Woensdag 19 september 2012, Lezing Nelleke de Noo

“De Magische Standing Stones van Schotland, hoe je de energie in de schilderijen kunt voelen”

Sinds enige tijd is galerie Beelden Bij Beljon de thuisbasis van Sky High Creations, dat lezingen organiseert over spirituele groei en grenswetenschappen. In september worden de werelden van de kunst en de spiritualiteit samengebracht door beeldend kunstenaar Nelleke de Noo.

Expositie
In september 2012 vindt een expositie plaats van de schilderijen die Nelleke heeft gemaakt naar aanleiding van een zeven weken lange studiereis naar de standing stones in Schotland. Ze heeft zich in die periode verbonden met de stenen en de oude “Cups and Rings Rock Art”. Eerst heeft zij onderzocht hoe de stenen daar komen, wat de stenen zeggen en wat zij raken in haar. Vervolgens heeft zij zich laten leiden door haar intuïtie, haar hart en de natuur. Daardoor heeft ze de pure energie van de stenen mogen zien. Tenslotte heeft Nelleke de stenen in de vorm van aquarellen en pentekeningen weergegeven. De energie van de standing stones en het gebied wordt via de schilderingen op de kijker overgebracht. Het werk resoneert als het ware en dat is een hele bijzondere ervaring. Het is de eerste keer dat dit werk voor het publiek te zien is.

Lezing
Op woensdag 19 september zal Nelleke een lezing geven waarin ze ons meeneemt naar het gebied van de standing stones en uitleggen hoe haar werk tot stand komt. Ook zal zij ingaan op de energie van de stenen en de Cups and Rings en hoe deze in de schilderijen voelbaar kan zijn. Haar kunstwerken flankeren de wanden van de ruimte waar de lezing wordt gegeven.

Workshop
Wie de energie op een nog dieper niveau wil ervaren, kan de workshop bijwonen op zondag 23 of maandag 24 september. Door middel van meditatie zal eerst de verbinding worden gelegd met het gebied, waarna men zelf kan ervaren hoe het is om die verbinding al schilderend uit te drukken. Voor meer informatie over de workshop klik hier. Voor meer informatie over Nelleke de Noo en haar kunstwerken: www.nellekedenoo.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor de lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “lezing, Nelleke de Noo”. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

Programma
19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.00 uur: pauze
21.30 uur: lezing deel II
22.00 uur: borrel

Locatie
Galerie Beelden Bij Beljon
West-Voorstraat 24
3262 JP  Oud-Beijerland
Zie kaart.

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.