Zaterdag 21 mei 2016, Lezing, Peter Vereecke “Alice in wonderland: een kritische en wetens-gierige doorschouwing van het wereldtoneel”

PeterOp zaterdag 21 mei 2016 zal Peter Vereecke, Vlaanderens bekendste complotdenker, de lezing “Alice in wonderland” geven. In het eerste deel ontleedt hij wat de werkelijke toedracht is van vier mega gebeurtenissen: 9/11, de moord op JFK, het Apollo-maanproject en de ondergang van de Titanic. Na de pauze probeert hij de elite te ontsluieren die niet alleen hierachter zit maar de touwtjes van de wereld in handen heeft : wie zijn ze, hoe zijn ze, wat willen ze, hoe doen ze het en welke bewijzen zijn hiervoor ?

twintowHet leven van Peter Arthur Maria; van de familie Vereecke begon op 26 februari 1956 te Sleidinge. Hij ging naar de middelbare school in Eeklo en studeerde klassieke talen in Gent. Hij huwde, kreeg twee kinderen, was eerst leraar Latijn maar nam toen het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Peter raakte geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de Evergemse gemeentepolitiek, o.a. als burgemeester.

Rond de millenniumwissel begon Peter Vereecke zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij veel boeken, ging naar talloze lezingen en ondernam een aantal reizen.

JFK-2_0In 2008 vatte Peter zijn nieuwe inzichten samen in een monoloog “Moeder, waarom leven wij?”, waarvan hij een twintigtal opvoeringen mocht doen. Hij begon met een bewustzijnsbeweging Diogenes en een jaar later met een burgerbeweging Belfort-Group. Ook werd hij bestuurslid van de Filosofische Kring van Lokeren.

Sinds begin 2014 woont Peter in Sugny (Vresse-sur-Semois) nabij Bouillon en de Franse grens samen met zijn levensgezellin Chantal Deleu. Ze hebben er een massief houten huis gebouwd, “Entre Les Chemins”, waar ze graag gasten ontvangen in hun B & B.

film-2381-aeroLange tijd had Peter dus een heel normaal leven, maar de afgelopen tien jaar is hierin een verandering gekomen van 180 graden. Hij kon niet anders omdat zijn visie
op de wereld, de mens, de kosmos en het leven zo fundamenteel veranderde.

Het is zijn diepe overtuiging geworden dat we een heel speciale tijd mee-maken met – alle ogenschijnlijke chaos ten spijt – enorme uitdagingen en mogelijkheden tot wezenlijke veranderingen ten goede.

Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde Peter een aantal presentaties over allerlei onderwerpen, waarbij het telkens zijn ambitie is de interesse van de mensen te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie.

Titanic vierkantDe basisdrijfveer om deze presentatie (Het complotdenken) te maken, is dat Peter het beu is dat mensen zoals hij telkens weer weggewuifd worden als geestelijke gestoorde weirdo’s. Peter heeft de ervaring dat zijn betoog niet alleen aanslaat bij zij die nog slapen, maar ook bij hen die al behoorlijk wakker zijn.

Om Peter Vereecke beter te leren kennen kun je kijken naar dit interview, dat in zijn huis “Entre les Chemins” in België werd opgenomen.
Knipsel2

Programma
14.30 uur: ontvangst
15.00 uur: lezing deel I
16.00 uur: pauze
16.30 uur: lezing deel II
17.30 uur: borrel en gelegenheid om Peter Vereecke persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Peter Vereecke”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

IMG_7407Locatie
De kapel van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda

Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.