Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Zaterdag 21 maart 2015, Dr. Hans C. Moolenburgh, “U kunt veel meer dan u denkt”

  1.13 H_C_-Moolenburgh-sr_Dokter Hans C. Moolenburgh Sr., 89 jaar oud, is één van de meest vooraanstaande artsen op het gebied van de complementaire geneeskunde. Hij is een veelzijdig en bevlogen mens. Naast ruim 60 jaar arts te zijn geweest is hij een inspirerend en succesvol schrijver met een heldere boodschap. Onder zijn patiënten bevonden zich Roeland Beljon en zijn vader Joop Beljon. Dr. Moolenburgh is in staat, om in een prachtige en humoristische verteltrant de meest ingewikkelde zaken simpel uit te leggen. Hij is authentiek, weet anders te denken en anders te kijken. Wij zijn zeer verheugd hem op 21 maart 2015 als spreker te mogen ontvangen.

  Complementaire geneeskunde of terreingeneeskunde
  boek
  Dr. Moolenburgh, nu huisarts in ruste, schreef meerdere boeken over complementaire geneeskunde, namelijk “Op je gezondheid” (2005), “U kunt meer dan u denkt” (2011) en “U kunt veel meer dan u denkt” (2013). Volgens hem is de mens gebouwd als een octaaf die zich uitstrekt tussen de hemel en de aarde. Die octaaf wordt in de huidige tijd gestoord op alle drie niveaus, lichaam, ziel en geest. In de lezing zal hij hier uitvoerig op ingaan. Zelf spreekt hij ook wel over terreingeneeskunde, want “Als je het terrein schoonmaakt en van de juiste hulpstoffen voorziet, merk je tot je verbazing hoe enorm het zelfherstellend vermogen van ons lichaam is”. Bij bv. chronische vermoeidheid kan biologische voeding, veel water drinken, aanvulling van tekorten met natuurlijke vitamines, beweging, buitenlucht en verwijdering van stralingsbronnen al veel veranderen.(*)
  Dr. Moolenburgh treurt om het beroep van huisarts, omdat deze nu een jakkeraar is geworden. De huisartsen uit zijn kindertijd beschikten over minder detailkennis, maar hadden nog ruimschoots het vermogen mensen werkelijk te genezen, omdat ze de tijd hadden hun patiënten te leren kennen.(*)

  1001004010930164Kanker
  Zijn boek “U kunt veel meer dan u denkt” is bestemd voor mensen die willen weten wat kanker nu eigenlijk is en wat ze kunnen doen om kanker te helpen voorkomen. De patiënt met een kwaadaardige ziekte wordt in de reguliere geneeskunde behandeld door chirurgen, radiotherapeuten en oncologen. Slechts een deel van de patiënten geneest. In deze fase kan de patiënt kiezen voor een niet-toxische tumortherapie, die in de praktijk wordt gebracht door artsen in de complementaire geneeskunde. Hans Moolenburgh stelt in dit boek klip en klaar vast dat de reguliere en complementaire geneeskunde elkaar niet uitsluiten, maar aanvullen.
  Volgens dr. Moolenburgh lijkt het soms bijna voodoo wat je in de relatie tussen specialisten en patiënten ziet gebeuren: de manier waarop de patiënt door een diagnose naar beneden wordt gehaald. Een collega van Hans Moolenburgh zei daarover het volgende: “Op het moment dat een arts plechtig vertelt dat je kanker hebt, gebeuren er twee dingen. Ten eerste weet je dat je kanker in je lichaam hebt en ten tweede heb je kanker in je ziel. Die kanker in het lichaam krijg je er vaak wel uit, maar die kanker in je ziel is veel moeilijker te genezen”.(*)
  Zelf kijkt hij eerst tot welk van de drie stofwisselingstypen de patiënt behoort. Vervolgens past hij het dieet daar op aan. Dan kijkt hij welke stoffen de persoon tekort komt. De tweede stap is de afbraak van de tumor, met bv. hoge doseringen pancreasenzymen. Naast de opbouwpreparaten en de preparaten die de tumor afbreken, is er nog een derde stap: schoonmaken met bv. sapvastenkuren, om rommel af te voeren.(*)
  Daarnaast wijst Dr. Moolenburgh erop dat kankerpatiënten vaak vergeten zijn zich af te vragen wie zij nu zelf zijn en wat ze eigenlijk het liefst zouden doen. Deze bewustwording kan een grote rol spelen in het genezingsproces van de patiënt.

