Zaterdag 19 december 2015, Themadag “Magie” met Lunadea, Benjamin Adamah en Femke Bloem

12342608_536342856528958_1101985335939731521_n

Wat is magie?
Nancy-06Het woord “magie” komt uit het Oud Perzisch, waarin het zoveel als “toverkunst” betekent. Magie gaat uit van het bestaan van verborgen krachten in de natuur die de magiër, oftewel de wetende en ingewijde kan beheersen en gebruiken.
Volgens de magie is er een wisselwerking tussen de micro- en macrokosmos. Hier is de beroemde uitspraak van Hermes Trismegistus van toepassing: “Beneden is gelijk aan boven en boven gelijk aan beneden”.
Nancy-21De hekserij (wicca) onderscheidde zich oorspronkelijk van de algemene magie doordat de authentieke hekserij met de Elementen en elementaalkrachten werkte en de rituele magie veelal de doelen met behulp van engelen, daimones en djnns laat verwezenlijken.
Er bestaan dus vele vormen van magie die zeer uiteen kunnen lopen. Hoe werken ze en waarom werken ze in het huidige tijdperk wellicht niet meer? De onderstaande sprekers hebben alle drie een eigen visie op en hun eigen ervaringen met een specifieke vorm van magie.

Lunadea 2Lunadea
Lunadea is een traditionele heks. Geen toverkol met een haakneus en zwarte gewaden maar een vrouw van 35 winters jong, moeder, creatief en heks!
Hekserij is voor haar geen hobby, het is een levenswijze. Lunadea zegt: “Het is verweven met wie ik ben, wat ik uitstraal en met mijn dagelijks leven”.
De keuze om zich in hekserij te verdiepen vloeide voort uit haar opvoeding. Haar ouders waren hippies en stonden open voor spiritualiteit. Vrienden reikten haar boeken aan over hekserij. Lunadea: “toen was het alsof de missende puzzelstukken op hun plek vielen en er een deur open ging!”
Na diverse uitstapjes naar andere religies en spirituele bewegingen voelde het als een (h)erkenning toen ze las dat er ook tegenwoordig nog mensen zijn die zich heks noemen!

1093870_356229571174968_1545705293_oHekserij is voor velen een solitair pad. Je werkt en verdiept je in je eentje in de materie. Maar er zijn ook heksengroepen, waarin je samen kunt werken en leren, covens genoemd. Lunadea heeft een jarenlange opleiding genoten in een wicca gerichte coven. Zes jaar na haar derde graads inwijding ging ze haar eerste heksengroep begeleiden als hogepriesteres.
Wicca is een moderne stroming in hekserij, opgericht in 1952 door Gerald Gardner. Maar Lunadea onderzoekt tegenwoordig traditionele stromingen in de hekserij van ver daarvoor. Met name Stregheria, Seidr en andere Germaanse hekserij. Het is de zoektocht naar de persoonlijke eigen oorsprong die zij tegenwoordig overbrengt. Niet alleen in de heksengroepen, maar ook in cursussen, workshops, workshopweekenden en haar schriftelijke jaartraining en tijdens de open jaarfeestvieringen. Daarnaast is zij ook columniste van het spiritueel tijdschrift Onkruid en bestaat haar website al sinds 2003. Een website waarin zij openhartig vertelt over persoonlijke ervaringen met hekserij.
Traditionele hekserij is voor Lunadea de manier om op een oorspronkelijke lunadeamanier met hekserij bezig te zijn, dicht bij de natuur. Wat zich ook weer uit in de interesse op het spirituele vlak, kruiden, natuurwezens en divinatie. Lunadea heeft van hekserij haar werk gemaakt. “Dit is wie ik ben en wat ik doe. Ik doe niets anders.. Mijn leven en hekserij zijn sterk met elkaar verbonden.”

“Een leven als heks”
Tijdens haar lezing zal Lunadea ons vertellen wat hekserij voor haar inhoudt, wat de geschiedenis is en hoe het geëvolueerd is tot de visie en de levenswijze die het tegenwoordig is. Ze vindt het leuk om vragen te beantwoorden en om te zien hoe daarmee de zienswijze op hekserij  wordt veranderd van ‘hocus-pocussende toverkollen’ in ‘moderne vrouwen en mannen’ die volop in het leven staan.
Zie ook: www.lunadea.nl

Website_Benjamin

Benjamin Adamah 
Benjamin Adamah is auteur van Vamachara – Raw Spirtuality, God M/V, de werking van magie en de passie van Lilith. Adamah begon zijn spirituele pad als sufi, is ingewijd qabbalist in de Spaans-joodse traditie, ingewijd heks en praktizerend ritueel magier met 30 jaar astrologie-ervaring. Spiritueel behoort hij tot het Linker Pad. Dit wordt kort gekenmerkt door een totale verwerping van staatsreligies en “spirituele stromingen” hieruit afgeleid, het actief herstellen van de connectie mens en natuur(wetten), het vervangen van God-Duivel dualiteit door yin-yang-synergie  en het emanciperen van vrouw-man gelijkwaardigheid en partnersamenleving. Samen met zijn vrouw Sylvia Carrilho startte hij onlangs uitgeverij VAMzzz Publishing op, die zich specialiseert in een hoge kwaliteit boeken rond de thematiek occultisme, magie, esoterie, hekserij. Hun eerste dertien uitgaven zullen in te zien zijn tijdens de themadag. Zie de titels vast op http://www.vamzzz.com.

