Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Woensdag 13 april 2022 “Wat gebeurde er met Pasen?”, lezing door Michiel Koperdraat (Via Zoom)

  Het paasverhaal (en feitelijk de gehele Bijbel) zit vol metaforen en vergelijkingen, ofwel wonderen en gelijkenissen. Er wordt iets mee verteld dat achter het fysieke verhaal verborgen ligt: een onderliggende laag van leerstellingen die in de tijd van Christus (en de eeuwen daarna) niet zomaar konden worden verteld. Bovendien was dit bestemd voor mensen die hier al naar op zoek waren en dus ‘vruchtbare grond’ konden zijn voor diepere inzichten en scholing.

  Het normale Pasen staat tegenwoordig voor gezelligheid, familie, eieren en hazen, samen eten en een bezoekje aan de meubelboulevard. In plaats daarvan kunnen we ons ook bezinnen op waar Pasen als feest van het licht werkelijk voor staat. Wat heeft Pasen ons te zeggen en wat zegt dat over onze eigen innerlijke ontwikkeling, de ontwikkeling van elk individueel mens, zonder religieuze versluiering.

  Op basis van de uitgangspunten van Maurice Nicholl, een Schotse psychiater, bekend van zijn commentaren op de leer van Gurdjeff en Ouspensky, zal Michiel uiteenzetten wat er werkelijk gebeurde met Pasen en wat de betekenis daarvan voor de mens in onze tijd is. Ook zal hij laten zien hoe de religie deze gebeurtenissen versluierd heeft en wat daardoor aan kennis en mogelijkheden verloren is gegaan. In deze tijd waarin “The Passion” weer wordt uitgevoerd op tv, is het interessant te zien wat de werkelijke rollen waren van apostelen zoals Petrus en Judas. En hoe zit het dan echt met dat kruis en die kruisiging? En zijn arrestaties van 2000 jaar geleden vergelijkbaar met arrestaties van nu?

  Michiel Koperdraat
  Voor Michiel Koperdraat is praktische filosofie de basis voor alles in zijn leven, het is naast muziek zijn grote liefde. Hij studeert en praktiseert het intensief en hij streeft ernaar het verlangen naar zelfkennis in mensen aan te wakkeren d.m.v. lezingen, Michiel Koperdraat SHC klworkshops en studiedagen. Hij gaf al jarenlang leiding aan praktische-filosofiegroepen.
  Als musicus en muziekdocent/-coach geeft hij ook aandacht hieraan omdat mentale obstakels doorwerken in muziekbeoefening. Bij alle gelegenheden nodigt hij uit tot zelfreflectie. Hij heeft de overtuiging dat we pas werkelijk diepgang kunnen krijgen in ons handelen (welke handeling dan ook) als we ons eigen wezen leren kennen.
  Michiels interesse voor het verkrijgen van zelfkennis was al vroeg gewekt. Vanaf dat hij op het juiste spoor werd gezet door Peter Ouspensky’s boekje ‘De mens en zijn mogelijke evolutie’ is hij op zoek gegaan naar de essentie van persoonlijke ontwikkeling, die verborgen ligt achter àlle uiterlijkheden. 

  Programma
  19.40 uur: Opening wachtkamer
  20.00 uur: Aanvang lezing
  21.30 uur: Discussie en vragen
  22.00 uur: Einde lezing (eindtijd is indicatief)

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Pasen”. De kosten bedragen € 15,– per persoon in de voorverkoop. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 15,– pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A). Na de betaling ontvang je bijtijds de link naar de Zoom-sessie.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

 • Zaterdag 9 april 2022 “Ik vind je terug, Astrale reizen” lezing door Aro Ananda (Live in Dongen)

  Aro Ananda heeft in het dagelijkse leven een medische achtergrond, waardoor ze in deze transformerende tijden verkiest om haar astrale ervaringen onder haar esoterische naam te presenteren. Meer info over zichzelf zal ze delen tijdens de lezing. Ze heeft een jarenlang pad achter de rug waarin ze meerdere cursussen volgde die betrekking hebben op zelfbewustzijn en verruimende bewustzijnsstaten. Het Monroe Instituut en de workshops van Arhayas hebben hierin de meest vruchtbare ervaringen, kennis en inzichten gebracht.

