Archief

Welke evenementen heeft Sky High Creations in het verleden georganiseerd?

 • Donderdag 11 februari 2016, dr. ir. Coen Vermeeren “9/11”

  Lady Liberty9/11, de dag dat de wereld voorgoed veranderde
  De kans is groot dat je nog weet waar je was toen je hoorde dat er een vliegtuig in het WTC in New York was gevlogen. het was een bizarre dag. Bizar in de geschiedenis en een bizarre persoonlijke ervaring voor bijna iedereen. De gevolgen van de gebeurtenissen op 11 september zijn dagelijks merkbaar. Het aantal bewakingscamera’s is exponentieel toegenomen. Een nagelschaartje in je handbagage? Vergeet het maar. En vooral de constante “oorlog” tegen het terrorisme die vervolgens is ontketend. De ontwrichting van de wereld zoals wij hem voor die tijd kenden is enorm. En dan wonen wij nog in het “vrije” westen. In 2016 is het 15 jaar geleden dat deze ramp zich voltrok en de vraag is nog steeds actueel, wat is hier nou eigenlijk echt gebeurd? Vanuit onze nieuwe locatie in Oud-Beijerland laten we Coen Vermeeren zijn licht erover schijnen.

  Ufos-bestaan-gewoon-e1397720384384

  Dr. ir. Coen Vermeeren
  Coen Vermeeren, wetenschapper, filosoof en musicus, is luchtvaart en ruimtevaartexpert en op dit moment hoofd van het Studium Generale van de TU Delft waar hij naast heel veel andere onderwerpen van tijd tot tijd ook grenswetenschappelijke onderwerpen aan de orde stelt. In de wereld van de grenswetenschap verwierf Coen Vermeeren vooral bekendheid vanwege zijn boek “Ufo’s bestaan gewoon”. Hierin behandelt hij talloze getuigenverklaringen van militairen, astronauten, piloten en luchtverkeersleider. Bronnen die met spectaculaire informatie komen en, volgens Vermeeren, op zijn minste gehoord moeten worden. Coen wil vooral de feiten laten spreken en stelt daarvoor de benodigde ongemakkelijke vragen. In 2012 won hij de Grenswetenschap Award.

  twintow9/11
  Na de aanval op de Twin Towers in New York liet Coen al in 2006 een aantal studenten onderzoek doen naar de technische aspecten van het instorten van de drie WTC torens. In april 2015 was Richard Gage, de voorman van Architects and Engineers for 911 Truth, te gast bij Studium Generale in Delft en sprak voor een volle zaal van 1000 man over de bewijslast voor het gebruik van explosieven (!) bij het instorten van de Twin Towers. Komend jaar is deze catastrofe die de wereld voorgoed veranderde precies 15 jaar geleden. Moeten we de officiële lezing geloven of is er een reden dat miljoenen Amerikanen niet langer geloven in de mythe van 911?
  www.coenvermeeren.nl

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Coen Vermeeren”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Coen Vermeeren persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Kerkje2_contactLocatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06  54752559.

 • Zaterdag 23 januari 2016, Huiskamerlezing praktische filosofie “Wie denk je wel dat je bent?” door Michiel Koperdraat

  wp11e7b3ee_06Ken Uzelf
  Als je je als kind of jong volwassene eens lekker autonoom opstelt, kan het zo maar zijn dat je de vraag ‘wie denk je wel dat je bent’ op je af krijgt. Een retorische vraag natuurlijk, want nooit blijkt men geïnteresseerd in het antwoord. Raar eigenlijk. Waarom wil men het antwoord op zo’n belangrijke vraag niet weten? En waarom vragen zo weinigen zich af: ‘wie denk ik wel dat ík ben?’ In Delphi wisten de oude Grieken al dat zo’n vraag belangrijk is en dus beitelde men ‘Gnothi Seauton’ (Ken Uzelf) in het steen van de Apollotempel. Als je deze twee woorden op je laat inwerken, ontstaan er naast ‘wie ben ik eigenlijk?’ meer vragen zoals (misschien nog wel belangrijker) ‘wat ben ik niet?’. En: ‘hoé leer ik mezelf kennen?’ of ‘wie in mij kent dan wie?’ of ‘wat denk ik met die kennis te bereiken?’

  Verlossing van ongemakken
  Sinds eeuwen geven wijze mensen en filosofische scholen ons richtlijnen zodat we onszelf kunnen verlossen van de oorzaak van allerlei ongemakken waarmee we leven, doordat de oorzaak ervan helder wordt gemaakt. En hebben we die filoMichiel Koperdraat Filomsofische leerstellingen en scholen hiervoor per se nodig of hebben we het benodigde geestelijke instrumentarium al in ons? Zo ja, welk instrumentarium is dat dan en hoe kunnen we het gebruiken? In deze middag gaan we dit nader onderzoeken, want in deze bijeenkomst wordt vragen stellen en discussie voeren over de stof aangemoedigd. Zo’n onderzoek is waardevol maar niet per se een ernstige zaak! Er valt best veel te lachen als we hiermee aan de gang gaan, dat is eerder wel gebleken.