VAMA_Cover

“KICK START-MAGIC”
Tijdens de lezing krijg je de beste kick start die je kunt wensen op het vlak van magie. Adamah behandelt de kern-essenties van magie, de soorten die er zijn, de meest essentiële trainingsroutines, leert je door illusies heen prikken, en geeft heldere tips richting boeken en de praktijk. Aan bod komt een beknopte geschiedenis van de westerse magie, waarbij hij ingaat op magie in de Oudheid, Arabische astromagie, Middeleeuwse grimoires, de twintigste eeuw en chaosmagie. Ook behandelt hij magische ethiek. Gedurende zijn leven groeide Adamah steeds meer een richting op die hij noch witte, noch zwarte, maar liever Groene Magie zou willen noemen. De vernietiging van de natuur, het natuurlijke en het oprukken van het steriele ding en technocratische in het menselijke baart hem grote zorgen omdat dit slopen van mens en Moeder Aarde gelijk staat aan het vernietigen van het goddelijke.

adamah-03Adamah heeft een lange ervaring met rituele magie. Wanneer het niet en wanneer het wel werkt en waarom, waar je op moet letten en wat je uitgangspunt moet zijn. Magie moet in zijn filosofie niet misbruikt worden zoals de mens de techniek heeft gebruikt. Magie is er om doodlopende wegen te beëindigen, nieuwe deuren te openen te beschermen wat ons lief is in dienst van kind, Aarde, natuur en de synergie tussen partners en mensen algemeen. Voor elk wissewasje magie gebruiken getuigt van respectloosheid naar de wezens die een magisch proces uitvoeren en daarbij moet magie niet voortdurend het eigen creatief vermogen vervangen.

Deze lezing geeft je unieke praktische inzichten inzake rituele magie, hekserij, astrologie, metafysica, het opladen en beschermen van jezelf en hoe te werken met engelen, djinns, daemones, zonne-, en maanmagie. Ook haalt Adamah de desinformatie weg rond wezens als Pan, Lucifer, Lilith, Hecate, Satan en Adonay.
Zie ook: www.adamah.nl

awakening leadershipFemke Bloem
Femke Bloem houdt zich al sinds jonge leeftijd bezig met mystiek en esoterie. Ze is priesteres, harpiste, zangeres, kunstenares, coach, moeder, schrijfster, danseres en nog veel meer.  Haar zoektocht deed haar bij verscheidene spirituele stromingen belanden zodat zij ervaring heeft opgedaan met de methoden van o.a. het Rozenkruis (AMORC), Prana Healing (HealingMiracles), Magnified Healing, Ceremoniële magie (Temple of Starlight), Gardnerian Withchcraft en uiteindelijk de Chakra Yoga.
Femke is een veelzijdig mens. Zelf zegt ze dat dit komt omdat ze zich graag bezig houdt met zingeving en zich veel herinnert uit vorige levens.

femke chalice wellIn november 2000 kwam haar eerste boek uit “Je levenswiel in beweging”. In dit boek maakt ze duidelijk dat het persoonlijk leven -net als de natuur- een bepaald ritme heeft. Ze gebruikt hiervoor het Keltisch jaarwiel als metafoor.
De harp is een magisch instrument. Femke zegt: “Er wordt wel gezegd dat ik harp speel, maar eigenlijk ‘bespeelt’ de harp mij, of een ieder die luistert”. Met zijn engelachtige klank die ons herinnert aan alles wat goed, mooi en waar is in het leven, opent hij deuren naar waarachtigheid en liefde. Naar genezing.
Inmiddels zijn 2 cd’s verschenen met eigen composities, rustige Keltisch aandoende nummers waarvan enkele met zang.
In de praktijk gebruikt Femke haar kennis en kunde om de verscheidene paden samen te brengen in een evenwichtig (holistisch) geheel.

“Magische ruimte, de 5 elementen in de ceremoniële magie”
In deze Femke harplezing gaat Femke het er over hebben hoe je als magiër door een bepaalde plek in de ruimte in te nemen je meest magische zelf kan ervaren, maar ook hoe je met magie een doodnormale ruimte kan veranderen in een sacrale plek. Aan bod komen derhalve de 5 elementen, ceremoniële voorwerpen, sterrenbeelden en chakra’s. Met veel praktische aanwijzingen om thuis ook aan de slag te gaan. Het laatste deel van de lezing bestaat uit een pathworking, een in de magie veel gebruikte meditatietechniek om magische werkelijkheden te beleven, met daarop aansluitend een betoverend harpconcert.
Zie ook: www.centrumuniversale.nl

Programma
10.00 uur: Inloop
10.30 uur: Lunadea: “Een leven als heks”
12.00 uur: Lunch
13.00 uur: Benjamin Adamah: “Kick start-magic deel I”
14.00 uur: Pauze
14.30 uur: Benjamin Adamah: “Kick start-magic deel II”
15.30 uur: Pauze
16.00 uur: Femke Bloem: Magische ruimte, de 5 elementen in de ceremoniële magie”
17.00 uur: Femke Bloem brengt enkele muziekstukken op de harp ten gehore
17.30 uur: Borrel

Aanmelden
Aanmelden voor deze themadag kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Themadag Magie”. De kosten bedragen € 45,– per persoon inclusief 3 consumpties (koffie of thee). Studenten en jongeren tot 20 jaar € 30,– op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. Borrel, broodjes en andere dranken zijn niet inbegrepen. Ter plekke zijn broodjes beschikbaar voor een redelijke prijs. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 (BIC code: ABNANL2A) t.n.v. R.J. Beljon. Aan de zaal is de prijs € 50,–

IMG_7407Locatie
De kapel van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda

Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.