Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Zaterdag 21 april 2018, Rudi Klijnstra: “Shambhala – het verborgen land waar het wiel van de tijd stilstaat” (Breda)

  In het hart van Azië bevindt zich ergens in een geheime vallei een verborgen koninkrijk. Over dit paradijselijk oord op aarde bestaan eeuwenoude legenden, liederen en folklore. Die overleveringen vertellen dat de tijd daar stil staat en de bewoners zelf mogen bepalen hoe lang zij willen leven. Onder verschillende benamingen is het mysterieuze koninkrijk bekend.

  Als ‘Shambhala‘ is het mystieke land in de westerse wereld het meest bekend geworden. Dat gebeurde door de verhalen van ontdekkingsreizigers en bergbeklimmers aan het begin van de vorige eeuw. De paar uitverkorenen die Shambhala hebben bezocht zeggen dat het wordt afgeschermd door bovennatuurlijke krachten. Alleen degenen die spiritueel gezuiverd zijn, kunnen de obstakels omzeilen die de toegang versperren. Communistische regimes in Centraal-Azië hebben gepoogd om deze culturele tradities en religieuze stromingen uit te roeien. De eeuwenoude legenden en profetieën van Shambhala zijn desondanks blijven voortbestaan. Hieruit blijkt de tijdloze waarheid van deze overlevering die de bron is van talrijke oude culturen en mystieke tradities. In het boek van Rudi Klijnstra staat beschreven hoe de legende van Shambhala in een ver verleden ook in Europa bekend is geweest. Daarbij wordt de link gelegd met de Kelten, het verdwenen continent Atlantis en tijdloze fenomenen zoals graancirkels en ufo’s.

  Rudi Klijnstra verhaalt van een tijdloze waarheid die aan deze legende ten grondslag ligt. Hij toont het verband aan tussen allerlei legenden, heilige plaatsen, verdwenen wereldrijken, andere dimensies, Tibetaanse en Keltische religieuze systemen en symbolen. 

  Rudi Klijnstra
  Rudi Klijnstra is kunstenaar, fotograaf, en schrijver. Hij onderzoekt graancirkels al sinds 1989 en schreef daar drie boeken over namelijk: “Graancirkels, codes uit een andere dimensie”, “Andere dimensies, voorbij tijd en ruimte” en “In de ban van de Cirkel”. Hij beschrijft verschillende fenomenen zoals lichtbollen en lichtvoertuigen die hij verbindt met sjamanisme en dimensiereizen. Over Shambhala schreef hij het boek: “Shambhala – het verborgen land waar het wiel van de tijd stilstaat”. 

  Rudi heeft veel ervaring op het gebied van krachtplaatsen, graancirkels, Keltische Mythologie, Shambhala etc. en hij staat in nauw contact met bewustzijnsvormen uit andere dimensies zoals Deva’s, Elfen etc. Hij ziet en fotografeert ze vaak.

  Shambhala of Agarttha 
  Het ondergrondse koninkrijk Agarttha (of Shambhala) wordt voor het eerst genoemd door de Franse filosoof Alexandre Saint-Yves in 1886. Volgens hem ligt dit koninkrijk ver voor op de moderne samenleving zowel in technisch als spiritueel opzicht. De inwoners beschikken over verbazingwekkende vaardigheden die de bovengrondse mensen al lang vergeten zijn. Bovendien bestaan in Agarttha enorme bibliotheken met in steen gegraveerde boeken waarin de gezamenlijke kennis van de mensheid streng wordt bewaakt. Volgens Saint-Yves komt de kennis van Agarttha voor de hele wereld beschikbaar zodra de boven-wereldse religies hun eigen heilige leer werkelijk gaan toepassen.
  (Bron: “The Kingdom of Agarttha, A journey into the Hollow Earth” van Marquis Alexandre Saint-Yves d’Alveydre uit 1886)

  Shambhalla, a poem
  Shambhalla, Holy City of our dreams,
  To which we journey,
  Knowing that its gates,
  Swing open,
  To receive returning pilgrims
  From the world of Form.
  Home city of the Self,
  Whose pilgrimage through matter and through Form,
  Throughout long eons,
  In the realms of time and space,
  Bestows Divinity.
  And we become His Co-Creators,
  In God’s City of Creative Life.
  (Bron: “Fragments of Experience – A Spiritual Journey” van Viola Petitt Neal uit 1978)

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Rudi Klijnstra persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Shambhala”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda
  Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018, Workshop “Mind over Matter en Spoon Bending” met Rolf Nuyts en Ann Verschueren (Oud-Beijerland)

  “… there is no spoon …”. is ongetwijfeld één van de meest geciteerde uitspraken uit de film The Matrix (naast de keuze tussen de blauwe of de rode pil). Spoon Bending, met je gedachten materie bewegen, Mind over Matter, … zijn allemaal uitingen van psychokinese, de mogelijkheid om fysieke materie, direct of indirect te beïnvloeden door enkel gebruik te maken van je eigen energie en geest.

