Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Zaterdag 19 maart 2016, Primeur! Bert Janssen: “Graancirkels, 22 jaar, 7 dagen per week”

  De 58956_595005143844374_1537333149_nprimeur van de laatste lezing die Bert Janssen zal geven over graancirkels. Na 22 jaar 7 dagen per week met graancirkels bezig te zijn geweest vind hij het genoeg. Dit is het complete overzicht van zijn avontuur met een verrassende ontknoping.

  In 1994 maakt Bert Janssen op een zeer bijzondere manier kennis met graancirkels. Het voorval overrompelt hem. In 1995 reist hij voor het eerst naar Engeland om het fenomeen te bestuderen en sindsdien is hij iedere zomer in Engeland te vinden. In al die jaren heeft Bert Janssen ieder aspect van graancirkels beleefd en doorleefd. De verwondering, de analyses, de geometrie, de synchroniciteiten, lichtballen, orbs en andere entiteiten.Westwoods 2008

  Nu, na 22 jaar, is de tijd aangebroken voor een allesomvattende samenvatting. De krenten uit de pap. Het kaf van het koren gescheiden. Wat heeft het hem gebracht? Wat heeft hij gezien? Wat heeft hij geleerd? Hoe is de situatie nu? Waar staat hij en waar staat het fenomeen? Wat heb je aan graancirkels? Wat kun je ermee?

  Bereid je voor op een overdonderend verhaal, vol met wetenswaardigheden en wijsheden, gedragen door actie en avontuur en doorspekt met een nimmer aflatende dosis humor. Een verhaal dat je doet zweven, maar dat je even zo snel weer met beide benen op de grond zet. Gemakkelijk het meest complete verhaal ooit over graancirkels verteld. Kortom: Graancirkels, 22 jaar, 7 dagen per week, samengevat in 2 uur.

  In de lezing laat Bert mindblowing! materiaal zien, zoals de foto’s hieronder:
  12814702_10206237198948524_2120530694061414009_n 10422021_10206237197868497_8712567245446234990_n

  Wat zijn dat voor lichten? Een bizarre ervaring in het donker. Dit verhaal wil je niet missen!

  Bert Janssen is verantwoordelijk voor de drie belangrijkste documentaires over graancirkels. “What on earth is going on”, “The research” en “Contact”. Voor deze laatste film ontving hij in Amerika de EBE award. Daarnaast heeft Bert drie boeken op zijn naam staan waarin een hoofdrol voor graancirkels is weggelegd. Tenslotte heeft Bert talloze artikelen over graancirkels geschreven die wereldwijd zijn gepubliceerd. Een deel daarvan is te vinden op zijn website www.cropcirclesandmore.
  Meer informatie over Bert Janssen vind je op www.bertjanssen.nl.

  earth 200 reasearch 200 contact 200

  hypnotic 200 sophia 200 dagboek 200

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Bert Janssen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Bert Janssen”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

   

  bert workshop  Milk Hill Alton Barnes 2001 square Aldbourne august 2007 B

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 54752559.

 • Zaterdag 20 februari 2016, Themadag “Op de grens van leven en dood” met Maureen Venselaar, Ineke Koedam en Anne Gouweloos

  Door onvoorziene omstandigheden is de themadag “Op de grens van leven en dood” geannuleerd.

  Wij zullen de mogelijkheid onderzoeken of deze dag, of anders de aparte lezingen op een ander tijdstip kunnen worden georganiseerd.

   

  Maureen AAEAAQAAAAAAAAKrAAAAJDhjZjFlZjUxLWY2MGItNDFhNS05NmVmLWUxZjQwMjcyM2FiZA Anne-Gouweloos

  Bijna-dood ervaring
  De dood is een precair onderwerp. Voor de meeste mensen staat de dood voor lijden en verdriet. Vanuit het perspectief van de nabestaande is verdriet een hele legitieme emotie. Maar hoe is het vanuit het perspectief van degene die dood gaat? Als we de vele verhalen moeten geloven van mensen die een bijna dood ervaring hebben gehad, hoeven we niet bang te zijn om dood te gaan. Het lijkt erop dat er na de dood nog iets komt wat helemaal Stair-to-Heaven scaledniet zo onaangenaam is. Voor mensen met een bijna-dood ervaring is het soms een regelrechte teleurstelling om terug te “moeten” komen in het aardse leven. Vaak verandert hun leven totaal.

