Woensdag 16 april 2014, Ewald Wagenaar: “Overgave aan de Spirit”

Ewald WagenaarEwald Wagenaar (1961) studeerde taal- en letterkunde in Groningen en is hoofdredacteur en uitgever van Koorddanser. Daarnaast is hij onafhankelijk docent, adviseur en schrijver. Hij studeert ruim 35 jaar op de onderwerpen bewustwording en spirituele tradities. Hij schreef hier diverse artikelen over in Koorddanser en voor andere media.

Koorddanser is een maandelijks (11 x per jaar) agendamagazine voor wie actief op zoek is naar informatie op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke groei. Het blad wil voor hen een wijze en betrokken gids zijn.
Ewald Wagenaar geeft lezingen, verzorgt workshops en cursussen en is mede-initiatiefnemer voor de jaarlijkse beurs Spirit Expo en de Alles is Liefde Dag. Zijn doel is: mensen bewust te maken van hun situatie om veranderingen te realiseren.

Afbeelding1Lezing “Overgave aan de spirit”
Hoeveel ‘leiding’ kunnen mensen ervaren? Engelen en aartsengelen zijn in de geest beschikbaar. Ook deva’s, orb’s, graancirkels en tal van andere intelligenties zijn beschikbaar. Contact ermee maken tilt het menselijk bewustzijn naar een hoger niveau. Gekeken wordt naar wat dit contact kan versterken en vergroten en welke voorwaarden ervoor gelden. Als het bewustzijn zich verruimt, ga je meer zien. En vooral als je oordeelloos en open blijft waarnemen kan je nieuwe ‘dingen’ gaan zien. Neem maar afscheid van je eigen beperkte standpunt. Een nieuwe werkelijkheid kan zich aandienen.
Ewald zal tijdens de lezing enkele visies op het bewustzijn behandelen en een uitstapje maken naar wat verlichting nu precies is. Volgens Ewald is de laatste hindernis in het spirituele proces naar verlichting: loskomen van je ik-plek en standpuntloos zijn. Dan is er sprake van eindeloze openheid. Niets kan je meer blij of ongelukkig maken. Het gaat om een soort geluk dat voorbij gelukkig of ongelukkig zijn is. Dat is de eerste fase van wat velen verlichting noemen.

07Het tweede deel van deze interactieve avond staat in het teken van een geleide meditatie op een kunstwerk met de aartsengel Michael. Hiermee laat iedere deelnemer de essentie van deze aartsengel in het eigen bewustzijn en hart komen. Dit kan een persoonlijke uitwerking hebben en tot nadenken stemmende innerlijke beelden leiden.
Na de meditatie worden in kleine groepjes ervaringen van de meditatie uitgewisseld en kunnen deelnemers bespreken wat de eigen beelden te vertellen hebben.

orb 2Citaat van Ewald uit Koorddanser van maart 2014
“Wat is bewustzijn? Het bewustzijn is kort door de bocht gezegd het vermogen tot kennen. De oude kabbalisten en tal van mystieke stromingen zijn het in grote lijnen met elkaar eens: de reden voor het universum is zeer waarschijnlijk dat God zichzelf wilde kennen. Vandaar de diversificatie van God in het ene en het andere, man en vrouw, links en rechts, zwart en wit, yin en yang. Niet omdat dit ene goddelijke Zijn eigenlijk twee is, maar omdat het zich opsplitst om naar zichzelf te kunnen kijken.
Wat betekent dat voor mij persoonlijk? Dat ik me bewust ben dat ik in de ogen van ieder God zie. Dat de ander God is die naar mij kijkt. Dat mijn ervaring ten diepste jouw ervaring is. Dat jouw ervaring onze ervaring vormt. Samen zijn we de Ik Ben. Samen zijn we al-één.”

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs
€ 20,–. Consumpties zijn inbegrepen. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon te Oud-Beijerland.

Programma: 

19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing “Overgave aan de spirit”
21.00 uur: pauze
21.30 uur: geleide meditatie
22.00 uur: uitwisseling
22.30 uur: borrel

Locatie

Galerie Beelden Bij Beljon
West-Voorstraat 24
3262 JP  Oud-Beijerland
Zie kaart.

Nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.