Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Zaterdag 18 juni 2016, Willem Witteveen: “De grote piramide van Gizeh”

  Grote-Pyramide-1024x576Ons hele leven is ons verteld dat de Grote Piramide van Gizeh het graf van farao Khufu is, dat de oude Egyptenaren hem hebben gebouwd, dat de schachten naar buiten een opening naar buiten zijn zodat de ziel van de overleden farao weg kan komen en dat de bouw van dit immense bouwwerk met onmenselijke precisie gebouwd, 20 jaar duurde en ontelbare bouwers had. Maar is dat ook werkelijk zo?

  Hoe komt het dan dat er nooit overblijfselen van een graf of schatten zijn gevonden zoals in de Vallei der Koningen? Waarom hebben de oude Egyptenaren geen hiërogliefen achter gelaten waarop zij het leven van farao Khufu beschreven of waaruit duidelijk wordt hoe de Grote Piramide met eenvoudige gereedschappen gebouwd kon worden? Zijn de luchtschachten gebouwd voor de ontsnapping van de ziel of dienen zij een ander doel?
  The Great Pyramid 150Willem Witteveen heeft zich al vele jaren verdiept in het mysterie van de Grote Piramide en schreef er het boek “De grote piramide van Gizeh als monument van de schepping” over. Zojuist is daar een Engelse vertaling van verschenen met als titel “The great pyramid of Giza, a modern view on ancient knowledge”. In dit nieuwe boek staat nog uitgebreider beschreven wat de werkelijke functie is van de grote piramide. Ook maakt hij in dit boek een uitstapje naar het nabijgelegen gebied Sakkara.

  In deze lezing laat Willem zien dat niet alles is zoals het ons verteld wordt. Met veel duidelijke afbeeldingen en een fascinerend verhaal zal hij u aan het denken zetten over de werkelijke betekenis van de Grote Piramide. Hij laat zien wat geluid, water en geometrie te maken hebben met dit indrukwekkende bouwwerk. U zult de Grote Piramide voortaan met andere ogen bekijken.

  Bekijk ook de trailer van het nieuwe boek van Willem Witteveen op youtube want dat geeft de sfeer van de lezing goed weer.
  Trailer

  WWBuizerdKleinWie is Willem Witteveen?
  Willem Witteveen is opgeleid tot stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam en heeft in deze hoedanigheid de wereldzeeën bevaren. Daarna heeft hij 25 jaar als registerloods in de Rotterdamse haven gewerkt. Vanwege zijn beroep en werkterrein was hij ruimschoots in de gelegenheid om wereldwijd vele oude archeologische plaatsen te bezoeken waarin hij al vroeg was geïnteresseerd. Vooral het Oude Egypte speelde een grote rol door de vele fysieke overblijfselen. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen deze oude bouwwerken en ons universum. Verwijzingen naar sterren en planeten en exact op het noorden uitgelijnde bouwwerken, maar ook gecodeerde wiskundige en astronomische kennis. Al met al informatie en vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Het belang van het koppelen van archeologie en astronomie bleek dan ook van groot belang te zijn en ook dankzij andere baanbrekende moderne auteurs besloot hij zelf onderzoek te verrichten. Het mag duidelijk zijn dat de gevestigde orde hier niet enthousiast over is en de nodige ‘tegenwerking’ is hem dan ook niet vreemd. Wetenschappelijke dogma’s zijn namelijk zeer sterk verankerd in onze moderne maatschappij. Zijn onderzoek zal nooit af zijn en hij heeft al menig artikel gepubliceerd in nationale en internationale media, waaronder Frontier Magazine. In deze artikelen worden de verschillende onderwerpen uit zijn boek en daarmee samenhangende Egyptische connecties verder uitgediept en toegelicht. Regelmatig reist hij naar Egypte om zijn onderzoek voort te zetten, maar ook om te proberen zijn eigen theorieën onderuit te halen. Dit laatste is tot op heden nog niet gelukt en sterkt hem alleen maar in zijn verdere onderzoek dat zich momenteel concentreert op verbanden tussen de Oude Egyptenaren en nog oudere beschavingen. Verbanden waarin de aardse elementen altijd weer een rol spelen. Verbanden die het misschien wel noodzakelijk maken om onze vroegste menselijke geschiedenis te herschrijven.

