Agenda

 • Zaterdag 24 oktober 2020, Workshop “Esoterische Astrologie – Astrologie van de Ziel” door Eric Huysmans (Oud-Beijerland)

  In de Esoterische Astrologie staat niet de horoscoop van de persoonlijkheid centraal. Dat is het onderzoeksgebied van de exoterische astrologie. Esoterische astrologie gaat specifiek in op de betekenis en invloed van de dierenriem-tekens, de planeten en de zeven stralen op de ontwikkeling van de ziel. Van de individuele ziel en van de ziel van de mensheid als geheel.

  Kennis over de Esoterische Astrologie is doorgegeven in de Tijdloze Wijsheidsleringen, in het bijzonder via het boek ‘Esoteric Astrology’ van Alice Bailey. Deze leringen vormen de basis van alle religies, zonder er zelf een te zijn. Ze overbruggen wetenschap, religie en filosofie en zijn afkomstig van de Meesters van Wijsheid die behoren tot de Spirituele Hiërarchie. Meester Djwhal Khul, de Tibettaan, heeft  deze kennis doorgegeven aan Alice Bailey.

  In deze workshop gaan we samen kijken naar, en ons verbinden met, o.a. de volgende zaken:

  • De definitie en betekenis van esoterie, de leer van het innerlijke leven
  • De verschillende aspecten van onze menselijke samenstelling (persoonlijkheid-ziel-hoger zelf-monade)
  • Hoe onze samenstelling zich verhoudt tot de verschillende velden in het kosmische gebied
  • De horoscoop van 24 oktober (de transit), waarin we net het teken Schorpioen zijn ingegaan
  • De relatie van de transit met de huidige situatie in de wereld
  • De betekenis en kwaliteiten van Schorpioen en diens heersende stralen en planeten
  • De betekenis van de Zon, Ascendant en Maan in het algemeen en in jouw horoscoop
  • Bijzondere astrologische planeetstanden en aspecten in 2020 (m.n. Pluto, Saturnus en Jupiter) en de impact daarvan op het wereldgebeuren in het algemeen en de corona-crisis (inwijding) in het bijzonder
  • Het bijzondere belang van het jaar 2025 en de route daar naartoe (bijv. de naderende conjunctie op 21-12-20)

  Naast overdracht en uitwisseling zullen we ons via enkele diepgaande meditaties verbinden met de heersende krachten en energieën. Dit zal een diepe impact hebben op je bewustzijn en de ontwikkeling daarvan.

  (Ascendant-Zon-Maan in de horoscoop van Eric Huysmans)

  Eric Huysmans
  Eric Huysmans(1959) heeft na twee academische studies 15 jaar gewerkt in commerciële en managementfuncties in het bedrijfsleven. Sinds 1999 legt hij zich toe op bewustzijnsontwikkeling en begeleidt hij mensen in zijn praktijk Sensability in Breda. Hiervoor zet hij, naast technieken als NLP, Ademflow, Mindfulness, Jassentechniek en de Oneness Deeksha, zijn studie naar de Tijdloze Wijsheid in. In 2019 heeft hij de College of Ageless Wisdom opgericht van waaruit hij lezingen, workshops en cursussen geeft. Daarnaast heeft hij vele artikelen en drie boeken geschreven. Zie www.sensability.nl

  Programma
  9.30 uur: inloop
  10.00 uur: Deel I
  11.30 uur: Deel II
  13.00 uur: Lunch
  14.00 uur: Deel III
  15.30 uur: Deel IV
  17.00 uur: Borrel

  Kosten:
  € 120,– per persoon. Deze prijs is inclusief koffie en thee, kliene versnaperingen en een borrel aan het eind van de dag, maar exclusief lunch. 

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze workshop kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Workshop, Esoterische Astrologie”. De kosten bedragen € 120,– per persoon. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A)

  kapelle-03 5 x 10Locatie:
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In de Buitenhavenstraat, Havendam en West-Voorstraat geldt vergunninghoudersparkeren.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

   

 • Zaterdag 7 november 2020, “De collaterale schade van de corona-maatregelen”, lezing door Prof. Dr. Michaéla Schippers (via Zoom)

  Het is oktober 2020, de wereld om ons heen is drastisch veranderd. En het einde is nog niet in zicht. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep, niemand kan zich eraan onttrekken, iedereen heeft er op de ene of andere manier last van. De meeste mensen houden zich keurig aan de door de overheid gestelde regels. Boodschappen doen is een onaangename bezigheid geworden omdat je de werkelijke gezichtsuitdrukking van de mensen om je heen niet meer kunt zien. Ze reageren verschrikt als je te dicht in de buurt komt. In hun ogen zie je de angst.