  Astrale reizen
  In de lezing zal Aro haar ervaringen delen voor wat betreft het terugvinden van doden in het astrale, tijdens verruimende bewustzijnsstaten. In haar boek beschrijft ze ook het boeiende verhaal hoe ze haar dode hond terugvond, evenals de reïncarnatie daarvan jaren later. Tevens deelt ze de kennis ‘waar’ die doden zich bevinden. Velen spreken over ‘door de tunnel’ gaan en daarna de doden terugzien, maar niemand die tot op heden kon verklaren ‘hoe’ dit werkt of mogelijk is. Ook onze wetenschappers hebben geen idee hoe dat werkt. Aro Ananda zal een duidelijke verklaring geven. Ook zal ze op een ‘Katharen-manier’ de ervaringen delen die ze had met zowel goedaardige als verstoorde bewustzijnsvormen, en welke rol deze laatsten speelden in de dramatische situaties die jaren geleden plaatsvonden op galactisch en planetair niveau, resulterend in het feit dat de mensheid in deze tijden in een wurggreep gehouden wordt.

  Ook komen onderwerpen aan bod zoals het terugvinden van je zielscollectief, ‘tijdreizen’, het ophalen van doden die in een traumatische loop beland zijn, gidsen, contact met ‘Hogere delen van ons Zelf’, scalaire velden, de Merkaba, de multidimensionale aura, verruimende bewustzijnsstaten, hersengolven, DNA, Schumann-frequentie, tijdlijnen, ‘ascentie’ versus ‘descentie’, straling en nog veel meer.

  Ik vind je terug
  Aro Ananda legde haar ervaringen vast in het boek ‘Ik vind je terug” waarin ze aan de hand van haar eigen ervaringen met uittredingen beschrijft hoe het leven na de dood ‘werkt’. Ze beschrijft hoe het rijk van de levenden en doden in elkaar verweven zit. Het is een astrale reis die begint bij haar eerste sbewuste uittreding en die eindigt bij haar eigen zielscollectief.

  Meer informatie vindt je op www.aroananda.com

  Programma 
  14.00 uur: Ontvangst
  14.30 uur: Lezing deel I
  15.30 uur: Pauze
  15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  16.45 uur: Gelegenheid om Aro Ananda persoonlijk te ontmoeten
  17.00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Aro Ananda”. De kosten bedragen € 22,50 per persoon in de voorverkoop. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 22,50 pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Locatie
  Natuurlijk Henriëtte
  Klein Dongenseweg 81
  5106 AB Dongen

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

   

   

   

 • Najaar 2022, “De Diabetes-Leugen”, lezing door mr. Nancy Polet (Live in Dongen)

  In maart 2018 belandde Nancy Polet in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. Het is onduidelijk hoe dit kon gebeuren. “Shit happens!” zullen we maar zeggen. Het leven kwam al snel weer terug in haar ogen en in de glimlach van oor tot oor, door de vloeistoffen die uit de infusen vloeiden. In een ziekenhuis wordt niet altijd uitgebreid overlegd over wat ze met je doen, zeker niet met jou. Zo kon het gebeuren dat de verpleegsters opeens insuline gingen toedienen. Volgens de internist was er sprake van Diabetes type 2 en daarom was men begonnen met insuline-injecties.

  In 1e instantie ben je natuurlijk blij dat de dokters iets gevonden hebben waar geen operatie aan te pas hoeft te komen en je gaat zelf enthousiast aan de slag met de injectienaalden en de meetspulletjes. “Een pretpakket” noemde Nancy het vanwege de leuke kleurtjes van de naaldjes. Veel mensen schrikken van die naaldjes, maar geloof ons, het valt erg mee.
  En zo gaat er ruim 3 jaar voorbij. Ongemerkt loopt de insulinebehoefte op en ga je steeds meer eenheden spuiten. In het ziekenhuis wordt 2 keer per jaar de zogenaamde hba1c-waarde in het bloed gemeten, dat is de bloedsuikerwaarde over de laatste 6 weken en de maatstaf van de ernst van Diabetes type 2. Als je netjes insuline spuit blijft die waarde in de ‘veilige’ zone en ‘lijkt’ er niets aan de hand.

