Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Zaterdag 21 mei 2016, Lezing, Peter Vereecke “Alice in wonderland: een kritische en wetens-gierige doorschouwing van het wereldtoneel”

  PeterOp zaterdag 21 mei 2016 zal Peter Vereecke, Vlaanderens bekendste complotdenker, de lezing “Alice in wonderland” geven. In het eerste deel ontleedt hij wat de werkelijke toedracht is van vier mega gebeurtenissen: 9/11, de moord op JFK, het Apollo-maanproject en de ondergang van de Titanic. Na de pauze probeert hij de elite te ontsluieren die niet alleen hierachter zit maar de touwtjes van de wereld in handen heeft : wie zijn ze, hoe zijn ze, wat willen ze, hoe doen ze het en welke bewijzen zijn hiervoor ?

  twintowHet leven van Peter Arthur Maria; van de familie Vereecke begon op 26 februari 1956 te Sleidinge. Hij ging naar de middelbare school in Eeklo en studeerde klassieke talen in Gent. Hij huwde, kreeg twee kinderen, was eerst leraar Latijn maar nam toen het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Peter raakte geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de Evergemse gemeentepolitiek, o.a. als burgemeester.

  Rond de millenniumwissel begon Peter Vereecke zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij veel boeken, ging naar talloze lezingen en ondernam een aantal reizen.

  JFK-2_0In 2008 vatte Peter zijn nieuwe inzichten samen in een monoloog “Moeder, waarom leven wij?”, waarvan hij een twintigtal opvoeringen mocht doen. Hij begon met een bewustzijnsbeweging Diogenes en een jaar later met een burgerbeweging Belfort-Group. Ook werd hij bestuurslid van de Filosofische Kring van Lokeren.

  Sinds begin 2014 woont Peter in Sugny (Vresse-sur-Semois) nabij Bouillon en de Franse grens samen met zijn levensgezellin Chantal Deleu. Ze hebben er een massief houten huis gebouwd, “Entre Les Chemins”, waar ze graag gasten ontvangen in hun B & B.

  film-2381-aeroLange tijd had Peter dus een heel normaal leven, maar de afgelopen tien jaar is hierin een verandering gekomen van 180 graden. Hij kon niet anders omdat zijn visie
  op de wereld, de mens, de kosmos en het leven zo fundamenteel veranderde.

  Het is zijn diepe overtuiging geworden dat we een heel speciale tijd mee-maken met – alle ogenschijnlijke chaos ten spijt – enorme uitdagingen en mogelijkheden tot wezenlijke veranderingen ten goede.

  Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde Peter een aantal presentaties over allerlei onderwerpen, waarbij het telkens zijn ambitie is de interesse van de mensen te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie.

  Titanic vierkantDe basisdrijfveer om deze presentatie (Het complotdenken) te maken, is dat Peter het beu is dat mensen zoals hij telkens weer weggewuifd worden als geestelijke gestoorde weirdo’s. Peter heeft de ervaring dat zijn betoog niet alleen aanslaat bij zij die nog slapen, maar ook bij hen die al behoorlijk wakker zijn.

  Om Peter Vereecke beter te leren kennen kun je kijken naar dit interview, dat in zijn huis “Entre les Chemins” in België werd opgenomen.
  Knipsel2

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Peter Vereecke persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Peter Vereecke”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Zaterdag 16 april 2016, Maurits Prins, “Het bedrog van Rome”
  voorkant boekAlle wegen leiden naar Rome
  ‘Alle wegen leiden naar Rome’, zo luidt een oud gezegde, waarschijnlijk omdat deze stad vele eeuwen lang als centrum fungeerde van het politieke, religieuze en filosofische beleven. Want hoe je het ook wendt of keert, waar je ook gaat of staat en in welk onderzoek dan ook, altijd weer word je de geestelijke en wereldlijke macht gewaar van een stad die staat aan de bakermat van een religieus systeem dat onze wereld heeft gevormd en dat al eeuwen lang fungeert als een ‘mannenclub van macht’, roerend met scherp geklauwde vingers in de pap van menig regering, van menig universiteit en onderzoeksinstelling en zelfs van menig militair apparaat.
  Waar alles onderhevig lijkt te zijn aan universele wetten van afwisseling van groei en verval, duidelijk zichtbaar in de opkomst en ondergang van om het even welk keizerrijk dan ook, lijkt ook de ‘Heilige Stoel’ niet meer helemaal waterpas te staan, noch aardschokbestendig. We leven in een tijd waarin volop getornd word aan oude waarheden en waarin de meest gerespecteerde instituten veel geld en moeite kwijt zijn aan futiele pogingen om de steeds duidelijker zichtbare scheuren in hun blazoen op te lappen. De Kerk van Rome ontsnapt niet aan de seizoenen van de wereld; ze lijkt duidelijk te zijn aangeland in haar herfst en kampt met immer groeiende aantallen ‘afvalligen’.
  Dit bijzondere boek is geschreven door zo een afvallige, een man die van jongs af aan een intense en intieme verbinding heeft gehad met alle dogma’s, leerstellingen, doelstellingen en zelfs seksuele aberraties, die dit overjarige instituut kenschetsen. Een man die tijdens zijn leven en in zijn vorige levens herhaalde malen belangrijke functies in dit religieuze machtsbolwerk heeft vervuld en van dichtbij heeft meegemaakt hoe ‘de vork in de steel zit’.
  Middels zijn talenten voor doortastend wetenschappelijk onderzoek schetst Maurits Prins zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter de façades en onthult hij de ware oorsprong en bestaansredenen van het katholicisme, dat zo lang zijn eigen leven heeft gevormd en …vervormd.