  Michiel Koperdraat
  Voor Michiel Koperdraat is praktische filosofie basis voor alles in zijn leven, het is naast muziek zijn grote liefde. Hij studeert en praktiseert het intensief en hij streeft ernaar het verlangen naar zelfkennis in mensen aan te wakkeren d.m.v. lezingen, worksMichiel Koperdraat SHC klhops en studiedagen. Hij gaf al jarenlang leiding aan praktische-filosofiegroepen.
  Als musicus en muziekdocent/-coach geeft hij ook aandacht hieraan omdat mentale obstakels doorwerken in muziekbeoefening. Bij alle gelegenheden nodigt hij uit tot zelfreflectie. Hij heeft de overtuiging dat we pas werkelijk diepgang kunnen krijgen in ons handelen (welke handeling dan ook) als we ons eigen wezen leren kennen.
  Michiels interesse voor het verkrijgen van zelfkennis was al vroeg gewekt. Vanaf dat hij op het juiste spoor werd gezet door Peter Ouspensky’s boekje ‘De mens en zijn mogelijke evolutie’ is hij op zoek gegaan naar de essentie van persoonlijke ontwikkeling, die verborgen ligt achter àlle uiterlijkheden. De kernachtige uitgangspunten van Ouspenski zijn dan ook erg belangrijk voor hem, en daarom ook voor deze interactieve dag.

  Ouspensky (achtergrondinfo)
  Peter Ouspensky (1878-1947) was een Russisch esoterisch schrijver en filosoof. Hij interesseerde zich voor wiskunde, literatuur, theosofie, yoga en occultisme. Ook maakte hij verre reizen naar o.a. het verre oosten. Bepalend voor de verdere ontwikkeling van Ouspensky was zijn ontmoeting in 1915 met George Gurdjieff (1866-1949) in Moskou. Gurdjieff werd zijn leermeester en gedurende enkele jaren werkten ze intensief samen.190px-P_D_Ouspenski(y)
  De kern van het denken van Ouspensky en Gurdjieff werd gevormd door de theorie van de zogenaamde ‘vierde weg’, een spiritueel systeem voor de innerlijke ontwikkeling van een mens in het dagelijks leven. Door de eeuwen heen verliep het pad van persoonlijke ontwikkeling via drie aparte wegen. De weg van de fakir, de monnik en de yogi. M.a.w. de weg van het lichaam (kracht en uithoudingsvermogen), de weg van devotie (het hart), of de weg van de geest (kennis). In de 19e eeuw vormde Gurdjieff voor het eerst de opinie dat de meest effectieve weg voor persoonlijke ontwikkeling ontstaat als je deze drie wegen samenvoegt. Ouspensky werke deze methode uit tot wat we nu kennen als de vierde weg methode waarin het lichaam, de geest en het hart samenwerken om tot een vorm van verlichting te komen. Ouspensky vestigde zich vervolgens in Londen, waar hij zijn eigen variant van de vierde weg zou door ontwikkelen.
  ‘De mens en zijn mogelijke evolutie’ van Ouspensky bevat een beknopt en heldere samenvatting van de belangrijkste ideeën uit Gurdjieffs leer.

  Programma
  13.00 uur: Inloop
  13.30 uur: Deel I
  15.00 uur: Pauze
  15.30 uur: Deel II
  17.00 uur: Borrel

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing is vereist!
  Dat kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Wie denk je wel dat je bent?”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon inclusief consumpties. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 (BIC code: ABNANL2A) t.n.v. R.J. Beljon. Ter plekke is de prijs € 20,–.

  IMG_9604Locatie
  De lezing vindt niet zoals eerder gemeld plaats in Breda, maar in het hoofdkwartier van Sky High Creations in Strijen. Het exacte adres wordt bekend gemaakt nadat je hebt aangemeld.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Donderdag 14 januari 2016, Willem Witteveen “Sakkara – laboratorium van de goden”

  Kerkje2_contactNieuwe serie lezingen in Oud-Beijerland
  Willem Witteveen trapt op 14 januari 2016 een nieuwe reeks lezingen af die Sky High Creations maandelijks zal organiseren in Oud-Beijerland. In de regel op de tweede donderdag van de maand. Wij hebben een nieuwe locatie gevonden in het kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland aan de Beneden Molendijk 35. Hier verwachten wij de intieme sfeer te kunnen voortzetten zoals wij die voorheen gewend waren in onze vestiging aan de West-Voorstraat. Deze serie lezingen staat los van de evenementen die wij tussentijds in Breda en Etten-Leur hebben georganiseerd. Daar gaan wij ook gewoon mee door.

  The Great Pyramid 150 breedTrots
  Met enige trots presenteren wij de lezing “Sakkara – laboratorium van de goden” van Willem Witteveen op donderdag 14 januari a.s. Willem is bekend van zijn boek “De grote piramide van Gizeh als monument van de schepping”. Over de grote piramide gaf Willem al in 2011 een zeer succesvolle lezing bij Sky High Creations op de oude locatie. Nu heeft zijn onderzoeksterrein verlegd naar Sakkara en is daar tot enkele verbijsterende conclusies gekomen. In januari komt de Engelse vertaling van zijn boek uit en daarin staan al enkele hoofdstukken over zijn nieuwe bevindingen.

