Nieuws

  • Baanbrekende publicatie van dr. E. Haselhoff in Journal of scientific exploration

    Dr Eltjo HaselhoffDr. Eltjo Haselhoff doet sinds 1996 onderzoek naar de ontstaanswijze van graancirkels. Deze maand verscheen in het tijdschrift “Journal of scientific exploration” zijn tweede artikel over dit onderwerp. In 1999 publiceerde Haselhoff al een artikel waarin hij de case beschreef van een graancirkel in Hoeven. De metingen wezen uit dat de knoopverlenging in het liggende graan zodanig was opgebouwd dat de conclusie kon worden getrokken dat deze moest zijn veroorzaakt door een hittebron (een Ball Of Light) midden boven de formatie. Sceptici reageerden hierop met de opmerking dat de knoopverlenging een natuurlijk verschijnsel is die altijd zou voorkomen in platgelegd graan.

    imagesIn 2012 heeft Haselhoff samen met collega onderzoekers Robert Boerman en Jan-Willem Bobbink een controlecirkel gemaakt met dezelfde afmetingen als de onderzochte graancirkel in Hoeven van 1999. De metingen wezen uit dat er weliswaar knoopverlenging heeft plaatsgevonden in het liggende graan, maar dat de verdeling hiervan op geen enkele wijze lijkt op de knoopverlenging die in 1999 werd gevonden. De conclusies van 1999 blijven dus recht overeind staan.

    Ziehier het gehele artikel: Journal of Scientific Exploration, Vol. 28, No. 1, pp. 17–33, 2014.

    Dr. Eltjo Haselhoff heeft diverse publicaties over graancirkels op zijn naam staan. Dit zijn twee voorbeelden van boeken die hij over dit onderwerp heeft geschreven.

    9781583940464_p0_v1_s260x420 images (1)

  • Intrekken aanklacht tegen Rineke van den Berg inzake Zwarte Zalf affaire

    De onderstaande tekst is rechtstreeks overgenomen van de petitie website:
    Rineke van den Berg is een ethisch en zuiver persoon die de gezondheid van haar medemens hoog heeft zitten en vanuit die hoedanigheid gedreven zoekt naar producten en therapieën die werken vanuit een holistische visie. Zwarte zalf is zo’n product waarmee in het verleden vele mensen uitstekend zijn geholpen tegen de gevolgen van huidkanker. De gevestigde farmaceutische industrie met haar machtige lobby hebben samen met Tros Radar een val opgezet met de verborgen camera om Rineke erin te luizen en te schande te maken. Omdat de oorspronkelijke aanklacht (bewust schade toebrengen aan patiënten) geen stand kon houden is nu voor een strategie gekozen om haar te veroordelen voor het onrechtmatig (zonder BIG registratie) voorschrijven van een medicijn. Niet alleen blijkt hier kennelijk uit de het “medicijn” nu kennelijk ineens niet meer gevaarlijk is maar alleen door een arts mag worden voorgeschreven terwijl eeuwen lang de indianen deze zalf reeds met veel succes gebruikten zonder enige vorm van bijwerkingen.

    Teken hier de petitie:
    http://www.avaaz.org/nl/petition/minister_van_justitie_en_minister_van_volksgezondheid_van_nederland_intrekken_aanklacht_tegen_Rineke_van_den_Berg_inzake/?mQUhahb

  • Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury

    Het artikel “Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury” van Nancy Polet is verschenen in het maartnummer van het tijdschrift Spiegelbeeld. Dit nummer is nu in de winkel verkrijgbaar. Klik op de link of de foto om het artikel te lezen.

    Op 21 mei 2014 zal Nancy een lezing geven met als titel “Het Glastonbury van Dion Fortune, het vervolg”. Hierin zal zij dieper ingaan op haar zoektocht na de ervaring in de White Spring. Ook zal zij verder ingaan op het belangrijkste werk en de magie van Dion Fortune. Deze lezing is het logische vervolg op de lezing die Nancy Polet vorig jaar maart over Dion Fortune gaf.

