Nieuws

  • Lezing “Oceanen, blauwe longen van de wereld” van Dos Winkel in Breda

    Op maandag 25 januari 2016 zal Dos Winkel de lezing “Oceanen, blauwe longen van de wereld” geven in de Sacramentskerk te Breda. Winkel, internationaal bekroond onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer, toont tijdens dit avondvullende programma de schoonheid van het onderwaterleven, maar belicht ook de bedreigingen van ons grootste ecosyteem, de oceaan. Ook de oplossingen voor die bedreigingen komen aan bod.

    Dos begon ruim 30 jaar geleden met duiken en was als natuurfotograaf zeer onder de indruk van de voor hem nog niet bekende kleurrijke en zeer diverse onderwaterwereld. Tijdens zijn duikcarrière zag hij echter op vele plaatsen in de wereld de enorme achteruitgang van de marine wereld. Tien jaar geleden besloot hij met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen om zich geheel aan de bescherming van de oceaan te gaan wijden. Van zijn hand verschenen, naast talloze “salontafel boeken” die de schoonheid van de onderwaterwereld bejubelen, ook “Wat is er mis met vis en visolie?”, “De huilende zee” en – voor kinderen – “Het ALFABET van de zee”. De Huilende zee werd verfilmd: “Sea the truth”. Hij is ook de oprichter van de Se First Foundation. (www.seafirst.eu)

    Plaats: Sacramentskerk Breda, Zandberglaan 58, Breda
    Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 22.25 uur
    Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden noodzakelijk via: gudrun.use@noble-house.tk

    Deze avond wordt georganiseerd door Amanprana (www.noble-house.tk) en Sea First Foundations (www.seafirst.eu).

    A5 enkel.indd

  • Zaterdag 18 juni 2016, Willem Witteveen: “De grote piramide van Gizeh”

    Grote-Pyramide-1024x576Ons hele leven is ons verteld dat de Grote Piramide van Gizeh het graf van farao Khufu is, dat de oude Egyptenaren hem hebben gebouwd, dat de schachten naar buiten een opening naar buiten zijn zodat de ziel van de overleden farao weg kan komen en dat de bouw van dit immense bouwwerk met onmenselijke precisie gebouwd, 20 jaar duurde en ontelbare bouwers had. Maar is dat ook werkelijk zo?

    Hoe komt het dan dat er nooit overblijfselen van een graf of schatten zijn gevonden zoals in de Vallei der Koningen? Waarom hebben de oude Egyptenaren geen hiërogliefen achter gelaten waarop zij het leven van farao Khufu beschreven of waaruit duidelijk wordt hoe de Grote Piramide met eenvoudige gereedschappen gebouwd kon worden? Zijn de luchtschachten gebouwd voor de ontsnapping van de ziel of dienen zij een ander doel?
    The Great Pyramid 150Willem Witteveen heeft zich al vele jaren verdiept in het mysterie van de Grote Piramide en schreef er het boek “De grote piramide van Gizeh als monument van de schepping” over. Zojuist is daar een Engelse vertaling van verschenen met als titel “The great pyramid of Giza, a modern view on ancient knowledge”. In dit nieuwe boek staat nog uitgebreider beschreven wat de werkelijke functie is van de grote piramide. Ook maakt hij in dit boek een uitstapje naar het nabijgelegen gebied Sakkara.

    In deze lezing laat Willem zien dat niet alles is zoals het ons verteld wordt. Met veel duidelijke afbeeldingen en een fascinerend verhaal zal hij u aan het denken zetten over de werkelijke betekenis van de Grote Piramide. Hij laat zien wat geluid, water en geometrie te maken hebben met dit indrukwekkende bouwwerk. U zult de Grote Piramide voortaan met andere ogen bekijken.

    Bekijk ook de trailer van het nieuwe boek van Willem Witteveen op youtube want dat geeft de sfeer van de lezing goed weer.
    Trailer