  Tegelijkertijd gaan steeds meer mensen zich afvragen of al die maatregelen wel proportioneel zijn. Natuurlijk, de ziekenhuizen lopen weer vol, de reguliere zorg wordt afgeschaald en de IC’s zullen in de loop van het najaar weer aan hun maximale capaciteit zitten. Intussen vallen er wereldwijd massale ontslagen, gaan bedrijven failliet, lijden meer dan 100.000.000 mensen honger die tot zich voor kort nog redelijk konden bedruipen. Is het middel niet erger dan de kwaal? Zullen de maatregelen niet veel meer schade aanrichten dan ze proberen te voorkomen? Steeds meer professionals stellen publiekelijk vragen over de corona-maatregelen. Artsen, statistici, hoogleraren, hebben openlijk twijfels bij het zo goed als wereldwijd gevoerde beleid. 

  Prof. dr. Michaéla Schippers, PhD
  Michaéla Schippers, is verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit waar ze gedrags- en prestatiewetenschap doceert. Schippers was o.a. verbonden aan de gerenommeerde Harvard Business School in Boston (USA). Verder is zij een alom gewaardeerd gelauwerd wetenschapper met publicaties in vele wetenschappelijke tijdschriften en diverse internationale prijzen op haar naam. Ze is o.a. geïnterviewd door CNN, Oprah Magazien etc. Op de website van de Rotterdam School of Management staat een verzameling van haar media optredens ten aanzien van de corona crisis. https://www.rsm.nl/people/michaela-schippers/#media Michaéla Schippers voorspelt dat de corona maatregelen de grootste humanitaire ramp sinds de tweede wereldoorlog zullen veroorzaken en stelt de proportionaliteit van de maatregelen vanuit haar vakkennis ter discussie.

  In haar lezing zal Michaéla helder en objectief uiteenzetten wat de bezwaren zijn van de gekozen aanpak en wat de gevolgen zullen zijn als we de aanpak niet aanpassen. Met andere woorden, wat is de collaterale schade van de maatregelen en waarom is dat zo erg? Wat zijn de psychologische en economische effecten op de wereldbevolking en hoe verhoudt zich dat tot de aantallen mensen die daadwerkelijk door het virus worden geraakt?

  Programma
  18.40 uur: ontvangst, opening van de Zoom meeting
  19.00 uur: aanvang lezing
  20.00 uur: einde lezing en vragen stellen
  20.30 uur: einde van de Zoom meeting (eindtijd is indicatief)

  Aanmelden
  Als je de lezing virtueel wilt bijwonen, dan stuur je een e-mail naar info@skyhighcreations.nl met als titel “prof. Schippers”. Je maakt € 15,– pp over op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A). Nadat de betaling is ontvangen sturen we je een link waarmee je vanaf ongeveer 15  minuten voor aanvang aan de meeting kunt deelnemen. Als je nog geen Zoom hebt, dan installeert dat als het goed is ook automatisch met deze link. Als je nog nooit met Zoom hebt gewerkt, probeer dan ruim op tijd het programma te installeren en zorg dat je op tijd bij de meeting aanwezig bent. Je kunt ook bellen met 06 54752559.

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.

   

 • Saturday November 21st 2020: Minisymposium “The best of 10 years Sky High Creations” (Via Zoom)

  In November 2020 we celebrate our 10th anniversary. For a decade Sky High Creations have been organising lectures, symposia and workshops on frontier science and spirituality. We (Nancy Polet and me Roeland Beljon have been studying these topics for over 30 years but Sky High Creations started with Nancy’s lecture “The transforming power of crop circles” in November 2010. Since then, over 100 speakers have spoken on many differect subjects varying from crop circles to modern day phenomena like the corona crisis.

  Speaking of which, we wanted to celebrate our 10th anniversary in a large venue with many people, but for the time being that is not allowed. So we take to the web once again and we celebrate via zoom. That gives us the opportunity to share our anniversary with the whole world! We selected 6 of our best Dutch speakers and we are proud to introduce them to our international audience as well as our Dutch audience.

  We chose the same format that we use for our renowned “Night of Crop Circling”. That means that we have 6 speakers in one night, giving them 20 minutes each to bring their view across. Should you be wanting to hear more from one of them, just ask and maybe we will invite them to do a full lenght lecture via zoom in the future.

