Zaterdag 21 februari 2015, Themadag “Oude Beschavingen: Mysteries Ontsluierd”

Willem Witteveen over Egypte
Ons hele leven is ons verteld dat de Grote Piramide een graftombe is en dat hij 5000 jaar oud is. Maar is dit wel zo? Willem Witteven is een zeer gedreven onderzoeker die al circa 25 jaar heeft gezocht naar de werkelijke betekenis van de Grote Piramide. Mede door onderzoek ter plaatse is hij tot een unieke conclusie gekomen. In 2012 kwam zijn boek uit, getiteld “De Grote Piramide van Gizeh als monument van de schepping”. Willem zal dit fascinerende verhaal aan de hand van vele afbeeldingen met ons delen.

Grote PyramideDe Bibliotheek van Gizeh
De Grote Piramide van Gizeh is één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid en de enige die is overgebleven. Al eeuwenlang bezoekt men dit enigmatische bouwwerk en probeert men de ware betekenis ervan te achterhalen. Willem heeft na langdurig onderzoek gegevens van hemzelf en van andere onderzoekers met elkaar verbonden en komt met een compleet nieuwe invalshoek.
Pythagoras verklaarde al: “Alles is getal”. Edgar Cayce zei: “Geluid is de geneeskunde van de toekomst” en de Kemetiaanse gids Abd ‘el Hakim Awyan sprak: “Het gaat allemaal om geluid”. Willem bewijst dat al deze mannen gelijk hebben en dat wat wij nu als baanbrekend en nieuw beschouwen vaak zijn oorsprong had in het Oude Egypte.
In de revolutionaire theorie van Willem spelen de 5 elementen, aarde, water, lucht, vuur en ether en het geluid van de schepping een bijzondere rol. De structuur van de Grote Piramide werd gebouwd met uiterste precisie en de oorspronkelijke bouwer bezat zowel hoogwaardige technologie als een geavanceerde kennis van vele wetenschappelijke principes. Willem stelt dat het ontwerp van de interne gangen en kamers een belangrijke functie heeft. Geluid, trillingen en vooral water zijn belangrijke aspecten van het doel van de Grote Piramide.
Willem toont aan dat de Grote Piramide een naslagwerk is, bedoeld voor de huidige generaties met daarin verborgen de Gulden frequentie van Gizeh, verantwoordelijk voor het ontstaan en bestaan van het leven op aarde.
Mensen die deze lezing volgen zullen nooit meer op dezelfde manier naar de Grote Piramide van Gizeh kijken, sterker nog: het kan hun leven veranderen.
Meer informatie: willemwitteveen.blogspot.nl

Jan Peter de JongJan Peter de Jong over Peru
In Cusco, Peru, kwam Jan Peter de Jong in aanraking met een zoon van wijlen Alfredo Gamarra, Jesus Gamarra, die hem alle ruïnes in en rond Cusco heeft laten zien. Verbluffende bouwwerken van gigantische afmetingen, gemaakt met geweldige precisie, op fantastisch mooie locaties. De officiële opvatting is dat deze door Inca’s zijn gemaakt.
Het lot wilde dat Jan Peter in Cusco ging wonen. Door dagelijks in aanraking te komen met de bouwwerken, en door de te gaan samenwerken met Jesus Gamarra, ging hij met andere ogen naar de bouwwerken kijken. Samen met Jesus Gamarra heeft hij een DVD geproduceerd, genaamd “De Kosmologie van de drie werelden”.

ancientincasacsay01De Kosmologie van de 3 werelden
De uitkomst van het archeologische onderzoek van Alfredo Gamarra in Cusco en omgeving vormt het tastbare, visuele bewijs waarop ook zijn verdere studies en conclusies zijn gebaseerd.
De belangrijkste conclusie is dat alle ruïnes in en bij Cusco, Peru, de volgende kenmerken vertonen:
– er zijn drie verschillende bouwstijlen te onderscheiden;
– de eerste stijl speelt een centrale rol, door zich onder of in het centrum van de volgende twee stijlen te bevinden;
– het bestaan van ‘verglazing’, een fenomeen waarbij de steen spiegelglad is en waarbij het licht sterk weerkaatst wordt;
– het in grote getale aanwezig zijn van stenen waarvan het lijkt dat ze ooit vervormbaar waren (als klei);
– de herhaling van dit alles in alle ruïnes bij Cusco, maar ook op wereldschaal.
Alfredo Gamarra kwam bovendien tot de conclusie dat de drie verschillende stijlen overeenkomen met drie verschillende perioden. De eerste stijl is heilig voor de stijl daarna. De eerste twee bouwstijlen zijn gebouwd in een tijd dat de zwaartekracht minder was, en daarom kon er, door minder dichtheid en zwaarte van alle materialen, makkelijker mee gewerkt worden en konden er grotere stenen vervoerd worden.
Tijdens de lezing zal Jan Peter naast de geologische/archeologische kant ook ingaan op de spirituele en biologische kant van het verhaal.
Voor meer informatie: ancient-mysteries-explained.com

