Zaterdag 18 november 2023, “Kundalini-ontwaken: Intercourse with the Gods”, lezing door Nancy Polet (Klein-Dongen)

Nancy Polet was niet op zoek naar Kundalini-energie maar kwam er wel in terecht. Dit heeft geleid tot 16 jaar klachten waarvan de laatste 4 jaar ondraaglijk waren. Het ziekenhuis kon fysiek noch psychisch iets vinden, waarmee ze aan zichzelf was overgelaten. Ze heeft hulp gezocht bij Kundalini-experts en ervaringsdeskundigen en vele boeken gelezen. Door schade en schande wijs geworden is de Kundalini bij haar nu tot rust gekomen. Ze waarschuwt voor het opwekken van Kundalini-energie als je daar niet klaar voor bent, omdat je hierdoor mogelijk met anti-psychotica in een inrichting terecht komt en het zelfs tot de dood kan leiden.

Kundalini
Kundalini refereert aan de slapende kracht in het menselijke organisme dat aan de basis van de ruggengraat ligt. Het woord “kundal” in het Sanskriet betekent “opgerold” en dus refereert Kundalini aan dat wat is opgerold. Maar “kunda” refereert ook aan de schedelruimte waarin de hersenen liggen. Het ontleden van het menselijke brein laat een slang zien die om zichzelf opgerold is.
Het doel van Kriya Kundalini Yoga is om deze Kundalini-energie wakker te maken wat veel voorbereiding en veel oefening vereist. Kundalini is een specifieke vorm van yoga en moet je alleen uitvoeren onder zeer deskundige begeleiding. Het opwekken van Kundalini-energie wordt ten onrechte geïdealiseerd en gaat gepaard met enorm lijden. 
Als de chakra’s niet zijn geactiveerd voordat de Kundalini-energie geactiveerd wordt, kan de energiestroom geblokkeerd raken in meerdere chakra’s. In dat geval zijn problemen en negatieve effecten het gevolg. Het doorboren van deze blokkades gaat  gepaard met hevige pijnen. Het kan leiden tot een soort epileptische aanvallen of tot een manie of depressie alsmede een hele reeks van onwenselijke fysieke en psychische verschijnselen.

Intercourse with the Gods
Kundalini (universele energie) is een innerlijk vuur dat alle onzuiverheden van lichaam en geest wegbrandt. Het is een spirituele weg die veel zelfopoffering vraagt. Het is sterven en weer tot leven komen. Dit opruimen van oud karma dat wordt weggebrand door het Kundalini-vuur gaat altijd gepaard met lijden. Het doel van het opruimen van oud karma is ontsnappen aan het rad van wedergeboorte. Het niet meer hoeven te incarneren op aarde en terug naar huis (God, de bron) kunnen.
Op dit moment zijn er circa 6 miljoen mensen die al dan niet vrijwillig het proces van kundalini-ontwaken meemaken of hebben meegemaakt. Daarvan heeft slechts een handvol het eindstadium, “Samadhi”, meegemaakt. Samadhi is diepe concentratie, trance, heelheidsbeleving, eenwording of totale verlichting die vaak gepaard gaat met een sensuele euforische extase of gelukzalige vrede en zelf-realisatie. Kundalini-ontwaken is intenser dan fysieke sexuele opwinding en kan ook beschreven worden als “Intercourse with the Gods”. 

Kriya Yoga
Hoewel Nancy milieujurist is, verdiept ze zich ook al ruim 40 jaar in spiritualiteit. In 2006 las ze “Autobiografie van een yogi” van Paramahansa Yogananda, dat grote indruk op haar gemaakt heeft. Als gevolg daarvan is ze in 2007 ingewijd in Kriya Yoga door Paramahansa Prajnanananda, een leerling van een leerling van Paramahanse Yogananda. Van de inwijding merkte ze destijds niet veel en er werd met geen woord gerept over eventueel Kundalini-ontwaken.
Maar in 2019 brak de hel los en werd ze eerst manisch en daarna depressief. in 2021 kreeg ze een soort epileptische aanval. Ze belandde in het ziekenhuis. Diverse hersenscans en een onderzoek van het hersenvocht leverde niets op. Noch fysiek, noch psychisch werd er iets gevonden. 

Expert
Nancy zocht contact met prof.dr. Hans Gerding, een Kundalini-expert. Hij adviseerde om niet lang te mediteren en geen geestverruimende middelen te gebruiken maar wel te gaan wandelen, een ademtherapeut te bezoeken en een nieuwe hobby te zoeken.

Grande Finale
In 2022 vlamde het Kundalini-vuur hoog op. Nancy kreeg woede- en hitte aanvallen en in het persoonlijke leven veranderde er daardoor veel. Na gelukzaligheid die er ook was, volgde vanwege veel stress een diepe depressie.
Na een bezoek aan Bhaktivedanta Manor, de Krishna-tempel in Watford, gesticht door Swami Prabhupada, voelde ze dat de Kundalini-aanvallen hun climax hadden bereikt, of snel zouden bereiken.
Kort daarna kreeg ze opnieuw een soort epileptische aanval en weer kon men in het ziekenhuis niets vinden. Inmiddels was ze een healer op het spoor gekomen die haar in drie behandelingen van de Kundalini-aanvallen heeft afgeholpen.
In dezelfde periode heeft Nancy de Krishna-tempel Radadesh in de Belgische Ardennen bezocht en daar overnacht. Daar overkwam haar grofweg hetzelfde als in Bhaktivedanta Manor. Haar wereld is compleet veranderd. Ze voelt zich letterlijk en figuurlijk bevrijd en in een voortdurende staat van gelukzaligheid.

Lezing
In de lezing zal Nancy uitgebreid haar eigen ervaringen met het Kundalini-ontwaken uit de doeken doen. Ook zal ze ingaan op het verschijnsel in het algemeen. Wat is het, wat kan er gebeuren, waarom moet je er niet naar op zoek gaan en wat kan je doen als je er toch in terecht komt.

Programma
14.00 uur: Ontvangst
14.30 uur: Aanvang, Lezing deel I
15.30 uur: Pauze
16.00 uur: Programma deel II 
17.00 uur: Gelegenheid om Nancy Polet persoonlijk te ontmoeten
17.30 uur: Sluiting

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Kundalini-ontwaken”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop (Aan de zaal is de prijs € 22,50). De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL20 ABNA 0505783614 t.n.v. F.C. Polet.

Locatie
Natuurlijk Henriëtte
De zaal is voorzien van airdonditioning waardoor het klimaat altijd aangenaam is!
Een grote biologische supermarkt maakt deel uit van deze locatie. 
Klein Dongenseweg 81
5106 AB Dongen

Nieuwsbrief
Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.