Nieuws

 • Aartsengelen en Graancirkels in Wiltshire

  Nancy Polet schreef voor het april nummer van het tijdschrift Paravisie een artikel over haar ervaringen met aartsengel Uriël in Avebury en de graancirkel die zij de “3rd Eye Monkey” noemt. Lees het hier of klik op de afbeelding.

   

 • Orgaantransplantatie; en hoe zit het met de donor?

  Roeland Beljon schreef in het aprilnummer van het tijdschrift Paravisie een artikel over orgaandonatie. Lees het hier, of klik op de afbeelding.

   

 • Schilderijen van Barbera van der Poel

  Na 40 jaar als beeldend kunstenaar gewerkt te hebben, is Barbera van der Poel gestopt met beroepsmatig schilderen. Met de verkoop van de schilderijen uit haar depot wil ze dat actieve professionele stuk van haar leven afsluiten. Hieronder vind je een overzicht van de laatste 23 werken, compleet met titel, techniek en afmetingen. Door op de afbeelding te klikken kun je hem vergroten.
   
  Tijdens haar professionele carrière verkocht Barbera veel werk, altijd met prijzen tussen de 800 en 1600 euro. Soms werkte ze in opdracht. Toe ze enige tijd geleden stopte heeft ze ook haar website beëindigd. Omdat haar werk een sterke spirituele inslag heeft, vonden wij dat het in de filosofie van Sky High Creations past om het werk onder de aandacht van ons publiek te brengen. Haar werk is de weerslag van haar levensreis. Een zoektocht met thema’s als licht, donker, thuiskomen, ontmoetingen, dromen, gedichten en verlangens.
   
  Barbera wil de schilderijen verkopen voor veel lagere, maar wel redelijke prijzen. Dus: wat heb je ervoor over? De prijs is bespreekbaar. De opbrengst komt ten goede aan aan een goed doel: een safe-house voor misbruikte meisjes in Hong-Kong. 
   
  Als er een werk bij staat dat je interesse heeft, neem dan contact op met Barbera van der Poel: barberavanderpoel1948@gmail.com
   

  “Onschuld”, Acryl op MDF, 84 x 103 cm in baklijst.

  “Mindful thinking”, Acryl op doek, 70 x 100 cm.

  “Verbinding”, Acryl op doek, 80 x 100 cm.

  “Sleutel tot geluk”, Acryl op doek, 84 x 64 cm, ingelijst.

  VERKOCHT “Kind dat de moeder zoekt”, Acryl op schildersdoek, 100 x 120 cm.

  “Ik wil zingen”, Acryl op doek, 60 x 80 cm.

  “Brug” Acryl op doek, 100 x 120 cm.

  “Klankverlangen”, Acryl op doek, 60 x 80 cm.

  “Ik zing mijn gedachten”, Acryl op doek, 93 x 113 cm

  “Lente in Putten”, Acryl op doek, 45 x 100 cm.

  “Lente in Putten”, Acryl op doek, 45 x 100.

  “Vrouw”, Lang loshangend paneel bijenwas, papier en pigmenten, 80 x 150 cm.

  “Onderweg 1”, Gemengde techniek op doek, 100 x 120 cm.

  “Onderweg 2”, Gemengde techniek op doek, blauwe lijst, 100 x120 cm.

  “Boomengel”, Acryl op doek, 150 x 100 cm.

  “Uit het donker naar het licht”, Acryl op doek, 80 x 104 cm.

  “Vrouw”, Lang loshangend paneel. bijenwas, papier en pigmenten, 80 x 150 cm.

  “Kruispunt”, Acryl op doek, 90 x 142 cm.

  “Tuin”, Acryl op doek, 70 x 100 cm.

  “Welke kant kijk je op?” Acryl op doek, 80 x 100 cm.

  “Dans het leven”, Acryl op MDF in baklijst, 84 x 103 cm.

  “Verbinding”, Acryl op doek, 80 x 100 cm

  “Vrouw”, Loshangend lang paneel, bijenwas, papier en pigmenten.

  “Vrouw”, Loshangend lang paneel, bijenwas en pigmenten.

 • 9ForNews Jaarboek 2018

  Komende februari wordt de eerste editie van het NineForNews Jaarboek 2018 gepresenteerd. In 2018 is uiteraard ongelooflijk veel gebeurd. Op onafhankelijke wijze rapporteerde de redactie iedere dag van iedere maand over de belangrijkste onderwerpen die ons raken, maar die over het algemeen niet of zeer eenzijdig worden belicht.

