Zaterdag 10 juni 2023, “Van Callanish tot Carnac, van Queen Maeve tot de talloze steencirkels bij Johannesburg”, lezing door Tjeerd Gorter (Dongen)

Over de megalithische landschapsarchitecten
 
Als je een nieuw gebied intrekt, richt je dat ook energetisch in door de ‘krachtplekken’ te gebruiken en te versterken door er op de goede plekken stenen te plaatsen. Aarde, kosmos, mens en aarde in balans: onze prehistorische voorouders en speciaal de bouwers van steencirkels, tombes, standing stones en ook piramides, kenden als geen ander het belang ervan. In deze lezing neemt Tjeerd Gorter je mee langs een aantal van hun bijzondere plaatsen. Hoe werken ze, wat hebben ze ons nu te zeggen en welke kennis en lessen laten ‘de ouden’ ons eigenlijk zien? We doen en passant als illustratie ook de volgende onderwerpen aan:
* Waar kwamen deze volkeren eigenlijk vandaan, en uit welke tijd?
* Lessen van oude wisdomkeepers, zoals de indianen en de kelten.
* Een uitstapje langs de mytische Ierse Tuatha de Danann.
 
 
Tjeerd Gorter
Tjeerd Gorter is fysisch geograaf, reisleider en intuïtietrainer. Hij organiseerde sinds 2002 vele reizen naar tal van plekken. De Engelse, Ierse en Schotse gebieden hebben zijn voorkeur, maar ook is hij te vinden in het gebied rond Assisi, Malta, Sardinië, Zuid-Afrika, Denemarken en Nederland. Als er maar iets in het landschap en met de energie gebeurt. Alles draait in zijn werk om de aarde: in de milieueffectrapportage om de meetbare aarde, in zijn groepsreizen om het beleven van de aarde. In 2019 bracht hij het boek Leven Land uit. 
Meer info over Tjeerd Gorter en zijn werk vin je op zijn website: www.splendid-life.nl 
 
 

Programma
14.00 uur: Ontvangst
14.30 uur: Programma deel I
15.30 uur: Pauze
16.00 uur: Programma deel II 
17.00 uur: Gelegenheid om Tjeerd Gorter persoonlijk te ontmoeten
17.30 uur: Sluiting

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Megaliet”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL70 ABNA 0505774372 t.n.v. R.J. Beljon.

Locatie
Natuurlijk Henriëtte
Een fantastische biologiscge supermarkt maakt deel uit van deze locatie. 
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen

Nieuwsbrief
Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.