoongelach of zelf woede ontvangen, omarmt Sjaak het fenomeen. Hij brengt het graancirkel onderzoek met zijn landbouwkundig oog in combinatie met zijn contacten met gene zijde tot een nieuw niveau.

Nieuw tarweras
In 2009 nam Sjaak monsters van een graancirkel in West Brabant. Het zaad van deze monsters kweekte hij in zijn eigen proeftuin op en hij herhaalde deze exercitie jaar na jaar. Daarnaast kweekte hij controleplanten van diverse tarwezaden om de verschillen goed in beeld te brengen. Hij zag dat de nakomelingen van zijn oorspronkelijke tarwemonsters elk jaar groter werden en elk jaar meer opbrengst opleverden. In 2015 leverde hem dat een nieuw tarweras op dat hij Agnes noemt, naar zijn dochter. Dit nieuwe ras is in 2016 en 2017 ook bij de CZAV in Westmaas als proef uitgezet. 

Hoe heeft Sjaak dit kunststukje kunnen uitvoeren? Waar komt de kennis vandaan die hij voor deze proeven nodig had? Wat is de toekomst van zijn Turbo Aren? In de lezing neemt Sjaak Damen ons mee naar de geschiedenis van zijn graancirkel onderzoek sinds 2007. Hij licht zijn bronnen aan gene zijde toe, die hij opa en oma graancirkelmakers is gaan noemen. Dit is een totaal andere invalshoek op het graancirkelfenomeen dan je ooit hebt gezien.

Het verhaal van een onderzoeker, een ongelofelijk en onvergetelijk verhaal!

Boeken
Sjaak schreef deels samen met Aad van der Hout drie boeken over het graancirkelfenomeen en zijn ontwikkeling daarin. Ook over de kosmische boodschappen die hij van zijn raadgevers aan gene zijde ontving;

  • Werkelijkheid of Fictie?
  • Kosmische Levenslessen
  • Op naar Zelfbewustzijn

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Werkelijkheid of Fictie?”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

Programma
19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.30 uur: pauze
22.00 uur: lezing deel II
22.30 uur: borrel en gelegenheid om Sjaak Damen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

Locatie
Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
Beneden Molendijk 35
3262 AA Oud-Beijerland
Klik hier voor de locatie

In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In de Buitenhavenstraat, Havendam en West-Voorstraat geldt vergunninghoudersparkeren.

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.