  9200000015493965Kinderziekten
  Het nieuwste boek van dr. Hans Moolenburgh “U kunt veel meer dan u denkt” richt zich op kinderziekten. In ruim 60 jaar artsenpraktijk heeft hij de klachten van kinderen zien veranderen. Waar vroeger wonden en ‘standaard’-kinderziekten het beeld bepaalden, hebben in de loop der jaren welvaartsziekten de overhand gekregen: leukemie, suikerziekte, een breed scala aan allergieën, voedselintolerantie, hyperactiviteit en autisme. Kinderen lijken steeds minder weerstand te hebben. Wat is er aan de hand?
  Aan de hand van tientallen praktijkvoorbeelden laat Moolenburgh zien dat het tijd wordt om verder te kijken dan de symptomen en de oorzaken aan te pakken. Bij kinderen met gedragsstoornissen, die hyperactief zijn, vindt hij altijd drie dingen. Een reactie op in de kindertijd gegeven vaccins, met name DKTP. Een reactie op kunstmatige geur- en smaakstoffen. En een reactie op fluoride (een kind van 3 jaar slikt 35 % van de tandpasta in). Volgens dr. Moolenburgh wordt het gedrag van het kind vaak volkomen normaal, als deze 3 invloeden worden uitgeschakeld.(*)

  9020254456Engelen en toeval
  Hans Moolenburgh is een arts die waarde toedicht aan humor en echte (Grimm of Anderson) sprookjes (“gezondheidsvoedsel voor de ziel”) en zintuiglijke waarnemingen zelfs rekent tot de hoogste vorm van voeding die een mens tot zich kan nemen.(*)
  “Hebt u ooit in uw leven een engel gezien?” Dat vroeg Hans Moolenburgh in zijn huisartsenpraktijk aan zijn patiënten onder wie hij in 1982 een onderzoek begon naar engelervaringen. De reacties op zijn vraag waren even verassend als gevarieerd; bij zowel katholieken, protestanten als “ongelovigen” komen zulke ervaringen voor. Dr. Moolenburgh gaf zijn bevindingen weer in het boek “Engelen, als beschermers en als helpers der mensheid” (1983), dat in 15 talen is vertaald.
  Vervolgens kreeg hij vanuit de hele wereld prachtige engelenverhalen toegestuurd. Dit resulteerde in het boek “Engelen op je pad” dat verscheen in 1995.
  In de jaren 90 beleefde dr. Moolenburg zijn eigen engelervaring, die hij lang voor zich heeft gehouden. Tijdens de lezing zal hij kort vertellen hoe hij dit verschijnsel in de huidige tijd nog tegenkomt.
  1001004005744480Dr. Moolenburgh schreef in 2008 een boek over toevalservaringen, met als titel “Is toeval echt toevallig?”. Een boek over verwijzingen naar het onverklaarbare dat, als je oplet, vrij veel in het leven verschijnt en we dan toeval noemen. Moolenburgh verzamelde ook zijn eigen toevalservaringen en kwam in 2 jaar tijd al op 96 stuks. Volgens dr. Moolenburgh liggen engelervaringen en toevalservaringen dicht bij elkaar. Zo dicht dat je soms denkt: met welk van de twee heb ik te maken?  Een citaat van Hans Moolenburgh: “Het leven is beslist veel en veel mysterieuzer dan we denken. Onze gevoeligheid om het te herkennen neemt toe. En met het ouder worden ga je dat meer en meer zien.”(*)

  (*) Bron: Vruchtbare Aarde editie 1 van 2007
  In het tijdschrift Vruchtbare Aarde editie 1 van 2007 verscheen een interview met dr. Hans Moolenburgh door Bart Hommersen. Wil je het artikel ontvangen, klik dan: http://www.vruchtbareaarde.nl/ontvang/

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van de naam van de spreker. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. Consumpties zijn inbegrepen. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon.

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  Sundancer, Stralend Gezond
  Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sundancer, die deze middag met een stand aanwezig zullen zijn. U kunt hier een uitgebreid assortiment aan gezondheidsproducten vinden. www.sundancer.nl.

  Knipsel

  Programma Let op! Deze lezing is ’s middags.
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  15.50 uur: korte pauze
  16.00 uur: lezing deel II
  16.20 uur: pauze
  16.50 uur: vragen stellen
  17.30 uur: boek signeren en borrel

  11041789_10153127530187154_7442412674884428132_nFilmopnamen
  Van deze lezing zullen filmopnamen worden gemaakt. Deze film zal via onze website worden gepubliceerd. Het is niet de bedoeling om de bezoekers specifiek in beeld te brengen, maar het kan natuurlijk wel gebeuren dat er bezoekers in bepaalde sfeerbeelden te zien zijn. Wij vragen hier begrip voor.