    WWBuizerdKleinWie is Willem Witteveen?
    Willem Witteveen is opgeleid tot stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool te Amsterdam en heeft in deze hoedanigheid de wereldzeeën bevaren. Daarna heeft hij 25 jaar als registerloods in de Rotterdamse haven gewerkt. Vanwege zijn beroep en werkterrein was hij ruimschoots in de gelegenheid om wereldwijd vele oude archeologische plaatsen te bezoeken waarin hij al vroeg was geïnteresseerd. Vooral het Oude Egypte speelde een grote rol door de vele fysieke overblijfselen. Vanwege zijn opleiding in sterrenkunde en navigatie viel hem al snel op dat er verbanden bestonden tussen deze oude bouwwerken en ons universum. Verwijzingen naar sterren en planeten en exact op het noorden uitgelijnde bouwwerken, maar ook gecodeerde wiskundige en astronomische kennis. Al met al informatie en vragen waar geen enkele archeoloog of egyptoloog raad mee wist. Het belang van het koppelen van archeologie en astronomie bleek dan ook van groot belang te zijn en ook dankzij andere baanbrekende moderne auteurs besloot hij zelf onderzoek te verrichten. Het mag duidelijk zijn dat de gevestigde orde hier niet enthousiast over is en de nodige ‘tegenwerking’ is hem dan ook niet vreemd. Wetenschappelijke dogma’s zijn namelijk zeer sterk verankerd in onze moderne maatschappij. Zijn onderzoek zal nooit af zijn en hij heeft al menig artikel gepubliceerd in nationale en internationale media, waaronder Frontier Magazine. In deze artikelen worden de verschillende onderwerpen uit zijn boek en daarmee samenhangende Egyptische connecties verder uitgediept en toegelicht. Regelmatig reist hij naar Egypte om zijn onderzoek voort te zetten, maar ook om te proberen zijn eigen theorieën onderuit te halen. Dit laatste is tot op heden nog niet gelukt en sterkt hem alleen maar in zijn verdere onderzoek dat zich momenteel concentreert op verbanden tussen de Oude Egyptenaren en nog oudere beschavingen. Verbanden waarin de aardse elementen altijd weer een rol spelen. Verbanden die het misschien wel noodzakelijk maken om onze vroegste menselijke geschiedenis te herschrijven.

    Programma
    14.30 uur: ontvangst
    15.00 uur: lezing deel I
    16.00 uur: pauze
    16.30 uur: lezing deel II
    17.30 uur: borrel en gelegenheid om Willem Witteveen persoonlijk te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje

    Aanmelden
    Aanmelden voor deze lezing kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@skyhighcreations.nl onder vermelding “Willem Witteveen”. De kosten bedragen € 17,50 per persoon in de voorverkoop. Aan de zaal is de prijs € 20,–. De aanmelding is definitief nadat de betaling is ontvangen. Je kunt € 17,50 overmaken op NL78 ABNA 0467074526 t.n.v. R.J. Beljon (BIC code: ABNANL2A).

    Voor studenten en jongeren tot 20 jaar is de toegang € 9,– in de voorverkoop en € 10,– aan de zaal op vertoon van identiteitskaart of studentenkaart. Stuur een scan van de kaart mee met de aanmelding.

    IMG_7407Locatie
    De kapel van de Sacramentskerk
    Zandberglaan 58
    4818 GL Breda

    Zie de kaart op de contactpagina en maak een route met Google Maps

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen op: 06 – 54 752 559.

  • Donderdag 11 februari 2016, dr. ir Coen Vermeeren, 9/11

    Lady Liberty9/11, de dag dat de wereld voorgoed veranderde
    De kans is groot dat je nog weet waar je was toen je hoorde dat er een vliegtuig in het WTC in New York was gevlogen. het was een bizarre dag. Bizar in de geschiedenis en een bizarre persoonlijke ervaring voor bijna iedereen. De gevolgen van de gebeurtenissen op 11 september zijn dagelijks merkbaar. Het aantal bewakingscamera’s is exponentieel toegenomen. Een nagelschaartje in je handbagage? Vergeet het maar. En vooral de constante “oorlog” tegen het terrorisme die vervolgens is ontketend. De ontwrichting van de wereld zoals wij hem voor die tijd kenden is enorm. En dan wonen wij nog in het “vrije” westen. In 2016 is het 15 jaar geleden dat deze ramp zich voltrok en de vraag is nog steeds actueel, wat is hier nou eigenlijk echt gebeurd? Vanuit onze nieuwe locatie in Oud-Beijerland laten we Coen Vermeeren zijn licht erover schijnen.

    Ufos-bestaan-gewoon-e1397720384384

    Dr. ir. Coen Vermeeren
    Coen Vermeeren, wetenschapper, filosoof en musicus, is luchtvaart en ruimtevaartexpert en op dit moment hoofd van het Studium Generale van de TU Delft waar hij naast heel veel andere onderwerpen van tijd tot tijd ook grenswetenschappelijke onderwerpen aan de orde stelt. In de wereld van de grenswetenschap verwierf Coen Vermeeren vooral bekendheid vanwege zijn boek “Ufo’s bestaan gewoon”. Hierin behandelt hij talloze getuigenverklaringen van militairen, astronauten, piloten en luchtverkeersleider. Bronnen die met spectaculaire informatie komen en, volgens Vermeeren, op zijn minste gehoord moeten worden. Coen wil vooral de feiten laten spreken en stelt daarvoor de benodigde ongemakkelijke vragen. In 2012 won hij de Grenswetenschap Award.

