Zaterdag 20 maart 2021, “De route naar vrijheid, lokaal zelfbestuur instellen” lezing door Fred Teunissen (Via Zoom)

Helaas kunnen we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aannemen dat op 20 maart a.s  live bijeenkomsten nog niet zijn toegestaan. Daarom hebben wij ervoor gekozen om deze lezing toch via zoom aan te bieden.

“De hele samenleving beweegt in hoog tempo naar een point of no return: of je capituleert en laat je vaccineren, of je weigert en wordt van allerlei voorzieningen buitengesloten” (Fred Teunissen).

De wereld is inderdaad anders dan dat we gewend zijn en het ziet ernaar uit dat er nog meer gaat veranderen. Dat hoeft niet allemaal zo erg te zijn. Er was tenslotte veel mis met de wereld de laatste jaren. Maar sommige dingen zijn wel heel kwalijk en daar moeten wij samen een werkbare en leefbare oplossing voor vinden. Volgens Fred Teunissen moeten we uit het systeem stappen en een aantal voorzieningen op eigen kracht in stand houden. Terugkeren naar de menselijke maat, kleinschaligheid, gebruik maken van lokale netwerken etc. zoals bijvoorbeeld het volgende:

* onze eigen voedselvoorziening organiseren, samen met biologische boeren
* diensten onderling ruilen zonder tussenkomst van geld of met eigen alternatieve valuta werken
* samen-huizen. Veel mensen wonen in veel te dure lucht. Daarmee bedoel ik: teveel ruimte voor te weinig mensen. Dus schik in. Al is het maar voor enkele jaren. Verkoop je huis, trek in bij de buren en deel het voordeel.
* onze eigen eerstelijns gezondheidszorg organiseren
* zelf transportdiensten opzetten (taxi service voor de buurt)
* onze soevereiniteit terugnemen van de staat
* wat we over hebben (geld, grond, woonruimte, materialen, machines, kennis, vervoermiddelen) delen met gelijkgestemden
* centra voor spirituele beoefening inrichten en verdedigen tegen repressie
Enzovoort.

De weg waarlangs al deze voorzieningen kunnen worden opgebouwd is decentraal. Het kan het beste met kleine intentiegestuurde groepen van mensen die goed naar elkaars behoeften luisteren, elkaar door dik en dun steunen en met soortgelijke groepen verbindingen onderhouden.

De voordracht die Fred Teunissen op 20 maart zal geven ligt allerminst vast. De ontwikkelingen in de wereld gaan zo snel dat we nu onmogelijk een vast kader kunnen aangeven. De lezing zal aansluiten bij de actualiteit en gedreven zijn vanuit zijn eigen ideologie waarvan de opsomming hierboven een exponent is. In de middag zal veel ruimte worden genomen voor het stellen van vragen en discussie. We moeten de nieuwe wereld immers samen gaan vormgeven. Fred Teunissen geeft een aftrap. 

Fred Teunissen
Fred Teunissen (1952) schrijft al een halve eeuw ‘voor de verandering’. Hij nam in de jaren ’60 als activist deel aan de democratiseringsbeweging van scholieren en studenten en sloot zich tijdens zijn opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht (lichting 1974) aan bij een linksradicale politieke beweging.
Na het uiteenvallen daarvan, medio jaren ’80, volgden tien jaren van logistieke en managementfuncties in het bedrijfsleven.
In de tweede helft van de jaren ’90 werd de journalistiek weer Freds hoofdberoep. Aanvankelijk in loondienst, maar sinds 2003 als zelfstandige.
In 2012 richtte hij samen met zijn vriend en compagnon Ed Lute uitgeverij Trophonios Publishing op. In 2017 verschijnt van zijn hand het boek “Hemel onder vuur” waarin hij de ins en outs van het verschijnsel chemtrails beschrijft.
Fred is vader van drie dochters (Adrienne, Nadine en Stéphanie) en woont in Wilp
Meer informatie over Fred Teunissen is te vinden op: www.fredteunissen.nl, www.trophonios.nl.

Fred blogt op www.transitieweb.nl

Programma
19.40 uur: Opening wachtkamer
20.00 uur: Aanvang lezing
21.30 uur: Discussie en vragen stellen
22.00 uur: Einde lezing (eindtijd is indicatief)

Aanmelden
Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Route naar vrijheid”. De kosten bedragen € 15,– per persoon in de voorverkoop. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 15,– pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A). Na de betaling ontvang je bijtijds de link naar de Zoom-sessie.

Nieuwsbrief
Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.