  Orgaandonatie
  Omdat veel mensen erg hechten aan het leven, vinden we het normaal dat we mensen in leven houden, ook al klopt de dood al onmiskenbaar hard op de deur. We hebben machines om mensen kunstmatig in leven te houden in de hoop dat het tij zal keren en wij onze geliefde weer in de armen kunnen sluiten. Wat ook als een doodgewone zaak wordt beschouwd is dat wij onze organen ter beschikking stellen aan anderen, op het moment dat wij zelf ogenschijnlijk niet meer in het leven terug kunnen keren. Maar weten wij wel echt waar we aan beginnen? Een orgaan dat wordt getransplanteerd kan immers niet worden gebruikt als er echt totaal geen leven meer in het lichaam van de donor zit. Wat merkt die donor nog van deze laatste operatie? Is dat een acceptabele vorm van lijden?

  Gedeelde dood ervaring
  Gelukkig worden de meeste stervenden in hun laatste uren bijgestaan in hun laatste uren door familie, vrienden, geliefden etc. Dat is voor degene die gaat sterven van ongekend belang. Niemand zou alleen moeten sterven. Soms gaat de begeleiding ongevraagd en shared_death_sm (1)helemaal vanzelf verder dan wij ons kunnen voorstellen. Dan gaan de begeleiders vast een beetje mee in de dood. Een soms beangstigende maar vooral ook wonderbaarlijke ervaring en ongetwijfeld een groot cadeau voor degene die sterven gaat.

  Wij hebben gemeend deze drie fascinerende onderwerpen bij elkaar te moeten brengen in één themadag “Op de grens van leven en dood”. Men moet meer kennis hebben van de dood en wat daarmee samenhangt om de natuurlijke angst voor de dood van zich af te kunnen schudden. Niemand hoeft bang te zijn om dood te gaan. Het maken van juiste en goed onderbouwde keuzes is van belang.

  Maureen Venselaar: “De (bijna-)dood ontrafeld”
  Drs. Maureen Venselaar is onderzoeksjournalist, geesteswetenschapper en auteur van het boek “De (bijna-) dood ontrafeld. In dit boek beschrijft zij een compleet nieuwe visie op de BDE (bijna-dood ervaring) op basis van de vijf fasen theorie. Tevens bevat het 10 nieuwe BDE kenmerken.

  In de wetenschap bestaan tot nu toe 2 main stream verklaringen. De eerste is dat de BDE een puur neurologisch verschijnsel is, veroorzaakt door o.a. zuurstofgebrek. De tweede is dat de BDE als een bovennatuurlijk verschijnsel moet worden beschouwd.

  1001004010963656Maureen heeft naar aanleiding van een tienjarige detailstudie naar honderden ervaringsverhalen in relatie tot fysica en astrofysica een volstrekt nieuwe verklaring voor de BDE ontwikkeld.

  Ze heeft ontdekt dat wanneer wij de grens van het leven naderen, onze zintuiglijke waarneming zal afnemen, ons waakbewustzijn zal wegvallen en diep in ons lichaam een proces op gang komen dat ervoor zorgt dat er lichtenergie (fotonen) vrijkomt. Deze lichtenergie staat aan de basis van een ander verruimd bewustzijn en een volgend leven.

  De 5 opeenvolgende fasen van de BDE zijn:

  • Het loskomen van het fysieke lichaam;
  • Het reizen door een tunnel naar een licht;
  • Het aanwezig zijn bij dit licht, het ervaren van een grens, het zien/ervaren van een immense zandloper;
  • De terugkeer (door een tunnel) naar het fysieke lichaam;
  • De eenwording met het fysieke lichaam.

