Nieuws

  • Video van de lezing”Graancirkels, Miraculeus, Magisch of Meditatief?” door Roeland Beljon

    Deze lezing vond via Zoom plaats op zaterdag 18 april 2020. 
    Je kunt de opname van de lezing tegen betaling van € 5,– bekijken. Stuur een e-mail naar info@skyhighcreations.nl met als onderwerp “video lezing graancirkels 18 april”. Dan sturen wij je de betalingsgegevens. Als de betaling binnen is ontvang je een link en een wachtwoord.

    Graancirkels
    Deze eerste lezing over graancirkels doen we om twee redenen. Ten eerste omdat we dan mooi met het verschijnsel zoom kunnen experimenteren en zorgen dat alles gladjes verloopt voordat we met andere sprekers meetings gaan “hosten”. Ten tweede omdat het nu april is en normaal gesproken het graancirkel seizoen begint.  Dit is dus het moment voor een graancirkellezing. Om je in de sfeer te brengen. Wat is het ook alweer voor fenomeen? Waarom is het bijzonder etc. We zijn heel benieuwd hoe dit seizoen zal gaan verlopen. Komen er wel graancirkels? En zo ja, wat is dan de boodschap? Je verwacht dat het fenomeen zal aansluiten bij de extreme toestand in de wereld, maar gaat dat ook gebeuren? Op dit moment is er nog geen enkele graancirkel gemeld. Maar normaal gesproken gaat het in deze tijd van het jaar beginnen met mooie formaties in de prachtige koolzaadvelden. We zullen zien. 

    Graancirkels, Miraculeus, Magisch of Meditatief?
    Roeland Beljon studeerde sociologie en is werkzaam op het gebied van mobiliteitsmanagement en milieu. In 1994 ontdekte hij met zijn partner Nancy Polet de graancirkels. Een ontdekking die zijn leven drastisch, maar aangenaam veranderde. Sindsdien zijn zij samen op cirkeljacht. In 1995 werden zij lid van het Dutch Centre for Crop Cirlce Studies, dat in dat jaar werd opgericht door Herman Hegge. Sinds 2011 is Roeland de voorzitter van deze groep.

    In de loop der jaren veranderde zijn kijk op het fenomeen, maar de overtuiging dat er een fenomeen is bleef altijd bestaan. Roeland droeg bij aan verschillende onderzoeken naar de herkomst van graancirkels en dat leverde hem een aantal belangrijke inzichten op. Naast natuurlijk de observaties die hij zelf in de graanvelden deed en in het graancirkel wereldje zowel in Nederland als in Engeland. Roeland en Nancy reizen nog steeds elke zomer naar het Engelse graafschap Wiltshire om van het graancirkel fenomeen te genieten. Sinds enkele jaren organiseren zij daar met succes de “Night of Crop Circling”. Eén van de weinige evenementen ter wereld die uitsluitend om graancirkels draaien. Roeland wordt tegenwoordig ook buiten onze landsgrenzen gevraagd om zijn verhaal te vertellen, zoals op het Glastonbury Symposium in juli 2017 en voor het Duitse tijdschrift Omnia.

    Zoektocht
    Roeland zal aan de hand van verschillende anekdotes ingaan op de zoektocht die hij samen met Nancy Polet heeft doorgemaakt sinds 1994 en hoe het fenomeen hun leven heeft veranderd.
    In dit levendige verhaal komt aan de orde hoe graancirkelonderzoek in de jaren 90 in zijn werk ging en hoe dat is veranderd in de loop der jaren, hoe je interactie met het fenomeen kunt hebben en veel plezier aan graancirkels kunt beleven. Ook komen enkele theorieën aan de orde over de mogelijke herkomst van graancirkels. Tenslotte zal Roeland zijn conclusies presenteren na bijna 26 jaar “graancirkelen”.

    Voorproefje
    Voor een voorproefje van de lezing kun je kijken naar de video van de korte lezing “Crop Cricles, the Chase goes on op de “Night of Crop Circling” op 27 juli 2016. Klik hier voor de video. De lezing in Oud-Beijerland is uiteraard in het Nederlands.

    Programma
    19.55 uur: ontvangst, opening van de Zoom meeting
    20.00 uur: aanvang lezing
    21.30 uur: einde lezing en vragen stellen

    Video
    Je kunt de opname van de lezing tegen betaling van € 5,– bekijken. Stuur een e-mail naar info@skyhighcreations.nl met als onderwerp “video lezing graancirkels 18 april”. Dan sturen wij je de betalingsgegevens. Als de betaling binnen is ontvang je een link en een wachtwoord.