  Interview
  Vlak voor het verschijnen van het boek “U kunt veel meer dan u denkt” werd dr. Moolenburgh geïnterviewd door John Consemulder. Het is zeer de moeite waard. Klik hier of op de afbeelding om de video te bekijken:

  Interview

  IMG_6417Locatie
  De Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als je automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kun je ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Zaterdag 16 mei 2015, Wernard Bruining: “Helende Hennep”

  OLYMPUS DIGITAL CAMERAWernard Bruining
  Wernard Bruining werd geboren in Sorong voormalig Nederlands Nieuw Guinea en heeft daar een afstandelijke helikopterview op de westerse maatschappij aan overgehouden. Hij Is voortdurend bezig om nieuwe structuren en oplossingen neer te zetten. Hij deed dit bijvoorbeeld als eigenaar van Mellow Yellow (1973-1978), de eerste coffeeshop in Amsterdam en Positronics (1985-1997), de eerste growshop in Europa. Hij introduceerde in 1994 het woord mediwiet in de Nederlandse taal en is voorzitter van de Stichting Mediwiet.
  Mellowyellow2-e1311673640656Wernard Bruining is een echte wietpionier. Ook nu is hij weer aan het pionieren. Met medicinale wietolie. Bruining (63) noemt cannabis het ideale volksmedicijn en is ervan overtuigd dat wiet de wereld kan verbeteren en levens kan redden. Toen hij op de gemeentelijke kweekschool in Amsterdam zat, kwam hij zelf voor het eerst in contact met cannabis. Hij wilde onderwijzer worden en ging braaf naar school. Maar toen hij in het kantoor van de ASVA (Amsterdamse studenten vereniging aan de Weesperstraat), om de hoek van zijn school leerde blowen was het onmiddellijk afgelopen met zijn carrière als leraar. Het heilige kruid zette hem aan het denken.

  Industriële Hennep
  Wernard pleit tegenwoordig voor een nieuwe kijk op industriële Hennep met een laag THC gehalte onder de kreet “HEMP4FUTURE”. Hij ziet industriële hennep als het ideale basis gewas voor de milieu vriendelijke, groene maatschappij van morgen. Hennep is het ideale vierde gewas waar de Nederlandse en Europese landbouw al zo lang naar op zoek zijn. Hennep kan in ieder klimaat geteeld worden, óók op gronden die normaliter te arm, te droog of juist te nat zijn voor reguliere landbouwgewassen. Industriële hennep is dus géén concurrent voor reguliere voeding gewassen. De teelt van Hennep vergt géén kunstmest, insecticiden of onkruidbestrijders. De lange wortels maken het gewas minder gevoelig voor droogte, ze maken de grond luchtiger en voorkomen erosie. Omdat het blad na de oogst achterblijft en zo het land weer bemest, heeft het gewas geen dure, milieu IMG_7887vervuilende kunstmest nodig.
  Hennepolie kan dienen als basis voor eindeloos te produceren schone biobrandstof voor het verkeer, biologisch afbreekbaar plastic, hoogwaardige cosmetica en als voeding supplement dat alle essentiële aminozuren bevat die een mens nodig heeft om gezond te blijven. De vezel kan gebruikt worden voor de productie van hoogwaardige kleding en zo de zéér milieu onvriendelijke teelt van katoen deels vervangen. Hennep vezel kan gebruikt worden voor de productie van isolatiemateriaal, of de productie van papier, wat het alsmaar kappen van bossen overbodig maakt. De houtsnippers of scheven kunnen gebruikt worden voor spaanplaat, maar ook als duurzame biomassa in verbrandingsovens. Hennep is de grootste consument van Co2 per hectare en als brandstof onderdeel van een gesloten Co2 kringloop. In warme landen en met name de derde wereld kan meerdere malen per jaar, iedere 90 dagen, een hoogwaardig product geoogst worden zonder dat daarvoor kunstmest en dure machines nodig zijn. De overblijvende houtsnippers kunnen gebruikt worden als brandstof en zo het kappen van bomen lokaal voorkomen. En zo zijn er legio mogelijkheden voor een haalbare duurzamere toekomst.