  Klik hier voor meer informatie.

  Ineke Koedam: “Orgaandonatie, doodgewoon?”images
  Ineke is oud hospice coördinator, deed onderzoek naar levenseinde-ervaringen en schoolt werkers in de terminale zorg. Sinds 2003 heeft zij een eigen praktijk Weerschijn, voor sterven, afscheid en rouw. Zij is auteur van diverse boeken en veelgevraagd spreker over sterven, het stervensproces en orgaandonatie. Ineke is als adviseur verbonden aan de Stichting Bezinning Orgaandonatie en initiatiefnemer van het Landelijk expertisecentrum Sterven (LeSt). www.weerschijn.nl, www.expertisecentrum.nl

  Orgaandonatie 
  Orgaandonatie is een gevoelig thema. We horen over de lange wachtlijsten en de medische mogelijkheden. Complex wordt het als we ook de donor in in het verhaal betrekken. Mensen die bij leven een nier doneren, zullen zich daar goed over heKOEDAM_Orgaandonatie_HR.inddbben geïnformeerd. Anders is dat als het om hersendood gaat. Dan zou donatie, zo lijkt de algemeen geldende regel, vanzelfsprekend moeten zijn. Hersendood is immers dood. Het probleem is echter dat daar ook in medische kringen nogal verschil van mening over bestaat. Wat doet orgaanuitname met de donor? Wat doet orgaandonatie met naasten? Om een bewuste en weloverwogen beslissing te kunnen nemen ten aanzien van donorregistratie zouden we de belangen van donoren wel degelijk in ogenschouw moeten nemen. We zouden een visie moeten hebben op wat sterven voor ons betekent, want wie zijn organen doneert, sterft op de operatietafel aan de gevolgen van de uitname. Welke immateriële consequenties heeft dat? Wat weten we over wie wij ten diepste zijn? Wat hebben wij nodig wanneer wij sterven? Deze vragen komen op deze middag allemaal aan de orde.

  Voor wie:

  • twijfels heeft om zich te registeren als donor;
  • onzeker is over wat er gebeurt als je hersendood bent verklaard;
  • wil weten wat er rondom sterven gebeurt;
  • zich diepgaand(er) wil oriënteren op het thema orgaandonatie om een bewuste keuze te maken vrij van maatschappelijke en/of morele druk
  Anne Gouweloos: “Een stukje mee in de dood?”
  Anne Gouweloos (1955) besloot op 55-jarige leeftijd, na 36 jaar in loondienst werken, een opleiding tot ‘transpersoonlijk counselor’ te volgen om zo meer authenticiteit te verwerven Anne_Gouweloos_15en een ondernemend hulpverlener te worden.

  Anne groeide op in Rotterdam in een middenklasse gezin en volgde het Atheneum. Na de geboorte van haar eerste kind kreeg ze interesse in persoonlijke ontwikkeling en werkte ruim 20 jaar als journalist. Ze houdt van een eenvoudig leven waarin spiritualiteit steeds belangrijker wordt.

  De gedeelde dood ervaring
  Rondom het sterfbed van een dierbare gebeurt er soms iets dat we niet begrijpen: volkomen gezonde mensen hebben een gedeelde doodervaring met de stervende. In oude geschriften komt het fenomeen al voor, dus we mogen ervan uitgaan dat het hoort bij het leven en de dood. Iemand die een gedeelde doodervaring heeft, reist in zijn beleving als het ware een stukje mee in de dood.

  Anne Gouweloos onderzocht hoe rouwende pubers verder leven na de dood van een ouder. Specifiek wilde zij weten of jongeren, die rondom het sterfbed van hun ouder een gedeelde doodervaring beleefden met deze ouder, daar steun en troost uit zouden putten. Dat bleek zo te zijn en deze jongeren bleken ook definitief af te zijn van hun angst voor de dood. Haar onderzoek leverde prachtige verhalen op vol liefde voor de overledene.