  Het heeft de mens altijd gefascineerd en oude wijsheidstradities maken melding van meesters die deze technieken onder de knie hadden.Begin jaren 70 kreeg Spoon Bending wereldfaam door Uri Geller. Zowel ‘believers’ als sceptici mengden zich in hoogoplopende discussies, zonder er echt uit te komen.

  Klik hier voor een artikel over Uri Geller in de Veronica gids uit 2015. 

  Spoon Bending: feit of fictie? Zoals altijd ligt de waarheid in de eigen ervaring.

  De volgende ervaring is van Ann:
  “Een tijdje geleden kregen we Geert, een vriend van ons, op bezoek. Geert is QHHT-therapeut en volgde een aantal cursussen aan het Monroe Institute in Virginia. Hij had net een week “MC Squared: Focus your mind, create your reality” (bij Joe Gallenberger) gevolgd, en kwam graag langs om zijn ervaringen met Spoonbending te delen.
  Het is niet moeilijk te bedenken dat dit me mateloos fascineerde.
  Samen zaten we rond de tafel: Geert, Rolf en ik. We hadden een aantal stevige vorken en lepels voor ons liggen, en kozen er elk één uit. Eerst onderzochten we of we deze zo konden buigen gebruik makend van onze fysieke kracht: dat was niet het geval. Toen kozen we elk een exemplaar uit.
  We gingen met onze gedachten naar Focus 12 en concentreerden ons “losjes” op de vork/lepel die we vast hadden. Ondertussen vertelde Geert over zijn ervaringen, en opeens kon hij de lepel effectief buigen. Indrukwekkend!
  Hij wees ons op details waar we op moesten letten zoals over de lepel/vork wrijven, als het ware in contact treden met het materiaal en de vorm, je intentie zetten om deze te veranderen, en het tegelijkertijd toch “loslaten”.
  Plots voelde ik hoe het metaal op de plek waar ik over wreef als het ware van structuur veranderde en zacht werd: ik voelde dat het nu de moment was om de vork te buigen. En ja hoor: het lukte en er verscheen een mooie buiging in de steel. Het moment was voorbij, het metaal verhardde en de vork bleef in de nieuwe vorm. Daarna begon ik aan de tanden van een vork.
  Op de foto zie je ons bestek aan het eind van die dag.
  Het leuke is dat het je echt doet beseffen wat een potentieel je in je hebt, en bovendien is het resultaat onmiddellijk en spectaculair.”

  Spoon Bending: feit of fictie? Je hoeft het niet te geloven, je kan het gewoon zelf doen.

  Daarom organiseren we een workshop “Mind over Matter en Spoon Bending”.
  Heb je geen voorafgaande ervaring met Hemi-Sync® of wil je even een opfrissing?
  Dan kan je eerst de introductiedag volgen op vrijdag 13 april 2018.

  Heb je de Excursion Workshop en/of Gateway Voyage al gevolgd, dan kan je je onmiddellijk inschrijven voor zaterdag 14 april 2018.

  Om de kwaliteit van de workshop te garanderen is het maximaal aantal deelnemers 12. Schrijf dus snel in als je er zeker wil bij zijn!

  Dag 1: deel I van de workshop “Mind over Matter en Spoon Bending”:

  Op deze eerste dag van de workshop krijgen de deelnemers inzicht in de verschillende Focuslevels, en aan de hand van een aantal oefeningen worden Focus10 en Focus12 ervaren. Focuslevels zijn door Bob Monroe (The Monroe Institute) in het leven geroepen om de wereld van de buiten-lichamelijke ervaringen in kaart te brengen. Hoe hoger het Focuslevel, hoe verder je af staat van de 3D realiteit. Deze kennis is noodzakelijk om de tweede cursusdag te kunnen volgen.