  WWBuizerdKleinWie is Willem Witteveen?
  Willem Witteveen is opgeleid tot stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam en heeft in deze hoedanigheid de wereldzeeën bevaren. Daarna heeft hij 25 jaar als registerloods in de Rotterdamse haven gewerkt. Vanwege zijn beroep en werkterrein was hij ruimschoots in de gelegenheid om wereldwijd vele oude archeologische plaatsen te bezoeken waarin hij al vroeg was geïnteresseerd. Vooral het Oude Egypte speelde een grote rol door de vele fysieke overblijfselen. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen deze oude bouwwerken en ons universum. Verwijzingen naar sterren en planeten en exact op het noorden uitgelijnde bouwwerken, maar ook gecodeerde wiskundige en astronomische kennis. Al met al informatie en vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Het belang van het koppelen van archeologie en astronomie bleek dan ook van groot belang te zijn en ook dankzij andere baanbrekende moderne auteurs besloot hij zelf onderzoek te verrichten. Het mag duidelijk zijn dat de gevestigde orde hier niet enthousiast over is en de nodige ‘tegenwerking’ is hem dan ook niet vreemd. Wetenschappelijke dogma’s zijn namelijk zeer sterk verankerd in onze moderne maatschappij. Zijn onderzoek zal nooit af zijn en hij heeft al menig artikel gepubliceerd in nationale en internationale media, waaronder Frontier Magazine. In deze artikelen worden de verschillende onderwerpen uit zijn boek en daarmee samenhangende Egyptische connecties verder uitgediept en toegelicht. Regelmatig reist hij naar Egypte om zijn onderzoek voort te zetten, maar ook om te proberen zijn eigen theorieën onderuit te halen. Dit laatste is tot op heden nog niet gelukt en sterkt hem alleen maar in zijn verdere onderzoek dat zich momenteel concentreert op verbanden tussen de Oude Egyptenaren en nog oudere beschavingen. Verbanden waarin de aardse elementen altijd weer een rol spelen. Verbanden die het misschien wel noodzakelijk maken om onze vroegste menselijke geschiedenis te herschrijven.

  Sakkara Etten-Leur vierkant2Sakkara – laboratorium van de goden
  Een verhaal over een bijzonder gebied in Egypte waar de meeste onverklaarbare artefacten zijn gevonden en waar nog steeds archeologische opgravingen plaatsvinden. Een gebied dat nog altijd veel interesse wekt bij archeologen en egyptologen vanwege de vele lagen van de Oud Egyptische cultuur die hier te vinden zijn. Het is een streng beveiligd gebied waar regelmatig archeologische vondsten door de Egyptische autoriteiten geheim worden gehouden en die dus niet hun weg vinden naar musea. En toch is er nog genoeg te ontdekken waar de reguliere wetenschapper geen weet van heeft. Sakkara was in de oudheid een belangrijke plaats waar veel werd geëxperimenteerd met geneesmethoden door middel van bijzondere fenomenen die nu pas door onze wetenschappers worden ‘herontdekt’. De grondlegger van de Egyptische geneeskunst zetelde in Sakkara. Zijn naam was Imhotep en vanwege zijn bijzondere kennis van de geneeskunst werd hij zelfs door de Egyptenaren tweeduizend jaar na zijn dood tot god verklaard en door de Grieken gelijkgesteld met de god Asklepios, de Griekse god van de geneeskunst. Dit alles maakt Sakkara tot een zeer interessante locatie die echter niet helemaal ongevaarlijk blijkt te zijn voor bezoekers. Ook de Bijbel speelt hierin een belangrijke rol. Door middel van dit verhaal zal Willem proberen een tipje van de sluier op te lichten.
  www.willemwitteveen.blogspot.nl

  Bekijk ook de trailer van het nieuwe boek van Willem Witteveen op youtube
  Trailer

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding van “Willem Witteveen”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop inclusief consumpties. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC Code: ABNANL2A).

  Programma
  19.30 uur: ontvangst
  20.00 uur: lezing deel I
  21.00 uur: pauze
  21.30 uur: lezing deel II
  22.30 uur: borrel en gelegenheid om Willem Witteveen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

  Kerkje2_contactLocatie
  Kerkgebouw van Vrijzinnigen Nederland
  Beneden Molendijk 35
  3262 AA Oud-Beijerland
  Klik hier voor de locatie

  In de omgeving is ruime parkeergelegenheid op verschillende parkeerterreinen. Na 18.00 uur is parkeren op donderdagavond gratis.

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Zaterdag 19 december 2015, Themadag “Magie” met Lunadea, Benjamin Adamah en Femke Bloem

  12342608_536342856528958_1101985335939731521_n

  Wat is magie?
  Nancy-06Het woord “magie” komt uit het Oud Perzisch, waarin het zoveel als “toverkunst” betekent. Magie gaat uit van het bestaan van verborgen krachten in de natuur die de magiër, oftewel de wetende en ingewijde kan beheersen en gebruiken.
  Volgens de magie is er een wisselwerking tussen de micro- en macrokosmos. Hier is de beroemde uitspraak van Hermes Trismegistus van toepassing: “Beneden is gelijk aan boven en boven gelijk aan beneden”.
  Nancy-21De hekserij (wicca) onderscheidde zich oorspronkelijk van de algemene magie doordat de authentieke hekserij met de Elementen en elementaalkrachten werkte en de rituele magie veelal de doelen met behulp van engelen, daimones en djnns laat verwezenlijken.
  Er bestaan dus vele vormen van magie die zeer uiteen kunnen lopen. Hoe werken ze en waarom werken ze in het huidige tijdperk wellicht niet meer? De onderstaande sprekers hebben alle drie een eigen visie op en hun eigen ervaringen met een specifieke vorm van magie.