  Anne vertelt met een vleugje humor over gedeelde doodervaringen en geeft voorbeelden ervan uit haar onderzoek. Ook geeft zij antwoord op de vraag welke invloed een gedeelde doodervaring heeft op het verdere leven van de nabestaande. Bezoekers van de lezing zijn van harte uitgenodigd om van te voren hun eigen ervaringen te delen met de spreekster. Mail naar annegouweloos@gmail.com en zij neemt contact met u op.

  Programma
  10.00 uur: Inloop
  10.30 uur: Maureen Venselaar: “De (bijna-)dood ontrafeld”
  12.00 uur: Lunch
  13.00 uur: Ineke Koedam “Orgaandonatie, doodgewoon?”
  14.30 uur: Pauze
  15.00 uur: Anne Gouweloos “Een stukje mee in de dood”
  16.30 uur: Forumdiscussie
  17.00 uur: Borrel

  Aanmelden is vereist
  Aanmelden voor deze themadag kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Op de grens”. De kosten bedragen € 65,– per persoon inclusief 2 consumpties (koffie of thee). Studenten en jongeren tot 20 jaar € 35,– op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. Borrel, broodjes en andere dranken zijn niet inbegrepen. Ter plekke zijn broodjes beschikbaar voor een redelijke prijs. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 (BIC code: ABNANL2A) t.n.v. R.J. Beljon. Aan de zaal is de prijs € 75,–

  Liever één lezing?
  De lezingen op de themadag “Op de grens van leven en dood” in Breda zijn ook apart bij te wonen. De lezingen van Maureen Venselaar “De (bijna-)dood ontrafeld” en Ineke Koedam “Orgaandonatie, doodgewoon?” kosten elk € 20,–. De lezing van Anne Gouweloos “Een stukje mee in de dood” kost inclusief het discussie forum € 25,–. Aanmelden is vereist!

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 54752559.

 • Donderdag 11 februari 2016, dr. ir. Coen Vermeeren “9/11”

  Lady Liberty9/11, de dag dat de wereld voorgoed veranderde
  De kans is groot dat je nog weet waar je was toen je hoorde dat er een vliegtuig in het WTC in New York was gevlogen. het was een bizarre dag. Bizar in de geschiedenis en een bizarre persoonlijke ervaring voor bijna iedereen. De gevolgen van de gebeurtenissen op 11 september zijn dagelijks merkbaar. Het aantal bewakingscamera’s is exponentieel toegenomen. Een nagelschaartje in je handbagage? Vergeet het maar. En vooral de constante “oorlog” tegen het terrorisme die vervolgens is ontketend. De ontwrichting van de wereld zoals wij hem voor die tijd kenden is enorm. En dan wonen wij nog in het “vrije” westen. In 2016 is het 15 jaar geleden dat deze ramp zich voltrok en de vraag is nog steeds actueel, wat is hier nou eigenlijk echt gebeurd? Vanuit onze nieuwe locatie in Oud-Beijerland laten we Coen Vermeeren zijn licht erover schijnen.

  Ufos-bestaan-gewoon-e1397720384384

  Dr. ir. Coen Vermeeren
  Coen Vermeeren, wetenschapper, filosoof en musicus, is luchtvaart en ruimtevaartexpert en op dit moment hoofd van het Studium Generale van de TU Delft waar hij naast heel veel andere onderwerpen van tijd tot tijd ook grenswetenschappelijke onderwerpen aan de orde stelt. In de wereld van de grenswetenschap verwierf Coen Vermeeren vooral bekendheid vanwege zijn boek “Ufo’s bestaan gewoon”. Hierin behandelt hij talloze getuigenverklaringen van militairen, astronauten, piloten en luchtverkeersleider. Bronnen die met spectaculaire informatie komen en, volgens Vermeeren, op zijn minste gehoord moeten worden. Coen wil vooral de feiten laten spreken en stelt daarvoor de benodigde ongemakkelijke vragen. In 2012 won hij de Grenswetenschap Award.

