Nieuws

  • Zonnewende ritueel “De mantel der liefde” met Ina Custers

    MantelDerLiefde2In deze tijden van maatschappelijke spanningen is het belangrijk om de verbindingen te voeden van onze sociale gemeenschap. Op maandagavond 21 december, de dag van de Winter zonnewende, nodigt Ina Custers iedereen uit om mee te komen bouwen aan de Mantel der Liefde. Tijdens een recente retraite hebben Ina en haar groep deze mantel gemaakt, die is geladen met blauwe bloemen, die allen een vorm van liefde en saamhorigheid verbeelden, voor compassie en verbinding.

    Kom jij ook helpen om verder te bouwen aan deze mantel van liefde? Het wordt een heel mooi ritueel dat zal plaatsvinden bij Sundancer, Stationsweg 43, 3331 LR in Zwijndrecht.

    3100-024-NL-Ina-Custers_1280Ina Custers is bekend van de Hermetic Order of the Temple of Starlight. Een moderne Hermetische tempel waar mannen en vrouwen, die zoeken naar verlichting, bevrijding en zelf-actualisatie, samenwerken in gemengde loges.

    Vanaf 19.00 is de ruimte open. De avond start om 19:30. Je krijgt dan eerst kort uitleg over het ritueel, dat daarna gezamenlijk wordt opgestart. Samen met de vaste kern van de Tempel rollen we het Labyrint van het Leven uit, en bouwen we gezamenlijk verder aan de Mantel der Liefde. Daarna mag je zelf ervaren hoe het is om hier door gedragen en beschermd te worden.

    De entree prijs is € 10,00 p.p, om de kosten te dekken van materialen en ruimte. Aanmelden is gewenst via: http://www.sundancer.nl/BookingRetrieve.aspx?ID=85755
    Bellen kan ook: 085 7325811

  • Sky High Creations terug in Oud-Beijerland

    Na een afwezigheid van anderhalf jaar keert Sky High Creations terug naar Oud-Beijerland. Vanaf 14 januari 2016 zal er weer maandelijks een lezing worden georganiseerd op het gebied van grenswetenschap en/of spiritualiteit. Van november 2010 t/m juni 2014 organiseerde Sky High Creations maandelijks lezingen, themadagen en workshops in de voormalige galerie Beelden Bij Beljon. Daarna werd het programma voortgezet op andere locaties in Breda en Etten-Leur. Onlangs werd het eerste lustrum gevierd met het symposium “5 jaar Sky High Creations”.

    Kerkje2_contactHet bleek dat in de omgeving Oud-Beijerland behoefte bleef bestaan aan deze avonden, waar men onder gelijkgestemden kon luisteren naar interessante lezingen en onder het genot van een hapje en drankje met elkaar van gedachten kon wisselen. Daarom werd gezocht naar een nieuwe locatie die dezelfde intieme sfeer zou kunnen bieden als de voormalige galerie. Die locatie werd gevonden in het NPB kerkje aan de Beneden Molendijk 35 in Oud-Beijerland. Op steenworp afstand van de oude locatie en met een vergelijkbare capaciteit.

    De activiteiten in Breda en omgeving worden gewoon voortgezet. In die omgeving is een nieuw eigen publiek ontstaan. Het programma wijkt ook af van wat in Oud-Beijerland zal worden aangeboden. In de regel zijn de lezingen in Oud-Beijerland op de tweede donderdagavond van de maand en in Breda op de derde zaterdag van de maand. Hou de website www.skyhighcreations.nl in de gaten voor het programma.

    WWBuizerdKleinDe aftrap wordt gegeven door Willem Witteveen op donderdag 14 januari met de lezing “Sakkara – laboratorium van de goden”. Willem is bekend van zijn boek “De grote piramide van Gizeh als monument van de schepping”. De auteur heeft zijn onderzoeksterrein verlegd van Gizeh naar het nabijgelegen Sakkara en kwam daar tot enkele verbijsterende ontdekkingen. Voor meer informatie over deze lezing, zie: https://www.skyhighcreations.nl/?p=5526

  • Woensdag 23 december 2015, Kerstlezing Robbert van den Broeke in Oudenbosch

    Kerstlezing Robbert

    Naar aanleiding van het succes van zijn kerstlezing vorig jaar, zal medium Robbert van den Broeke op woensdagavond 23 december weer een kerstlezing geven. Deze vindt plaats in de kapel van St. Louis in Oudenbosch.