  Een indringend relaas, geschreven in begrijpelijke taal, dat menig heilig huisje omver haalt, maar ook wijst op de vele goede en mooie dingen die tot stand zijn gebracht door talloze hardwerkende en goed bedoelende christenen met het hart op de juiste plaats.

  foto Maurits vierkant smallMaurits Prins
  Maurits Prins is Jungiaans psycholoog, para psycholoog en filosoof. Hij heeft ruim 40 jaar een psychologische praktijk gevoerd. Zijn grootste kracht en ambitie was het beste uit een mens naar boven te halen. Zijn onderzoek naar de Rooms Katholieke Kerk werd  zijn levens werk, omdat de leugen voor hem een onverkwikkelijk  gegeven was. Hij werd in een katholiek gezin geboren, ging als bijna 18 jarige naar een klooster en verliet dat convent weer vijf jaar later, om vervolgens de kerk officieel de rug toe te keren.

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Bedrog van Rome”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Dat is inclusief 1 consumptiemunt voor koffie of thee. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Maurits Prins persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  IMG_6417Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Donderdag 7 april 2016, Janneke Monshouwer: “Ander Nieuws, Wat het journaal niet uitzond”

  IMG_3667 Janneke op pier-PORTRET web 150Janneke Monshouwer
  Janneke werkte 30 jaar bij de Nederlandse TV onder meer bij het Journaal. Het boek “Ander Nieuws, Wat het Journaal niet uitzond” is de uitkomst van terugkijken op de wereldgebeurtenissen, een zoektocht naar werkelijke feiten achter het wereldnieuws dat we dagelijks voorgeschoteld krijgen. In het boek staat hoe zaken worden verdraaid, waarom, voor en door wie. Het is een geschiedenisboek, maar dan van een hele andere aard dan de volledig verdraaide feiten uit de bestaande geschiedschrijving. Janneke beschrijft o.a. de slavenhandel, burgerrechten, moord op Kennedy, pedofilie, Skull & Bones, CIA-operaties, Vietnamoorlog, Agent Orange, BCCI Crimibank, Safari-club, Indonesië en Suriname, 11 september en de gevolgen, Oekraïne, boek 150I.S. etc. Dit is een kleine greep eruit. Meer informatie: www.andernieuws.eu

  Deze lezing gaat over massa-manipulatie door de geschiedenis heen, tot het probleem van nu in het Midden Oosten en de vluchtelingenstroom. Het boek is in de zaal te koop en ook via de website www.andernieuws.eu

  Muzikale omlijsting
  nico 111De lezing van Janneke Monshouwer wordt kort muzikaal omlijst.door zanger en toetsenist Nico Contini. Hij zingt bekende songs, maar creëert ook eigen muziek, zoals Moonlight Bridge, een reis in het leven na de dood. www.nicocontini.nl

  Daarnaast heeft Nico de website www.eennieuwewereld.eu in het leven geroepen. Deze site gaat over vreemde zaken in het bank- en politieke systeem, die dringend een drastische verandering behoeven.

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Ander nieuws”. De kosten bedragen € 20,– per persoon inclusief consumpties. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 20,– overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Janneke Monshouwer persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Kerkje2_contactLocatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis. Let op, in de straat voor de deur is parkeren alleen voor vergunninghouders toegestaan.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.