  Dag 2: deel II van de workshop “Mind over Matter en Spoon Bending”:

  Dag twee staat in het teken van Psychokinese: wat is Psychokinese, positieve energie, manifestatie, de invloed van je gedachten, …
  En dan: Spoon Bending. Doel is om je te laten inzien welke de effecten van positieve Psychokinese kunnen zijn op “levenloze materie”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de van het Monroe Institute bekende Focuslevels.

  Over Rolf Nuyts
  Op z’n 10de kwam Rolf voor het eerst -bewust- in aanraking met het fenomeen Buiten- Lichamelijke Ervaringen. Dit zette hem ertoe aan onze realiteit te bestuderen en te onderzoeken door zich onder te dompelen in een waaier van gebieden, zoals filosofie, religie, geschiedenis, politiek, economie, … .
  Hoewel elk van deze gebieden een zekere “waarheid” bevatte, kwamen ze niet tot leven tot hij in 2003 het werk van Bob Monroe ontdekte. Na jaren van onderzoek en experimenteren, integreert hij nu de ervaren kennis in z’n dagelijkse leven.
  Sinds 2013 is Rolf Certified Outreach Trainer en Off-Campus Residential Trainer aan het Monroe Instituut (TMI) en vanaf juni 2014 ook Member of the Board.
  Zijn missie is zoveel mogelijk mensen te laten ervaren dat ze veel meer zijn dan ze ooit zelf bedacht hebben. Hemi-sync wordt hierbij gebruikt als laagdrempelige tool om de eigen ervaringen te kaderen en zin te geven. Dit laat mensen toe de eigen autoriteit te (h)erkennen en de oorspronkelijke staat van soeverein mens te be-leven.

  Over Ann Verschueren
  Ann is doctorandus in de experimentele fyisica. Na verschillende jaren van research en lesgeven is ze sinds 2017 actief als trainer bij Focus34.
  Van bij de start is Ann betrokken bij het onderzoek en werk van Rolf, en in combinatie met haar wetenschappelijke invalshoek is ze erg geïnteresseerd in het verband tussen het materiële – zichtbare- en het fysiek onzichtbare, en de onderlinge verbanden en invloeden.
  Dit leidt dan weer tot de quantumfysica. Deze theorie zet alle natuurkundige wetten die de laatste honderden jaren voor waar zijn aangenomen op losse schroeven en laat toe rechtstreeks in te grijpen in onze materiële realiteit. De stap naar manifestatie door waarneming en intentie is dan niet ver weg.
  De combinatie van haar praktische ervaringen met Hemi-Sync® en theoretische kennis van de quantumfysica, maakt Ann tot de ideale trainer voor de Manifestatie-workshop Mind over Matter.

  Praktisch
  Datum:  vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018
  Duur: 2 dagen, telkens van 9u00 tot +/- 18u00
  Locatie: Kerkje van Vrijzinnigen Nederland, Beneden Molendijk 35, 3262 AA Oud-Beijerland
  Voertaal: Nederlands
  Audio: Engels (Hemi-Sync® oefeningen)
  Trainers: Rolf Nuyts en Ann Verschueren
  Bijdrage: 290 voor de twee dagen (of 145 voor dag twee)
  Inbegrepen: Lunch, koffie, thee, versnaperingen
  Inschrijven via inschrijven@focus34.com
  Website: focus34.com

  Wacht niet te lang met inschrijven, het aantal beschikbare plaatsen is beperkt!

 • Donderdag 5 april 2018, Rineke van den Berg: “Spagyriek, Alchemistische Allesgenezer” (Oud-Beijerland)

  Spagyriek: Alchemistische kruidenremedies voor de totale mens
  Spagyriek is een natuurlijke en holistische behandelmethode die gebaseerd is op alchemie. In de alchemie worden processen van zuivering en transformatie toegepast die erop gericht zijn om de essentie (het ware Zelf, het innerlijke goud) bloot te leggen en tot uitdrukking te laten komen. Bij spagyriek wordt uitgegaan van medicinale planten en kruiden die vaak al eeuwenlang bekend staan om hun heilzame eigenschappen. Middels het bereidingsproces wordt de essentie (het diepste wezen) van deze planten bevrijd. Het eindproduct wordt dan ook aangeduid met het woord ‘essence’ Deze essences vormen een synthese van het potentieel van homeopathie, fytotherapie, Bachbloesems en Schlüsser-zouten.  Wat in de plant gebeurt tijdens het bereidingsproces, vindt ook in de mens plaats als hij spagyriek gebruikt: Het draagt bij aan de bevrijding van zijn essentie -zijn ware zelf- zodat hij als mens volledig tot bloei kan komen.