    twintow9/11
    Na de aanval op de Twin Towers in New York liet Coen al in 2006 een aantal studenten onderzoek doen naar de technische aspecten van het instorten van de drie WTC torens. In april 2015 was Richard Gage, de voorman van Architects and Engineers for 911 Truth, te gast bij Studium Generale in Delft en sprak voor een volle zaal van 1000 man over de bewijslast voor het gebruik van explosieven (!) bij het instorten van de Twin Towers. Komend jaar is deze catastrofe die de wereld voorgoed veranderde precies 15 jaar geleden. Moeten we de officiële lezing geloven of is er een reden dat miljoenen Amerikanen niet langer geloven in de mythe van 911?
    www.coenvermeeren.nl

    Klik hier voor de aanmeldinfo, programma etc.

  • Zonnewende ritueel “De mantel der liefde” met Ina Custers

    MantelDerLiefde2In deze tijden van maatschappelijke spanningen is het belangrijk om de verbindingen te voeden van onze sociale gemeenschap. Op maandagavond 21 december, de dag van de Winter zonnewende, nodigt Ina Custers iedereen uit om mee te komen bouwen aan de Mantel der Liefde. Tijdens een recente retraite hebben Ina en haar groep deze mantel gemaakt, die is geladen met blauwe bloemen, die allen een vorm van liefde en saamhorigheid verbeelden, voor compassie en verbinding.

    Kom jij ook helpen om verder te bouwen aan deze mantel van liefde? Het wordt een heel mooi ritueel dat zal plaatsvinden bij Sundancer, Stationsweg 43, 3331 LR in Zwijndrecht.

    3100-024-NL-Ina-Custers_1280Ina Custers is bekend van de Hermetic Order of the Temple of Starlight. Een moderne Hermetische tempel waar mannen en vrouwen, die zoeken naar verlichting, bevrijding en zelf-actualisatie, samenwerken in gemengde loges.

    Vanaf 19.00 is de ruimte open. De avond start om 19:30. Je krijgt dan eerst kort uitleg over het ritueel, dat daarna gezamenlijk wordt opgestart. Samen met de vaste kern van de Tempel rollen we het Labyrint van het Leven uit, en bouwen we gezamenlijk verder aan de Mantel der Liefde. Daarna mag je zelf ervaren hoe het is om hier door gedragen en beschermd te worden.

    De entree prijs is € 10,00 p.p, om de kosten te dekken van materialen en ruimte. Aanmelden is gewenst via: http://www.sundancer.nl/BookingRetrieve.aspx?ID=85755
    Bellen kan ook: 085 7325811

  • Sky High Creations terug in Oud-Beijerland

    Na een afwezigheid van anderhalf jaar keert Sky High Creations terug naar Oud-Beijerland. Vanaf 14 januari 2016 zal er weer maandelijks een lezing worden georganiseerd op het gebied van grenswetenschap en/of spiritualiteit. Van november 2010 t/m juni 2014 organiseerde Sky High Creations maandelijks lezingen, themadagen en workshops in de voormalige galerie Beelden Bij Beljon. Daarna werd het programma voortgezet op andere locaties in Breda en Etten-Leur. Onlangs werd het eerste lustrum gevierd met het symposium “5 jaar Sky High Creations”.

    Kerkje2_contactHet bleek dat in de omgeving Oud-Beijerland behoefte bleef bestaan aan deze avonden, waar men onder gelijkgestemden kon luisteren naar interessante lezingen en onder het genot van een hapje en drankje met elkaar van gedachten kon wisselen. Daarom werd gezocht naar een nieuwe locatie die dezelfde intieme sfeer zou kunnen bieden als de voormalige galerie. Die locatie werd gevonden in het NPB kerkje aan de Beneden Molendijk 35 in Oud-Beijerland. Op steenworp afstand van de oude locatie en met een vergelijkbare capaciteit.

    De activiteiten in Breda en omgeving worden gewoon voortgezet. In die omgeving is een nieuw eigen publiek ontstaan. Het programma wijkt ook af van wat in Oud-Beijerland zal worden aangeboden. In de regel zijn de lezingen in Oud-Beijerland op de tweede donderdagavond van de maand en in Breda op de derde zaterdag van de maand. Hou de website www.skyhighcreations.nl in de gaten voor het programma.

    WWBuizerdKleinDe aftrap wordt gegeven door Willem Witteveen op donderdag 14 januari met de lezing “Sakkara – laboratorium van de goden”. Willem is bekend van zijn boek “De grote piramide van Gizeh als monument van de schepping”. De auteur heeft zijn onderzoeksterrein verlegd van Gizeh naar het nabijgelegen Sakkara en kwam daar tot enkele verbijsterende ontdekkingen. Voor meer informatie over deze lezing, zie: https://www.skyhighcreations.nl/?p=5526