  Maar hoezo is er niets aan de hand als je steeds meer insuline moet spuiten om in die veilige zone te blijven? Hoeveel eenheden zijn dat als je 10 jaar verder bent? En is dat wel gezond? Bij Nancy werd de behoefte om van Diabetes type 2 af te komen steeds sterker. Haar vurige wens om zonder ziekte te zijn werd aangewakkerd door Sekhmet, de krachtige Egyptische Godin die een vooraanstaande plaats in haar leven heeft.
  Nancy herinnerde zich een boek dat een vriend had aangeraden en begon te lezen. Het was inmiddels september 2021. Dit boek gaf nog niet helemaal de juiste aanwijzingen. Bij Donner in Rotterdam vond ze 2 boeken die exact beschreven wat nodig is om van Diabetes type 2 af te komen. De schrijver van het Engelse boek, ‘Life without Diabetes’, de medicus professor Roy Taylor, bleek ook de Engelse kok Dave Meyers (van de Hairy Bikers) Diabetesvrij te hebben gemaakt. Het andere boek heet ‘De Diabetes Code’ en is geschreven door internist en nierspecialist dr. Jason Jung.

  Nancy las dat buikvet zorgt voor vervetting van de lever en de alvleesklier. Hierdoor ontstaat Diabetes type 2. Het verdwijnen van buikvet betekent het verdwijnen van Diabetes type 2.

  Sinds begin oktober 2021 volgde Nancy de aanwijzingen van beide boeken en daarmee daalde de behoefte aan insuline gestaag. Van 50 eenheden per dag naar 0 eenheden half januari 2022. Ook viel ze ruim 20 kilo af. De internist heeft haar inmiddels van verdere behandeling ontslagen. Na 3,5 maand dus.

  De boeken schrijven een periode van diëten of vasten in de beginfase voor. Op basis van deze boeken en enkele andere bronnen heeft Nancy haar eigen methode ontwikkeld.

  Iedereen kan van Diabetes type 2 afkomen, of je nu 20 jaar of 5 minuten diabetes type 2 hebt. Echt moeilijk is het niet. Het is een kwestie van NIET naar de doktoren luisteren. Discipline is wel heel belangrijk en een sterke wil en bereidheid om je leefstijl aan te passen. Als Diabetes type 2 wordt geconstateerd, wordt door de artsen meestal wel gewezen op het eetpatroon, afvallen, beweging etc. Maar ze bieden ook meteen de medicijnen aan, die je het leven makkelijker zouden maken. Metforminepilletjes of insuline. Het betreft namelijk een verdienmodel.
  De patiënt denkt dat het leven onveranderd kan doorgaan. Maar alle medicijnen hebben bijwerkingen. Leven zonder Diabetes type 2 en dus zonder medicijnen heeft de voorkeur.

  In de lezing zal Nancy uitgebreid ingaan op haar zelf ontwikkelde methode, wat de artsen hebben aangeraden en welke fouten zijn gemaakt. Maar ook hoe het dieet precies werkt, wanneer je moet vasten en wat haar geheime tips zijn.

  Diabetes-pandemie
  Diabetes-type 2 komt tegenwoordig 10 keer vaker voor dan 50 jaar geleden. Het is inmiddels de duurste ziekte die ongeveer 25% van de zorgkosten voor zijn rekening neemt. Het is mede een probleem omdat Diabetes-type 2 de veroorzaker is van andere ziekten zoas Alzheimer, hart en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Dit is de echte pandemie. Hoe komt het dat Diabetes-type 2 zoveel vaker voorkomt dan vroeger? Het antwoord is verrassender dan je denkt. Nancy geeft uitleg.

  Nancy Polet
  Nancy verdiept zich al ruim 40 jaar in esoterische en grenswetenschappelijke onderwerpen. Sinds 1994 bezoekt zij samen met haar partner Roeland Beljon jaarlijks de Engelse en Nederlandse graancirkels. Nancy schreef voor Frontier Magazine, Vamzz, Spiegelbeeld en Paravisie en interviewde markante personen uit de grenswetenschappen zoals Bud Hopkins, Sir Laurence Gardner, Judith Moore, Jim Marrs en Al Bielek. In 2007 is ze ingewijd in de Kriya Yoga.
  In de herfst van 2010 richtten Nancy en Roeland Sky High Creations op. In het dagelijks leven is Nancy ruim 22 jaar werkzaam geweest als milieujuriste en is nog steeds juridisch actief. Door haar juridische achtergrond is ze analytisch, kritisch en grondig. Ze is in staat zich helemaal in een onderwerp vast te bijten.
  Haar specialiteiten zijn onder meer: Kriya Yoga, Mahavatar Babaji, de Egyptische Godin Sekhmet. Dion Fortune, Magie, Glastonbury, Graancirkels, Plant Medicine, Kindermisbruik in geloofssystemen en bij de overheid, The Montauk Series, Mysteriesholen (Scientology, Egypte, The Golden Dawn), Paul Brunton, Jozef Rulof, Alien/Military Abductions, Philip K. Dick.
  Voor meer informatie over Nancy Polet, klik hier.