  In de spagyriek worden klachten beschouwd als processen waarbij niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken zijn. De behandeling kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens tot in de diepste lagen doordringen, daar waar de kern van het probleem te vinden is. Tijdens dit proces kan iemand zich bewust worden van datgene wat hem in de weg heeft gestaan om zichzelf te zijn en in een natuurlijke staat van heelheid te verkeren.

  Spagyriek brengt deze informatie naar de oppervlakte, zodat bewustzijn en heling mogelijk is en de mens een staat van harmonie in lichaam geest en ziel hervindt.

  Spagyriek is een zuiver natuurlijk product gemaakt vanuit planten die op Alchemistische wijze worden bereid. In de Spagyriek worden ziekten beschouwd als processen die plaatsvinden in het kader van onze persoonlijke evolutie (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel) en bewustwording. Bij deze processen zijn dus niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel betrokken. Ziekten kunnen worden beschouwd als een verstoring in onze balans, die ons wezen en ons bewustzijn er toe aanzet om een nieuw evenwicht op een hoger niveau te vinden.

  Op dat hogere niveau heeft de mens een groei in bewustzijn doorgemaakt en is hij fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel beter aangepast aan zijn omgeving. Bovendien heeft de mens op dat hogere niveau meer besef van zijn levensdoel en zijn er kwaliteiten en bronnen beschikbaar gekomen waarmee hij zich aan die levensopdracht kan wijden.

  Spagyriek wordt bereid met behulp van een alchemistisch proces. Alchemie is de kunst van transformatie. Volgens de verhalen hielden alchemisten zich bezig met de transformatie van lood in goud. Symbolisch gezien beschrijft dit de spirituele ontwikkeling van de mens die zijn ego overstijgt en zich zijn ware, essentiële aard herinnert. Alchemie brengt een proces van persoonlijke ontwikkeling op gang waarin de mens leert de kwaliteiten van zijn ziel volledig tot expressie te brengen.

  “Deze geneesmiddelen werken op het “etherlichaam” van de mens en zijn daardoor in staat zonder het organisme te overladen met gifstoffen en blijvend schade te berokkenen, de geneeskracht zelf op te roepen, zodat het zich reorganiseert”. (Von Bernus, Alchymie und Heilkunst, Stuttgart, 1936) 

  Het eindproduct van een alchemistisch proces kan vergeleken worden met een diamant. Een diamant is opgebouwd uit een raster van koolstofatomen dat onder grote druk en hitte geleidelijk aan is gekristalliseerd tot grafiet en uiteindelijk tot diamant. Een diamant heeft de structuur van een zuiver kristal, heeft vele facetten en is zo onverwoestbaar dat zij door iedere andere materiële structuur heen kan dringen. De ‘druk’ en ‘hitte’ die wij in ons dagelijks leven ervaren, leiden er eveneens toe dat onze ziel kan uitkristalliseren en haar vele facetten tot uitdrukking kan leren brengen, waarbij zij door alle structuren van ons leven kan heen dringen om deze te vervolmaken.

  Rineke van den Berg neemt je in haar lezing mee in een wonderlijke wereld waarbij ont-binden, bereiden en op andere maar steeds krachtigere wijze verbinden centraal staat.  De Alchemistische begrippen zullen door Rineke worden vertaald in een begrijpelijk en boeiend verhaal. Ook zal zij demonstreren hoe de verschillende planten zich aandienen bij de bereiding van een persoonlijk complex. Stap in de magische wereld die Spagyriek heet.

  Rineke van den Berg
  Als dochter van een zeer bewuste tuinder heeft zij altijd de immense verbinding van de natuur ervaren. Rineke sprak toen en nog steeds met de natuur. De planten en bomen vertegenwoordigen en herinneren ons  het licht wat wij soms vergeten zijn. Alleen al om dagelijks in de natuur te zijn voelde Rineke zich als klein gevoelig meisje sterk.
  Haar vader nam haar aan de hand mee en vertelde verhaaltjes over de planten die ten dienste konden staan voor de mensheid. Dokters bezoeken was er amper bij, voeding en homeopathie was het thema in het gezin waar Rineke opgroeide.