  twintow9/11
  Na de aanval op de Twin Towers in New York liet Coen al in 2006 een aantal studenten onderzoek doen naar de technische aspecten van het instorten van de drie WTC torens. In april 2015 was Richard Gage, de voorman van Architects and Engineers for 911 Truth, te gast bij Studium Generale in Delft en sprak voor een volle zaal van 1000 man over de bewijslast voor het gebruik van explosieven (!) bij het instorten van de Twin Towers. Komend jaar is deze catastrofe die de wereld voorgoed veranderde precies 15 jaar geleden. Moeten we de officiële lezing geloven of is er een reden dat miljoenen Amerikanen niet langer geloven in de mythe van 911?
  www.coenvermeeren.nl

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Coen Vermeeren”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Coen Vermeeren persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Kerkje2_contactLocatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.

 • Zaterdag 23 januari 2016, Huiskamerlezing praktische filosofie “Wie denk je wel dat je bent?” door Michiel Koperdraat

  wp11e7b3ee_06Ken Uzelf
  Als je je als kind of jong volwassene eens lekker autonoom opstelt, kan het zo maar zijn dat je de vraag ‘wie denk je wel dat je bent’ op je af krijgt. Een retorische vraag natuurlijk, want nooit blijkt men geïnteresseerd in het antwoord. Raar eigenlijk. Waarom wil men het antwoord op zo’n belangrijke vraag niet weten? En waarom vragen zo weinigen zich af: ‘wie denk ik wel dat ík ben?’ In Delphi wisten de oude Grieken al dat zo’n vraag belangrijk is en dus beitelde men ‘Gnothi Seauton’ (Ken Uzelf) in het steen van de Apollotempel. Als je deze twee woorden op je laat inwerken, ontstaan er naast ‘wie ben ik eigenlijk?’ meer vragen zoals (misschien nog wel belangrijker) ‘wat ben ik niet?’. En: ‘hoé leer ik mezelf kennen?’ of ‘wie in mij kent dan wie?’ of ‘wat denk ik met die kennis te bereiken?’

  Verlossing van ongemakken
  Sinds eeuwen geven wijze mensen en filosofische scholen ons richtlijnen zodat we onszelf kunnen verlossen van de oorzaak van allerlei ongemakken waarmee we leven, doordat de oorzaak ervan helder wordt gemaakt. En hebben we die filoMichiel Koperdraat Filomsofische leerstellingen en scholen hiervoor per se nodig of hebben we het benodigde geestelijke instrumentarium al in ons? Zo ja, welk instrumentarium is dat dan en hoe kunnen we het gebruiken? In deze middag gaan we dit nader onderzoeken, want in deze bijeenkomst wordt vragen stellen en discussie voeren over de stof aangemoedigd. Zo’n onderzoek is waardevol maar niet per se een ernstige zaak! Er valt best veel te lachen als we hiermee aan de gang gaan, dat is eerder wel gebleken.

  Michiel Koperdraat
  Voor Michiel Koperdraat is praktische filosofie basis voor alles in zijn leven, het is naast muziek zijn grote liefde. Hij studeert en praktiseert het intensief en hij streeft ernaar het verlangen naar zelfkennis in mensen aan te wakkeren d.m.v. lezingen, worksMichiel Koperdraat SHC klhops en studiedagen. Hij gaf al jarenlang leiding aan praktische-filosofiegroepen.
  Als musicus en muziekdocent/-coach geeft hij ook aandacht hieraan omdat mentale obstakels doorwerken in muziekbeoefening. Bij alle gelegenheden nodigt hij uit tot zelfreflectie. Hij heeft de overtuiging dat we pas werkelijk diepgang kunnen krijgen in ons handelen (welke handeling dan ook) als we ons eigen wezen leren kennen.
  Michiels interesse voor het verkrijgen van zelfkennis was al vroeg gewekt. Vanaf dat hij op het juiste spoor werd gezet door Peter Ouspensky’s boekje ‘De mens en zijn mogelijke evolutie’ is hij op zoek gegaan naar de essentie van persoonlijke ontwikkeling, die verborgen ligt achter àlle uiterlijkheden. De kernachtige uitgangspunten van Ouspenski zijn dan ook erg belangrijk voor hem, en daarom ook voor deze interactieve dag.