  Lunadea 2Lunadea
  Lunadea is een traditionele heks. Geen toverkol met een haakneus en zwarte gewaden maar een vrouw van 35 winters jong, moeder, creatief en heks!
  Hekserij is voor haar geen hobby, het is een levenswijze. Lunadea zegt: “Het is verweven met wie ik ben, wat ik uitstraal en met mijn dagelijks leven”.
  De keuze om zich in hekserij te verdiepen vloeide voort uit haar opvoeding. Haar ouders waren hippies en stonden open voor spiritualiteit. Vrienden reikten haar boeken aan over hekserij. Lunadea: “toen was het alsof de missende puzzelstukken op hun plek vielen en er een deur open ging!”
  Na diverse uitstapjes naar andere religies en spirituele bewegingen voelde het als een (h)erkenning toen ze las dat er ook tegenwoordig nog mensen zijn die zich heks noemen!

  1093870_356229571174968_1545705293_oHekserij is voor velen een solitair pad. Je werkt en verdiept je in je eentje in de materie. Maar er zijn ook heksengroepen, waarin je samen kunt werken en leren, covens genoemd. Lunadea heeft een jarenlange opleiding genoten in een wicca gerichte coven. Zes jaar na haar derde graads inwijding ging ze haar eerste heksengroep begeleiden als hogepriesteres.
  Wicca is een moderne stroming in hekserij, opgericht in 1952 door Gerald Gardner. Maar Lunadea onderzoekt tegenwoordig traditionele stromingen in de hekserij van ver daarvoor. Met name Stregheria, Seidr en andere Germaanse hekserij. Het is de zoektocht naar de persoonlijke eigen oorsprong die zij tegenwoordig overbrengt. Niet alleen in de heksengroepen, maar ook in cursussen, workshops, workshopweekenden en haar schriftelijke jaartraining en tijdens de open jaarfeestvieringen. Daarnaast is zij ook columniste van het spiritueel tijdschrift Onkruid en bestaat haar website al sinds 2003. Een website waarin zij openhartig vertelt over persoonlijke ervaringen met hekserij.
  Traditionele hekserij is voor Lunadea de manier om op een oorspronkelijke lunadeamanier met hekserij bezig te zijn, dicht bij de natuur. Wat zich ook weer uit in de interesse op het spirituele vlak, kruiden, natuurwezens en divinatie. Lunadea heeft van hekserij haar werk gemaakt. “Dit is wie ik ben en wat ik doe. Ik doe niets anders.. Mijn leven en hekserij zijn sterk met elkaar verbonden.”

  “Een leven als heks”
  Tijdens haar lezing zal Lunadea ons vertellen wat hekserij voor haar inhoudt, wat de geschiedenis is en hoe het geëvolueerd is tot de visie en de levenswijze die het tegenwoordig is. Ze vindt het leuk om vragen te beantwoorden en om te zien hoe daarmee de zienswijze op hekserij  wordt veranderd van ‘hocus-pocussende toverkollen’ in ‘moderne vrouwen en mannen’ die volop in het leven staan.
  Zie ook: www.lunadea.nl

  Website_Benjamin

  Benjamin Adamah 
  Benjamin Adamah is auteur van Vamachara – Raw Spirtuality, God M/V, de werking van magie en de passie van Lilith. Adamah begon zijn spirituele pad als sufi, is ingewijd qabbalist in de Spaans-joodse traditie, ingewijd heks en praktizerend ritueel magier met 30 jaar astrologie-ervaring. Spiritueel behoort hij tot het Linker Pad. Dit wordt kort gekenmerkt door een totale verwerping van staatsreligies en “spirituele stromingen” hieruit afgeleid, het actief herstellen van de connectie mens en natuur(wetten), het vervangen van God-Duivel dualiteit door yin-yang-synergie  en het emanciperen van vrouw-man gelijkwaardigheid en partnersamenleving. Samen met zijn vrouw Sylvia Carrilho startte hij onlangs uitgeverij VAMzzz Publishing op, die zich specialiseert in een hoge kwaliteit boeken rond de thematiek occultisme, magie, esoterie, hekserij. Hun eerste dertien uitgaven zullen in te zien zijn tijdens de themadag. Zie de titels vast op http://www.vamzzz.com.

