Zaterdag 16 mei 2015, Wernard Bruining: “Helende Hennep”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWernard Bruining
Wernard Bruining werd geboren in Sorong voormalig Nederlands Nieuw Guinea en heeft daar een afstandelijke helikopterview op de westerse maatschappij aan overgehouden. Hij Is voortdurend bezig om nieuwe structuren en oplossingen neer te zetten. Hij deed dit bijvoorbeeld als eigenaar van Mellow Yellow (1973-1978), de eerste coffeeshop in Amsterdam en Positronics (1985-1997), de eerste growshop in Europa. Hij introduceerde in 1994 het woord mediwiet in de Nederlandse taal en is voorzitter van de Stichting Mediwiet.
Mellowyellow2-e1311673640656Wernard Bruining is een echte wietpionier. Ook nu is hij weer aan het pionieren. Met medicinale wietolie. Bruining (63) noemt cannabis het ideale volksmedicijn en is ervan overtuigd dat wiet de wereld kan verbeteren en levens kan redden. Toen hij op de gemeentelijke kweekschool in Amsterdam zat, kwam hij zelf voor het eerst in contact met cannabis. Hij wilde onderwijzer worden en ging braaf naar school. Maar toen hij in het kantoor van de ASVA (Amsterdamse studenten vereniging aan de Weesperstraat), om de hoek van zijn school leerde blowen was het onmiddellijk afgelopen met zijn carrière als leraar. Het heilige kruid zette hem aan het denken.

Industriële Hennep
Wernard pleit tegenwoordig voor een nieuwe kijk op industriële Hennep met een laag THC gehalte onder de kreet “HEMP4FUTURE”. Hij ziet industriële hennep als het ideale basis gewas voor de milieu vriendelijke, groene maatschappij van morgen. Hennep is het ideale vierde gewas waar de Nederlandse en Europese landbouw al zo lang naar op zoek zijn. Hennep kan in ieder klimaat geteeld worden, óók op gronden die normaliter te arm, te droog of juist te nat zijn voor reguliere landbouwgewassen. Industriële hennep is dus géén concurrent voor reguliere voeding gewassen. De teelt van Hennep vergt géén kunstmest, insecticiden of onkruidbestrijders. De lange wortels maken het gewas minder gevoelig voor droogte, ze maken de grond luchtiger en voorkomen erosie. Omdat het blad na de oogst achterblijft en zo het land weer bemest, heeft het gewas geen dure, milieu IMG_7887vervuilende kunstmest nodig.
Hennepolie kan dienen als basis voor eindeloos te produceren schone biobrandstof voor het verkeer, biologisch afbreekbaar plastic, hoogwaardige cosmetica en als voeding supplement dat alle essentiële aminozuren bevat die een mens nodig heeft om gezond te blijven. De vezel kan gebruikt worden voor de productie van hoogwaardige kleding en zo de zéér milieu onvriendelijke teelt van katoen deels vervangen. Hennep vezel kan gebruikt worden voor de productie van isolatiemateriaal, of de productie van papier, wat het alsmaar kappen van bossen overbodig maakt. De houtsnippers of scheven kunnen gebruikt worden voor spaanplaat, maar ook als duurzame biomassa in verbrandingsovens. Hennep is de grootste consument van Co2 per hectare en als brandstof onderdeel van een gesloten Co2 kringloop. In warme landen en met name de derde wereld kan meerdere malen per jaar, iedere 90 dagen, een hoogwaardig product geoogst worden zonder dat daarvoor kunstmest en dure machines nodig zijn. De overblijvende houtsnippers kunnen gebruikt worden als brandstof en zo het kappen van bomen lokaal voorkomen. En zo zijn er legio mogelijkheden voor een haalbare duurzamere toekomst.