  Het jaarboek 2018 van NineForNews biedt u een prachtig overzicht van het belangrijkste nieuws op het gebied van:

  • Geopolitiek – MH17, Europa, ISIS, Syrie, gifgas en aanslagen, migratie;
  • Gezondheid – kanker, vaccinaties, CBD-olie, kanker, HPV, orgaandonatie;
  • Geschiedenis – buitenaards leven, verborgen geschiedenis, piramides;
  • Nieuws – Nep-Nieuws, Rusland-bashing, Amerikaanse verkiezingen;
  • Deep state – Donald Trump, QAnon, EU, 9/11, Putin, Bilderberg;
  • Wetenschap – vrije energie, ufo’s, Antarctica, de Maan, Planeet X, NASA;
  • Klimaat – CO2-hoax, smeltende ijs, chemtrails, sink holes;
  • En nog veel meer…

  In dit rijk geïllustreerde, full color overzichtswerk dat 200 pagina’s telt, kunt u het nieuws nog eens op uw gemak nalezen. Niet alleen is het boek prachtig geïllustreerd, maar het bevat ook een index om onderwerpen gemakkelijk terug te zoeken. Daarnaast voorziet het in een bronnenlijst en een lijst met aanbevolen literatuur en documentaires en waar die online terug te vinden zijn. Het boek heeft een hardcover en meet 21 x 29,7 x 2,2 cm.

  Dit is een geweldig cadeau voor de feestdagen! Bestel nu het boek en betaal 24,99 i.p.v. 26,99. De verzending van het boek in Februari is gratis.

  Het jaarboek wordt 9 Februari 2019 verstuurd naar u of de persoon aan wie u het boek cadeau heeft gedaan. U ontvangt alvast een stijlvolle voucher die per mail toegestuurd in hoge kwaliteit PDF en JPG formaat. U kunt dan een afdruk maken om alvast aan de gelukkige ontvanger van het boek te overhandigen.

  Meer info en bestellen: https://www.obeliskboeken.nl/shop/nine-for-news-jaarboek-2018-voucher/

 • Donderdag 11 oktober 2018 – Janneke Monshouwer – Donald Trump: de Grondwet en de Wereld

  De Westerse wereld is nooit eerder zo verdeeld geweest als nu, door de komst, de intenties en acties van deze voor velen, raadselachtige of afschuwelijke, of steengoede Amerikaanse president Donald J. Trump. Zelden is er een grotere anti-lobby van de media gelanceerd. Op die manier laten de media zich echter wel heel duidelijk in de kaart kijken: overduidelijk blijkt dat ze meer gekleurde politiek bedrijven dan objectieve informatie verschaffen.

  Uit al die commotie blijkt ook in wat voor zeer spannende tijd we leven. Hoe spannend, hangt in belangrijke mate af of Trump kan doorgaan als president of niet. Op 6 november a.s. zijn verkiezingen in de VS voor leden van het Congres en 1/3 deel van de Senaat. Voor die tijd zal men proberen Trump weg te werken. De meeste Congresleden zijn immers nog ‘neocons’ uit de vorige regeringen die allemaal niets van Trump moeten hebben.

  Janneke Monshouwer: ‘Ik zie het als bewustwording en transformatie van het Angelsaksische imperialisme. Naar mijn idee zijn met Donald Trump grootse verbeteringen mogelijk. Maar als de anti-Trump-lobbyisten gaan winnen, dan ziet de toekomst er zeer donker uit. Daarom is het van groot belang om met informatie, gebaseerd op feiten te komen in plaats van propaganda. Ik was ziek geworden van alle oorlogen en valse-vlag-aanslagen en pedofilie-feiten over de Amerikaanse regeringen sinds de Reagan-Bush sr-regering, dan Bush sr, dan Clinton, dan Bush jr, dan Obama. Daarover schreef ik mijn boek Ander Nieuws, Wat het Journaal niet uitzond.

