Zondag 23 maart 2014, Klaas van Egmond en Bert Janssen, Verdiepingsdag: “Graancirkels en The Otherworld”

1069338_10200409901589732_1590783121_n      foto bertimages

Klaas van Egmond is sinds 2008 hoogleraar Geowetenschappen en Milieukunde aan de Universiteit van Utrecht en was daarvoor directeur Milieu van het RIVM (later Milieu en Natuurplanbureau). In deze functie was hij adviseur van het kabinet over actuele milieu- en duurzaamheidsvraagstukken. Hij is auteur van het boek “Een vorm van beschaving”. Bert Janssen is ontdekkingsreiziger, bekroond auteur, onderzoeker, avonturier, verhalenverteller en trainer op het gebied van Remote Viewing. Hij heeft zijn opwachting gemaakt in vele documentaires, radio en televisie programma’s. Aan beide zijden van de oceaan is hij een veelgevraagd spreker. 

bj-savernake20502Ogenschijnlijk totaal verschillende werelden. Toch is er een belangrijke overeenkomst tussen deze heren. Ze zijn beiden gefascineerd door graancirkels. Ondanks hun verschillende achtergrond hebben zij samen in de Engelse graanvelden onderzoek gedaan naar de herkomst van graancirkels. Vele zomermaanden hebben zij doorgebracht in het graafschap Wiltshire waar zij evenzovele waarnemingen deden en experimenten uitvoerden. Sommige daarvan met grote gevolgen voor het denken over graancirkels.

downloadGraancirkels in wetenschappelijke kringen
In zijn lezing “Graancirkels in wetenschappelijke kringen” zal Klaas van Egmond ingaan op de moeizame relatie tussen graancirkels en de wetenschap, en uitleggen waarom hij vindt dat de wetenschap meer aandacht voor graancirkels zou moeten hebben. Dat doet hij op een geestdriftige en amusante wijze. Want Klaas heeft merkwaardige dingen waargenomen; lichten die uit de lucht vielen op plaatsen waar graancirkels bleken te liggen; kleine lichtobjecten die als dwaallichten over de velden gleden en een groot aantal malen door toevallige passanten op video waren vastgelegd; metaalachtige ballen van circa 2 meter doorsnee die als zeepbellen over de velden zweefden. Ook heeft Klaas angstaanjagende geluiden vastgelegd die uit “The Otherworld” leken te komen. En tenslotte heeft hij net als Bert meerdere keren meegemaakt dat “wat mensen denken” in de velden wordt afgebeeld. Aan de hand van zijn eigen belevenissen en waarnemingen zal Klaas het graancirkelfenomeen in een ander daglicht plaatsen.

De wetenschap ontkent de werkelijkheid van de persoonlijke ervaringen. De wetenschap heeft zich teruggetrokken in een deel van de werkelijkheid, maar ziet dit abusievelijk aan voor het geheel. Van echte verwondering is bij een groot deel van de wetenschappers nauwelijks sprake. Terwijl verwondering over een fenomeen waar niemand precies de waarheid van weet, de enige juiste houding is. Niets is zo onwetenschappelijk als het angstige vooroordeel.

bert

The Otherworld and how to get there
Na de lunch gaat Bert Janssen verder waar Klaas van Egmond is geëindigd. Op energieke, humoristische en sprankelende wijze brengt Bert het verhaal een niveau, maar ook een versnelling hoger. “The Otherworld and how to get there” is meer een voorstelling dan een lezing. Het is een verhaal over Graancirkels en Magische ringen, Koning Arthur, Merlijn en de Heilige Graal, Solsbury Hill en Silbury Hill, Avalon en Maria Magdalena, over de Otherworld en hoe je daar kunt komen. En niet te vergeten, wat Peter Gabriel hier mee te maken heeft.

Bert Janssen is als ontdekkingsreiziger een ervaringsdeskundige geworden waar het “The Otherworld” betreft. Zijn leven wordt in belangrijke mate bepaald door HPIM3881synchroniciteiten. Ogenschijnlijk toevallige ontmoetingen hebben hem naar de meest bijzondere plaatsen in de wereld geleid. Zijn diepgewortelde interesse in de kracht van vormen, geometrie en harmonie heeft hem binnengeleid in de wereld van de kwantum-fysica, oude kerken, gotische kathedralen, graancirkels, Inka sjamanisme en oude krachtplaatsen. Zijn open houding tegenover onbegrepen fenomenen hebben heeft hem meerdere malen in contact met deze “Otherwold” gebracht. Voor Bert is het hele leven één groot avontuur.

Afbeelding2Onvergetelijke dag
Het wordt een zeer bijzondere dag en je zult met talloze nieuwe inzichten naar huis gaan. Je zult verrast worden en door elkaar geschud. Het wordt een onvergetelijk avontuur. Intussen wordt je goed verzorgd. Deze dag is namelijk alles inclusief. Inclusief koffie, thee, kleine versnaperingen, een glas wijn, maar ook een lunch waarbij je de gelegenheid hebt om zelf met Klaas en Bert van gedachten te wisselen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze dag kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Verdiepingsdag Graancirkels”. De kosten bedragen € 66,- per persoon. Consumpties en lunch zijn inbegrepen. Je aanmelding is definitief nadat wij je betaling hebben ontvangen. Je kunt € 66,– overmaken op NL78 ABNA 0467074526 tnv R.J. Beljon. Je ontvangt een bevestiging.

Programma

10.30 uur: ontvangst
11.00 uur: lezing Klaas van Egmond: “Graancirkels in wetenschappelijke kringen”
13.00 uur: gezamenlijke lunch
14.00 uur: lezing Bert Janssen: “The Otherworld and how to get there”
16.30 uur: vragen en discussie
17.00 uur: borrel

Locatie

Galerie Beelden Bij Beljon
West-Voorstraat 24
3262 JP  Oud-Beijerland
Zie kaart.

Nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.