 • Zaterdag 19 maart 2016, Primeur! Bert Janssen: “Graancirkels, 22 jaar, 7 dagen per week”

  De 58956_595005143844374_1537333149_nprimeur van de laatste lezing die Bert Janssen zal geven over graancirkels. Na 22 jaar 7 dagen per week met graancirkels bezig te zijn geweest vind hij het genoeg. Dit is het complete overzicht van zijn avontuur met een verrassende ontknoping.

  In 1994 maakt Bert Janssen op een zeer bijzondere manier kennis met graancirkels. Het voorval overrompelt hem. In 1995 reist hij voor het eerst naar Engeland om het fenomeen te bestuderen en sindsdien is hij iedere zomer in Engeland te vinden. In al die jaren heeft Bert Janssen ieder aspect van graancirkels beleefd en doorleefd. De verwondering, de analyses, de geometrie, de synchroniciteiten, lichtballen, orbs en andere entiteiten.Westwoods 2008

  Nu, na 22 jaar, is de tijd aangebroken voor een allesomvattende samenvatting. De krenten uit de pap. Het kaf van het koren gescheiden. Wat heeft het hem gebracht? Wat heeft hij gezien? Wat heeft hij geleerd? Hoe is de situatie nu? Waar staat hij en waar staat het fenomeen? Wat heb je aan graancirkels? Wat kun je ermee?

  Bereid je voor op een overdonderend verhaal, vol met wetenswaardigheden en wijsheden, gedragen door actie en avontuur en doorspekt met een nimmer aflatende dosis humor. Een verhaal dat je doet zweven, maar dat je even zo snel weer met beide benen op de grond zet. Gemakkelijk het meest complete verhaal ooit over graancirkels verteld. Kortom: Graancirkels, 22 jaar, 7 dagen per week, samengevat in 2 uur.

  In de lezing laat Bert mindblowing! materiaal zien, zoals de foto’s hieronder:
  12814702_10206237198948524_2120530694061414009_n 10422021_10206237197868497_8712567245446234990_n

  Wat zijn dat voor lichten? Een bizarre ervaring in het donker. Dit verhaal wil je niet missen!

  Bert Janssen is verantwoordelijk voor de drie belangrijkste documentaires over graancirkels. “What on earth is going on”, “The research” en “Contact”. Voor deze laatste film ontving hij in Amerika de EBE award. Daarnaast heeft Bert drie boeken op zijn naam staan waarin een hoofdrol voor graancirkels is weggelegd. Tenslotte heeft Bert talloze artikelen over graancirkels geschreven die wereldwijd zijn gepubliceerd. Een deel daarvan is te vinden op zijn website www.cropcirclesandmore.
  Meer informatie over Bert Janssen vind je op www.bertjanssen.nl.

  earth 200 reasearch 200 contact 200

  hypnotic 200 sophia 200 dagboek 200

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Bert Janssen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Bert Janssen”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

   

  bert workshop  Milk Hill Alton Barnes 2001 square Aldbourne august 2007 B

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 54752559.

 • Zaterdag 20 februari 2016, Themadag “Op de grens van leven en dood” met Maureen Venselaar, Ineke Koedam en Anne Gouweloos

  Door onvoorziene omstandigheden is de themadag “Op de grens van leven en dood” geannuleerd.

  Wij zullen de mogelijkheid onderzoeken of deze dag, of anders de aparte lezingen op een ander tijdstip kunnen worden georganiseerd.

   

  Maureen AAEAAQAAAAAAAAKrAAAAJDhjZjFlZjUxLWY2MGItNDFhNS05NmVmLWUxZjQwMjcyM2FiZA Anne-Gouweloos

  Bijna-dood ervaring
  De dood is een precair onderwerp. Voor de meeste mensen staat de dood voor lijden en verdriet. Vanuit het perspectief van de nabestaande is verdriet een hele legitieme emotie. Maar hoe is het vanuit het perspectief van degene die dood gaat? Als we de vele verhalen moeten geloven van mensen die een bijna dood ervaring hebben gehad, hoeven we niet bang te zijn om dood te gaan. Het lijkt erop dat er na de dood nog iets komt wat helemaal Stair-to-Heaven scaledniet zo onaangenaam is. Voor mensen met een bijna-dood ervaring is het soms een regelrechte teleurstelling om terug te “moeten” komen in het aardse leven. Vaak verandert hun leven totaal.