  Ouspensky (achtergrondinfo)
  Peter Ouspensky (1878-1947) was een Russisch esoterisch schrijver en filosoof. Hij interesseerde zich voor wiskunde, literatuur, theosofie, yoga en occultisme. Ook maakte hij verre reizen naar o.a. het verre oosten. Bepalend voor de verdere ontwikkeling van Ouspensky was zijn ontmoeting in 1915 met George Gurdjieff (1866-1949) in Moskou. Gurdjieff werd zijn leermeester en gedurende enkele jaren werkten ze intensief samen.190px-P_D_Ouspenski(y)
  De kern van het denken van Ouspensky en Gurdjieff werd gevormd door de theorie van de zogenaamde ‘vierde weg’, een spiritueel systeem voor de innerlijke ontwikkeling van een mens in het dagelijks leven. Door de eeuwen heen verliep het pad van persoonlijke ontwikkeling via drie aparte wegen. De weg van de fakir, de monnik en de yogi. M.a.w. de weg van het lichaam (kracht en uithoudingsvermogen), de weg van devotie (het hart), of de weg van de geest (kennis). In de 19e eeuw vormde Gurdjieff voor het eerst de opinie dat de meest effectieve weg voor persoonlijke ontwikkeling ontstaat als je deze drie wegen samenvoegt. Ouspensky werke deze methode uit tot wat we nu kennen als de vierde weg methode waarin het lichaam, de geest en het hart samenwerken om tot een vorm van verlichting te komen. Ouspensky vestigde zich vervolgens in Londen, waar hij zijn eigen variant van de vierde weg zou door ontwikkelen.
  ‘De mens en zijn mogelijke evolutie’ van Ouspensky bevat een beknopt en heldere samenvatting van de belangrijkste ideeën uit Gurdjieffs leer.

  Programma
  13.00 uur: Inloop
  13.30 uur: Deel I
  15.00 uur: Pauze
  15.30 uur: Deel II
  17.00 uur: Borrel

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing is vereist!
  Dat kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Wie denk je wel dat je bent?”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon inclusief consumpties. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 (BIC code: ABNANL2A) t.n.v. R.J. Beljon. Ter plekke is de prijs € 20,–.

  IMG_9604Locatie
  De lezing vindt niet zoals eerder gemeld plaats in Breda, maar in het hoofdkwartier van Sky High Creations in Strijen. Het exacte adres wordt bekend gemaakt nadat je hebt aangemeld.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Donderdag 14 januari 2016, Willem Witteveen “Sakkara – laboratorium van de goden”

  Kerkje2_contactNieuwe serie lezingen in Oud-Beijerland
  Willem Witteveen trapt op 14 januari 2016 een nieuwe reeks lezingen af die Sky High Creations maandelijks zal organiseren in Oud-Beijerland. In de regel op de tweede donderdag van de maand. Wij hebben een nieuwe locatie gevonden in het kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland aan de Beneden Molendijk 35. Hier verwachten wij de intieme sfeer te kunnen voortzetten zoals wij die voorheen gewend waren in onze vestiging aan de West-Voorstraat. Deze serie lezingen staat los van de evenementen die wij tussentijds in Breda en Etten-Leur hebben georganiseerd. Daar gaan wij ook gewoon mee door.

  The Great Pyramid 150 breedTrots
  Met enige trots presenteren wij de lezing “Sakkara – laboratorium van de goden” van Willem Witteveen op donderdag 14 januari a.s. Willem is bekend van zijn boek “De grote piramide van Gizeh als monument van de schepping”. Over de grote piramide gaf Willem al in 2011 een zeer succesvolle lezing bij Sky High Creations op de oude locatie. Nu heeft zijn onderzoeksterrein verlegd naar Sakkara en is daar tot enkele verbijsterende conclusies gekomen. In januari komt de Engelse vertaling van zijn boek uit en daarin staan al enkele hoofdstukken over zijn nieuwe bevindingen.