  Dure gezondheidszorg
  De kosten van de gezondheid rijzen de pan uit. Het is zaak de mensen te leren zichzelf te helpen zodat ze minder zorg nodig hebben. Wernard heeft met wiet-olie een methode ontwikkeld om cannabis als medicijn te gebruiken zonder dat je er high van wordt.
  Hij leerde dat medicijnen slechts bij 50% van een populatie goed werken, bij de overige 50% werken ze minder tot helemaal niet! Als je hoort bij de 25% bij wie het niet werkt ben je de klos! Deze mensen gaan op zoek naar alternatieven zoals homeopathie, accupunctuur of desnoods cannabis. Ook met wietolie merkte hij dat dit bij 25% van de lite_burnmensen niet goed werkt. Diegenen bij wie het wel goed werkte begon hij te interviewen en hun ervaringen vast te leggen en te publiceren met tekst en beeld.
  Bijna wekelijks ontdekte hij nieuwe toepassingsmogelijkheden en bedacht dat mediwietolie een belangrijke aanvulling kan vormen op bestaande medicinale technieken. Mediwietolie kan mensen zich beter doen voelen, het is een ideaal zelfzorgmiddel en dat kunnen we goed gebruiken in een tijd waarin reguliere medische zorg steeds gecompliceerder, steeds duurder en op den duur onbetaalbaar wordt. De beste manier om mensen te helpen is ervoor te zorgen dat ze die dure reguliere medische hulp zo min mogelijk nodig hebben, door hen te leren beter voor zichzelf te zorgen.
  Gezondheidszorg wordt het grote probleem van de toekomst dat de huidige Euro crisis in de schaduw zal stellen. Het doel van stichting mediwiet is om de mensen te leren zichzelf te helpen zodat zij dure gezondheidszorg alleen in noodgevallen nodig hebben. Zelfredzaamheid is immers het toverwoord van de toekomst.

  9789081835206Helende Hennep Olie
  Wiet-olie is niet een echt medicijn, maar geeft in de meeste gevallen wel direct verlichting.
  Wernard past dit via zijn stichting Mediwiet toe bij mensen die lijden aan o.a.:

  ·     slapeloosheid
  ·     chronische pijn
  ·     epilepsie
  ·     hoofdpijn, migraine
  ·     Ehlers Danloss
  ·     Glaucoom
  ·     Lyme
  ·     MS
  ·     Fybromyalgie
  ·     Parkinson
  ·     Reuma
  ·     Kanker en nog veel meer ziektebeelden.

  Helende HennepBoeken Wernard Bruining
  Wernard heeft 2 boeken geschreven: “Mediwietolie, verschenen in mei 2011” en “Helende Hennep”, verschenen in mei 2014. Beide boeken bestaan uit 2 delen. Het ene deel bevat vele interviews met patiënten over de positieve resultaten na het gebruik van helende hennepolie. Het andere deel bevat uitgebreide informatie over hennep, marihuana en medicinale cannabis olie. In het nieuwste boek kun je ook lezen hoe het verbod op cannabis volledig onterecht tot stand is gekomen. Daarbij leggen beide boeken uit hoe je op een snelle, eenvoudige en goedkope wijze zelf je eigen medicinale olie kunt maken.

  Bekijk deze filmpjes van patiënten met kanker

  Video Interview

  Video Mediwiet

  Met mediwietolie kan iedereen cannabis medicinaal gebruiken zonder high te hoeven worden.
  Op deze avond krijg je informatie over het zelf maken van wietolie, de geschiedenis van het verbod op cannabis en de mogelijkheden van industriële hennep als ideaal basis gewas voor een écht groene toekomst. Er worden een aantal met wietolie behandelde ziektebeelden besproken.

  Zie ook de website: www.stichtingmediwiet.nl

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Wernard Bruining”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. Consumpties zijn niet inbegrepen. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Sundancer, Stralend Gezond
  Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sundancer, die deze avond met een stand aanwezig zullen zijn. U kunt hier een uitgebreid assortiment aan gezondheidsproducten vinden. www.sundancer.nl.

  Knipsel

  Programma
  19.00 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Wernard Bruining persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  het-turfschip-wLocatie
  Het Turfschip in Etten-Leur, 10 minuten van Breda. Ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.
  Adres: (midden in het Nederlandse Graancirkelgebied)
  Schipperstraat 2
  4871 KK Etten-Leur
  Voor de bereikbaarheid, klik hier.

  Let op, dit is een andere locatie dan waar de andere evenementen van Sky High Creations plaatsvinden. Voor meer informatie over deze locatie klik hier.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

 • Zaterdag 25 april 2015: Symposium, “Graancirkels, 20 jaar verder”

  Milk Hill Alton Barnes 2001 squareHet Symposium “Graancirkels 20 jaar verder vindt
  plaats in:
  Het Turfschip,
  Schipperstraat 2
  4871 KK Etten-Leur.
  Klik hier voor de bereikbaarheid.