  Orgaandonatie
  Omdat veel mensen erg hechten aan het leven, vinden we het normaal dat we mensen in leven houden, ook al klopt de dood al onmiskenbaar hard op de deur. We hebben machines om mensen kunstmatig in leven te houden in de hoop dat het tij zal keren en wij onze geliefde weer in de armen kunnen sluiten. Wat ook als een doodgewone zaak wordt beschouwd is dat wij onze organen ter beschikking stellen aan anderen, op het moment dat wij zelf ogenschijnlijk niet meer in het leven terug kunnen keren. Maar weten wij wel echt waar we aan beginnen? Een orgaan dat wordt getransplanteerd kan immers niet worden gebruikt als er echt totaal geen leven meer in het lichaam van de donor zit. Wat merkt die donor nog van deze laatste operatie? Is dat een acceptabele vorm van lijden?

  Gedeelde dood ervaring
  Gelukkig worden de meeste stervenden in hun laatste uren bijgestaan in hun laatste uren door familie, vrienden, geliefden etc. Dat is voor degene die gaat sterven van ongekend belang. Niemand zou alleen moeten sterven. Soms gaat de begeleiding ongevraagd en shared_death_sm (1)helemaal vanzelf verder dan wij ons kunnen voorstellen. Dan gaan de begeleiders vast een beetje mee in de dood. Een soms beangstigende maar vooral ook wonderbaarlijke ervaring en ongetwijfeld een groot cadeau voor degene die sterven gaat.

  Wij hebben gemeend deze drie fascinerende onderwerpen bij elkaar te moeten brengen in één themadag “Op de grens van leven en dood”. Men moet meer kennis hebben van de dood en wat daarmee samenhangt om de natuurlijke angst voor de dood van zich af te kunnen schudden. Niemand hoeft bang te zijn om dood te gaan. Het maken van juiste en goed onderbouwde keuzes is van belang.

  Maureen Venselaar: “De (bijna-)dood ontrafeld”
  Drs. Maureen Venselaar is onderzoeksjournalist, geesteswetenschapper en auteur van het boek “De (bijna-) dood ontrafeld. In dit boek beschrijft zij een compleet nieuwe visie op de BDE (bijna-dood ervaring) op basis van de vijf fasen theorie. Tevens bevat het 10 nieuwe BDE kenmerken.

  In de wetenschap bestaan tot nu toe 2 main stream verklaringen. De eerste is dat de BDE een puur neurologisch verschijnsel is, veroorzaakt door o.a. zuurstofgebrek. De tweede is dat de BDE als een bovennatuurlijk verschijnsel moet worden beschouwd.

  1001004010963656Maureen heeft naar aanleiding van een tienjarige detailstudie naar honderden ervaringsverhalen in relatie tot fysica en astrofysica een volstrekt nieuwe verklaring voor de BDE ontwikkeld.

  Ze heeft ontdekt dat wanneer wij de grens van het leven naderen, onze zintuiglijke waarneming zal afnemen, ons waakbewustzijn zal wegvallen en diep in ons lichaam een proces op gang komen dat ervoor zorgt dat er lichtenergie (fotonen) vrijkomt. Deze lichtenergie staat aan de basis van een ander verruimd bewustzijn en een volgend leven.

  De 5 opeenvolgende fasen van de BDE zijn:

  • Het loskomen van het fysieke lichaam;
  • Het reizen door een tunnel naar een licht;
  • Het aanwezig zijn bij dit licht, het ervaren van een grens, het zien/ervaren van een immense zandloper;
  • De terugkeer (door een tunnel) naar het fysieke lichaam;
  • De eenwording met het fysieke lichaam.

  Klik hier voor meer informatie.

  Ineke Koedam: “Orgaandonatie, doodgewoon?”images
  Ineke is oud hospice coördinator, deed onderzoek naar levenseinde-ervaringen en schoolt werkers in de terminale zorg. Sinds 2003 heeft zij een eigen praktijk Weerschijn, voor sterven, afscheid en rouw. Zij is auteur van diverse boeken en veelgevraagd spreker over sterven, het stervensproces en orgaandonatie. Ineke is als adviseur verbonden aan de Stichting Bezinning Orgaandonatie en initiatiefnemer van het Landelijk expertisecentrum Sterven (LeSt). www.weerschijn.nl, www.expertisecentrum.nl

