Woensdag 12 december 2012, “Joop Beljon, Een Leven Lang Beelden Bouwen”

Op 12 december 2002 overleed de beeldhouwer Joop Beljon. Hij was zeer veelzijdig en hij was altijd baanbrekend in wat hij deed. Naast beeldhouwer was hij typograaf, schrijver, docent en gedurende 27 jaar, directeur van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Zijn vingerafdrukken vind je over de hele wereld terug.

Zijn levenswerk, de “Stad Zonder Einde” creëerde hij met zijn collega Ellen Vos, waarmee hij twee decennia lang samenwerkte aan deze stad van verbeelding in boetseerwas. Dit hoogtepunt in hun beider carrières is inmiddels voor de eeuwigheid verzekerd door het in brons om te gieten. Zie www.theendlesscity.com voor achtergronden en foto’s.

Op 12 december 2012 zal Roeland Beljon een overzicht geven van het leven en het werk van Joop Beljon. Vervolgens zal hij in een vraaggesprek met Ellen Vos een indruk geven hoe het was om met Joop Beljon te werken en hoe de beide beeldhouwers elkaar tot grote prestaties konden brengen.

De avond zal worden afgerond met een sneak preview van de documentaire die Roeland Beljon samen met Bert Janssen over Joop Beljon heeft gemaakt.

Zowel in de lezing als in de videofilm zullen elementen terugkeren die de regelmatige bezoekers van Sky High Creations zullen aanspreken. Zoals dat hoort bij grote kunstenaars is ook het werk van Joop Beljon soms omhuld met mystiek en geheimzinnigheid.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

Programma

19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: leven en werk Joop Beljon
21.00 uur: pauze
21.30 uur: Vraaggesprek met Ellen vos
22.15 uur: Introductie videofilm over Joop Beljon
22.30 uur: borrel

Locatie

Galerie Beelden Bij Beljon
West-Voorstraat 24
3262 JP  Oud-Beijerland
Zie kaart.

Nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.