Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Woensdag 17 april 2013, Benjamin Adamah, “De Vamachara Archieven”

  VAMA_CoverDe Vamachara Archieven

  Anders dan het Rechter Pad, waartoe alle grote religies behoren, zoekt het Linker Pad (Vamachara) geen hemel of transcendentie om aan dualisme te ontsnappen, maar het herstel van de synergie tussen Yin en Yang, God en Godin, vrouwelijke en mannelijke energieën. Via opwekking van het slangenvuur wordt vervolgens naar cidrupini gestreefd – een opgaan in de vreugde van de natuur en mystieke dans van het leven zelf. Het goddelijke wordt niet verwacht maar geleefd. Adamah’s occult-filosofische opus magnum is een enerverende en zeer complete leidraad voor wicca’s, pagans en eenieder die zoekt naar een ongecensureerde “raw spirituality”. De auteur breekt een historisch taboe door niet de materie of het aardse, maar juist fixatie op eenheid en verlossing als bron van tweeduizend jaar duisternis aan te tonen. Daarmee stoot hij onze gangbare rolverdelingen van God, mens, goed, kwaad, werkelijkheid en illusie bijna apocalyptisch omver. Simultaan gloort echter een nieuwe spirituele horizon, actueel passend bij de 21ste eeuw met haar hardnekkige eindtijdobsessies. Onze allergrootste blinde vlek wordt daarbij pijnlijk zichtbaar…

  benjamin-adamah-7-222x300Benjamin Adamah maakte zijn eerste paranormale ervaring (met een leviterend voorwerp) mee op zijn 11de levensjaar, waardoor de gangbare opvatting over de werkelijkheid voor hem in duigen viel. Dit samen met het al jong moeten nadenken over hoe de gevolgen van een oorlog, gestart door een democratisch gekozen Hitler, nog dagelijks invloed uitoefenden op het gezin waarin hij opgroeide, zette de belangrijkste coördinaten uit voor zijn koers als cultuurfilosofische criticaster. Als esotericus overheerste altijd het zoeken naar een menselijke match met het spirituele. Een God die de nazigruwelen toestond kon immers eenvoudigweg niet bestaan in de exoterische vorm waarin religies deze God presenteerden. Anderzijds bood het New Age alternatief van narcistische zelfverlichting (prozak-spiritualiteit) geen enkele oplossing voor de problemen in de wereld. Als filosoof richt Adamah zich vooral op de infiltratie van de menselijkheid en het natuurlijke door “het kille steriele ding” via de alsmaar verder oprukkende technologie, kunstmatigheid, het binaire denken en Orwelliaanse administratiesystemen. Vanaf dit afzetblok verruilde hij de Rechter Pad spiritualiteit voor die van het Linker Pad (Vamachara) en stelt hij onze hele opvatting over het begrip “spiritueel” ter discussie. Het Rechter Pad waartoe alle grote religies en de huidige oneness-trend behoren, verwerpt Adamah met historische onderbouwing als pre-orwelliaans instrument dat ons heeft weggevoerd van een universele oerspiritualiteit (raw spirituality). Het Linker Pad is een weg die dit authentiek spirituele nog belichaamt, weinig te maken heeft met zwarte magie, en dualiteit oplost door de dynamische harmonie tussen yin en yang, God en Godin, mannelijk en vrouwelijk te herstellen. Verlichting komt niet in het hiernamaals of via regels die zich strijdig met onze psyche verhouden, maar in het hier en nu. Binnen deze strekking gaat Adamah als kabbalist/tantrist diep in op de laatste grote taak van de mens: het zich losmaken van massageest (Moloch) en breekt hij een lans voor Lilith en de noodzaak van chaos voor het behoud van onze vrije wil. Website: www.luxnoxhex.org

  Aanmelden

  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

  Programma

  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel

  Locatie

  Galerie Beelden Bij Beljon
  West-Voorstraat 24
  3262 JP  Oud-Beijerland
  Zie kaart.