  VAMA_Cover

  “KICK START-MAGIC”
  Tijdens de lezing krijg je de beste kick start die je kunt wensen op het vlak van magie. Adamah behandelt de kern-essenties van magie, de soorten die er zijn, de meest essentiële trainingsroutines, leert je door illusies heen prikken, en geeft heldere tips richting boeken en de praktijk. Aan bod komt een beknopte geschiedenis van de westerse magie, waarbij hij ingaat op magie in de Oudheid, Arabische astromagie, Middeleeuwse grimoires, de twintigste eeuw en chaosmagie. Ook behandelt hij magische ethiek. Gedurende zijn leven groeide Adamah steeds meer een richting op die hij noch witte, noch zwarte, maar liever Groene Magie zou willen noemen. De vernietiging van de natuur, het natuurlijke en het oprukken van het steriele ding en technocratische in het menselijke baart hem grote zorgen omdat dit slopen van mens en Moeder Aarde gelijk staat aan het vernietigen van het goddelijke.

  adamah-03Adamah heeft een lange ervaring met rituele magie. Wanneer het niet en wanneer het wel werkt en waarom, waar je op moet letten en wat je uitgangspunt moet zijn. Magie moet in zijn filosofie niet misbruikt worden zoals de mens de techniek heeft gebruikt. Magie is er om doodlopende wegen te beëindigen, nieuwe deuren te openen te beschermen wat ons lief is in dienst van kind, Aarde, natuur en de synergie tussen partners en mensen algemeen. Voor elk wissewasje magie gebruiken getuigt van respectloosheid naar de wezens die een magisch proces uitvoeren en daarbij moet magie niet voortdurend het eigen creatief vermogen vervangen.

  Deze lezing geeft je unieke praktische inzichten inzake rituele magie, hekserij, astrologie, metafysica, het opladen en beschermen van jezelf en hoe te werken met engelen, djinns, daemones, zonne-, en maanmagie. Ook haalt Adamah de desinformatie weg rond wezens als Pan, Lucifer, Lilith, Hecate, Satan en Adonay.
  Zie ook: www.adamah.nl

  awakening leadershipFemke Bloem
  Femke Bloem houdt zich al sinds jonge leeftijd bezig met mystiek en esoterie. Ze is priesteres, harpiste, zangeres, kunstenares, coach, moeder, schrijfster, danseres en nog veel meer.  Haar zoektocht deed haar bij verscheidene spirituele stromingen belanden zodat zij ervaring heeft opgedaan met de methoden van o.a. het Rozenkruis (AMORC), Prana Healing (HealingMiracles), Magnified Healing, Ceremoniële magie (Temple of Starlight), Gardnerian Withchcraft en uiteindelijk de Chakra Yoga.
  Femke is een veelzijdig mens. Zelf zegt ze dat dit komt omdat ze zich graag bezig houdt met zingeving en zich veel herinnert uit vorige levens.

  femke chalice wellIn november 2000 kwam haar eerste boek uit “Je levenswiel in beweging”. In dit boek maakt ze duidelijk dat het persoonlijk leven -net als de natuur- een bepaald ritme heeft. Ze gebruikt hiervoor het Keltisch jaarwiel als metafoor.
  De harp is een magisch instrument. Femke zegt: “Er wordt wel gezegd dat ik harp speel, maar eigenlijk ‘bespeelt’ de harp mij, of een ieder die luistert”. Met zijn engelachtige klank die ons herinnert aan alles wat goed, mooi en waar is in het leven, opent hij deuren naar waarachtigheid en liefde. Naar genezing.
  Inmiddels zijn 2 cd’s verschenen met eigen composities, rustige Keltisch aandoende nummers waarvan enkele met zang.
  In de praktijk gebruikt Femke haar kennis en kunde om de verscheidene paden samen te brengen in een evenwichtig (holistisch) geheel.

  “Magische ruimte, de 5 elementen in de ceremoniële magie”
  In deze Femke harplezing gaat Femke het er over hebben hoe je als magiër door een bepaalde plek in de ruimte in te nemen je meest magische zelf kan ervaren, maar ook hoe je met magie een doodnormale ruimte kan veranderen in een sacrale plek. Aan bod komen derhalve de 5 elementen, ceremoniële voorwerpen, sterrenbeelden en chakra’s. Met veel praktische aanwijzingen om thuis ook aan de slag te gaan. Het laatste deel van de lezing bestaat uit een pathworking, een in de magie veel gebruikte meditatietechniek om magische werkelijkheden te beleven, met daarop aansluitend een betoverend harpconcert.
  Zie ook: www.centrumuniversale.nl

  Programma
  10.00 uur: Inloop
  10.30 uur: Lunadea: “Een leven als heks”
  12.00 uur: Lunch
  13.00 uur: Benjamin Adamah: “Kick start-magic deel I”
  14.00 uur: Pauze
  14.30 uur: Benjamin Adamah: “Kick start-magic deel II”
  15.30 uur: Pauze
  16.00 uur: Femke Bloem: Magische ruimte, de 5 elementen in de ceremoniële magie”
  17.00 uur: Femke Bloem brengt enkele muziekstukken op de harp ten gehore
  17.30 uur: Borrel

  Aanmelden
  Aanmelden voor deze themadag kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Themadag Magie”. De kosten bedragen € 45,– per persoon inclusief 3 consumpties (koffie of thee). Studenten en jongeren tot 20 jaar € 30,– op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. Borrel, broodjes en andere dranken zijn niet inbegrepen. Ter plekke zijn broodjes beschikbaar voor een redelijke prijs. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 (BIC code: ABNANL2A) t.n.v. R.J. Beljon. Aan de zaal is de prijs € 50,–

  IMG_7407Locatie
  De kapel van de Sacramentskerk
  Zandberglaan 58
  4818 GL Breda

  Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

  Nieuwsbrief
  Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

  Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

 • Zondag 22 november 2015, Symposium “5 jaar Sky High Creations” Het beste van Sky High Creations en meer!

