Donderdag 27 september 2018 – dr.ir. Coen Vermeeren – Feiten over het complot van 9/11

De aanslagen van 9/11 veranderden de wereld compleet. Er volgden niet alleen oorlogen met miljoenen doden en gewonden, ook onze vrijheden en privacy werden stukje bij beetje ingedamd, en staan nog altijd onder een steeds groter wordende druk. Inmiddels vinden er iedere dag aanslagen plaats. Ook in Europa zijn duizenden op de vlucht en wordt in sommige landen zelfs de staat van beleg afgekondigd.

Inmiddels geloven grote groepen mensen niet langer in de officiele Amerikaanse complottheorie van 9/11. Zeventien jaar na dato is het daarom hoog tijd om de verschillende andere theorieën over 9/11 met elkaar te bespreken. De belangrijkste is die waarbij explosieven zouden zijn gebruikt bij het laten instorten van de Twin Towers (WTC 1 en 2) en van het 190 meter hoge gebouw WTC 7, dat aan het einde van de middag op 11 september 2001 ook plotseling naar beneden kwam, terwijl in dat gebouw geen vliegtuig was binnengevlogen. Deze instorting leek op een perfecte klassieke sloop met explosieven. Een groep van inmiddels al meer dan 3000 internationale architecten en ingenieurs, een getal dat iedere dag groeit, stelt hier al jarenlang kritische vragen over. Op dit moment denkt meer dan de helft van de Amerikanen dat hun regering in het kader van 9/11 iets te verbergen heeft. Duidelijk is inmiddels dat Bush en Blair de wereld willens en wetens hebben voorgelogen over de Iraakse massavernietigingswapens (die waren er niet!), om steun te krijgen voor een reeds lang van tevoren geplande illegale invasie. Wat als er nog meer van de officiële complottheorie van de Amerikaanse regering niet blijkt te kloppen? Wordt het na 17 jaar niet eens tijd om opnieuw te kijken naar het complot van 9/11?

Coen Vermeeren zet de belangrijkste complottheorieën helder en overzichtelijk op een rijtje. Zeventien jaar na de aanslagen op het WTC-complex in New York en het Pentagon in Washington is het wat hem betreft hoog tijd om in discussie te gaan over de offiële uitleg van deze aanslagen en de vele vraagtekens die daar bij zijn te plaatsen. Kijkend naar de huidige staat van de wereld, lijkt de noodzaak hiervoor groter dan ooit.

Hoewel de lezing ingaat op de techniek van de instortingen bij de aanslagen is deze voor iedereen goed te volgen. Uitgebreid wordt ook gekeken naar hoe men in de politieke en wetenschappelijk wereld met deze hete aardappel omgaat.

Coen Vermeeren (dr. ir.) is wetenschapper, filosoof, musicus en schrijver. Opgeleid  als lucht- en ruimtevaartdeskundige is hij op dit moment hoofd van het Studium Generale Breda waar hij onderwerpen programmeert die in de wetenschap onterecht geen of weinig aandacht krijgen. Hij kreeg vooral landelijke bekendheid vanwege zijn bestseller “Ufo’s bestaan gewoon”. Hierin behandelt hij talloze getuigenverklaringen van militairen, astronauten, piloten en luchtverkeersleider. Bronnen die met spectaculaire informatie komen en, volgens  Vermeeren, op zijn minste gehoord moeten worden. Vermeeren wil vooral de feiten laten spreken en stelt daarbij de benodigde ongemakkelijke vragen. In 2012 won hij de Grenswetenschaps Award.

www.coenvermeeren.nl

Donderderdag 27 September – 19:30 uur – 22:00 uur (inloop 19:00 uur)

De kapel van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda
Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

Entree 15 Euro (inclusief 1 consumptie)

Entree voor scholieren (onder de 20) en studenten (in bezit van collegekaart) betalen slechts de helft: 7,50 Euro (inclusief 1 consumptie).

Aanmelden via Studium Generale Breda