  Orgaandonatie 
  Orgaandonatie is een gevoelig thema. We horen over de lange wachtlijsten en de medische mogelijkheden. Complex wordt het als we ook de donor in in het verhaal betrekken. Mensen die bij leven een nier doneren, zullen zich daar goed over heKOEDAM_Orgaandonatie_HR.inddbben geïnformeerd. Anders is dat als het om hersendood gaat. Dan zou donatie, zo lijkt de algemeen geldende regel, vanzelfsprekend moeten zijn. Hersendood is immers dood. Het probleem is echter dat daar ook in medische kringen nogal verschil van mening over bestaat. Wat doet orgaanuitname met de donor? Wat doet orgaandonatie met naasten? Om een bewuste en weloverwogen beslissing te kunnen nemen ten aanzien van donorregistratie zouden we de belangen van donoren wel degelijk in ogenschouw moeten nemen. We zouden een visie moeten hebben op wat sterven voor ons betekent, want wie zijn organen doneert, sterft op de operatietafel aan de gevolgen van de uitname. Welke immateriële consequenties heeft dat? Wat weten we over wie wij ten diepste zijn? Wat hebben wij nodig wanneer wij sterven? Deze vragen komen op deze middag allemaal aan de orde.

  Voor wie:

  • twijfels heeft om zich te registeren als donor;
  • onzeker is over wat er gebeurt als je hersendood bent verklaard;
  • wil weten wat er rondom sterven gebeurt;
  • zich diepgaand(er) wil oriënteren op het thema orgaandonatie om een bewuste keuze te maken vrij van maatschappelijke en/of morele druk
  Anne Gouweloos: “Een stukje mee in de dood?”
  Anne Gouweloos (1955) besloot op 55-jarige leeftijd, na 36 jaar in loondienst werken, een opleiding tot ‘transpersoonlijk counselor’ te volgen om zo meer authenticiteit te verwerven Anne_Gouweloos_15en een ondernemend hulpverlener te worden.

  Anne groeide op in Rotterdam in een middenklasse gezin en volgde het Atheneum. Na de geboorte van haar eerste kind kreeg ze interesse in persoonlijke ontwikkeling en werkte ruim 20 jaar als journalist. Ze houdt van een eenvoudig leven waarin spiritualiteit steeds belangrijker wordt.

  De gedeelde dood ervaring
  Rondom het sterfbed van een dierbare gebeurt er soms iets dat we niet begrijpen: volkomen gezonde mensen hebben een gedeelde doodervaring met de stervende. In oude geschriften komt het fenomeen al voor, dus we mogen ervan uitgaan dat het hoort bij het leven en de dood. Iemand die een gedeelde doodervaring heeft, reist in zijn beleving als het ware een stukje mee in de dood.

  Anne Gouweloos onderzocht hoe rouwende pubers verder leven na de dood van een ouder. Specifiek wilde zij weten of jongeren, die rondom het sterfbed van hun ouder een gedeelde doodervaring beleefden met deze ouder, daar steun en troost uit zouden putten. Dat bleek zo te zijn en deze jongeren bleken ook definitief af te zijn van hun angst voor de dood. Haar onderzoek leverde prachtige verhalen op vol liefde voor de overledene.

  Anne vertelt met een vleugje humor over gedeelde doodervaringen en geeft voorbeelden ervan uit haar onderzoek. Ook geeft zij antwoord op de vraag welke invloed een gedeelde doodervaring heeft op het verdere leven van de nabestaande. Bezoekers van de lezing zijn van harte uitgenodigd om van te voren hun eigen ervaringen te delen met de spreekster. Mail naar annegouweloos@gmail.com en zij neemt contact met u op.

  Programma
  10.00 uur: Inloop
  10.30 uur: Maureen Venselaar: “De (bijna-)dood ontrafeld”
  12.00 uur: Lunch
  13.00 uur: Ineke Koedam “Orgaandonatie, doodgewoon?”
  14.30 uur: Pauze
  15.00 uur: Anne Gouweloos “Een stukje mee in de dood”
  16.30 uur: Forumdiscussie
  17.00 uur: Borrel

  Aanmelden is vereist
  Aanmelden voor deze themadag kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Op de grens”. De kosten bedragen € 65,– per persoon inclusief 2 consumpties (koffie of thee). Studenten en jongeren tot 20 jaar € 35,– op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. Borrel, broodjes en andere dranken zijn niet inbegrepen. Ter plekke zijn broodjes beschikbaar voor een redelijke prijs. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 (BIC code: ABNANL2A) t.n.v. R.J. Beljon. Aan de zaal is de prijs € 75,–

  Liever één lezing?
  De lezingen op de themadag “Op de grens van leven en dood” in Breda zijn ook apart bij te wonen. De lezingen van Maureen Venselaar “De (bijna-)dood ontrafeld” en Ineke Koedam “Orgaandonatie, doodgewoon?” kosten elk € 20,–. De lezing van Anne Gouweloos “Een stukje mee in de dood” kost inclusief het discussie forum € 25,–. Aanmelden is vereist!

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 54752559.