  11Op 17 november 2010 organiseerde Sky High Creations de eerste lezing in Galerie Beelden Bij Beljon in Oud-Beijerland. Deze was van Nancy Polet en had de naam “De Transformerende werking van Graancirkels”. In deze vijf jaar zijn talloze indrukwekkende sprekers de revue gepasseerd. Om dat te vieren presenteren wij het Symposium “5 jaar Sky High Creations” onder het motto, het beste van Sky High Creations en meer. Met vier sprekers die al eerder hun opwachting bij ons hebben gemaakt, maar die nu met een nieuw verhaal komen en twee sprekers die voor het eerst bij Sky High Creations optreden.  Allemaal sprekers die zich begeven op het snijvlak tussen wetenschap, grenswetenschap en spiritualiteit en die daar boeiend over kunnen vertellen. Zes lezingen die je zullen verrassen, verbazen en die je wereldbeeld zullen doen wankelen.

  Het symposium “5 jaar Sky High Creations” wordt mede mogelijk gemaakt door Frontier World, bekend van het Frontier Symposium, Frontier Magazine en de Frontier Bookshop. 

  Programma (onder voorbehoud)
  09.00 uur: Inloop
  09.55 uur: Inleiding door Nancy Polet en Roeland Beljon
  10.00 uur: dr. Gert Schuitemaker:“Eerst voeding, dan medicijnen”
  11.00 uur: ir. Klaas van Egmond:  “Een vorm van beschaving”
  11264982_892578900801242_3975988522492802233_n12.00 uur: Lunchpauze
  13.00 uur: mr. Nancy Polet: “Synchronicities happen!”
  14.00 uur: Riet Okken: “Jezus ontsluierd”
  15.00 uur: Koffiepauze
  15.30 uur: dr. ir. Coen Vermeeren: “9/11”
  16.30 uur: Theepauze
  17.00 uur: Willem Witteveen: “Sakkara, laboratorium van de goden”
  18.30 uur: Borrel
  19.30 uur: Einde

  De sprekers:

  Dr. Gert Schuitemaker
  Gert Schuitemaker is (niet praktiserend) apotheker en doctor in de Geneeskunde. Hij promoveerde op een bevolkingsonderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Hij houdt zich al vanaf 1980 bezig met de orthomoleculaire geneeskunde, zoals die is gedefinieerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling.
  Schuitemaker is auteur van vele boeken en hoofdredacteur van het orthomoleculaire vakblad ORTHOmagazine en van het consumententijdschrift Fit met Voeding. Hij is voorzitter van de stichting Ortho Institute die zich ten doel stelt informatie te verspreiden over voeding en gezondheid. Ook is Gert directeur van Ortho Communications & Science BV, een uitgeverij die tijdschriften en boeken uitgeeft en cursussen, congressen en workshops organiseert.
  image002Eerst voeding, dan medicijnen
  Als je het hebt over voeding, medicijnen en gezondheid, dan kan het niet anders of je komt ook bij de politiek uit. Er spelen namelijk méér factoren een rol dan alleen menselijke en wetenschappelijke. Deze bijkomende factoren blijven te vaak op de achtergrond en onbesproken, terwijl ze juist het hele onderwerp domineren. Het klinkt wellicht vreemd, maar meer begrip van hoe het allemaal in elkaar zit leidt tot een betere gezondheid voor u.
  www.schuitemaker.nl en www.gezondeboeken.nl

  download (1)Ir. Klaas van Egmond
  Klaas van Egmond, emeritus hoogleraar Geowetenschappen en Milieukunde aan de Universiteit van Utrecht en daarvoor directeur  van het Milieu en Natuurplanbureau. In deze functie was hij adviseur van het kabinet over actuele milieu- en duurzaamheidsvraagstukken. Daarnaast beschikt Klaas ook over een enorme kennis op het gebied van spiritualiteit en grenswetenschappen. Zo heeft hij uitvoerig het werk van Rudolf Steiner bestudeerd, maar ook Blavatsky, Baily etc. Ook houdt Klaas zich bezig met het bestuderen van de samenleving en het economische stelsel. Daarbij gaat hij de gebaande paden uit de weg om totaal nieuwe oplossingsrichtingen te vinden.
  Een vorm van beschaving
  Klaas van Egmond heeft zijn kennis gecombineerd in de boeken “Een vorm van beschaving” (herziene editie 2013 en “Sustainable coverfiguur-e1431774193221Civilization” 2014). Hierin legt hij uit dat het mogelijk is om de crisis te overstijgen. Terugkijkend op de afgelopen 2000 jaar blijken onze samenlevingsvormen herhaaldelijk een reactie te zijn op de vorige. Deze cyclische beweging moet doorbroken worden. Hierbij zijn vereenvoudiging van onze samenleving, overbrugging van tegenstellingen en duurzaamheid sleutelbegrippen.
  Maar de wereld kan niet veranderen als de mens niet verandert. De mens moet zich ervan bewust worden dat hij in een geestelijke en materiële wereld leeft. De mens moet zichzelf gaan worden.
  www.klaasvanegmond.nl