  WWBuizerdKleinWie is Willem Witteveen?
  Willem Witteveen is opgeleid tot stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam en heeft in deze hoedanigheid de wereldzeeën bevaren. Daarna heeft hij 25 jaar als registerloods in de Rotterdamse haven gewerkt. Vanwege zijn beroep en werkterrein was hij ruimschoots in de gelegenheid om wereldwijd vele oude archeologische plaatsen te bezoeken waarin hij al vroeg was geïnteresseerd. Vooral het Oude Egypte speelde een grote rol door de vele fysieke overblijfselen. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen deze oude bouwwerken en ons universum. Verwijzingen naar sterren en planeten en exact op het noorden uitgelijnde bouwwerken, maar ook gecodeerde wiskundige en astronomische kennis. Al met al informatie en vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Het belang van het koppelen van archeologie en astronomie bleek dan ook van groot belang te zijn en ook dankzij andere baanbrekende moderne auteurs besloot hij zelf onderzoek te verrichten. Het mag duidelijk zijn dat de gevestigde orde hier niet enthousiast over is en de nodige ‘tegenwerking’ is hem dan ook niet vreemd. Wetenschappelijke dogma’s zijn namelijk zeer sterk verankerd in onze moderne maatschappij. Zijn onderzoek zal nooit af zijn en hij heeft al menig artikel gepubliceerd in nationale en internationale media, waaronder Frontier Magazine. In deze artikelen worden de verschillende onderwerpen uit zijn boek en daarmee samenhangende Egyptische connecties verder uitgediept en toegelicht. Regelmatig reist hij naar Egypte om zijn onderzoek voort te zetten, maar ook om te proberen zijn eigen theorieën onderuit te halen. Dit laatste is tot op heden nog niet gelukt en sterkt hem alleen maar in zijn verdere onderzoek dat zich momenteel concentreert op verbanden tussen de Oude Egyptenaren en nog oudere beschavingen. Verbanden waarin de aardse elementen altijd weer een rol spelen. Verbanden die het misschien wel noodzakelijk maken om onze vroegste menselijke geschiedenis te herschrijven.

  Sakkara Etten-Leur vierkant2Sakkara – laboratorium van de goden
  Een verhaal over een bijzonder gebied in Egypte waar de meeste onverklaarbare artefacten zijn gevonden en waar nog steeds archeologische opgravingen plaatsvinden. Een gebied dat nog altijd veel interesse wekt bij archeologen en egyptologen vanwege de vele lagen van de Oud Egyptische cultuur die hier te vinden zijn. Het is een streng beveiligd gebied waar regelmatig archeologische vondsten door de Egyptische autoriteiten geheim worden gehouden en die dus niet hun weg vinden naar musea. En toch is er nog genoeg te ontdekken waar de reguliere wetenschapper geen weet van heeft. Sakkara was in de oudheid een belangrijke plaats waar veel werd geëxperimenteerd met geneesmethoden door middel van bijzondere fenomenen die nu pas door onze wetenschappers worden ‘herontdekt’. De grondlegger van de Egyptische geneeskunst zetelde in Sakkara. Zijn naam was Imhotep en vanwege zijn bijzondere kennis van de geneeskunst werd hij zelfs door de Egyptenaren tweeduizend jaar na zijn dood tot god verklaard en door de Grieken gelijkgesteld met de god Asklepios, de Griekse god van de geneeskunst. Dit alles maakt Sakkara tot een zeer interessante locatie die echter niet helemaal ongevaarlijk blijkt te zijn voor bezoekers. Ook de Bijbel speelt hierin een belangrijke rol. Door middel van dit verhaal zal Willem proberen een tipje van de sluier op te lichten.
  www.willemwitteveen.blogspot.nl

  Bekijk ook de trailer van het nieuwe boek van Willem Witteveen op youtube
  Trailer

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Willem Witteveen”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Willem Witteveen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Kerkje2_contactLocatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.