Donderdag 10 mei 2018, Hendrick Smit: “Globalisme, de gestelde enige weg?” (Oud-Beijerland)

Met veel geraas is nu de dividendbelasting afgeschaft. Waarom? Omdat de Nederlandse regering net als de meeste regeringen aan het handje loopt van de grote multinationals en vooral hun aandeelhouders.

Wat is er nog over van links-rechts politiek? Volgens Hendrick Smit is dit een achterhaald verbuigschema (paradigma). Hij stelt dat zowel links als rechts ten prooi is gevallen aan globalisme. Of de burger even braaf stil wil zijn terwijl door ‘de grote mensen’ de agenda verder wordt uitgerold.

Met de Sleepwet, slimme meters en IoT wordt infrastructuur aangelegd om de burger in de gaten te kunnen houden. Democratie krijgt steeds een meer ceremoniële functie, net als destijds achter het IJzeren Gordijn. De lessen die daar geleerd zijn worden nu gecombineerd met de behoeften van multinationals en hun aandeelhouders. Het lijkt tegenstrijdig dat links en hun verklaarde vijand, het groot-kapitaal elkaar vinden in het globalisme. In zijn lezing zal Hendrick laten zien hoe hij tot de slotsom is gekomen dat er wordt toegewerkt naar een wereldwijd corporate communisme. Dat u op het einde van de avond zijn conclusie deelt, dat verwacht hij niet. Hendrick ziet graag dat u uw eigen standpunt bepaalt. Daarvoor zal hij veel van zijn ontdekkingen met u delen en dat alleen al is de moeite waard. Zorg daarom voor pen en papier.

Hendrick Smit
Hendrick Smit (1968) maakt op YouTube de serie ‘Hendrick lost op’ waarin hij grote en kleine wereldproblemen terugbrengt tot handelbaar formaat. Hij schrijft voor Spiegelbeeld. Van oorsprong is hij ingenieur en technisch verkoper. Hij toetst wat op zijn pad komt aan wat hij noemt ‘goddelijke waarden’: schoonheid, gezondheid, rechtvaardigheid, vrijheid, waarheid, wijsheid, orde, liefde, vrede, geluk, eer, moed, de belangen van zijn naasten en de aarde.

Programma
19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.00 uur: pauze
21.30 uur: lezing deel II
22.30 uur: borrel en gelegenheid om Hendrick Smit persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Globalisme”. De kosten bedragen
€ 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

Locatie
Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
Beneden Molendijk 35
3262 AA Oud-Beijerland
Klik hier voor de locatie

In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In de Buitenhavenstraat, Havendam en West-Voorstraat geldt vergunninghoudersparkeren.

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06  54752559.