  Nancy-06Mr. Nancy Polet
  Nancy Polet verdiept zich al ruim 30 jaar in esoterische en grenswetenschappelijke onderwerpen. Sinds 1994 bezoekt zij samen met haar partner Roeland Beljon jaarlijks de Engelse en Nederlandse graancirkels. Samen zijn zij de drijvende krachten achter Sky High Creations. Nancy is ruim 22 jaar als milieujuriste werkzaam geweest. Daarnaast schreef ze artikelen voor Frontier Magazine, Spiegelbeeld en Vamzzz. Nancy interviewde markante personen uit de Maxime and Alexgrenswetenschappen zoals Pieter Barten, Bud Hopkins, Sir Laurence Gardner, Judith Moore, Jim Marrs en Al Bielek.
  Synchronicities happen!
  Nancy brengt sinds 1995 ieder jaar een bezoek aan Glastonbury ofwel het magische Avalon. In 2010 had zij een mystieke ervaring in de White Spring in Glastonbury. Deze ervaring liet haar niet meer los en heeft haar leven een andere wending gegeven. Haar leven werd magischer en de synchroniciteiten stapelen zich op. In de zomer van 2015 octopusbereikte deze aaneenschakeling van synchroniciteiten een magisch hoogtepunt. Nancy deelt een bizar en persoonlijk verhaal rond octopussen en Alexandrian Witchcraft. Voldoende stof voor een spannend relaas met een belangrijke boodschap: Let op!
  Klik hier voor het artikel dat Nancy schreef over haar mystieke ervaring in het blad Spiegelbeeld. Voor meer informatie over Nancy Polet, klik hier.

  Riet Okkenshapeimage_1
  De bevrijdende kracht van emoties is altijd het pad van Riet Okken en haar werk geweest, en nog. Het diep doorleven en uiten van alles wat van binnen in haar opwelt, heeft haar bevrijd van oud zeer en oude patronen. Begonnen als een ernstig en stil Steenbok kindje is Riet nu een vrije en blije vrouw geworden. Dankzij haar eigen Lichtpuntwerk dat een samenraapsel is van alle therapierichtingen die zij in haar leven heeft gevolgd en die werkten, van Jungiaanse therapie, Gestalt, Hypnotherapie, Postural Integration, Holotropic Ademwerk van Stan Grof, Kinesiologie tot en met de Initiatische therapie van Karlfried von Dürckheim.
  35 jaar lang heeft Riet Okken ook anderen in het proces van bevrijding begeleid, eerst in Nederland en vanaf 1998 in haar centrum in de Franse Ardeche. Vanaf 2009 heeft zij haar therapeutschap aan de Franse wilgen gehangen. Het was tijd voor een nieuwe fase in haar leven. Riet schrijft nu vooral. Begin 2012 komt haar boek “Bevrijdende kracht van emoties” in Amerika uit en is daardoor wereldwijd bereikbaar. Voorwaar een hele mijlpaal.
  CoverGroen1[1]Jezus ontsluierd
  In het boek “Jezus ontsluierd” onderzoekt Riet Okken de oorsprong van het Christendom en ontsluierd zij op overtuigende wijze de persoon van Jezus Christus. Wie was Jezus? En hoe komt het dat er in de eerste 150 jaar na zijn leven en dood alleen in de bijbel over hem geschreven werd, maar nergens anders? Waarom werd er vanaf het begin getwijfeld aan zijn bestaan? Welke rol speelden de politiek en oorlogen in die tijd? Wat is de relatie met astronomie, astrologie, bestaande mythologieën, de Dode Zeerollen en de Nag Hammadi geschriften? Er blijkt niet veel overeen te komen met wat ons traditioneel is overgeleverd.
  www.rietokken.eu

  Ufos-bestaan-gewoon-e1397720384384Dr. ir. Coen Vermeeren
  Coen Vermeeren, wetenschapper, filosoof en musicus, is luchtvaart en ruimtevaartexpert en op dit moment hoofd van het Studium Generale van de TU Delft waar hij naast heel veel andere onderwerpen van tijd tot tijd ook grenswetenschappelijke onderwerpen aan de orde stelt. In de wereld van de grenswetenschap verwierf Coen Vermeeren vooral bekendheid vanwege zijn boek “Ufo’s bestaan gewoon”. Hierin behandelt hij talloze getuigenverklaringen van militairen, astronauten, piloten en luchtverkeersleider. Bronnen die met spectaculaire informatie komen en, volgens Vermeeren, op zijn minste gehoord moeten worden. Coen wil vooral de feiten laten spreken en stelt daarvoor de benodigde ongemakkelijke vragen. In 2012 won hij de Grenswetenschap Award.
  twintow9/11
  Na de aanval op de Twin Towers in New York liet Coen al in 2006 een aantal studenten onderzoek doen naar de technische aspecten van het instorten van de drie WTC torens. Afgelopen april was Richard Gage, de voorman van Architects and Engineers for 911 Truth, te gast in Delft en sprak voor een volle zaal van 1000 man over de bewijslast voor het gebruik van explosieven (!) bij het instorten van de Twin Towers. Komend jaar is deze catastrofe die de wereld voorgoed veranderde precies 15 jaar geleden. Moeten we de officiële lezing geloven of is er een reden dat miljoenen Amerikanen niet langer geloven in de mythe van 911?
  www.coenvermeeren.nl

