Zaterdag 21 april 2018, Rudi Klijnstra: “Shambhala – het verborgen land waar het wiel van de tijd stilstaat” (Breda)

In het hart van Azië bevindt zich ergens in een geheime vallei een verborgen koninkrijk. Over dit paradijselijk oord op aarde bestaan eeuwenoude legenden, liederen en folklore. Die overleveringen vertellen dat de tijd daar stil staat en de bewoners zelf mogen bepalen hoe lang zij willen leven. Onder verschillende benamingen is het mysterieuze koninkrijk bekend.

Als ‘Shambhala‘ is het mystieke land in de westerse wereld het meest bekend geworden. Dat gebeurde door de verhalen van ontdekkingsreizigers en bergbeklimmers aan het begin van de vorige eeuw. De paar uitverkorenen die Shambhala hebben bezocht zeggen dat het wordt afgeschermd door bovennatuurlijke krachten. Alleen degenen die spiritueel gezuiverd zijn, kunnen de obstakels omzeilen die de toegang versperren. Communistische regimes in Centraal-Azië hebben gepoogd om deze culturele tradities en religieuze stromingen uit te roeien. De eeuwenoude legenden en profetieën van Shambhala zijn desondanks blijven voortbestaan. Hieruit blijkt de tijdloze waarheid van deze overlevering die de bron is van talrijke oude culturen en mystieke tradities. In het boek van Rudi Klijnstra staat beschreven hoe de legende van Shambhala in een ver verleden ook in Europa bekend is geweest. Daarbij wordt de link gelegd met de Kelten, het verdwenen continent Atlantis en tijdloze fenomenen zoals graancirkels en ufo’s.

Rudi Klijnstra verhaalt van een tijdloze waarheid die aan deze legende ten grondslag ligt. Hij toont het verband aan tussen allerlei legenden, heilige plaatsen, verdwenen wereldrijken, andere dimensies, Tibetaanse en Keltische religieuze systemen en symbolen. 

Rudi Klijnstra
Rudi Klijnstra is kunstenaar, fotograaf, en schrijver. Hij onderzoekt graancirkels al sinds 1989 en schreef daar drie boeken over namelijk: “Graancirkels, codes uit een andere dimensie”, “Andere dimensies, voorbij tijd en ruimte” en “In de ban van de Cirkel”. Hij beschrijft verschillende fenomenen zoals lichtbollen en lichtvoertuigen die hij verbindt met sjamanisme en dimensiereizen. Over Shambhala schreef hij het boek: “Shambhala – het verborgen land waar het wiel van de tijd stilstaat”. 

Rudi heeft veel ervaring op het gebied van krachtplaatsen, graancirkels, Keltische Mythologie, Shambhala etc. en hij staat in nauw contact met bewustzijnsvormen uit andere dimensies zoals Deva’s, Elfen etc. Hij ziet en fotografeert ze vaak.

Shambhala of Agarttha 
Het ondergrondse koninkrijk Agarttha (of Shambhala) wordt voor het eerst genoemd door de Franse filosoof Alexandre Saint-Yves in 1886. Volgens hem ligt dit koninkrijk ver voor op de moderne samenleving zowel in technisch als spiritueel opzicht. De inwoners beschikken over verbazingwekkende vaardigheden die de bovengrondse mensen al lang vergeten zijn. Bovendien bestaan in Agarttha enorme bibliotheken met in steen gegraveerde boeken waarin de gezamenlijke kennis van de mensheid streng wordt bewaakt. Volgens Saint-Yves komt de kennis van Agarttha voor de hele wereld beschikbaar zodra de boven-wereldse religies hun eigen heilige leer werkelijk gaan toepassen.
(Bron: “The Kingdom of Agarttha, A journey into the Hollow Earth” van Marquis Alexandre Saint-Yves d’Alveydre uit 1886)

Shambhalla, a poem
Shambhalla, Holy City of our dreams,
To which we journey,
Knowing that its gates,
Swing open,
To receive returning pilgrims
From the world of Form.
Home city of the Self,
Whose pilgrimage through matter and through Form,
Throughout long eons,
In the realms of time and space,
Bestows Divinity.
And we become His Co-Creators,
In God’s City of Creative Life.
(Bron: “Fragments of Experience – A Spiritual Journey” van Viola Petitt Neal uit 1978)

Programma
14.30 uur: ontvangst
15.00 uur: lezing deel I
16.00 uur: pauze
16.30 uur: lezing deel II
17.30 uur: borrel en gelegenheid om Rudi Klijnstra persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Shambhala”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

IMG_7407Locatie
De kapel van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda
Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.