Woensdag 20 maart 2013, Nancy Polet: “Het Glastonbury van Dion Fortune”

Afbeelding2Sinds 1995 bezoekt Nancy Polet jaarlijks Glastonbury, oftewel Avalon.

Glastonbury is een toeristisch marktplaatsje, het stadje van het fysieke, het aardse en het materiële. Bekende plekken in Glastonbury zijn de Tor, de Abbey en de 2 bronnen, de Chalice Well en de White Spring.

Maar in Glastonbury is de sluier dun en kunnen we zo nu Afbeelding1en dan een kijkje nemen in Avalon. Dit is de onzichtbare wereld, de spirituele wereld, de magische en heidense wereld van godinnen, Merlijn, Arthur, de heilige graal en Morgan le Fay.

Als je Glastonbury eenmaal hebt bezocht laat het je niet meer los. Het is alsof de plek je terug roept.

Na een mystieke ervaring in 2010 onderaan de Tor kwam Nancy op het spoor van trancemedium, priesteres en magiër Dion Fortune. heuvel webDion Fortune leefde van 1890 tot 1946 en woonde de laatste 20 jaar van haar leven in Glastonbury. Rond de jaren 20 kreeg ze visioenen van verlichte opgevaren meesters, werd lid van de Golden Dawn en ging zich vele vorige levens herinneren. Daarna richtte ze in Glastonbury haar eigen esoterische organisatie op, de Fraternity of the Inner Light. Dit was en is nog steeds een mysterieschool binnen de westerse esoterische traditie.

Afbeelding7Met behulp van de krachten die nog steeds aanwezig zijn op de Tor en bij de bronnen ontwikkelde ze haar mediumschap en kreeg ze essentiële esoterische informatie door. Daarnaast creëerde ze rituelen die een bevrijdende werking hebben gehad op het collectieve onderbewustzijn van de mens.

Het was Dions doel om magie net zo beschikbaar te maken als elektriciteit. Ze had de moed om in donkere hoeken van Afbeelding9ons onderbewustzijn te kijken en vocht heel haar leven tegen het kwaad.

Haar motto was: “I desire to know in order to serve”.

Ze produceerde vele occulte boeken, waaronder romans. Door haar grote esoterische kennis en heldere no-nonsense benadering, was ze een van meest toegankelijke occultisten van de 20e eeuw. Bij gevoelige personen hebben haar romans hetzelfde effect als een Drituele inwijding.

Nancy zal tijdens haar lezing laten zien welke krachten nog steeds aanwezig zijn in Glastonbury en welke rol Dion Fortune daarin heeft gespeeld.

Wie is Nancy Polet? Lees hier verder.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

Programma

19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
21.00 uur: pauze
21.30 uur: lezing deel II
22.30 uur: borrel

Locatie

Galerie Beelden Bij Beljon
West-Voorstraat 24
3262 JP  Oud-Beijerland
Zie kaart.

Nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.