  Speakers:

  Eric Huysmans
  After two academic studies and 15 years in different commercial jobs, in 1999 Eric  shifted his focus to consciousness development. He now guides people in his practice Sensability in Breda. Besides techniques like NLP he uses Breathflow, Mindfulness, Energywork and the Oneness Deeksha, his study in the Ageless Wisdom Teachings. In 2019 he started the College of Ageless Wisdom as a platform for giving lectures, workshops and courses. He also wrote many articles and three books about these subjects. www.sensability.nl.

  Presentation: 2025 and the externalisation of the Hierarchy
  In 2025 the Masters of Wisdom, also called the Spiritual Hierarchy of our planet, will come together in conclave as they always do in the 25th year of every century. They gathered last in 1925.
  This is the most important event of our time, though not many people are aware. The impact of their decisions is enormous for Humanity. Will they externalise into the physical world or will they wait because Humanity is not ready for it?
  The Masters of the Hierarchy are the guardians over Humanity and translate the forces from Shamballa to Humanity. They are headed by the Christ, the Grandmaster of Love/Wisdom, while Shamballa, on a higher turn of the spiral, is headed by the Planetary Logos Sanat Kumara. It is said that the Christ will also reappear together with the externalisation of the Masters.
  One of the Masters is Djwhal Khul, or the Tibetan. He gave Humanity the Ageless Wisdom Teachings via Alice Bailey.
  In this talk Eric Huysmans will explain more about this momentous event, and what is asked from us during the coming four years to make a contribution, which hopefully will lead to this externalisation and to the reappearance of the World Teacher.

  Saskia Bosman Phd.
  Saskia Bosman is a biologist, tour operator and consciousness trainer. She has been studying mankind, DNA, cellular structure, the brain, consiousness and evolution for over 40 years. From her body of knowledge as medical biologist she teaches people to connect body and mind as well as matter ad consciousness. This is her contribution to human evolution. http://inspiradiance.nl/

  Presentation: Turn your body into a vehicle of inner growth!
  Our consciousness has a profound influence on the physical body. Do you choose chronic stress or a continuous state of inner peace, calmness and stress-resistance? Scientific research demonstrates that our thoughts, words and perceptions direct the way our DNA expresses itself in the body and the wiring that our neurons make in and outside our brain. Also get acquainted with your head brain, heart brain and abdominal brain, as well as the pineal gland which is your cosmic antenna. As soon as you know this you can start to transform your body (and mind) from a limiting vehicle of stress into a blossoming, free vehicle of enthusiasm, inner growth and happiness! We are at the beginning of a wonderful journey of conscious evolution, in which also the Cetaceans are willing to support us. After a short meditation Saskia will tell and show you in simple words and lively pictures how it all works!

  Rolf Nuyts
  Rolf first encountered the Out of Body Experience phenomenon age 10. This made him research reality by studying phylosophy, religion, history, politics, economics etc. In 2003 he stubled onto the work of Bob Monroe. Then it all came together. He started experimenting and learned how to integrate his experience in daily life. Since 2013 he is a certified trainer for the Monroe Institute and member of the board. Using the Hemi-sync method, he teaches people to discover their own authority and souvereign self. https://focus34.com/

  Presentation: About consciousness and spiritual belief system
  A belief system is a mental framework which organises and stores your experience in the world of events. It is a filter through which all incoming perceptual data flows; it categorises, labels, interprets, judges and defines your life’s flow of events.

  But … a belief system also determines where you end up … after dying.
   
  Come and take a stroll amidst your belief systems. Not only the religious, scientific or cultural ones can be harmful or even disastrous. No, often times it’s for the spiritual ones you have to watch out for :-).
   
  Geert Kimpen
  Geert Kimpen is an accomplished writer. He wrote several succesfull novels that were well received in the Dutch spiritual community. Some of them were translated in multiple languages and reprinted many times. Main issue in most of his books is love and the relationshop between men and women on a physical level as well as emotional and spiritual. https://www.geertkimpen.com/
   
  Presentation: Everything you always wanted to know about love, sex, soulmates, men and women, but were afraid to ask. Now’s your chance!
  Geert Kimpen and his partner Michelle Shanti are experts in the relationship between men and women especially from a spiritual point of view. They write about it, they teach, they practice and they are an altogether beatiful and lovely couple. Ask them about how they met and you will be flabbergasted! They will answer all questions you have honestly and vividly. 
   