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Willem Witteveen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Willem Witteveen”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Donderdag 9 juni 2016, Susanne van de Kamp de Villandry, “Het Grote Werk” Inwijding tot de geheimen en de schat van Rennes-le-Chateau met het leven van Jezus en zijn familie

  presentatie voorbeeld[2]Susanne van de Kamp de Villandry
  Als 14-jarige werd Susanne als kind uit een onkerkelijk gezin tot het christendom geïnspireerd en gedoopt. Door haar belangstelling voor oude culturen, geschiedenis, astronomie en religie kon zij als volwassene het christendom steeds moeilijker aanvaarden en bleef zoeken naar antwoorden. Na haar HBO opleiding voor dirigent en 5 jaar zangles woonde zij in London en werkte daar in de advocatuur.
  Rond het jaar 2000 werd haar interesse gewekt rond het dorpje Rennes-le-Château in Zuid-Frankrijk. Er zou een grote schat liggen.

  rennesHet grote werk
  Zo rond het jaar 2000 ontstond er een ware hype door een programma van Discovery over deze schat en dit dorpje. Ook Dan Brown met zijn Da Vinci Code sprak erover. Er was sprake van geheime documenten, gecodeerde stenen, een geheimzinnige broederschap. De oplossing  vinden was alles behalve makkelijk en het kostte Susanne uiteindelijk 14 jaar.

  Over het algemeen werd aangenomen dat het om de heilige graal, de ark des verbonds of het lichaam van Jezus ging. Rond 1900 schijnt de toenmalige pastoor van het dorp, ene Saunière, de zaak te hebben ontrafeld. Beducht voor de kerk heeft hij het geheim vastgelegd o.a. in de door hem aangebrachte fresco’s  in zijn kerkje.

  0029 (2)[2]Het hele verhaal zit eigenlijk voor het grootste deel versleuteld in de z.g. Serpent Rouge, 13 zeer cryptische verzen, genoemd naar de sterrenbeelden waar niemand iets mee kon of zich aan waagde. Het blijkt uiteindelijk om een brief te gaan van een grootmeester aan de broeders. Met het toepassen van de sleutel van Salomo wordt dan toegang verkregen tot deze sterrenbeelden, die als poorten fungeren naar het heden en verleden.

  Door de aldus verkregen informatie uit de versleuteling wordt het leven van Jezus verteld en dat blijkt totaal anders te zijn dan de kerk ons doet geloven. De uitkomst is verrassend en heftig. Daarna bevat de brief nog een PS en kan de zoeker in het hier en nu het spoor volgen en de plaatsen van de schat vinden.
  Een enorme schat, met naam en toenaam genoemd.

  Voorkaft-het-grote-werk-webHet boek
  In de pauze kunt u het boek van Susanne kopen en laten signeren (€ 25,00).
  Frontier Publishing heeft van deze 100e  uitgave een waar kunst-stukje gemaakt met ruim honderd kleurige afbeeldingen op stevig, gecoat papier, een harde, weerbestendige kaft en een leeslint, dit alles om het de aspirant schatzoeker of archeoloog makkelijker te maken het boek als schatkaart en leidraad in het veld mee te nemen. Want “Het Grote Werk” is het reële verslag van een speurtocht in de oudheden van de duistere en verduisterde middeleeuwen naar een heuse schat, de Schat van de Tempeliers ten tijde van hun vervolging door de Roomse Kerk.

  Dit boek leidt de lezer, de onderzoeker, van het ene naar het andere raadsel tot een uiteindelijke en onverwachte onthulling van het werkelijke geheim van deze Schat van Rennes-le-Chateau.

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Het grote werk”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Susanne van de Kamp de Villandry persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Kerkje2_contactLocatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.

 • Zaterdag 21 mei 2016, Lezing, Peter Vereecke “Alice in wonderland: een kritische en wetens-gierige doorschouwing van het wereldtoneel”

  PeterOp zaterdag 21 mei 2016 zal Peter Vereecke, Vlaanderens bekendste complotdenker, de lezing “Alice in wonderland” geven. In het eerste deel ontleedt hij wat de werkelijke toedracht is van vier mega gebeurtenissen: 9/11, de moord op JFK, het Apollo-maanproject en de ondergang van de Titanic. Na de pauze probeert hij de elite te ontsluieren die niet alleen hierachter zit maar de touwtjes van de wereld in handen heeft : wie zijn ze, hoe zijn ze, wat willen ze, hoe doen ze het en welke bewijzen zijn hiervoor ?

  twintowHet leven van Peter Arthur Maria; van de familie Vereecke begon op 26 februari 1956 te Sleidinge. Hij ging naar de middelbare school in Eeklo en studeerde klassieke talen in Gent. Hij huwde, kreeg twee kinderen, was eerst leraar Latijn maar nam toen het verzekeringskantoor van zijn ouders over. Peter raakte geëngageerd in het lokaal verenigingsleven en de Evergemse gemeentepolitiek, o.a. als burgemeester.

