Donderdag 14 januari 2016, Willem Witteveen “Sakkara – laboratorium van de goden”

Kerkje2_contactNieuwe serie lezingen in Oud-Beijerland
Willem Witteveen trapt op 14 januari 2016 een nieuwe reeks lezingen af die Sky High Creations maandelijks zal organiseren in Oud-Beijerland. In de regel op de tweede donderdag van de maand. Wij hebben een nieuwe locatie gevonden in het kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland aan de Beneden Molendijk 35. Hier verwachten wij de intieme sfeer te kunnen voortzetten zoals wij die voorheen gewend waren in onze vestiging aan de West-Voorstraat. Deze serie lezingen staat los van de evenementen die wij tussentijds in Breda en Etten-Leur hebben georganiseerd. Daar gaan wij ook gewoon mee door.

The Great Pyramid 150 breedTrots
Met enige trots presenteren wij de lezing “Sakkara – laboratorium van de goden” van Willem Witteveen op donderdag 14 januari a.s. Willem is bekend van zijn boek “De grote piramide van Gizeh als monument van de schepping”. Over de grote piramide gaf Willem al in 2011 een zeer succesvolle lezing bij Sky High Creations op de oude locatie. Nu heeft zijn onderzoeksterrein verlegd naar Sakkara en is daar tot enkele verbijsterende conclusies gekomen. In januari komt de Engelse vertaling van zijn boek uit en daarin staan al enkele hoofdstukken over zijn nieuwe bevindingen.

WWBuizerdKleinWie is Willem Witteveen?
Willem Witteveen is opgeleid tot stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam en heeft in deze hoedanigheid de wereldzeeën bevaren. Daarna heeft hij 25 jaar als registerloods in de Rotterdamse haven gewerkt. Vanwege zijn beroep en werkterrein was hij ruimschoots in de gelegenheid om wereldwijd vele oude archeologische plaatsen te bezoeken waarin hij al vroeg was geïnteresseerd. Vooral het Oude Egypte speelde een grote rol door de vele fysieke overblijfselen. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen deze oude bouwwerken en ons universum. Verwijzingen naar sterren en planeten en exact op het noorden uitgelijnde bouwwerken, maar ook gecodeerde wiskundige en astronomische kennis. Al met al informatie en vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Het belang van het koppelen van archeologie en astronomie bleek dan ook van groot belang te zijn en ook dankzij andere baanbrekende moderne auteurs besloot hij zelf onderzoek te verrichten. Het mag duidelijk zijn dat de gevestigde orde hier niet enthousiast over is en de nodige ‘tegenwerking’ is hem dan ook niet vreemd. Wetenschappelijke dogma’s zijn namelijk zeer sterk verankerd in onze moderne maatschappij. Zijn onderzoek zal nooit af zijn en hij heeft al menig artikel gepubliceerd in nationale en internationale media, waaronder Frontier Magazine. In deze artikelen worden de verschillende onderwerpen uit zijn boek en daarmee samenhangende Egyptische connecties verder uitgediept en toegelicht. Regelmatig reist hij naar Egypte om zijn onderzoek voort te zetten, maar ook om te proberen zijn eigen theorieën onderuit te halen. Dit laatste is tot op heden nog niet gelukt en sterkt hem alleen maar in zijn verdere onderzoek dat zich momenteel concentreert op verbanden tussen de Oude Egyptenaren en nog oudere beschavingen. Verbanden waarin de aardse elementen altijd weer een rol spelen. Verbanden die het misschien wel noodzakelijk maken om onze vroegste menselijke geschiedenis te herschrijven.

Sakkara Etten-Leur vierkant2Sakkara – laboratorium van de goden
Een verhaal over een bijzonder gebied in Egypte waar de meeste onverklaarbare artefacten zijn gevonden en waar nog steeds archeologische opgravingen plaatsvinden. Een gebied dat nog altijd veel interesse wekt bij archeologen en egyptologen vanwege de vele lagen van de Oud Egyptische cultuur die hier te vinden zijn. Het is een streng beveiligd gebied waar regelmatig archeologische vondsten door de Egyptische autoriteiten geheim worden gehouden en die dus niet hun weg vinden naar musea. En toch is er nog genoeg te ontdekken waar de reguliere wetenschapper geen weet van heeft. Sakkara was in de oudheid een belangrijke plaats waar veel werd geëxperimenteerd met geneesmethoden door middel van bijzondere fenomenen die nu pas door onze wetenschappers worden ‘herontdekt’. De grondlegger van de Egyptische geneeskunst zetelde in Sakkara. Zijn naam was Imhotep en vanwege zijn bijzondere kennis van de geneeskunst werd hij zelfs door de Egyptenaren tweeduizend jaar na zijn dood tot god verklaard en door de Grieken gelijkgesteld met de god Asklepios, de Griekse god van de geneeskunst. Dit alles maakt Sakkara tot een zeer interessante locatie die echter niet helemaal ongevaarlijk blijkt te zijn voor bezoekers. Ook de Bijbel speelt hierin een belangrijke rol. Door middel van dit verhaal zal Willem proberen een tipje van de sluier op te lichten.
www.willemwitteveen.blogspot.nl

Bekijk ook de trailer van het nieuwe boek van Willem Witteveen op youtube
Trailer

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Willem Witteveen”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

Programma
19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.00 uur: pauze
21.30 uur: lezing deel II
22.30 uur: borrel en gelegenheid om Willem Witteveen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

Kerkje2_contactLocatie
Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
Beneden Molendijk 35
3262 AA Oud-Beijerland
Klik hier voor de locatie

In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis.

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.