  En nu met Trump, denk ik… “wie zonder zonde is werpe de eerste steen”…
  Een punt is wel: sinds Trump president is hebben we nog geen nieuwe oorlog gehad… en nog veel méér, waar ik graag over vertel.
  Sommigen beweren zelfs dat sinds Trump minder geld betaalt aan de Klimaatakkoorden, er minder chemtrails zijn waargenomen…
  Het gaat toch al lang niet meer om rechts of links? Maar het gaat toch om menselijkheid? Laten we menselijkheid alsjeblieft niet verwarren met ‘populisme’… en alles op één hoop gooien van ‘rechts’ of ‘populisme’.
  Als Trump kan doorgaan als president, met nieuwe congresleden, dan volgt er ook een onafhankelijk onderzoek naar 9/11 en dan wordt ‘de swamp’ nog veel meer ‘uitgebaggerd’.

  In Amerika bestaat nu een enorme beweging, mensen die allemaal kiezen voor Trump en zijn intenties. Ze vinden dat Trump al veel beloften heeft waargemaakt. Stel dat hij gevangen wordt genomen voor zaken die niet te vergeklijken zijn met die van zijn voorgangers, ben ik bang dat er een burgeroorlog in de VS ontstaat. Dat beseffen ze zelf natuurlijk ook wel…, hoop ik. En laat dat dan SVP niet het begin zijn van een nieuwe wereldoorlog.

  De media 
   
  De berichtgeving in de media is zo suggestief dat het peil bij mij diepe schaamte oproept.
  De vraag is: Is het journalistiek professioneel als in de RTL Late Night Show (6 september 2018) een dame als Stormy Daniels wordt geinterviewd, die beweert dat ze ‘haar verhaal naar buiten brengt om Trump weg te werken’ zonder dat haar antecedenten grondig zijn gescreend? En zij zou een feministisch rolmodel ‘moeten’ zijn voor vrouwen? Zijn we als ‘beschaving’ gezakt tot zo’n diep peil?
   
  Andere vraag: Op 7 september zei Premier Mark Rutte in het Journaal dat hij het draagvlak niet wil verliezen “om mensen op te vangen die echt op de vlucht zijn, zoals uit Syrië voor een verschrikkelijke dictator die zijn eigen volk bombardeert”… Maar President Assad wordt door het overgrootste deel van de eigen bevolking niet als een dictator gezien. Integendeel, hij wordt op handen gedragen. Hij heeft nooit ‘zijn eigen volk gebombardeerd’. En chemische wapens zijn materiaal voor terroristen. Dat is meermaals aangetoond. De gasaanvallen werden uitgevoerd door terroristen (zogenaamde rebellen) om een inval van het Westen uit te lokken, dan kon het Westen op een ‘legale’ manier Syrië ‘overnemen’ en Assad wegwerken, net als in Iran en Libië was gebeurd.
   
  Volgens de Vlaamse Pater Daniël Maes die in een klooster in Syrië woont, had President Assad de vele terroristen die zich nog in het laatste terroristische bolwerk in Idlib ophouden, gewaarschuwd, dat ze moesten vertrekken  – en als ze niet zouden vertrekken, het Syrische leger zou ingrijpen. Pater Daniël noemt dit “de moeder van alle veldslagen”. Het gaat om het overwinnen van terroristen, en niet om bombarderen van de eigen bevolking, dat weet het Westen heel goed. Het terroristengebied wordt nu zwaar gebombardeerd, onder meer door Russische bommenwerpers. Het Syrische leger brengt intussen zwaar Russisch en Iraans militair materieel samen en maakt zich klaar voor een grondoffensief.
   
  Syrië heeft hulp van Rusland en Iran. Als het Westen gaat ingrijpen, dan kan daaruit ook een wereldoorlog uit ontstaan. En wat is dan de rol van de VS ? En de rol van President Donald Trump met de grootste helft van de Amerikaanse bevolking als achterban – maar met sterke tegenstanders in de VS en het buitenland om Trump weg te werken en ook Poetin, en het Chinese Zijderoute initiatief?
   
  kortom…
   

  Anderen noemen het Apocalyptische tijden. Voor mijzelf zie ik dit NIET als einde van de wereld, maar meer als een mogelijk einde van een zeer duistere periode.
  En verder ben ik natuurlijk reuze benieuwd hoe het gaat lopen.
  Wie hier graag iets meer over wil horen (en praten), voel je welkom om je aan te melden.’

  Donderderdag 11 oktober – 19:30 uur – 22:00 uur (inloop 19:00 uur)

  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda
  Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

  Entree 15 Euro (inclusief 1 consumptie)

  Entree voor scholieren (onder de 20) en studenten (in bezit van collegekaart) betalen slechts de helft: 7,50 Euro (inclusief 1 consumptie).

  Aanmelden via Studium Generale Breda