  Rond de millenniumwissel begon Peter Vereecke zich vragen te stellen over van alles en nog wat. Op zoek naar de antwoorden las hij veel boeken, ging naar talloze lezingen en ondernam een aantal reizen.

  JFK-2_0In 2008 vatte Peter zijn nieuwe inzichten samen in een monoloog “Moeder, waarom leven wij?”, waarvan hij een twintigtal opvoeringen mocht doen. Hij begon met een bewustzijnsbeweging Diogenes en een jaar later met een burgerbeweging Belfort-Group. Ook werd hij bestuurslid van de Filosofische Kring van Lokeren.

  Sinds begin 2014 woont Peter in Sugny (Vresse-sur-Semois) nabij Bouillon en de Franse grens samen met zijn levensgezellin Chantal Deleu. Ze hebben er een massief houten huis gebouwd, “Entre Les Chemins”, waar ze graag gasten ontvangen in hun B & B.

  film-2381-aeroLange tijd had Peter dus een heel normaal leven, maar de afgelopen tien jaar is hierin een verandering gekomen van 180 graden. Hij kon niet anders omdat zijn visie
  op de wereld, de mens, de kosmos en het leven zo fundamenteel veranderde.

  Het is zijn diepe overtuiging geworden dat we een heel speciale tijd mee-maken met – alle ogenschijnlijke chaos ten spijt – enorme uitdagingen en mogelijkheden tot wezenlijke veranderingen ten goede.

  Tijdens zijn zoektocht ontwikkelde Peter een aantal presentaties over allerlei onderwerpen, waarbij het telkens zijn ambitie is de interesse van de mensen te prikkelen via een evenwichtige mix van ontspanning en informatie.

  Titanic vierkantDe basisdrijfveer om deze presentatie (Het complotdenken) te maken, is dat Peter het beu is dat mensen zoals hij telkens weer weggewuifd worden als geestelijke gestoorde weirdo’s. Peter heeft de ervaring dat zijn betoog niet alleen aanslaat bij zij die nog slapen, maar ook bij hen die al behoorlijk wakker zijn.

  Om Peter Vereecke beter te leren kennen kun je kijken naar dit interview, dat in zijn huis “Entre les Chemins” in België werd opgenomen.
  Knipsel2

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Peter Vereecke persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Peter Vereecke”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Zaterdag 16 april 2016, Maurits Prins, “Het bedrog van Rome”
  voorkant boekAlle wegen leiden naar Rome
  ‘Alle wegen leiden naar Rome’, zo luidt een oud gezegde, waarschijnlijk omdat deze stad vele eeuwen lang als centrum fungeerde van het politieke, religieuze en filosofische beleven. Want hoe je het ook wendt of keert, waar je ook gaat of staat en in welk onderzoek dan ook, altijd weer word je de geestelijke en wereldlijke macht gewaar van een stad die staat aan de bakermat van een religieus systeem dat onze wereld heeft gevormd en dat al eeuwen lang fungeert als een ‘mannenclub van macht’, roerend met scherp geklauwde vingers in de pap van menig regering, van menig universiteit en onderzoeksinstelling en zelfs van menig militair apparaat.
  Waar alles onderhevig lijkt te zijn aan universele wetten van afwisseling van groei en verval, duidelijk zichtbaar in de opkomst en ondergang van om het even welk keizerrijk dan ook, lijkt ook de ‘Heilige Stoel’ niet meer helemaal waterpas te staan, noch aardschokbestendig. We leven in een tijd waarin volop getornd word aan oude waarheden en waarin de meest gerespecteerde instituten veel geld en moeite kwijt zijn aan futiele pogingen om de steeds duidelijker zichtbare scheuren in hun blazoen op te lappen. De Kerk van Rome ontsnapt niet aan de seizoenen van de wereld; ze lijkt duidelijk te zijn aangeland in haar herfst en kampt met immer groeiende aantallen ‘afvalligen’.
  Dit bijzondere boek is geschreven door zo een afvallige, een man die van jongs af aan een intense en intieme verbinding heeft gehad met alle dogma’s, leerstellingen, doelstellingen en zelfs seksuele aberraties, die dit overjarige instituut kenschetsen. Een man die tijdens zijn leven en in zijn vorige levens herhaalde malen belangrijke functies in dit religieuze machtsbolwerk heeft vervuld en van dichtbij heeft meegemaakt hoe ‘de vork in de steel zit’.
  Middels zijn talenten voor doortastend wetenschappelijk onderzoek schetst Maurits Prins zijn persoonlijke zoektocht naar de waarheid achter de façades en onthult hij de ware oorsprong en bestaansredenen van het katholicisme, dat zo lang zijn eigen leven heeft gevormd en …vervormd.