Dure gezondheidszorg
De kosten van de gezondheid rijzen de pan uit. Het is zaak de mensen te leren zichzelf te helpen zodat ze minder zorg nodig hebben. Wernard heeft met wiet-olie een methode ontwikkeld om cannabis als medicijn te gebruiken zonder dat je er high van wordt.
Hij leerde dat medicijnen slechts bij 50% van een populatie goed werken, bij de overige 50% werken ze minder tot helemaal niet! Als je hoort bij de 25% bij wie het niet werkt ben je de klos! Deze mensen gaan op zoek naar alternatieven zoals homeopathie, accupunctuur of desnoods cannabis. Ook met wietolie merkte hij dat dit bij 25% van de lite_burnmensen niet goed werkt. Diegenen bij wie het wel goed werkte begon hij te interviewen en hun ervaringen vast te leggen en te publiceren met tekst en beeld.
Bijna wekelijks ontdekte hij nieuwe toepassingsmogelijkheden en bedacht dat mediwietolie een belangrijke aanvulling kan vormen op bestaande medicinale technieken. Mediwietolie kan mensen zich beter doen voelen, het is een ideaal zelfzorgmiddel en dat kunnen we goed gebruiken in een tijd waarin reguliere medische zorg steeds gecompliceerder, steeds duurder en op den duur onbetaalbaar wordt. De beste manier om mensen te helpen is ervoor te zorgen dat ze die dure reguliere medische hulp zo min mogelijk nodig hebben, door hen te leren beter voor zichzelf te zorgen.
Gezondheidszorg wordt het grote probleem van de toekomst dat de huidige Euro crisis in de schaduw zal stellen. Het doel van stichting mediwiet is om de mensen te leren zichzelf te helpen zodat zij dure gezondheidszorg alleen in noodgevallen nodig hebben. Zelfredzaamheid is immers het toverwoord van de toekomst.

9789081835206Helende Hennep Olie
Wiet-olie is niet een echt medicijn, maar geeft in de meeste gevallen wel direct verlichting.
Wernard past dit via zijn stichting Mediwiet toe bij mensen die lijden aan o.a.:

·     slapeloosheid
·     chronische pijn
·     epilepsie
·     hoofdpijn, migraine
·     Ehlers Danloss
·     Glaucoom
·     Lyme
·     MS
·     Fybromyalgie
·     Parkinson
·     Reuma
·     Kanker en nog veel meer ziektebeelden.

Helende HennepBoeken Wernard Bruining
Wernard heeft 2 boeken geschreven: “Mediwietolie, verschenen in mei 2011” en “Helende Hennep”, verschenen in mei 2014. Beide boeken bestaan uit 2 delen. Het ene deel bevat vele interviews met patiënten over de positieve resultaten na het gebruik van helende hennepolie. Het andere deel bevat uitgebreide informatie over hennep, marihuana en medicinale cannabis olie. In het nieuwste boek kun je ook lezen hoe het verbod op cannabis volledig onterecht tot stand is gekomen. Daarbij leggen beide boeken uit hoe je op een snelle, eenvoudige en goedkope wijze zelf je eigen medicinale olie kunt maken.

Bekijk deze filmpjes van patiënten met kanker

Video Interview

Video Mediwiet

Met mediwietolie kan iedereen cannabis medicinaal gebruiken zonder high te hoeven worden.
Op deze avond krijg je informatie over het zelf maken van wietolie, de geschiedenis van het verbod op cannabis en de mogelijkheden van industriële hennep als ideaal basis gewas voor een écht groene toekomst. Er worden een aantal met wietolie behandelde ziektebeelden besproken.

Zie ook de website: www.stichtingmediwiet.nl

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Wernard Bruining”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. Consumpties zijn niet inbegrepen. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

Sundancer, Stralend Gezond
Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sundancer, die deze avond met een stand aanwezig zullen zijn. U kunt hier een uitgebreid assortiment aan gezondheidsproducten vinden. www.sundancer.nl.

Knipsel

Programma
19.00 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.00 uur: pauze
21.30 uur: lezing deel II
22.30 uur: borrel en gelegenheid om Wernard Bruining persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

het-turfschip-wLocatie
Het Turfschip in Etten-Leur, 10 minuten van Breda. Ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.
Adres: (midden in het Nederlandse Graancirkelgebied)
Schipperstraat 2
4871 KK Etten-Leur
Voor de bereikbaarheid, klik hier.

Let op, dit is een andere locatie dan waar de andere evenementen van Sky High Creations plaatsvinden. Voor meer informatie over deze locatie klik hier.

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.