    Het programma start om 20:00 uur en is afgelopen rond 22:15 uur. Halverwege is er een pauze met voor iedereen een gratis consumptie. (Thee, Koffie, warme Chocomel of een heerlijke Glühwein). Femke Bloem zal met haar harpspel de pauze van muzikale omlijsting voorzien.

    Meer informatie:  http://www.robbertvandenbroeke.nl/agenda/Kerstlezing

  • Donderdag 9 juni 2016, Susanne van de Kamp de Villandry, “Het Grote Werk” Inwijding tot de geheimen en de schat van Rennes-le-Chateau met het leven van Jezus en zijn familie

    presentatie voorbeeld[2]Susanne van de Kamp de Villandry
    Als 14-jarige werd Susanne als kind uit een onkerkelijk gezin tot het christendom geïnspireerd en gedoopt. Door haar belangstelling voor oude culturen, geschiedenis, astronomie en religie kon zij als volwassene het christendom steeds moeilijker aanvaarden en bleef zoeken naar antwoorden. Na haar HBO opleiding voor dirigent en 5 jaar zangles woonde zij in London en werkte daar in de advocatuur.
    Rond het jaar 2000 werd haar interesse gewekt rond het dorpje Rennes-le-Château in Zuid-Frankrijk. Er zou een grote schat liggen.

    rennesHet grote werk
    Zo rond het jaar 2000 ontstond er een ware hype door een programma van Discovery over deze schat en dit dorpje. Ook Dan Brown met zijn Da Vinci Code sprak erover. Er was sprake van geheime documenten, gecodeerde stenen, een geheimzinnige broederschap. De oplossing  vinden was alles behalve makkelijk en het kostte Susanne uiteindelijk 14 jaar.

    Over het algemeen werd aangenomen dat het om de heilige graal, de ark des verbonds of het lichaam van Jezus ging. Rond 1900 schijnt de toenmalige pastoor van het dorp, ene Saunière, de zaak te hebben ontrafeld. Beducht voor de kerk heeft hij het geheim vastgelegd o.a. in de door hem aangebrachte fresco’s  in zijn kerkje.

    0029 (2)[2]Het hele verhaal zit eigenlijk voor het grootste deel versleuteld in de z.g. Serpent Rouge, 13 zeer cryptische verzen, genoemd naar de sterrenbeelden waar niemand iets mee kon of zich aan waagde. Het blijkt uiteindelijk om een brief te gaan van een grootmeester aan de broeders. Met het toepassen van de sleutel van Salomo wordt dan toegang verkregen tot deze sterrenbeelden, die als poorten fungeren naar het heden en verleden.

    Door de aldus verkregen informatie uit de versleuteling wordt het leven van Jezus verteld en dat blijkt totaal anders te zijn dan de kerk ons doet geloven. De uitkomst is verrassend en heftig. Daarna bevat de brief nog een PS en kan de zoeker in het hier en nu het spoor volgen en de plaatsen van de schat vinden.
    Een enorme schat, met naam en toenaam genoemd.

    Voorkaft-het-grote-werk-webHet boek
    In de pauze kunt u het boek van Susanne kopen en laten signeren (€ 25,00).
    Frontier Publishing heeft van deze 100e  uitgave een waar kunst-stukje gemaakt met ruim honderd kleurige afbeeldingen op stevig, gecoat papier, een harde, weerbestendige kaft en een leeslint, dit alles om het de aspirant schatzoeker of archeoloog makkelijker te maken het boek als schatkaart en leidraad in het veld mee te nemen. Want “Het Grote Werk” is het reële verslag van een speurtocht in de oudheden van de duistere en verduisterde middeleeuwen naar een heuse schat, de Schat van de Tempeliers ten tijde van hun vervolging door de Roomse Kerk.

    Dit boek leidt de lezer, de onderzoeker, van het ene naar het andere raadsel tot een uiteindelijke en onverwachte onthulling van het werkelijke geheim van deze Schat van Rennes-le-Chateau.