  Een indringend relaas, geschreven in begrijpelijke taal, dat menig heilig huisje omver haalt, maar ook wijst op de vele goede en mooie dingen die tot stand zijn gebracht door talloze hardwerkende en goed bedoelende christenen met het hart op de juiste plaats.

  foto Maurits vierkant smallMaurits Prins
  Maurits Prins is Jungiaans psycholoog, para psycholoog en filosoof. Hij heeft ruim 40 jaar een psychologische praktijk gevoerd. Zijn grootste kracht en ambitie was het beste uit een mens naar boven te halen. Zijn onderzoek naar de Rooms Katholieke Kerk werd  zijn levens werk, omdat de leugen voor hem een onverkwikkelijk  gegeven was. Hij werd in een katholiek gezin geboren, ging als bijna 18 jarige naar een klooster en verliet dat convent weer vijf jaar later, om vervolgens de kerk officieel de rug toe te keren.

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Bedrog van Rome”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Dat is inclusief 1 consumptiemunt voor koffie of thee. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

  Programma
  14.30 uur: ontvangst
  15.00 uur: lezing deel I
  16.00 uur: pauze
  16.30 uur: lezing deel II
  17.30 uur: borrel en gelegenheid om Maurits Prins persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  IMG_6417Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Donderdag 7 april 2016, Janneke Monshouwer: “Ander Nieuws, Wat het journaal niet uitzond”

  IMG_3667 Janneke op pier-PORTRET web 150Janneke Monshouwer
  Janneke werkte 30 jaar bij de Nederlandse TV onder meer bij het Journaal. Het boek “Ander Nieuws, Wat het Journaal niet uitzond” is de uitkomst van terugkijken op de wereldgebeurtenissen, een zoektocht naar werkelijke feiten achter het wereldnieuws dat we dagelijks voorgeschoteld krijgen. In het boek staat hoe zaken worden verdraaid, waarom, voor en door wie. Het is een geschiedenisboek, maar dan van een hele andere aard dan de volledig verdraaide feiten uit de bestaande geschiedschrijving. Janneke beschrijft o.a. de slavenhandel, burgerrechten, moord op Kennedy, pedofilie, Skull & Bones, CIA-operaties, Vietnamoorlog, Agent Orange, BCCI Crimibank, Safari-club, Indonesië en Suriname, 11 september en de gevolgen, Oekraïne, boek 150I.S. etc. Dit is een kleine greep eruit. Meer informatie: www.andernieuws.eu

  Deze lezing gaat over massa-manipulatie door de geschiedenis heen, tot het probleem van nu in het Midden Oosten en de vluchtelingenstroom. Het boek is in de zaal te koop en ook via de website www.andernieuws.eu

  Muzikale omlijsting
  nico 111De lezing van Janneke Monshouwer wordt kort muzikaal omlijst.door zanger en toetsenist Nico Contini. Hij zingt bekende songs, maar creëert ook eigen muziek, zoals Moonlight Bridge, een reis in het leven na de dood. www.nicocontini.nl

  Daarnaast heeft Nico de website www.eennieuwewereld.eu in het leven geroepen. Deze site gaat over vreemde zaken in het bank- en politieke systeem, die dringend een drastische verandering behoeven.

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Ander nieuws”. De kosten bedragen € 20,– per persoon inclusief consumpties. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 20,– overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Janneke Monshouwer persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Kerkje2_contactLocatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis. Let op, in de straat voor de deur is parkeren alleen voor vergunninghouders toegestaan.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.