Woensdag 14 december 2011: Klaas van Egmond

Een vorm van beschaving

 

In de aanloop naar 2012 zien we het elke dag om ons heen. De milieucrisis, financiële crisis en sociale crisis. Hoe heeft het zover kunnen komen, maar belangrijker, hoe lossen we dit op?

Klaas van Egmond is hoogleraar Milieukunde en adviseur van het kabinet, maar beschikt ook over een enorme kennis op het gebied van spiritualiteit en grenswetenschappen. Hij heeft zijn kennis gecombineerd in zijn boek “Een vorm van beschaving”. In dit boek legt hij uit dat het mogelijk is om de crisis te overstijgen. Terugkijkend op de afgelopen 2000 jaar blijken onze samenlevingsvormen herhaaldelijk een reactie te zijn op de vorige. Deze cyclische beweging moet doorbroken worden. Hierbij zijn vereenvoudiging van onze samenleving, overbrugging van tegenstellingen en duurzaamheid sleutelbegrippen.

Maar de wereld kan niet veranderen als de mens niet verandert. De mens moet zich ervan bewust worden dat hij in een geestelijke en materiële wereld leeft. De mens moet zichzelf gaan worden.

Lees hier wat Klaas er zelf over zegt of kijk voor meer informatie op www.klaasvanegmond.nl.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

Programma

19.30 uur: ontvangst
20.00 uur: lezing deel I
20.45 uur: pauze
21.00 uur: lezing deel II
22.00 uur: borrel

Locatie

Galerie Beelden Bij Beljon
West-Voorstraat 24
3262 JP  Oud-Beijerland
Zie kaart.

Nieuwsbrief

Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.