  Programma
  14.00 uur: ontvangst
  14.30 uur: lezing deel I
  15.30 uur: pauze
  15.45 uur: lezing deel II
  16.45 uur: borrel en gelegenheid om Nancy Polet persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje
  17.00 uur: sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Diabetes-Leugen”. De kosten bedragen € 22,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 25,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 22,50 pp overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

   

  Locatie
  Natuurlijk Henriëtte
  Klein Dongenseweg 81
  5106 AB Dongen
  Voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Tuesday February 22nd 2022 “Manifesting Spirits: An Ethnographic Study of Trance and Physical Mediumship” Talk by dr. Jack Hunter (Via Zoom)

  Some may argue that mediumship and spiritism are a thing of the past. Mostly experienced and reported to have taken place in the late 19th and early 20th century. With great names like Lesley Flint who specialised in the phenomenon of the direct voice. And who has ever seen real ectoplasm coming from the ear of some medium? Surely that is a thing of the Golden Era when peolpe like Blavatsky, Aleister Crowley and of course Dion Fortune were active. Or is it?

  This presentation will be an exploration of contemporary trance and physical mediumship at a private spiritualist home-circle called the Bristol Spirit Lodge, which formed the basis of dr. Jack Hunter’s doctoral research. Located in a garden on the outskirts of Bristol, the Lodge is a wooden shed specially constructed for the purposes of mediumship development and spirit communication. Through a combination of ethnographic observations in séances, including his own experiences of mediumship development, and interviews with spirits and their mediums, this research revealed a sub-urban world of trance states, ectoplasm, spirit lights and discarnate entities. Issues relating to altered states of consciousness, personhood, performance and the efficacy of ritual are examined in order to make sense of the processes by which spirits become manifest in social reality.

  Examples of direct mediumship
  Here are some examples of direct mediumship in the 20th century.
  First a direct voice recording of Mahatma Ghandi coming through the London based medium Leslie Flint, recorded by researcher George Woods:

   

  Here is an picture of Leslie Flint at work. A trumpetlike shape (larynx) of ectoplasm comes from his mouth. Out of the trumpet sounds the direct voice of, for example, Ghandi.

  Here is another example of ectoplasm coming from the body of a medium, in this case from the nose.

  Dr. Jack Hunter
  Jack Hunter, PhD., is an anthropologist exploring the borderlands of consciousness, religion, ecology and the paranormal. He is an Honorary Research Fellow with the Alister Hardy Religious Experience Research Centre, and a tutor with the Sophia Centre for the Study of Cosmology in Culture, University of Wales, Trinity Saint David. There, Jack is lead tutor on the MA in Ecology and Spirituality and teaches on the MA in Cultural Astronomy and Astrology. He is also a lecturer on the Alef Trust’s MSc in Consciousness, Spirituality and Transpersonal Psychology. He is a Research Fellow with the Parapsychology Foundation, and a Professional Member of the Parapsychological Association. Jack currently sits on the board of directors of the Association for the Anthropology of Consciousness. In 2010 he founded Paranthropology: Journal of Anthropological Approaches to the Paranormal. He is the author of Spirits, Gods and Magic (2020) and Manifesting Spirits (2020), and is the editor of Mattering the Invisible (2020), Greening the Paranormal (2019), Damned Facts (2016) and Talking with the Spirits (2014). Jack lives in the hills of Mid-Wales with his family.
  His website can be found at jack-hunter.webstarts.com
   
  Programme (CET, Central European Time, Amsterdam)
  7.40 pm CET: zoom meeting opens
  8.00 pm CET: start
  9.30 pm CET: questions
  10.00 pm CET: zoom meeting ends
   
  Registration
  If you want to attend this on-line lecture, send us an e-mail at info@skyhighcreations.nl entitled “Manifesting Spirits”. Transfer € 15,– pp to NL78 ABNA 0467074526 to R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A). After payment we send you the link to the zoom meeting in due time. You can log on from 10 minutes before the lecture starts. If you don’t have zoom installed just yet, this link will automatically install it for you. If you have never used zoom before, install it well before the lecture and log on early. If you run into trouble call us at +31 (0) 6 54752559.
   