    Nieuwsbrief
    Als u automatisch op de hoogte wilt blijven van de lezingen, meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

    Voor meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen via: 06  54752559.

  • Als Sekhmet tot je spreekt

    Dit artikel van Nancy Polet verscheen in het tijdschrift Paravisie van februari 2019. Door op de afbeelding te klikken kun je het artikel lezen in pdf vorm. Momenteel verricht Nancy de nodige research voor het vervolg hierop, dat in het najaar in Paravisie zal verschijnen. Vanaf december 2019 zal ze hier ook lezingen over gaan geven.

  • Aartsengelen en Graancirkels in Wiltshire

    Nancy Polet schreef voor het april nummer van het tijdschrift Paravisie een artikel over haar ervaringen met aartsengel Uriël in Avebury en de graancirkel die zij de “3rd Eye Monkey” noemt. Lees het hier of klik op de afbeelding.

     

  • Orgaantransplantatie; en hoe zit het met de donor?

    Roeland Beljon schreef in het aprilnummer van het tijdschrift Paravisie een artikel over orgaandonatie. Lees het hier, of klik op de afbeelding.

     

  • Schilderijen van Barbera van der Poel
    Na 40 jaar als beeldend kunstenaar gewerkt te hebben, is Barbera van der Poel gestopt met beroepsmatig schilderen. Met de verkoop van de schilderijen uit haar depot wil ze dat actieve professionele stuk van haar leven afsluiten. Hieronder vind je een overzicht van de laatste 23 werken, compleet met titel, techniek en afmetingen. Door op de afbeelding te klikken kun je hem vergroten.
     
    Tijdens haar professionele carrière verkocht Barbera veel werk, altijd met prijzen tussen de 800 en 1600 euro. Soms werkte ze in opdracht. Toe ze enige tijd geleden stopte heeft ze ook haar website beëindigd. Omdat haar werk een sterke spirituele inslag heeft, vonden wij dat het in de filosofie van Sky High Creations past om het werk onder de aandacht van ons publiek te brengen. Haar werk is de weerslag van haar levensreis. Een zoektocht met thema’s als licht, donker, thuiskomen, ontmoetingen, dromen, gedichten en verlangens.
     
    Barbera wil de schilderijen verkopen voor veel lagere, maar wel redelijke prijzen. Dus: wat heb je ervoor over? De prijs is bespreekbaar. De opbrengst komt ten goede aan aan een goed doel: een safe-house voor misbruikte meisjes in Hong-Kong. 
     
    Als er een werk bij staat dat je interesse heeft, neem dan contact op met Barbera van der Poel: barberavanderpoel1948@gmail.com
     

    “Onschuld”, Acryl op MDF, 84 x 103 cm in baklijst.

    “Mindful thinking”, Acryl op doek, 70 x 100 cm.

    “Verbinding”, Acryl op doek, 80 x 100 cm.

    “Sleutel tot geluk”, Acryl op doek, 84 x 64 cm, ingelijst.

    VERKOCHT “Kind dat de moeder zoekt”, Acryl op schildersdoek, 100 x 120 cm.

    “Ik wil zingen”, Acryl op doek, 60 x 80 cm.

    “Brug” Acryl op doek, 100 x 120 cm.

    “Klankverlangen”, Acryl op doek, 60 x 80 cm.

    “Ik zing mijn gedachten”, Acryl op doek, 93 x 113 cm

    “Lente in Putten”, Acryl op doek, 45 x 100 cm.

    “Lente in Putten”, Acryl op doek, 45 x 100.

    “Vrouw”, Lang loshangend paneel bijenwas, papier en pigmenten, 80 x 150 cm.

    “Onderweg 1”, Gemengde techniek op doek, 100 x 120 cm.

    “Onderweg 2”, Gemengde techniek op doek, blauwe lijst, 100 x120 cm.

    “Boomengel”, Acryl op doek, 150 x 100 cm.

    “Uit het donker naar het licht”, Acryl op doek, 80 x 104 cm.

    “Vrouw”, Lang loshangend paneel. bijenwas, papier en pigmenten, 80 x 150 cm.

    “Kruispunt”, Acryl op doek, 90 x 142 cm.

    “Tuin”, Acryl op doek, 70 x 100 cm.

    “Welke kant kijk je op?” Acryl op doek, 80 x 100 cm.

    “Dans het leven”, Acryl op MDF in baklijst, 84 x 103 cm.

    “Verbinding”, Acryl op doek, 80 x 100 cm

    “Vrouw”, Loshangend lang paneel, bijenwas, papier en pigmenten.

    “Vrouw”, Loshangend lang paneel, bijenwas en pigmenten.