  Op 8 april 1995 kwam in Nederland voor het eerst een groep onderzoekers bij elkaar om te bespreken hoe het onderzoek naar graancirkels zou kunnen worden gestructureerd. Hiermee was de oprichting van “CCCS Nederland”, tegenwoordig bekend als de “Graancirkelwerkgroep Nederlanden” een feit.
  Wat is na 20 jaar onderzoek van graancirkels in Nederland maar ook in Engeland, Duitsland en Italië de stand van zaken? Weten wij nu wie de graancirkelmakers zijn? Wat betekenen de graancirkels? Is er wetenschappelijk bewijs? Of moeten graancirkels vooral vanuit een spirituele invalshoek worden benaderd? En vooral, wat hebben die graancirkelonderzoekers zelf allemaal meegemaakt in al die tijd?

  Janet OssebaardOp zaterdag 25 april 2015 vindt het symposium “Graancirkels, 20 jaar verder” plaats. Vooraanstaande Nederlandse graancirkelonderzoekers als Bert Janssen, Janet Ossebaard, Eltjo Haselhoff, Annemieke Witteveen en Roeland Beljon zullen op basis van hun eigen ervaringen vertellen wat het nationale en internationale graancirkelonderzoek heeft opgeleverd. Het symposium zal worden afgesloten met een forumdiscussie met alle sprekers, onder leiding van Nancy Polet. Ook zullen er stands zijn met boeken, foto’s en andere graancirkel artikelen.

  robbert vd BSpeciale gastspreker: Robbert van den Broeke.
  Op een symposium over 20 jaar graancirkels mag medium Robbert van den Broeke niet ontbreken. Sinds halverwege de jaren 90 verschijnen er in de buurt van zijn woonplaats Hoeven met grote regelmaat graancirkels, grascirkels en sneeuwcirkels. Robbert heeft een bijzondere relatie met deze formaties.

  Voor meer informatie over de sprekers en de lezingen, klik hier.

  Voor meer informatie over de standhouders, klik hier.

  Miek09cbertDr Eltjo Haselhoff

  Etchilhampton 01 2004Programma (onder voorbehoud)
  09.00 uur: Inloop
  10.00 uur: Inleiding door dagvoorzitter Nancy Polet
  10.15 uur: Roeland Beljon: “20 jaar circle chasen en filmpjes wisselen”
  11.00 uur: Annemieke Witteveen: “Doorbreek de cirkel”
  12.00 uur: Lunchpauze
  13.00 uur: Janet Ossebaard: “Graancirkels voorbij ruimte en tijd”
  14.00 uur: Dr. Eltjo Haselhoff: “De oogst van de graancirkels na 27 jaren”
  15.00 uur: Koffiepauze
  15.30 uur: Robbert van den Broeke: “Graancirkels, verbinding met het hogere”
  16.30 uur: Theepauze
  17.00 uur: Bert Janssen: “Van Hier naar Daar en Weer Terug”
  18.00 uur: Forumdiscussie met alle sprekers o.l.v. Nancy Polet
  18.30 uur: Borrel
  19.30 uur: Einde

  Extra’s
  Programmaboekjes zijn gratis verkrijgbaar.
  Voor vroege vogels ligt er een gratis spiritueel tijdschrift klaar.
  Aan het begin van de lunchpauze zal een speciale trailer van ca. 3 minuten worden vertoond.

  Aldbourne august 2007 BAanmelden
  Aanmelden voor dit symposium kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Graancirkel symposium”. Tot en met 24 april bedraagt de prijs € 75,– per persoon. Op de dag zelf aan de zaal bedraagt de prijs € 80,–. Korting voor studenten en jongeren tot 20 jaar op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. De prijzen zijn dan respectievelijk: € 35,–. € 40,– en € 50,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon. Ter plekke zijn koffie, thee, kleine versnaperingen, lunch en drankjes voor een redelijke prijs verkrijgbaar. (Voor betalingen vanuit België is de BIC Code:
  ABNANL2A).

  het-turfschip-wLocatie
  Het Turfschip in Etten-Leur, 10 minuten van Breda. Ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.
  Adres: (midden in het Nederlandse Graancirkelgebied)
  Schipperstraat 2
  4871 KK Etten-Leur
  www.hetturfschip.nl

  Let op, dit is een andere locatie dan waar de andere evenementen van Sky High Creations plaatsvinden. Voor meer informatie over deze locatie klik hier. Voor de bereikbaarheid klik je hier.

  Radio Interview
  Luister naar het interview van Anton Glas van TVNR met Roeland Beljon tijdens de laatste Lotusbeurs.