  Als jonge vrouw heeft ze jarenlang in de zakelijke wereld rondgezworven als productmanager en andere functies. Na een forse burnout ontdekte Rineke dat dit niet haar bestemming kon zijn en dat ze eigenlijk op het foute pad aan het lopen was.
  Na een jarenlange studie van Ayurvedische geneeskunst en traditionele Chinese geneeswijzen, maar ook Westerse diagnostiek is zij complementair therapeut geworden en heeft nu al jaren een drukke praktijk in de Hoeksche Waard. Rineke werkt niet met apparaten samen, zo zegt ze. De apparaten willen ook niet met haar werken. Immers deze machines zijn door mensen geprogrammeerd. Het energie niveau van elk mens is anders en ook steeds in beweging net als de seizoenen.

  Al vanaf haar jeugd is Rineke bezig met het creëren van Alchemistische middelen. Nu al vele jaren schrijft ze maandelijks als columniste voor het magazine Spiegelbeeld. Onder de titel De Kleine Alchemist creëert Rineke telkens de meest wonderlijke, maar vooral werkzame recepten. Een eigenlijke aanzet om zelf de ontelbare mogelijkheden te ontdekken die zo voor de hand liggen.

  Nu heeft ze de liefde voor de “grote” Alchemie gevonden in het creëren in Spagerische persoonlijke complexen. Dit is de werkelijke Alchemie. Zoals de Westerse alchemisten van lood goud maakten, gingen de Oosterse Alchemisten op zoek naar de eeuwige jeugd en een lang en gezond leven. Het mag duidelijk zijn dat het hart van Rineke sneller klopt bij de laatste groep WARE Alchemisten. Planten dienen zich aan bij Rineke, maar fluisteren ook thema’s en vooral oplossingen. Zweverig? Welnee zegt ze, gewoon werkelijkheid.

  Meer informatie over Rineke van den Berg en haar werk vindt je op www.sundancer.nl.

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Rineke van den Berg persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Spagyriek”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Locatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In de Buitenhavenstraat, Havendam en West-Voorstraat geldt vergunninghoudersparkeren.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06  54752559.

 • Zaterdag 17 maart 2018, Fred Teunissen: “Hemel onder Vuur, De realiteit van Chemtrails” (Breda)

  Iedereen kent ze, de witte strepen die vliegtuigen achterlaten in de lucht. Wie de jaren 70 heeft meegemaakt weet dat die strepen er tegenwoordig anders uitzien. Ze zijn veelal dikker en blijven langer hangen. Er wordt van gezegd dat er chemische stoffen in zitten om het weer te veranderen en onze gezondheid aan te tasten. En oh ja, dit zegt Catharine Austin Fits, Assistant Secretary of Housing and Urban Development en Federal Housing Commissioner in de eerste regering Bush erover als ze de vraag krijgt: Catharine, what is your view on chemtrails? “It is real, it is scary and even the government doesn’t know who is behind it”.

  Journalist Fred Teunissen verdiepte zich twee jaar lang in het mysterie van de chemtrails en legde zijn bevindingen vast in het boek ‘Hemel onder Vuur’. Daarin gaat hij in op vier vragen:

  1. Is het waar?
  2. Zo ja, wat zit er dan in?
  3. Hoe beïnvloedt dat onze gezondheid?
  4. Wat kunnen we doen om gezond te blijven?

  Deze opbouw zal hij bij de lezing ook hanteren. De nadruk ligt daarbij op punt 4. Fred pleit in zijn boek voor een SkyLab: een burgerinitiatief dat onafhankelijk van de overheid en met geavanceerde meetapparatuur vast gaat stellen wat er zoal uit de hemel op ons neerdaalt. Dit initiatief is onderdeel van zijn achtpunten plan om het chemtrail-tij te keren. De monden zullen soms openvallen bij het horen (en zien) van zijn presentatie.