  WWBuizerdKleinWillem Witteveen
  Willem Witteveen is opgeleid tot stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam en heeft in deze hoedanigheid de wereldzeeën bevaren. Daarna heeft hij 25 jaar als registerloods in de Rotterdamse haven gewerkt. Vanwege zijn beroep en werkterrein was hij ruimschoots in de gelegenheid om wereldwijd vele oude archeologische plaatsen te bezoeken waarin hij al vroeg was geïnteresseerd. Vooral het Oude Egypte speelde een grote rol door de vele fysieke overblijfselen. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen deze oude bouwwerken en ons universum. Verwijzingen naar sterren en planeten en exact op het noorden uitgelijnde bouwwerken, maar ook gecodeerde wiskundige en astronomische kennis. Al met al informatie en vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Het belang van het koppelen van archeologie en astronomie bleek dan ook van groot belang te zijn en ook dankzij andere baanbrekende moderne auteurs besloot hij zelf onderzoek te verrichten. Het mag duidelijk zijn dat de gevestigde orde hier niet enthousiast over is en de nodige ‘tegenwerking’ is hem dan ook niet vreemd. Wetenschappelijke dogma’s zijn namelijk zeer sterk verankerd in onze moderne maatschappij. Zijn onderzoek zal nooit af zijn en hij heeft al menig artikel gepubliceerd in nationale en internationale media, waaronder Frontier Magazine die de verschillende onderwerpen uit zijn boek en daarmee samenhangende Egyptische connecties verder uitdiepen en toelichten. Regelmatig reist hij naar Egypte om zijn onderzoek voort te zetten, maar ook om te proberen zijn eigen theorieën onderuit te halen. Dit laatste is tot op heden nog niet gelukt en sterkt hem alleen maar in zijn verdere onderzoek dat zich momenteel concentreert op verbanden tussen de Oude Egyptenaren en nog oudere beschavingen. Verbanden waarin de aardse elementen altijd weer een rol spelen. Verbanden die het misschien wel noodzakelijk maken om onze vroegste menselijke geschiedenis te herschrijven.
  Sakkara Etten-Leur vierkant2Sakkara – laboratorium van de goden
  Een verhaal over een bijzonder gebied in Egypte waar de meeste onverklaarbare artefacten zijn gevonden en waar nog steeds archeologische opgravingen plaatsvinden. Een gebied dat nog altijd veel interesse wekt bij archeologen en egyptologen vanwege de vele lagen van de Oud Egyptische cultuur die hier te vinden zijn. Het is een streng beveiligd gebied waar regelmatig archeologische vondsten door de Egyptische autoriteiten geheim worden gehouden en die dus niet hun weg vinden naar musea. En toch is er nog genoeg te ontdekken waar de reguliere wetenschapper geen weet van heeft. Sakkara was in de oudheid een belangrijke plaats waar veel werd geëxperimenteerd met geneesmethoden door middel van bijzondere fenomenen die nu pas door onze wetenschappers worden ‘herontdekt’. De grondlegger van de Egyptische geneeskunst zetelde in Sakkara. Zijn naam was Imhotep en vanwege zijn bijzondere kennis van de geneeskunst werd hij zelfs door de Egyptenaren tweeduizend jaar na zijn dood tot god verklaard en door de Grieken gelijkgesteld met de god Asklepios, de Griekse god van de geneeskunst. Dit alles maakt Sakkara tot een zeer interessante locatie die echter niet helemaal ongevaarlijk blijkt te zijn voor bezoekers. Ook de Bijbel speelt hierin een belangrijke rol. Door middel van dit verhaal zal Willem proberen een tipje van de sluier op te lichten.
  www.willemwitteveen.blogspot.nl

  Stands
  Op de dag zullen stands aanwezig zijn met allerhande producten en informatie op het gebied van gezondheid, grenswetenschap en spiritualiteit.
  Klik hier voor meer informatie.

  Aanmelden
  Aanmelden voor dit symposium kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Symposium 5 jaar Sky High Creations”. Maak gebruik van de vroegboek prijs van € 65,– pp tot en met 21 november 2015. Op de dag zelf bedraagt de prijs € 70,– pp. Korting voor studenten en jongeren tot 20 jaar op vertoon van hun studentenkaart of identiteitsbewijs. De prijzen zijn dan respectievelijk: € 35,–  € 40,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt het betreffende bedrag overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon. Ter plekke zijn koffie, thee, kleine versnaperingen, lunch en drankjes voor een redelijke prijs verkrijgbaar. (Voor betalingen vanuit België is de BIC Code: ABNANL2A).

  het-turfschip-wLocatie
  Het Turfschip in Etten-Leur,
  10 minuten van Breda.
  Ook per openbaar vervoer goed bereikbaar.
  Schipperstraat 2
  4871 KK Etten-Leur
  www.hetturfschip.nl

  11264982_892578900801242_3975988522492802233_n