    Ontmoeting met een Keltische godin in Glastonbury

    03

  • “Graancirkels, vingerafdrukken van de goden”, nieuwe DVD van Janet Ossebaard

    Open, eerlijk, sfeervol, kortom een aanrader!
    fingervoor-grDe nieuwe DVD van Janet Ossebaard “Graancirkels, vingerafdrukken van de goden” geeft een uitstekende beeld van het graancirkelfenomeen. Het is een goede weergave van de sfeer in graancirkels. In de DVD vertelt ze zelf eerlijk over haar bovennatuurlijke ontmoetingen, maar ook over hoe de graancirkels haar leven drastisch hebben veranderd. Janet vertelt wie zij denkt dat de graancirkelmakers zijn, wat de betekenis ervan is en wat de link is met de verdwenen beschavingen van de oude Maya’s, Egyptenaren en Sumeriers. De documentaire is doorspekt met prachtige beelden. Verkrijgbaar via Third Circle. Geproduceerd door Van Mossel Media, dec. 2013. Duur: 1 uur en 25 minuten.

  • Woensdag 26 februari 2014: Singer Songwriter Jasper Merle op tweede Beelden Bij Beljon Cultuuravond

    logo BBB

    Op woensdag 26 februari 2014 is alweer de tweede Beelden BIj Beljon Cultuuravond. Dit maal geeft Singer Songwriter Jasper Merle een optreden.

    JasperWie is Jasper Merle?
    Jasper Merle begon op zijn achtste met gitaarspelen en ging op les bij Kees Dullaart. Die hem wist te inspireren en motiveren . Op zn twaalfde speelde Jasper samen met gitarist Harry Saksioni in het TV programma ´Geef Nooit Op´. Saksioni inspireerde Jasper om zijn eigen muziek te gaan maken.

    Na de middelbare school ging Jasper reizen. Eerst Zuid Amerika en toen Ierland. Ierland is muziekland. Hij speelde op straten, in pubs, bij mensen thuis, overal eigenlijk. Toen hij na een paar maanden thuis kwam hield hij daar niet meer mee op. Startte z´n eigen bedrijfje en trad door het hele land op. Sinds die tijd verwierf Jasperbekendheid via vele optredens, twee albums, lovende recensies, landelijke aandacht op radio en TV, etc.

    Youtube

    Jasper zet zijn muziek op verschillende manieren in:
    – Bij teamdagen | events | workshops | lezingen
    – Concerten
    – Liedjes in opdracht

    Bij teamdagen e.d. verzorgt hij o.a. muzikale samenvattingen. Wat er zich op zo´n dag afspeelt wordt  ter plekke vertaald in een lied. Deelnemers krijgen zo een kernachtige terugkoppeling van besproken onderwerpen en thema´s, die op dat moment een bepalende rol spelen. Verhelderend, rakend, in beweging brengend, ontroerend en vol humor.

    Ook tijdens concerten laat Jasper dingen ter plekke ontstaan. Dit is erg leuk, omdat het dan voortkomt uit het moment en precies past bij dat specifieke moment. Samen zingen speelt hier ook regelmatig een belangrijke rol.

    Liedjes in opdracht componeert Jasper voor bijvoorbeeld een boekpresentatie, of de release van een nieuw product, voor een bedrijf of een individu. Hij vindt het leuk om een product of een verhaal vorm te geven in een lied.

    1359471995mJasper heeft opgetreden in het kleinste theatertje van NL (Parooltheater), in schouwburgen, concertzalen, pubs, woonkamers, tuinhuisjes, kerken, Paradiso en het Concertgebouw. Hij heeft  mogen werken voor o.a. TedX Amsterdam, de EFR Businessweek, het Hellinger Instituut, de Koninklijke Kentalis, Frion, Inspiration Shot Nijmegen, gemeente Venray en op 12 februari a.s. in Galerie Beelden Bij Beljon.

    Meer informatie op http://www.jspr.nl/

    Aanmelden
    Aanmelden voor deze cultuuravond kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van cultuuravond en de datum. De kosten bedragen € 20,- per persoon persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

    Programma
    19.30 uur: ontvangst
    20.00 uur: optreden deel I
    21.00 uur: pauze
    21.30 uur: optreden deel II
    22.30 uur: borrel

    Locatie
    Galerie Beelden Bij Beljon
    West-Voorstraat 24
    3262 JP  Oud-Beijerland
    Zie kaart.