7_tjeerd_gorterTjeerd Gorter over Ierland
Tjeerd Gorter is van origine Landschapskundig Fysisch Geograaf en heeft jarenlang in het vakgebied van bodemonderzoek en milieu-effectrapportage gewerkt. Na een jarenlange scholing is hij leraar intuïtieve ontwikkeling geworden. Momenteel combineert hij het oude geografenvak met het leraarschap in bewustzijnsontwikkeling in zijn nieuwe school “Splendid” waarmee hij ook ‘energiereizen’ geeft. Speciale passie heeft hij voor de prehistorische, megalitische beschavingen van met name Ierland.

newgrangeIerland: krachtplekken en hun betekenis
Ierland is een land van verhalen, mythen en legenden, die uit de vroegste geschiedenis zijn overgeleverd en in het bewustzijn van de hedendaagse Ier lijken voort te leven. De mensen en het landschap zijn ervan doordrenkt. Tjeerd Gorter zal stil staan bij de imposante bouwwerken en hun betekenis en ook bij de lessen van de bouwers voor deze tijd.
Newgrange en een aantal andere bouwwerken (circa 3200 voor Christus) in een binnenbocht van de rivier de Boyne zijn de meest sprekende voorbeelden van de oeroude megalitische cultuur. Op 21 december valt de eerste zonnestraal achter in de tombe van Newgrange.
Er zijn vele, vaak kleinere van dit soort tombes in het land te vinden met allemaal een specifieke uitlijning op een speciale dag van het jaar. Voor de toenmalige volkeren waren de aarde en de kosmos onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Na de Megalieten kwamen de Kelten met plekken waar ze de natuur aanbaden. Uit deze tijd stammen de ronde stenen forten. Een ander voorbeeld is de Croagh Patrick, een 764 meter hoge berg in het westen waar de laatste zondag van juli 25.000 Ieren hun zonden komen loslaten.
Tjeerd neemt je mee langs en door dit prachtige land en haar geschiedenis en verhalen. Ook zal hij ons vertellen over zijn ‘energiereizen’, waarbij wij kunnen leren van de oude volkeren, van wie de kennis nog aanwezig en voelbaar is in het landschap.
Voor meer informatie: zie de sprekerspagina van Tjeerd

Programma (onder voorbehoud)
10.00 uur: Inloop
10.30 uur: Tjeerd Gorter: “Ierland, krachtplekken en hun betekenis”
12.00 uur: Lunch
13.00 uur: Jan Peter de Jong: “De kosmologie van de drie werelden”
14.30 uur: Pauze
14.45 uur: Willem Witteveen “De Bibliotheek van Gizeh”, deel I
15.45 uur: Pauze
16.00 uur: Willem Witteveen “De Bibliotheek van Gizeh”, deel II
17.00 uur: Forumdiscussie
17.30 uur: Borrel

Aanmelden
Aanmelden voor deze themadag kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Themadag Oude Beschavingen”. De kosten bedragen € 75,– per persoon. Studenten en jongeren tot 20 jaar € 40,– op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. Koffie, thee en kleine versnaperingen zijn inbegrepen. De lunch is niet inbegrepen. Ter plekke is een lunch beschikbaar voor een betaalbare prijs. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon.

Let op! Vroegboekkorting
Wie zich aanmeldt tot en met 14 februari 2015 kan gebruik maken van de vroegboekkorting. Je betaalt dan € 60,– i.p.v. € 75,–. Studenten en jongeren tot 20 jaar € 30,– i.p.v. € 40,–.

IMG_6417Locatie
De kapel van de Sacramentskerk
Zandberglaan 58
4818 GL Breda

Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.