  Crop Circle Experience
  Om een indruk te krijgen van de sfeer in de graancirkelwereld kijk je naar deze video:

   

  Afbeelding1

   

 • Zaterdag 21 februari 2015, Themadag “Oude Beschavingen: Mysteries Ontsluierd”

  Willem Witteveen over Egypte
  Ons hele leven is ons verteld dat de Grote Piramide een graftombe is en dat hij 5000 jaar oud is. Maar is dit wel zo? Willem Witteven is een zeer gedreven onderzoeker die al circa 25 jaar heeft gezocht naar de werkelijke betekenis van de Grote Piramide. Mede door onderzoek ter plaatse is hij tot een unieke conclusie gekomen. In 2012 kwam zijn boek uit, getiteld “De Grote Piramide van Gizeh als monument van de schepping”. Willem zal dit fascinerende verhaal aan de hand van vele afbeeldingen met ons delen.

  Grote PyramideDe Bibliotheek van Gizeh
  De Grote Piramide van Gizeh is één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid en de enige die is overgebleven. Al eeuwenlang bezoekt men dit enigmatische bouwwerk en probeert men de ware betekenis ervan te achterhalen. Willem heeft na langdurig onderzoek gegevens van hemzelf en van andere onderzoekers met elkaar verbonden en komt met een compleet nieuwe invalshoek.
  Pythagoras verklaarde al: “Alles is getal”. Edgar Cayce zei: “Geluid is de geneeskunde van de toekomst” en de Kemetiaanse gids Abd ‘el Hakim Awyan sprak: “Het gaat allemaal om geluid”. Willem bewijst dat al deze mannen gelijk hebben en dat wat wij nu als baanbrekend en nieuw beschouwen vaak zijn oorsprong had in het Oude Egypte.
  In de revolutionaire theorie van Willem spelen de 5 elementen, aarde, water, lucht, vuur en ether en het geluid van de schepping een bijzondere rol. De structuur van de Grote Piramide werd gebouwd met uiterste precisie en de oorspronkelijke bouwer bezat zowel hoogwaardige technologie als een geavanceerde kennis van vele wetenschappelijke principes. Willem stelt dat het ontwerp van de interne gangen en kamers een belangrijke functie heeft. Geluid, trillingen en vooral water zijn belangrijke aspecten van het doel van de Grote Piramide.
  Willem toont aan dat de Grote Piramide een naslagwerk is, bedoeld voor de huidige generaties met daarin verborgen de Gulden frequentie van Gizeh, verantwoordelijk voor het ontstaan en bestaan van het leven op aarde.
  Mensen die deze lezing volgen zullen nooit meer op dezelfde manier naar de Grote Piramide van Gizeh kijken, sterker nog: het kan hun leven veranderen.
  Meer informatie: willemwitteveen.blogspot.nl

  Jan Peter de JongJan Peter de Jong over Peru
  In Cusco, Peru, kwam Jan Peter de Jong in aanraking met een zoon van wijlen Alfredo Gamarra, Jesus Gamarra, die hem alle ruïnes in en rond Cusco heeft laten zien. Verbluffende bouwwerken van gigantische afmetingen, gemaakt met geweldige precisie, op fantastisch mooie locaties. De officiële opvatting is dat deze door Inca’s zijn gemaakt.
  Het lot wilde dat Jan Peter in Cusco ging wonen. Door dagelijks in aanraking te komen met de bouwwerken, en door de te gaan samenwerken met Jesus Gamarra, ging hij met andere ogen naar de bouwwerken kijken. Samen met Jesus Gamarra heeft hij een DVD geproduceerd, genaamd “De Kosmologie van de drie werelden”.

  ancientincasacsay01De Kosmologie van de 3 werelden
  De uitkomst van het archeologische onderzoek van Alfredo Gamarra in Cusco en omgeving vormt het tastbare, visuele bewijs waarop ook zijn verdere studies en conclusies zijn gebaseerd.
  De belangrijkste conclusie is dat alle ruïnes in en bij Cusco, Peru, de volgende kenmerken vertonen:
  – er zijn drie verschillende bouwstijlen te onderscheiden;
  – de eerste stijl speelt een centrale rol, door zich onder of in het centrum van de volgende twee stijlen te bevinden;
  – het bestaan van ‘verglazing’, een fenomeen waarbij de steen spiegelglad is en waarbij het licht sterk weerkaatst wordt;
  – het in grote getale aanwezig zijn van stenen waarvan het lijkt dat ze ooit vervormbaar waren (als klei);
  – de herhaling van dit alles in alle ruïnes bij Cusco, maar ook op wereldschaal.
  Alfredo Gamarra kwam bovendien tot de conclusie dat de drie verschillende stijlen overeenkomen met drie verschillende perioden. De eerste stijl is heilig voor de stijl daarna. De eerste twee bouwstijlen zijn gebouwd in een tijd dat de zwaartekracht minder was, en daarom kon er, door minder dichtheid en zwaarte van alle materialen, makkelijker mee gewerkt worden en konden er grotere stenen vervoerd worden.
  Tijdens de lezing zal Jan Peter naast de geologische/archeologische kant ook ingaan op de spirituele en biologische kant van het verhaal.
  Voor meer informatie: ancient-mysteries-explained.com