  Nieuwsbrief

  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Woensdag 13 februari, Wim Roskam en Marianne Agterdenbos, “Akaija”

  “Akaija”

  Akaija-normal-300dpiAkaija is een kosmisch sieraad, ontstaan door inspiratie uit het hiernamaals. De boodschap van dit helende instrument is “Wij zijn één”. De lezing gaat over het ontstaan van de Akaija, het sieraad dat Wim Roskam heeft  ontworpen, geïnspireerd door zijn overleden vriendin Linda. Het gaat o.a. over elektronen-spin-inversie als gevolg van elektromagnetische straling waar de Akaija aantoonbaar bescherming tegen geeft. Wim heeft ook een boek geschreven over het ontstaan van de Akaija met als titel “Kiezen voor Vrije Keuze”

  Earth-with-Akaija-IloaWim Roskam kan aantonen dat de Akaija-vorm zich ook rond de Aarde bevindt, verankerd in 5  punten: De grote pyramide, het tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja, Aneityum-eiland, Paaseiland en een niet meer bestaand eiland in de Atlantische Oceaan, afgebeeld op een oude kaart van Piri Reis in de tijd van Columbus, mogelijk verbonden met Atlantis.

  Wim en Marianne zijn dit voorjaar op Aneityum geweest, een Wim_Marianne_AustralianTreeeiland in de Stille Zuidzee waar de Great Circle van Jim Alison overheen loopt en hebben enkele intrigerende ontdekkingen gedaan. Overkoepelende thema van het hele verhaal is ‘Wij zijn Eén’, dat steeds weer terugkomt.

  Voor meer informatie zie: www.akaija.com

  Aanmelden

  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

  Programma

  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel

  Locatie

  Galerie Beelden Bij Beljon
  West-Voorstraat 24
  3262 JP  Oud-Beijerland
  Zie kaart.

  Nieuwsbrief

  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Woensdag 14 november 2012, Piet Vergunst

  “Verbeter de kwaliteit van je leven met de Torsie-Spiegel van Kozyrev”

  Piet Vergunst is coach, onderzoeker en auteur. Hij heeft ontdekt hoe je op eenvoudige wijze, zonder jarenlange training, het ka-lichaam (het zgn. etherisch dubbel) kunt opladen. Daarvoor heeft hij de Torsie-Spiegel van Kozyrev nagebouwd. 

  Deze spiegel is een manshoge cilinder waarin je kunt plaatsnemen. Binnenin heerst het torsieveld. Dit veld is de tijd zelf en het informatieveld, ook wel Akasha veld dat ons allen verbind. In deze tijd/ruimte loze ruimte, kan de gebruiker blokkerende overtuigingen, beperkende emoties, angsten en negatieve zelfbeelden opruimen.

  Zodra je je ka-lichaam kunt opladen, groeit en transformeert je bewustzijn. Je wordt creatiever en je probleemoplossend vermogen wordt groter. In de spiegel openen zich nieuwe dimensies. In zijn praktijk “Kompas” kan de spiegel worden gebruikt.

  In de lezing legt Vergunst uit hoe de spiegel van Kozyrev werkt en hoe je die kunt gebruiken om het bewustzijn verder te ontwikkelen.

  Meer informatie: www.jouwkoers.com en www.torsieveld.info

  Aanmelden

  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

  Programma

  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel

  Locatie

  Galerie Beelden Bij Beljon
  West-Voorstraat 24
  3262 JP  Oud-Beijerland
  Zie kaart.

  Nieuwsbrief

  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Groepsmeditatie o.l.v. Nelleke de Noo 13 oktober 2012

  De expositie “De Magische Standing Stones van Schotland” van Nelleke de Noo is verlengd t/m zaterdag 13 oktober 2012.

  Als afsluiting zal Nelleke de Noo op 13 oktober om 15.30 uur een groepsmeditatie leiden. Inloop 15.00 uur. Na de meditatie is er een borrel met gelegenheid om de energie van de Standing Stones  nog éénmaal te voelen. Kosten € 10,– pp inclusief borrel. Graag even aanmelden via info@skyhighcreations.nl

  Nelleke de Noo zal tevens aanwezig zijn op vrijdag 12 oktober van 14.00 tot 17.30 uur en zaterdag 13 oktober vanaf 12.00 uur om haar werk toe te lichten.

