Zaterdag 14 november 2020 “De collaterale schade van de corona-maatregelen”, lezing door Roeland Beljon (via Zoom)

Het is november 2020, de wereld om ons heen is drastisch veranderd. En het einde is nog niet in zicht. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep, niemand kan zich eraan onttrekken. Iedereen heeft er op de ene of andere manier last van. De meeste mensen houden zich keurig aan de door de overheid gestelde regels. Boodschappen doen is een onaangename bezigheid geworden omdat je de werkelijke gezichtsuitdrukking van de mensen om je heen niet meer kunt zien. Ze reageren verschrikt als je te dicht in de buurt komt. In hun ogen zie je de angst.

Tegelijkertijd gaan steeds meer mensen zich afvragen of al die maatregelen wel proportioneel zijn. Natuurlijk, de ziekenhuizen lopen weer vol, de reguliere zorg wordt afgeschaald en de IC’s zullen in de loop van het najaar weer aan hun maximale capaciteit zitten. Intussen vallen er wereldwijd massale ontslagen, gaan bedrijven failliet, lijden meer dan 100.000.000 mensen honger die tot zich voor kort nog redelijk konden bedruipen. Is het middel niet erger dan de kwaal? Zullen de maatregelen niet veel meer schade aanrichten dan ze proberen te voorkomen? Steeds meer professionals stellen publiekelijk vragen over de corona-maatregelen. Artsen, statistici, hoogleraren, hebben openlijk twijfels bij het zo goed als wereldwijd gevoerde beleid. Het BPOC (Buiten Parlementair Onderzoek Coronamaatregelen) neemt deze deskundigen momenteel verklaringen af die in een proces verbaal worden vastgelegd. Je kunt dit proces volgen via de website www.bpoc.nl.

In deze lezing zal Roeland Beljon het effect van de corona maatregelen bespreken aan de hand van verklaringen van deskundigen zoals prof. Michaéla Schippers, dr. Bettina van Steenis, psychiater Renate Tillema, drs. Mario Ortiz Martinez etc., en bronnen zoals het RIVM en CBS. Hij zal de cijfers die dagelijks onze beeldbuizen bombarderen in perspectief plaatsen en weergeven wat deskundigen zeggen over de PCR test, vaccins en vooral de disproportionaliteit aantonen van de huidige coronamaatregelen.

Roeland Beljon
Roeland studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit en werkt sinds 1995 in verschillende functies aan gedragsveranderingen ten aanzien van milieu en (auto)mobiliteit. Zorg voor mens / maatschappij en moeder aarde staan in deze werkzaamheden centraal. In de afgelopen 25 jaar heeft Roeland veel ervaring opgedaan in het werken met overheden, maar ook bedrijven en instellingen zoals ziekenhuizen, maar vooral met mensen.

Roeland en zijn partner Nancy Polet houden zich daarnaast al hun hele volwassen leven bezig met grenswetenschap en spiritualiteit. Daarbij speelt sterven, doodgaan en dood zijn een belangrijke rol. In de huidige maatschappij is weinig aandacht voor de dood. Het wordt gezien als iets engs. Een dood lichaam is eng en de angst voor de dood is zo groot, dat we bereid zijn het leven onherstelbaar te beschadigen, als we maar niet dood hoeven. Wie zich met spiritualiteit bezighoudt benadert de dood op een andere manier waardoor deze doodsangst verdwijnt. Als je de doodsangst voorbij bent, kijk je ineens heel anders naar de huidige wereld.

Programma
19.40 uur: ontvangst, opening van de Zoom meeting
20.00 uur: aanvang lezing
21.30 uur: einde lezing en vragen stellen
22.00 uur: einde van de Zoom meeting (eindtijd is indicatief)

Aanmelden
Als je de lezing virtueel wilt bijwonen, dan stuur je een e-mail naar info@skyhighcreations.nl met als titel “Collaterale Schade”. Je maakt € 15,– pp over op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A). Nadat de betaling is ontvangen sturen we je een link waarmee je vanaf ongeveer 15  minuten voor aanvang aan de meeting kunt deelnemen. Als je nog geen Zoom hebt, dan installeert dat als het goed is ook automatisch met deze link. Als je nog nooit met Zoom hebt gewerkt, probeer dan ruim op tijd het programma te installeren en zorg dat je op tijd bij de meeting aanwezig bent. Je kunt ook bellen met 06 54752559.

Nieuwsbrief
Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.