  7_tjeerd_gorterTjeerd Gorter over Ierland
  Tjeerd Gorter is van origine Landschapskundig Fysisch Geograaf en heeft jarenlang in het vakgebied van bodemonderzoek en milieu-effectrapportage gewerkt. Na een jarenlange scholing is hij leraar intuïtieve ontwikkeling geworden. Momenteel combineert hij het oude geografenvak met het leraarschap in bewustzijnsontwikkeling in zijn nieuwe school “Splendid” waarmee hij ook ‘energiereizen’ geeft. Speciale passie heeft hij voor de prehistorische, megalitische beschavingen van met name Ierland.

  newgrangeIerland: krachtplekken en hun betekenis
  Ierland is een land van verhalen, mythen en legenden, die uit de vroegste geschiedenis zijn overgeleverd en in het bewustzijn van de hedendaagse Ier lijken voort te leven. De mensen en het landschap zijn ervan doordrenkt. Tjeerd Gorter zal stil staan bij de imposante bouwwerken en hun betekenis en ook bij de lessen van de bouwers voor deze tijd.
  Newgrange en een aantal andere bouwwerken (circa 3200 voor Christus) in een binnenbocht van de rivier de Boyne zijn de meest sprekende voorbeelden van de oeroude megalitische cultuur. Op 21 december valt de eerste zonnestraal achter in de tombe van Newgrange.
  Er zijn vele, vaak kleinere van dit soort tombes in het land te vinden met allemaal een specifieke uitlijning op een speciale dag van het jaar. Voor de toenmalige volkeren waren de aarde en de kosmos onlosmakelijk met elkaar verbonden.
  Na de Megalieten kwamen de Kelten met plekken waar ze de natuur aanbaden. Uit deze tijd stammen de ronde stenen forten. Een ander voorbeeld is de Croagh Patrick, een 764 meter hoge berg in het westen waar de laatste zondag van juli 25.000 Ieren hun zonden komen loslaten.
  Tjeerd neemt je mee langs en door dit prachtige land en haar geschiedenis en verhalen. Ook zal hij ons vertellen over zijn ‘energiereizen’, waarbij wij kunnen leren van de oude volkeren, van wie de kennis nog aanwezig en voelbaar is in het landschap.
  Voor meer informatie: zie de sprekerspagina van Tjeerd

  Programma (onder voorbehoud)
  10.00 uur: Inloop
  10.30 uur: Tjeerd Gorter: “Ierland, krachtplekken en hun betekenis”
  12.00 uur: Lunch
  13.00 uur: Jan Peter de Jong: “De kosmologie van de drie werelden”
  14.30 uur: Pauze
  14.45 uur: Willem Witteveen “De Bibliotheek van Gizeh”, deel I
  15.45 uur: Pauze
  16.00 uur: Willem Witteveen “De Bibliotheek van Gizeh”, deel II
  17.00 uur: Forumdiscussie
  17.30 uur: Borrel

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze themadag kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Themadag Oude Beschavingen”. De kosten bedragen € 75,– per persoon. Studenten en jongeren tot 20 jaar € 40,– op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. Koffie, thee en kleine versnaperingen zijn inbegrepen. De lunch is niet inbegrepen. Ter plekke is een lunch beschikbaar voor een betaalbare prijs. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon.

  Let op! Vroegboekkorting
  Wie zich aanmeldt tot en met 14 februari 2015 kan gebruik maken van de vroegboekkorting. Je betaalt dan € 60,– i.p.v. € 75,–. Studenten en jongeren tot 20 jaar € 30,– i.p.v. € 40,–.

  IMG_6417Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Zaterdag 17 januari 2015, Paul Smit “Verlichting voor luie mensen” Derde lezing uit de “Kapel Reeks”

  PaulSmit_foto1Verlichting voor luie mensen
  Paul Smit laat je lachen, zet je aan het denken en confronteert je met ideeën die je wereld op z’n kop kunnen zetten. Hij verspreidt met veel enthousiasme de leer van non-dualiteit, ook wel advaita genoemd, een eeuwenoude Indiase stroming die beroemde aanhangers kent als Ramana Maharshi, Albert Einstein en Eckhart Tolle. Non-dualiteit draait om één inzicht: het leven bestuurt jou in plaats van andersom – zoals we geneigd zijn te denken. Paul Smit: ‘Als je dat inziet, ervaar je het leven als veel lichter. Non-dualiteit is dus eigenlijk verlichting voor luie mensen, omdat je er helemaal niets voor hoeft te doen.’