  Fred Teunissen
  Fred Teunissen (1952) schrijft al een halve eeuw ‘voor de verandering’. Hij nam in de jaren ’60 als activist deel aan de democratiseringsbeweging van scholieren en studenten en sloot zich tijdens zijn opleiding aan de School voor de Journalistiek in Utrecht (lichting 1974) aan bij een linksradicale politieke beweging.
  Na het uiteenvallen daarvan, medio jaren ’80, volgden tien jaren van logistieke en managementfuncties in het bedrijfsleven.
  In de tweede helft van de jaren ’90 werd de journalistiek weer Freds hoofdberoep. Aanvankelijk in loondienst, maar sinds 2003 als zelfstandige.
  In 2012 richtte hij samen met zijn vriend en compagnon Ed Lute uitgeverij Trophonios Publishing op.
  Fred is vader van drie dochters (Adrienne, Nadine en Stéphanie) en woont in een woongroep in Dwingeloo, Drenthe.
  Meer informatie over Fred Teunissen is te vinden op: www.fredteunissen.nl, www.trophonios.nlwww.opdevoshaer.com

  Fred blogt op www.transitieweb.nl

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: aanvang
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: vragen en discussie
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Fred Teunissen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Chemtrails”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda
  Voldoende gratis parkeergelegenheid in de omgeving

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Donderdag 8 maart 2018, Roeland Beljon: “Graancirkels, Miraculeus, Magisch of Meditatief?” (Oud-Beijerland)

  Roeland Beljon studeerde sociologie en is werkzaam op het gebied van mobiliteitsmanagement en milieu. In 1994 ontdekte hij met zijn partner Nancy Polet de graancirkels. Een ontdekking die zijn leven drastisch, maar aangenaam veranderde. Sindsdien zijn zij samen op cirkeljacht. In 1995 werden zij lid van het Dutch Centre for Crop Cirlce Studies, dat in dat jaar werd opgericht door Herman Hegge. Sinds 2011 is Roeland de voorzitter van deze groep, die nu Graancirkelwerkgroep Nederlanden heet.

  In de loop der jaren veranderde zijn kijk op het fenomeen, maar de overtuiging dat er een fenomeen is bleef altijd bestaan. Roeland droeg bij aan verschillende onderzoeken naar de herkomst van graancirkels en dat leverde hem een aantal belangrijke inzichten op. Naast natuurlijk de observaties die hij zelf in de graanvelden deed en in het graancirkel wereldje zowel in Nederland als in Engeland. Roeland en Nancy reizen nog steeds elke zomer naar het Engelse graafschap Wiltshire om van het graancirkel fenomeen te genieten. Sinds enkele jaren organiseren zij daar met succes de “Night of Crop Circling”. Eén van de weinige evenementen ter wereld die uitsluitend om graancirkels draaien. Roeland wordt tegenwoordig ook buiten onze landsgrenzen gevraagd om zijn verhaal te vertellen, zoals op het Glastonbury Symposium in juli 2017 en voor het Duitse tijdschrift Omnia.

  Film
  Om het publiek in de stemming te brengen zal Roeland de avond beginnen met een korte film van zijn vriend en collega graancirkelaar Frank Laumen. Deze film is een collage op muziek van de beste foto’s van de mooiste graancirkels van 1997 t/m 2016. Laat je meevoeren op de muziek en de beelden zullen je betoveren. Want één van de belangrijkste functies van graancirkels is wat de beelden met je doen. Ze brengen je in een meditatieve staat waardoor je meer open staat voor wat het universum je wil vertellen en je eigen innerlijke kennis. Frank Laumen is een van de meest vooraanstaande graancirkelfotografen ter wereld. Zie voor zijn werk: http://visiblesigns.de/

  Zoektocht
  Vervolgens gaat hij aan de hand van verschillende anekdotes in op de zoektocht die hij samen met Nancy Polet heeft doorgemaakt sinds 1994 en hoe het fenomeen hun leven heeft veranderd.
  In dit levendige verhaal komt aan de orde hoe graancirkelonderzoek in de jaren 90 in zijn werk ging en hoe dat is veranderd in de loop der jaren, hoe je interactie met het fenomeen kunt hebben en veel plezier aan graancirkels kunt beleven. Ook komen enkele theorieën aan de orde over de mogelijke herkomst van graancirkels. Tenslotte zal Roeland zijn conclusies presenteren na 24 jaar “graancirkelen”.

  Voorproefje
  Voor een voorproefje van de lezing kun je kijken naar de video van de korte lezing “Crop Cricles, the Chase goes on op de “Night of Crop Circling” op 27 juli 2016. Klik hier voor de video. De lezing in Oud-Beijerland is uiteraard in het Nederlands.

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Roeland Beljon persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Graancirkels”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Locatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Let wel op! In de Buitenhavenstraat, Havendam en West-Voorstraat geldt vergunninghoudersparkeren.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06  54752559.