  Payment from outside The Netherlands
  To receive payment from abroad, we use paypal. Send an e-mail to info@skyhighcreations.nl and we will send you a Paypal invoice.
   
  Newsletter
  If you want to receive our Dutch newsletter, please subscribe here: nieuwsbrief.

  Or give us a call: +31 (0) 6 54 752 559.

 • Zaterdag 12 februari 2022, “Astrale operaties en de invloed op lichaam en geest”, lezing door Olaf van der Hoeven (Live in Dongen)

  Olaf van der Hoeven is afgestudeerd in de klinische psychologie en werkt sinds 1995 als trancehealing medium en psycholoog in zijn praktijk ‘Newbodies’ in Zaandam. Vanwege zijn achtergrond benadert Olaf de trancehealing neutraal, wetenschappelijk en analytisch.

  Tijdens trancehealing wordt er een energetische verbinding tot stand gebracht tussen mens en de kosmos. Middels een ‘extern bewustzijn’, denk hierbij aan een spiritueel arts die door een medium heen werkt, wordt deze informatie uitwisseling gecoördineerd. Het lichaam ontvangt de missende informatie vanuit de kosmos, of overbodige informatie in het lichaam wordt afgedragen aan de kosmos. Als de informatie in het lichaam weer overeenkomt met de informatie uit de kosmos, dan spreken we over balans. Bij iedere volgende ademhaling vindt er dan weer een weerstandloze energie-uitwisseling plaats. Adem je in, dan ontvang je energie van de kosmos. En adem je uit, dan geef je energie aan de kosmos terug.

  Lezing
  In de lezing zal Olaf aan de hand van (anonieme) voorbeelden uit zijn praktijk uitleggen hoe trancehealing werkt. Hij laat zien hoe de relatie ligt tussen het astrale lichaam, het fysieke lichaam en het mentale lichaam. Wat gebeurt er bij een operatie op het astrale lichaam met fysieke lichaam en hoe uit zich dat op het mentale lichaam? Hij legt uit hoe het mogelijk is dat veranderingen in het astrale lichaam effect hebben op het fysieke en mentale lichaam, waarom dat mogelijk is en waarom het voor de een wel en de ander niet werkt.
  Het gaat om de afstemming van het astrale met het fysieke lichaam. Als de afstemming niet goed is dan onstaan er problemen. Een voorbeeld dat aan de orde zal komen is een patient waarbij de fysieke hersenen niet goed aansloten op de astrale hersenen. Daardoor ontstonden problemen met de spraak. Terwijl de juiste woordenschat in het geheugen wel aanwezig was, kwamen de juiste woorden in een gesprek er vaak niet uit. Na een trancehealing waarbij Olaf zag dat de energetishe ‘helm’ rond de hersenen weer werd rechtgezet verdwenen de spraakpoblemen. 
  Een interessant aspect dat opkomt naar aanleiding van vergelijkbare cases is dat de vraag kan worden gesteld of taal en spraak wel in de hersenen zit opgeslagen? Mogelijk tappen we bij het spreken direct uit de kosmos. Na een trancehealing kan het namelijk gebeuren dat iemand ineens een extra taal kan spreken of zelfs een uitgestorven taal. 

  Meer informatie vind je op:  https://newbodies.nl/

  MELD JE AAN!
  Onze bijeenkomsten zijn besloten van aard. Daarom hoeven wij GEEN CORONACHECK te doen aan de deur. Voorwaarde is wel dat iedereen zich van tevoren aanmeldt en niet onaangekondigd aan de deur verschijnt. Het is dus zaak dat je voor vertrek per email of telefoon aanmeldt en de betaling in orde maakt. Bij voorbaat dank voor je begrip en medewerking.

  Programma (Zaterdag 12 februari 2022)
  14.00 uur: Ontvangst
  14.30 uur: Lezing deel I
  15.30 uur: Pauze
  15.45 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  16.45 uur: Gelegenheid om Olaf van der Hoeven persoonlijk te ontmoeten
  17.00 uur: Sluiting

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Astrale operaties”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 20,– pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Locatie
  Natuurlijk Henriëtte
  Klein Dongenseweg 81
  5106 AB Dongen

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.