Standhouders

standTijdens het symposium bevindt zich in de foyer van Het Turfschip een aantal stands met boeken, posters, tijdschriften en allerlei andere interessante informatie en graancirkel memorabilia. In deze ruimte zijn ook koffie, thee, lunch en borrel (vanaf 18.30 uur) verkrijgbaar tegen een redelijke vergoeding.
Hieronder volgt een overzicht met achtergrond van de standhouders.

HermanHerman Hegge, Frontierworld
Herman Hegge (1961) is opgegroeid in een boerderij op het platteland van Groningen en heeft zijn opleiding genoten aan de Landbouwhogeschool in de gelijknamige stad. Vervolgens werkte hij jarenlang voor een bedrijf in de ICT-sector. Begin jaren 90 kwam hij in aanraking met het fenomeen graancirkels. Omdat hij een vliegbrevet had, was hij in staat de eerste Nederlandse formaties vanuit de lucht vast te leggen.
Het jaar 1995 was een druk jaar voor Herman. Samen met Michael Hesemann schreef hij het boek: “Boodschappen uit de kosmos, het mysterie van graancirkels en andere fenomenen in het veld” (niet meer verkrijgbaar). In 1995 richtte hij de Frontier Sciences Foundation op, onder welke naam hij meerdere zeer interessante Frontier Symposia in Krasnapolsky heeft georganiseerd, over diverse grenswetenschappelijke onderwerpen. FR204-001-1Deze naam is nu veranderd in Frontier World. Tegelijkertijd bracht hij het grensverleggende Frontier 2000 uit, beter bekend
als Frontier Magazine. Dit blad is onlangs overgegaan in Frontier Life (vernieuwend en eigenwijs gezond) met daarin de bijlage Frontier Classic (grensverleggend periodiek). Ondertussen had hij ook zijn eigen ICT-bedrijf Interbizz gestart.
Maar 1995 was ook het jaar dat hij het Centre for Crop Cicle Studies Nederland oprichtte (Nu Graancirkelwerkgroep Nederlanden) waar hij jarenlang voorzitter van was en nog steeds actief lid van is. Herman heeft in de loop der jaren vele Nederlandse en Engelse graancirkels bezocht.
Het 20-jarig bestaan van “zijn” Graancirkelwerkgroep is de aanleiding voor het huidige symposium “Graancirkels, 20 jaar verder”.
Eind 2002 opende hij zijn eigen Frontier Bookshop in Amsterdam. Vanaf 21 maart 2015 bevindt deze winkel zich onder de naam Frontier World in de Marnixsraat in Amsterdam. Onder de naam Frontier Publishing gaf hij vele boeken uit.
Voor meer informatie: www.frontierworld.nl

Sjaak DamenSjaak Damen
Sjaak Damen (1961) is een landbouwer met bovennatuurlijke gaven, die als geen ander kan uitleggen hoe het gewas zich gedraagt na zaaien, bewerken en oogsten. Sjaak maakt een helder onderscheid tussen echte anomalieën (afwijkingen) en veronderstelde afwijkingen in het gewas in graancirkels.
Naast zijn werk als agrariër spreekt zijn wetenschappelijk graancirkel-onderzoek tot de verbeelding.
Vanaf 2007 heeft Sjaak allerlei proeven genomen, laboratorium-technisch en wetenschappelijk verantwoord, waarbij een aantal karaktereigenschappen is proefveldenonderzocht van opnieuw geplante zaden uit vorige jaren, zoals val-getal, kiemsnelheid en eiwitgehalte. Zaden die in een magnetisch veld hebben gelegen laten een afwijkend groeipatroon zien.
Niet alleen is  een aantal graancirkels als ‘hoax’ aangemerkt, maar ook is een nieuw tarwe-ras met turbo-aren (een derde langer) ontwikkeld. Een zogenoemd 2,45 GHz-magnetron onderzoek heeft laten zien dat straling allerlei gen–veranderingen teweegbrengt. Sjaak heeft hiervoor jarenlang monnikenwerk verricht en alle samples achter glasplaten geplaatst. Andere landbouwers en ook het CZAV (Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging) zijn geïnteresseerd.
IMG_7047Daarnaast heeft hij wonderbaarlijke ervaringen beleefd de afgelopen jaren.
Het prikkelende feitenrelaas over zijn letterlijke ontmoetingen met ‘Opa-Oma-graancirkelmakers’  weerspiegelen zijn geestelijke gaven van helderhorendheid en helderziendheid. ‘Opa-Oma’ manifesteren zich vaak in fysieke zin, maar zoeken ook contact met Sjaak vanuit Gene Zijde dan wel een andere dimensie via dromen, typopdrachten, telefoon, internet en tv. Zij beschouwen hem als hun zoon.
Naar aanleiding van dit alles is in samenwerking met Aad van der Hout (zie hieronder) in mei 2014 het boek “Wekelijkheid of fictie” verschenen. In dit boek IMG_7786wordt een uitgebreid en onderbouwd onderscheid in verschillende soorten graancirkels gemaakt. Maar het boek is vooral een indringende oproep aan de aardse samenleving om ons destructieve gedrag aan banden te leggen. Met parallelle ervaringen van ‘Opa-Oma-graancirkelmakers’ aan gene zijde in vroeger tijden.
Vervolgens kreeg Sjaak, naast de contacten met ‘Opa-Oma’ ook vergelijkbare contacten met een ‘jonge vrouw’. Zijn tweede boek “Kosmische levenslessen” (met Aad van der Hout opnieuw als co-auteur) verscheen in december 2014. Het kan beschouwd worden als een vervolg en bevat diepere lessen. Dit boek bevat een boodschap van grote innerlijke en praktische betekenis, gelardeerd met de nodige humor. Het boek is een middel om hun missie van bewustwording van de mensheid door te geven. Wij moeten leren ‘out-of-the-box te denken!
Lees hier het artikel over Sjaak in de Steenbergsebode van 25 februari 2015.