    Aanmelden
    Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Het grote werk”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

    Programma
    19.30 uur: ontvangst
    20.00 uur: lezing deel I
    21.00 uur: pauze
    21.30 uur: lezing deel II
    22.30 uur: borrel en gelegenheid om Susanne van de Kamp de Villandry persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

    Kerkje2_contactLocatie
    Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
    Beneden Molendijk 35
    3262 AA Oud-Beijerland
    Klik hier voor de locatie

    In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis.

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.

  • Zaterdag 21 mei 2016, Lezing, Peter Vereecke “Alice in wonderland: een kritische en wetens-gierige doorschouwing van het wereldtoneel”

    PeterOp zaterdag 21 mei 2016 zal Peter Vereecke, Vlaanderens bekendste complotdenker, de lezing “Alice in wonderland” geven. In het eerste deel ontleedt hij wat de werkelijke toedracht is van vier mega gebeurtenissen: 9/11, de moord op JFK, het Apollo-maanproject en de ondergang van de Titanic. Na de pauze probeert hij de elite te ontsluieren die niet alleen hierachter zit maar de touwtjes van de wereld in handen heeft : wie zijn ze, hoe zijn ze, wat willen ze, hoe doen ze het en welke bewijzen zijn hiervoor ?

    twintowHet leven van Peter Arthur Maria; van de familie Vereecke begon op 26 februari 1956 te Sleidinge. Hij ging naar de middelbare school in Eeklo en studeerde klassieke talen in Gent. Hij huwde, kreeg twee kinderen, was eerst leraar Latijn maar nam toen het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Peter raakte geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de Evergemse gemeentepolitiek, o.a. als burgemeester.

    Rond de millenniumwissel begon Peter Vereecke zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij veel boeken, ging naar talloze lezingen en ondernam een aantal reizen.

    JFK-2_0In 2008 vatte Peter zijn nieuwe inzichten samen in een monoloog “Moeder, waarom leven wij?”, waarvan hij een twintigtal opvoeringen mocht doen. Hij begon met een bewustzijnsbeweging Diogenes en een jaar later met een burgerbeweging Belfort-Group. Ook werd hij bestuurslid van de Filosofische Kring van Lokeren.

    Sinds begin 2014 woont Peter in Sugny (Vresse-sur-Semois) nabij Bouillon en de Franse grens samen met zijn levensgezellin Chantal Deleu. Ze hebben er een massief houten huis gebouwd, “Entre Les Chemins”, waar ze graag gasten ontvangen in hun B & B.

    film-2381-aeroLange tijd had Peter dus een heel normaal leven, maar de afgelopen tien jaar is hierin een verandering gekomen van 180 graden. Hij kon niet anders omdat zijn visie
    op de wereld, de mens, de kosmos en het leven zo fundamenteel veranderde.

    Het is zijn diepe overtuiging geworden dat we een heel speciale tijd mee-maken met – alle ogenschijnlijke chaos ten spijt – enorme uitdagingen en mogelijkheden tot wezenlijke veranderingen ten goede.

    Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde Peter een aantal presentaties over allerlei onderwerpen, waarbij het telkens zijn ambitie is de interesse van de mensen te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie.

    Titanic vierkantDe basisdrijfveer om deze presentatie (Het complotdenken) te maken, is dat Peter het beu is dat mensen zoals hij telkens weer weggewuifd worden als geestelijke gestoorde weirdo’s. Peter heeft de ervaring dat zijn betoog niet alleen aanslaat bij zij die nog slapen, maar ook bij hen die al behoorlijk wakker zijn.

    Om Peter Vereecke beter te leren kennen kun je kijken naar dit interview, dat in zijn huis “Entre les Chemins” in België werd opgenomen.
    Knipsel2

    Programma
    14.30 uur: ontvangst
    15.00 uur: lezing deel I
    16.00 uur: pauze
    16.30 uur: lezing deel II
    17.30 uur: borrel en gelegenheid om Peter Vereecke persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

    Aanmelden
    Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Peter Vereecke”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

    Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

    IMG_7407Locatie
    De kapel van de Sacramentskerk
    Zandberglaan 58
    4818 GL Breda

    Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.