Zaterdag 16 april 2022, Eénmalige 3 in 1 workshop “Sleutels tot verjonging, rust en evolutie” door dr. Saskia Bosman (Live in Oud-Beijerland)

Evolueren wij mensen nog? Zoja, kunnen wij dat bewust? Het antwoord is: ja, als we uit de stress komen! Deze workshop is gericht op het herontdekken van rust, vrede en liefde, het in je eigen creatiekracht komen en op de ontwikkeling, van binnen uit, van je al of niet verborgen talenten. Iedere mens heeft een oneindig potentieel in zich. Iedere mens is daarom van nature gericht op zelfheling en groei. In deze Workshop worden nleidingen afgewisseld met meditatieve oefeningen. Tijdens de meditaties wordt de inhoud van de inleidingen ervaarbaar gemaakt, waardoor je met de theorie ook praktisch verder kunt. De workshop is interactief en we leren van elkaar.

Neuroplasticiteit: naar een optimale hersenbedrading
Als mens ontwikkelen we ons gedurende ons hele leven, als kind en ook als volwassene. Met al het nieuwe dat we leren worden er nieuwe verbindingen tussen de cellen in de hersenen aangelegd (wat neuroplasticiteit heet), zodat het geleerde automatisch wordt en we ons op deze basis bewust weer verder kunnen ontwikkelen. Meditatie heeft haar eigen gunstige invloed op de bedrading van ons hoofd-, hart- en buikbrein. Onze zintuigen gebruiken we slechts ten dele en kunnen we meer activeren. Hoe ver kan dit gaan? Onze 3 breinen kunnen ons hele andere ervaringen geven dan we nu hebben, zoals diepe verbondenheid en andere soorten tijd. Zijn wij onze breinen of hebben wij breinen? Bewustzijnsuitbreiding zonder drugs. Met bijbehorende meditatieve oefeningen!

Epigenetica: laat je cellen je DNA optimaal gebruiken
De wetenschap van de epigenetica toont steeds meer aan dat regulerende eiwitten (het epigenetische systeem) in de cellen onze genetische informatie kunnen blokkeren of deblokkeren en zelfs kunnen veranderen. Deze eiwitten regelen zodoende welke erfelijke informatie in ons DNA wel of niet tot uiting komt in ons lichaam. Wat stuurt deze regulatie? Stress en ontspanning hebben (naast voeding, beweging en een vervuild of schoon milieu) een sterke invloed op welke eiwitten wat doen en of hun werk tot ziekte of gezondheid leidt. Als je dit verder onderzoekt, wordt duidelijk dat ons bewustzijn in grote mate het functioneren van ons DNA stuurt. Meditatie kiest het meest gezonde landschap aan erfelijke informatie, om zich in het lichaam uit te drukken. Meditatie heeft via ons DNA ook een verjongende werking. Met bijbehorende meditatieve oefeningen!

Van persoonlijke groei naar bewuste evolutie.
De wetenschappelijke inzichten en oefeningen die tot nu toe aan de orde zijn geweest, zijn allemaal gericht op persoonlijke groei. Je maakt je eigen ‘huis’, je eigen lichaam tot op celniveau vrij van onnodige ballast en stress en maakt een basis voor groei. We zijn nu in het tijdperk van bewuste evolutie aangekomen, waarin je bewust bijdraagt aan de wereld die jij schept en in stand houdt. We staan aan de vooravond van een enorme evolutiesprong; we worden een nieuwe soort, die een hele nieuwe wereld gaat vormen en bewonen. Met bijbehorende meditatieve oefeningen!

Cursusleider: Saskia Bosman
Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker. Saskia verdiept zich al 40 jaar in de mens, vooral DNA, cellen, hersenen, bewustzijn en evolutie, in de context van het milieu (Aarde en Kosmos). Saskia biedt deze workshop aan vanuit haar wetenschappelijke interesse, kennis en ervaring als medisch bioloog in de relatie tussen lichaam en geest, doelbewust verbindingen leggend tussen materie en bewustzijn. Zij heeft daarmee als persoonlijk en maatschappelijk doel om bij te dragen aan bewuste menselijke evolutie.

Programma
9.30 uur: Inloop
10.00 uur: Aanvang
13.00 uur: Lunch
17.00 uur: Borrel
17:30 uur: Sluiting

Aanmelden voor deze workshop kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Workshop Sleutels tot verjonging”. De kosten bedragen € 125,– per persoon, inclusief een werkboek, koffie en thee. De lunch breng je zelf mee. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het juiste bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

Locatie:kapelle-03 5 x 10
Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
Beneden Molendijk 35
3262 AA Oud-Beijerland
Klik hier voor de locatie

In de omgeving is ruime gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In de Buitenhavenstraat, Havendam en West-Voorstraat geldt vergunninghoudersparkeren.

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.