  Paul Smit
  Paul studeerde op zijn 24e af op de evolutie van het menselijk bewustzijn en rond zijn 29e kwam non-dualiteit op zijn pad. Na een proces van ontwaken, ontstond er steeds meer verwondering over hoe moeiteloos het universum in beweging is en hoe wij daarop meebewegen. Inmiddels is filosoof en cabaretier Paul Smit één van de meest gevraagde sprekers voor het bedrijfsleven. Hij schreef onder andere de boeken ‘Praten over bewustzijn’, ‘Nondualiteit voor managers’, ‘Verlichting voor luie mensen’ en maakte de film ‘Alles over niets’. Daarnaast houdt hij zich bezig met individuele non-dualistische coaching en het geven van lezingen over dit onderwerp.

  Kijk naar de videoclip hieronder:

  Verliching voor luie mensen (1)

  Uit het boekje ‘Verlichting voor luie mensen’

  downloadNon-dualiteit
  Non-dualiteit betekent net als advaita, ”geen-tweeheid’. Het verwijst naar het idee dat alles één is en met elkaar verbonden. Advaita is een Indiase stroming die teruggaat op de oude Upanishaden (de geheime leer) uit 800 voor Christus. Eeuwenlang werd de non-dualistische zienswijze doorgegeven van leraar op leerling. Ramana Maharshi (overleden 1950) is een leraar die veel westerse leerlingen heeft gehad, waardoor deze filosofie geleidelijk aan onze kant is op komen waaien. Ramana Maharshi stelde de mensen die hem bezochten maar één vraag en die was: ‘Wie ben je?”. Het enige goede antwoord hierop is: ‘Bewustzijn’.

  statler_waldorf_02_01De Muppets
  Het is mogelijk te leven vanuit innerlijke rust, net zoals je die tijdens een film ervaart. Het enige dat maakt dat je op dit moment geen verlichting ervaart, is doordat er in je hersenpan een paar ‘valse’ overtuigingen zitten. Wij mensen hebben Muppets in ons hoofd. Deze Muppets leveren constant overal commentaar op met als resultaat dat we leven met allerlei zorgen, frustraties, schuldgevoelens, gepieker, verwijten, boosheid, irrationele angsten en stress.
  We proberen het leven naar onze hand te zetten, maken allerlei goede voornemens en plannen en raken in paniek als dingen opeens anders lopen dan wij voor ogen hadden.

  Het leven is een droom
  Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat het hele universum een groot hologram is en dat de werkelijkheid die wij zien wordt gecreëerd door onze geest. Die werkelijkheid is daarom een verbeelding. Via onze zintuigen en onze hersenen wordt een werkelijkheid gecreëerd die niet werkelijk bestaat, maar die voor ons wel levensecht lijkt. Vandaar dat als jij je hoofd stoot tegen een keukenkastje het toch pijn doet. De werkelijkheid is een illusie maar wel een heel hardnekkige.
  Zodra je doorziet dat je bewustzijn bent en dat dit hele universum een droom is, vervalt ook de angst voor de dood. Want je bent onsterfelijk, je kunt helemaal niet dood! Wat je werkelijk bent is éénheid, eeuwigheid, oneindigheid en liefde. Alles is immers één.

  Ying_yang_signVerlichting
  Verlichting is iets alledaags. Het zijn die momenten van innerlijke rust die ontstaan wanneer de Muppets in ons hoofd stil zijn. Dat zijn momenten waarop we ‘opgaan in iets’. Het kan zijn dat je opgaat in het lezen van een boek, een goed gesprek, een film, een vrijpartij of in het uitoefenen van een sport. De Muppets in ons hoofd, ofwel het piekerverstand, staat dan uit en we zijn dan ‘in flow’, we zijn dan ‘in het NU’. Doordat het ego ons het idee geeft dat wij het leven besturen,zijn we de hele dag bezig met het vermijden van pijn en het zoeken naar plezier. En juist die race zorgt voor ellende. De bevrijding zit ‘m niet in het weglopen voor tegenslag en het streven naar voorspoed, maar in de omarming van beide. Het één kan namelijk niet bestaan zonder het andere. Alles bestaat uit Yin en Yang. Zodra er de omarming is van yin en yang, ontstaat er innerlijke rust en het ervaren van het leven wordt dan lichter. Het enige dat nodig is, is één inzicht. Het inzicht dat het leven jou bestuurt in plaats van dat jij het leven bestuurt.
  Zie ook de website www.paul-smit.nl

  Aanmelden

  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Paul Smit”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. Consumpties zijn inbegrepen. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon.

  Programma

  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Paul Smit persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  KnipselLocatie

  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief

  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.