  Expositie
  In september 2012 vindt een expositie plaats van de schilderijen die Nelleke heeft gemaakt naar aanleiding van een zeven weken lange studiereis naar de standing stones in Schotland. Ze heeft zich in die periode verbonden met de stenen en de oude “Cups and Rings Rock Art”. Eerst heeft zij onderzocht hoe de stenen daar komen, wat de stenen zeggen en wat zij raken in haar. Vervolgens heeft zij zich laten leiden door haar intuïtie, haar hart en de natuur. Daardoor heeft ze de pure energie van de stenen mogen zien. Tenslotte heeft Nelleke de stenen in de vorm van aquarellen en pentekeningen weergegeven. De energie van de standing stones en het gebied wordt via de schilderingen op de kijker overgebracht. Het werk resoneert als het ware en dat is een hele bijzondere ervaring. Het is de eerste keer dat dit werk voor het publiek te zien is.

  De expositie en de meditatie vinden zoals gebruikelijk plaats in Galerie Beelden Bij Beljon te Oud-Beijerland. Geopend op vrijdag van 11.00 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur alsmede op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor adres klik hier.

  Zie ook www.beeldenbijbeljon.nl en www.nellekedenoo.nl

   

   

   

 • Woensdag 17 oktober 2012, Richard Hoofs

  “Een nieuwe wereld binnen je bereik”
  (Buiten) Aards Leven”

  Rond 2012 is er sprake van een ontwaken van ‘onze Aarde’. Zoals het is voorspeld in de oude tradities van de Maya’s, de Egyptenaren en de Vedische traditie. Je ziet dit terug aan veranderingen op onze aarde, (aardbevingen, tsunami’s en zonnestormen) maar ook aan veranderingen in het bewustzijn van de mensen.

  Er begint door te dringen dat er meer mogelijk is dan waar wij nu van uitgaan. Als je afgestemd bent op de energie van de ‘Nieuwe Tijd’, in verbinding met jezelf, dan helpt dat om in deze tijd van enorme veranderingen in balans te blijven. Uit balans raken is op zich het probleem niet. Als je de weg terug maar weet te vinden. Hoe kun je dit doen? Het boek ‘Een nieuwe wereld binnen je bereik’ van Richard Hoofs geeft hiertoe inzichten, energetische oefeningen en concrete handvatten. De nieuwe levensenergie van moeder aarde en haar directe invloed op onze gezondheid en welzijn staan hierbij centraal. Dit boek geeft hierbij antwoord op de belangrijke vraag wat contact met (buiten) aards leven voor ons betekent. De lezing is interactief en het publiek krijgt de gelegenheid om enkele praktische oefeningen te doen.

  Na zijn studie tot huisarts heeft Richard Hoofs diverse holistische geneeswijzen bestudeerd. Hierbij volgde hij opleidingen acupunctuur, antroposofie en spirituele therapie. Tevens maakte hij enkele reizen naar India. Aldaar werd hij geraakt door de diepe wijsheid van de Oosterse esoterie maar ervoer ook het praktische nut van de Westerse geneeskunde. De verbinding tussen Oost en West met behoud van het beste van beiden vormt de basis van zijn werk als coach, acupuncturist en auteur. Richard werkt als holistisch geneeskundige in de medische praktijk “Mon Desir” en daarnaast tevens parttime als huisarts.

  Informatie over Richard Hoofs vindt u op www.medischepraktijkmondesir.nl. Een interview vindt u hier.

  Aanmelden

  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 15,- per persoon. Consumpties zijn inbegrepen.

  Programma

  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel

  Locatie

  Galerie Beelden Bij Beljon
  West-Voorstraat 24
  3262 JP  Oud-Beijerland
  Zie kaart.

  Nieuwsbrief

  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.