  Dr. Coen Vermeeren, Aerospace Engineer
  Coen Vermeeren studied and lectured Aerospace engineering at the University of Delft. In the Netherlands he is considered to be a hero because he put his respectable job on the line for his belief that the UFO phenomenon should be studied scientifically at his university. He had to pay the ultimate price and was dismissed from the university. He fights for truth on matters like 911, Ufo’s. He is currently a writer. http://coenvermeeren.nl/
   
  Presentation: Ufo’s the bigger picture
  The Ufo phenomenon has been debated about since the crash at Roswell in 1957. Coen Vermeeren finds that we have to accept that Ufo’s are a fact. Too many eye wittnesses report to have seen unexplained phenomena to discard it any longer. Among them military, police officers, pilots and  politicians. Wether ufo’s come from outer space or if they are just military experiments, it should be the subject of scientific research. Tonight Coen will show in depth what the bigger picture on this topic is and explain how we should view this in our time.
   
  Bert Janssen
  Bert Janssen is one of the world leading crop circle researchers. He produced several documentaries on the topic as well as several books. He specialises in synchronicities and what he calls the otherworld. He is well known for his inspiring and entertaining talks all over the world. In the past decades, Bert has experienced many synchronicities and started researching where this phenomenon comes from and how it works. He recently presented his findings in the book “The Organizing Principle”. www.bertjanssen,nl
   
  Presentation: The Organizing Principle 2.0
  In his book “The Organizing Principle” Bert explains that there are no coincidences. In this talk he will present various examples of the organizing principle in day to day life. The lecture will be different from the one he gave during the “Night of Crop Circling”.
   
  Programme: Mind you, this is CET or Amsterdam time.
  8.00 pm: Introduction and first lecture
  8.20 pm: second lecture
  8.40 pm: third lecture
  9.00 pm: Juliet Mathison
  9.20 pm: Eltjo Haselhoff
  9.40 pm: Bert Janssen
  10.00 pm: Time to say good beye and questions
  10.30 pm: Zoom meeting closes
   
  Register now:
  You can join this zoom sympoium for € 15,– pp. Just send an e-mail to: info@skyhighcreations.nl with “10 years Sky High Creations” as title. We will send you payment details. When payment has been received, we will send you the link to the zoom meeting in due time.

 • Zaterdag 19 december 2020, Lezing “Genezing van binnen uit” door Michiel Bienert (Breda)

  Stel je krijgt de diagnose ‘(chronisch) ziek’. Wat nu ? Je leven staat op zijn kop. Allerlei vragen komen in je op. Hoe nu verder? Betekent ‘chronisch’ niet meer te genezen? Betekent ‘genezing’ symptomen bestrijden of bestaat er een weg naar werkelijke genezing? Is er ook zoiets als de zin van ziek zijn? Heeft ziekte behalve dat het (heel) vervelend is ook een spirituele betekenis? En zo ja, wat is die dan?

  Aan de hand van zijn persoonlijke ervaring met colitis ulcerosa en chronische lyme geeft Michiel Bienert antwoord op zojuist gestelde vragen. Hij zal je vertellen welke obstakels hij is tegen gekomen in zichzelf en in het Nederlandse zorgsysteem en welke inzichten hij heeft verkregen op zijn weg naar genezing en wat in zijn ervaring de zin van ziek zijn is.  

  Michiel zal ingaan op vragen en ervaringen vanuit de zaal zodat er een interactief gesprek/uitwisseling ontstaat.  

  Lees als voorbereiding op de lezing het artikel: “De zin van ziek zijn” en “Het reguliere zorgsysteem is ziek: doodziek”.

  Michiel Bienert
  Michiel Bienert is Life Coach, econoom en schrijver. Zolang hij zich kan herinneren is  hij geïnteresseerd in de mens, haar gedrag en de daaronder liggende drijfveren en intenties. Als gevolg van een gebrek aan gezondheid en deze interesse kwamen als jong volwassene de volgende vragen in hem op: “wie ben ik werkelijk? Waarom doe ik wat ik doe en wat wil mijn lichaam mij vertellen?” Vragen die hem aangezet hebben tot het doen van zelfonderzoek. Onderzoek naar de menselijke aard. Vanuit deze wijsheid kijkt Michiel naar de samenleving, menselijk gedrag en de natuur.
  Meer info: http://www.snijboon.com/ Sommige stukken op zijn website zijn van persoonlijke, anderen van maatschappelijke aard. Alle teksten hebben als doel bewustzijn te verspreiden.

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: Lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: Lezing deel II en gelegenheid tot vragen stellen
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Michiel Bienert persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Genezing van binnen uit”. De kosten bedragen € 20,– per persoon in de voorverkoop. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Aan de zaal is de prijs € 22,50 pp. Je kunt € 20,– pp. overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A). 

  Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda
  Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06 – 54 752 559.