Zondag 25 juli 2021, LIVE discussie-bijeenkomst “Covid-Crisis, De Situatie is Onvoorspelbaar” (LIVE in Breda)

Een tweedeling in de samenleving tekent zich af, in bijvoorbeeld Griekenland en Frankrijk ben je binnenkort niet meer welkom in horeca, musea etc. als je niet gevaccineerd bent. Wat nu?

Op zaterdag 26 juni jl. hebben we de discussiebijeenkomst “Leven na het NIET nemen van het vaccin georganiseerd”. Daarin was het thema hoe mensen die zich (nog) niet willen laten vaccineren om kunnen gaan met de wereld om hen heen. Daarvoor hebben wij op zaterdag 20 maart een discussiebijeenkomst georganseerd “The Great WE-set, zo gaan we dat doen”, waarin vooral werd besproken hoe het leven voortgang zou kunnen vinden voor hen die geen heil zien in de Great RE-set zoals die door het World Economic Forum wordt gepropageerd.

Maar in deze tijd gaan de veranderingen snel en de politici draaien voortdurend aan de knoppen. De situatie is onvoorspelbaar. De achtergrond waartegen de bevolking eigen beslissingen moet nemen is verre van constant. Wordt in Engeland op 5 juli nog aangekondigd dat per 19 juli alle restricties gaan vervallen, later in de week werd die keutel al grotendeels weer ingetrokken. Volgens Hugo de Jonge rukt de “Deltavariant” ook in Nederland op. Zijn Nederlandse vakantiegangers straks nog wel welkom in Frankrijk en Spanje? Alle beslissingen grote, zoals wel of niet vaccineren en kleine zoals wel of niet op vakantie gaan staan allemaal op losse schroeven. Argumenten die vandaag gelden, zijn morgen alweer achterhaald.

Daarom willen we op zondag 25 juli LIVE de discussie voortzetten. Wederom zullen we aan de hand van enkele stellingen gaan praten over de steeds veranderende situatie en hoe kritische burgers daarmee om kunnen gaan. Het idee is dat wederom het publiek voornamelijk aan het woord is en dat we elkaar helpen in het vinden van oplossingen en het uitvoeren daarvan.

Een element van deze middag is het LIVE samenkomen. We merken dat er behoefte bestaat om samen te komen met anderen die min of meer op dezelfde manier staan tegenover de toestand in de wereld nu. 

We zullen beginnen met het vaststellen van de situatie op dat moment. Wat is op 25 juli de stand van zaken? Is iedereen om ons heen gevaccineerd? Zijn er beperkingen voor niet gevaccineerden en wat zijn die beperkingen dan? In hoeverre is de wereld verder open gegaan of zijn er alweer versoepelingen terug gedraaid? Vervolgens kunnen we samen bepalen wat de consequenties zijn en hoe we daarmee om gaan.

Daarna zal er zoals gezged een discussie plaatsvinden aan de hand van vragen en stellingen zoals:

  • Wat gebeurt er met niet gevaccineerden als er toch een verborgen agenda achter het vaccinatieprogramma zit?
  • Wat gaat er gebeuren als Geert Vandebossche gelijk krijgt?
  • Hoe gaat het najaar van 2021 eruit zien? (Deltavariant)
  • Zijn er zoveel mensen gevaccineerd dat niet gevaccineerden met rust worden gelaten?
  • Of komt er toch een vaccinatieplicht? 
  • Worden de restricties toch opgeheven? Of dreigt er een nieuwe lockdown?
  • Wat gaan we doen als de mensen om ons heen ziek worden of onverklaarbaar gedrag gaan vertonen?
  • Privacy wetgeving verhindert dat aan mensen wordt gevraagd of ze gevaccineerd zijn. Maar hoelang blijft dat zo? En wordt die regel niet dagelijks op grote schaal overtreden? Door werkgevers, vrienden, familie en collega’s?
Programma

14.30 uur: ontvangst
15.00 uur: introductie en start discussie
16.00 uur: pauze
16.30 uur: vervolg discussie
17.30 uur: borrel en gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en drankje

Aanmelden
Als je mee wil discussiëren of juist vooral wil toehoren kun je aanmelden via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “discussiebijeenkomst Breda”. De kosten bedragen € 15,– per persoon in de voorverkoop. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 15,– pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A). 

Locatie
Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda
Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.