Aad van den HoutAad van der Hout
Aad van der Hout (1941) heeft  een aantal jaren in het bedrijfsleven (Philips, Akzo Pharma) gewerkt in produktieplanning en informatisering.  Vervolgens is hij bij de Gemeente Tilburg gedurende 25 jaar in diverse functies werkzaam geweest, zoals Organisatie-adviseur (afdeling P&O ), Coördinator mondiale bewustwording + secr. Adviesraad Mondiale Bewustwording (ontwikkelingssamenwerking en vredesvraagstukken op gemeentelijk niveau) en Beleidsadviseur gemeentebestuur (sociale vraagstukken). In diezelfde tijd was hij actief op het gebied van de Medezeggenschap (voorzitter Ondernemingsraad Welzijndienst en Vertrouwenscomissie).
Aad heeft een brede esoterische belangstelling  en verkreeg inzicht en spirituele betrokkenheid via bestudering van meerdere geestelijke stromingen. Ook was hij in voorgaande jaren actief op het gebied van geweldloosheid (SVAG).
Sinds 1980 is hij speciaal geïnteresseerd in het gedachtegoed van de mediamieke schrijver en schilder Jozef Rulof (1898-1952) en leidt hij sinds 2001 een gelijknamige Studiegroep.
Hij is auteur van de volgende boeken: “Een perspectief zonder weerga” (2003), “Christus’ bewustzijn in kosmisch perspectief” (2007) en “Verankering van het Christus’ bewustzijn” (2009). Voor meer info: www.eenperspectiefzonderweerga.nl (2010)
Aad heeft al jaren belangstelling voor het fenomeen graancirkels en heeft er daarom ook vele bezocht. De ontmoeting met Sjaak damen – geïnitieerd door de graancirkelmakers – heeft  geresulteerd in het co-auteurschap van de boeken:”Werkelijkheid of fictie” (mei 2014) en “Kosmische levenslessen” (december 2014).

piet en rineke in wouwSundancer – Stralend gezond
Sundancer, stralend gezond reikt u een helpende hand om uw gezondheid (weer) in eigen hand te nemen. Sundancer wordt gerund door Rineke van den Berg en Piet Kukler.
Door het organiseren van Gezond Verstand Avonden, lezingen, workshops en therapeutische checkup experience days door Nederland en België, prikkelen zij hun klanten om hun gezondheid (weer) in eigen hand te nemen en te laten checken hoe de gezondheid er bij staat,
Zij laten zien dat voeding één van de meest waardevolle medicijnen kan zijn en dat het allemaal veel eenvoudiger is dan we eerste instantie denken. Je hoeft namelijk niet ziek te zijn om beter te worden!
Graag testen zij u op Chinese en Ayurvedische wijze en kijken met een holistische blik naar het geheel. Niets is afgescheiden, lichaam en geest zijn één.
Met gezond verstand adviseren zij op een eenvoudige maar doelgerichte wijze.
Zij adviseren u graag!
Tijdens het graancirkelsymposium biedt Sundancer het mooiste flower of life glaswerk aan met 10% korting! Dit prachtige glaswerk wordt met de mond geblazen.
Voor meer info: www.sundancer.nl

Albert  en Joke de Louw: Spiegelbeeld Magazine
Albert en Joke de Louw geven al 21 jaar het tijdschrift Spiegelbeeld Magazine uit dat zich richt op wetenschap, gezondheid, maatschappij en bewustwording. Vorig jaar vierden zij hun 20 jarig jubilieum met het Spiegelbeeld Congres in het Evoluon.
Voor meer info: www.spiegelbeeld.nl
63414_476008133620_306083_n

annemiek en janetJanet Ossebaard: Third Circle
Voor meer info over Janet Ossebaard, zie de sprekerspagina

Annemieke Witteveen
Voor meer info over Annemieke Witteveen, zie de sprekerspagina